![]() |
*ebes pogodbu ako nema baksisa, meni se znalo desiti da odem kod covjeka dzabe ( zato sto znam da covjek nema), i bude baksisa bruka, znaci ne igra ulogu...
|
Ja sam samo reko da mi je drago da zaradjujete puno za razliku od nas smrtnika koji nismo izasli dalje od kuce...A ako se neko pronaso u tome to je njegov problem...
Ja najvise volim da sviram u sobi mami i tati,a jednom su mi dali i na jednoj svadbi gde sam bio gost da malo sviram-to mi je ujedno bila i najaca tezga u zivotu i ponosim se time...Kad porastem i ja cu da sviram za 100,200 i 1000 evra...Toliko od mene ... pozz =)) |
ja mislim da sve što je preko 150,-€ je ili loto ili šuplja.Naravno da se svadbe mogu dobro pogoditi to je stvar pregovora a da neko u kafiču daje pazar za muziku mi malo nelogično, bilo to u exyu,švici,njemačkoj ili austriji.Moje bivše kolege u bosni sviraju za 50 km ili 25€ po kafičima i kažu da su zadovoljni a što se tiče životnog standarda naravno da je na zapadu uvijek bili lakše ostaviti par milja nastranu ili kupiti sebi auto nego u ex-yu,-čak i u pufu je jeftinije na zapadu.
|
Citat:
|
Tako je,smirimo se malo ;)
Evo sljedeća svirka mi neka pričest, za 100evra, ako ne dobijemo nešto pored toga, ići ćemo kući svako sa 50evra i bićemo razočarani sa malom cifrom, tako je kod mene...Nije da smo uvijek zadovoljni, al dakako ne treba se podsmijavati... |
Ko koliko zaradjuje
Ljudi ,nije samo kod vas slabo placena svirka ,ovde u Austriji se isto svira za po 50€-60€ maximalno za vece...
Ne tesim se time ali cinjenica jeste Nije Mozart umro od starosti vec od gladi....... Pozdrav |
@ Makikorg
:lol:. :-h |
Onih 1000 eura se odnosi na bend,Nije bitno koliko ljudi.
Tri ili šest... To je cijena koja može biti i veća i manja za dvjestotinjak eura. Prije petnaestak godina imao sam na gaži 500 eura za vikend,ili su bile marke ,ne sjećam se... A svirao sam nekad i za 30 eura veče... Onaj tko se bavi muzikom neće se iznenaditi ovim cijenama. A onaj tko se planira baviti muzikom ,neka pročita i neki zaključak sam izvede ;) |
@ Romario
Vjerojatno su momci mislili da je istaknuta cijena po pojedincu. Ali kad kažem cijenu od 1.500 € za petorku za svatove, još mi se čini i malo. Što ti je 300 € po glavi za 15-16 sati rada. Ako nema bakšiša to je jadno. Meni je to 1/5 netto plaće. Slabo ! |
@gega
ne želiš valjda reć da ćemo mi muzičari biti gladni :) da je mozart svirao narodno (folk) ko zna de bi mu bio kraj :D |
Trenutno vrijeme na Forumu 22:49 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org