![]() |
To nije "samo", to je ok, mislim, moze i bolje ali je i ovo ok.
Hm, ako si siguran da nisu mikrofonski kablovi, ja onda ne znam sta moze biti... :( Pozz |
zdtavo druze,radio sam juce rodjendan,2 klavijature,gitara i pevac,desilo mi se da se ton zamutio,skinuo sam malo snage na mixu i posle nekoliko minuta sve normalno radilo...ali ja imam na kutijama zastitu,sad ne znam mozda je kod tebe upitanju mikseta..probaj stavi drugi mix,ili stavi druge kutije pa ispitaj.pozdrav
|
Cesto se to desava kod manjih razglasa,koji su predvidjeni za 50-100ljudi a mi furamo u veliku halo gde je publika 200+,jos mikseta nafurana, skoro svi ulazi "popunjeni",lose podesen master a najvise parametarski EQ....posledica toga je da odredjeni instrumenti ne mogu da se probiju u glavni mix i nama se cini da se razglas gusi i sl.Pronadjite spektar frekfencija na koje vam rade instrumenti(isto vazi i za vokal) i oslobodite frekfencije koje su vama nepotrebne a pr trebaju vokalu,harmonici ili sl....
Mislim da je problem oko podesavanja razglasa i da nije tehnicki kvar ili zastita kutija. Pozdrav |
e to moze mozda biti...
|
Citat:
|
nije tako uopste ne pojacavam toliko,pre neki dan sam svirao kucnu zurku i nisam imao potrebe toliko da pojacavam,i nemam vise ono kako vise kazete HI-FI pojacalo :) ,vec sam rekao da sam uzeo Yamahu 5014c ,ali je cinjenica da se stisa kad pustim neku rumbu jaku da gruva i uz to neku piskavu tercu ili neke gajde piskavije i kad dvoje dohvate mikrofon da se deru...ali sam provalio da mi prvih sat vremena radi normalnlo i posle pocne cesto da se desava na svaki neki visi ton...
|
To sto se zvuk prigusi, znaci da se pojacalo "bori da ne pregori".Limiteri kod 5014 ne bi trebalo da se cuju.Kad se upale -to je maximum, i dalje ne pojacava - ali ne utisava.Jos jedna stvar: proveri da li su mikrofonski kablovi isto zalemljeni na kenon (ili banana jack).tj 1na1,2na2,3na3 na kenonu odn + i - na "banani". Ako kutije imaju termicku zastitu za visokotonac, normalno je da ga zastita utisa da ne bi pregoreo.
Pozdrav. |
jedan mikrofon mi je kenon,a jedan banana,provericu,a na kablovima od kutija znam da je sigurno dobro povezano jer sam skoro sam stavljao konektore
Dodato: a jel mislite da bi mi pomoglo kad bih smanjio mikrofone i klavijature na ulazu i smanjio visoke malo ,a pojacao glavni siber, da li bih dobio nesto time? |
e vidis ja se slazem s ovim.
kod kuce kad imas probe il sta vec puno si tisi nego na svirci i ako su ti kutije slabe moguce da ti one izbace to se desava al samo me zanima kolko su ti ohma kutije. |
8 oma ,250rms
|
Trenutno vrijeme na Forumu 19:51 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org