![]() |
simkeres imas pvt!
|
hvala vam ljudi...sad bar imam osnovu da znam sta da radim!:)
|
prijatelju ja kad sam išao zadnji put u tom smijeru u austriju doduše nas smo dvojica bili buraz svira ja pjevam nosili smo dvije klavijature i mikrofone i to što ide uz instrumente kablove itd
nije nam bilo potrebni imati ATA carnet jedan instrument se računa kao osobna prtljaga a već razglas mora da se vadi ATA carnet tako su bar meni objasnili na granici pa sad na vama je škaljivo je nikad neznaš kakav dan može imati gospodin carinik postoje i carinici koji nepoznaju propise pa se svašta može desiti ja živim uz granicu sa bosnom i trebao sam iz hrvatske za bosnu ići i odem upitati na carinu šta mi je potrebno za prenošenje komplet svega razglas i instrumenti kaže profesionalna oprema mora ata carnet a samo instrument po glavi ništa e pošto sam putovao od hrv kostajnice za orašje išao sam auto putem i kod šamca na granici pitam jel moram imati ata carnet carinik kaže samo da na papir koji mi on da popišem šta vozim i to je to bosna nije u ata sustavu i to kod njih nevrijedi tako da neznaš nikad dali onaj tko radi zna svoj posao ili ne |
...a da li su obavezne licence?
|
@simkeres
Nije potrebna nikakva licenca,nego pravovaljan ugovor od bilo koje slovenske agencije, gdje je naveden datum, mjesto svirke i naravno honorar! |
Problem ili ne prenosenje pa800 preko granice
Naime o cemu se radi,trebam da idem u italiju na nekoliko dana svira se otvaranje nekog naseg kluba,medjutim kako sam ja prvi vlasnik pa800 a na njemu nema onaj serijski broj nazad frka mi je hoce li me cimati na granici.... Klavijaturu sam tako kupio ali je do sad nisam iznosio nigde van,jedan kolega je imao isti slucaj sa pa800 kaze da mu nisu pravili problem na granici pa bih voleo da cujem vas...:(
|
Samo ces je najnormalnije prijaviti na granici, oni je upisati i dace ti papiric. Kad se vracas, pokazes papiric, pokazes klavijaturu i to je sve.
Usput, ako budes nasao neke jeftine pedale, kablove, mikrofone... Mislim, ti vidi sta ces... :) Sa njom sve to mozes preneti bez problema, pobacaj kutije i proso si... :) Pozz |
znači pedale efekti, mikrofoni i ostalo prolazi preko granice bez problema?
nisam znao |
Hvala kolega sad mi je malo laknulo bas sam bio u frci zbog toga.... :)
|
druze obavezno da izvadis ATA KARNET bez toga nema da te puste na granicu evo ja sad treba da vadim i zeznato je sto treba da ostavis depozit u STOPANSKU KOMORU 30% od vrednost na instrumente ko garancija da ti ne bi prodao instrumente u inostranstvo a dokument kosta oko 100 eu za celu godinu plus uvek treba da imas kes ko zalog za u stopansku komoru svoje drzave
|
Trenutno vrijeme na Forumu 15:06 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org