![]() |
odlicno prijatelju,svirka i zvuk su super.
|
@acekorg
Ma od sekretaricu nemam nista a od zenu jos manje :D nego vec mesec dana nema svirke pa uredjujem kola koja sam pravio na RA800 a sada ih doterujem za GW8. @armin Jos se sredjuje kljava,doterivanju nikad kraja,jos samo ovo,jos samo ovo i tako dok se ne napuni memorija i iskoristi sav potencijal! @hajro Za sada "vidljivog" napretka u zvuku od prethodnih snimaka nema ali bice,jos smo mladi,ima vremena...=)) Hvala momci na komentarima! |
Jedan od najboljih muzicara na ovom forumu...ovo je ekstra odsvirano a i ritmovi su prva liga...svaka cast...Poooz
|
Hvala Zeljko,ovi instrumentali su pravljeni kao ritmovi,bez nekog sminkanja i kvantizovanja solaza ili snimanja u sporijem ritmu pa ubrzavanja.....
Pozz... |
Super kolega,roland radi ko zmaj,a kako drugacije..:D...Kazi mi jel sve snimano u realnom vremenu?
|
Posto sam ja od skora bivsi harmonikas(citaj solista) ne bi mi bilo zadovoljstvo da nesto mutim oko solaza,vec sam rekao one su u realnom vremenu a pratnju sam morao sporije da odsviram da bi bila tacna harmonija.
To je zbog rutine koju "basadzije" imaju a ja ne!=)) |
Super,kao i uvjek od tebe.Veliki pozdrav!
|
prepoznatljiv ton GW8 (Pirotski cilim na gw8)
sta si radio u prvom snimku u stylu?jesi kombinovao adr iz nekog drugogo styla i bas iz nekog drugog stila ili si sam pravio taj style.Objasni malo proceduru pravljenja tog styla ako te ne mrzi. Inace snimak dobar sviras pa rasturas =D> GW 8 ti je sve bolji mislim sve upotrebljiviji. Cuje se rad. pozdrav |
e pa brale, stvarno si u pravo o onome shto si rek'o
|
Hvala Makso!
@nesaband Prvo inicijalizujes Style(Init Style) u brzinu koju hoces pa snimas redom,prvo bubanj jedan takt pa onda solo jedan ceo krug pa onda bas pa ritam gitara i ostali prateci instrumenti,na kraju tercu.Posle ovoga obrises "prvu" da ostane samo terca i onda ti sviras solo uz pratnju GW8.Ako zelis da obogatis ritam prelazima brejkovima i sl. kopiras drum traku onoliko puta-Copy times koliko je dugacka bas traka.Onda dodajes u drum traku udaraljke po zelji,brises gde je suvisno i tako..... U prvom snimku imas kombinaciju 2 drum trake a uradjeno je na gore opisan nacin. Ne moras posebne trake kad menjas boje za tercu samo ubacis Program change od tog i tog takta i sve ostaje u istoj traci. @zokixp Skupljas postove a? |
da si skupim i ja po neki post, 500 su mi malo :p
odlicno boki, mene samo taj roland GW8 effekt mnogo iritira (josh uvek) nekako mi se cini da je mutno - ne mnogo al tu je ... dimke mi je nesto poznat, al ne secam se kako se zove to na sta ja mislim a ne slaze se ni 50 % sa tvojom verzijom ... nazalost ne mogu da se setim odakle mi ovo poznato :? enigma superiska, pawke takodje ;) ono od srdjana si mogao par takta brze da snimis, ipak je to kolo "danc" uz koje se moze lagano igrati (4 napred, levo-desno, 2 nazad) :D ako se ne varam, gajde deo ide malo drugacije - nije bitno - mnogo lepo i fino si odsvirao pozdrav |
Pozdrav bata Predraze,"svaka ti je ko Njegoseva" jedino nisam skapirao ono za efekat kod GW8 sta si hteo time da kazes?
Nemo' slucajno da mi ne valja klavijatura jer ako je tako onda b-( !=))=))=)) Onaj deo na gajdama je uvek svirao kolega pa sam ja po secanju odsvirao njegovu interpretaciju,mrzelo me da skidam specijalno za ovu priliku samo da bi bilo 100% original. Kako da ne,sto rece Zika "Tolko m.. g.. uz Kalimegdan"! Hvala druze na komentaru,nadam se da se ne ljutis sto sam se malo salio!:D |
@boban010
hvala na odgovoru ali ja to sigurno necu raditi.Ti si genije brate,ja stvarno nemam zivaca da to radim na taj nacin pa makar mi klavijatura zvucala lose. To se ne isplati raditi sem ako si veliki entuzijasta kao sto si ti. Ovo je samo kompliment za tvoj VELIKI rad i samopozrtvovanje. nadam se da razumes sta sam hteo da ti kazem.pozdrav!!!! Dodato: grandia je sigurno mislio na to da imas malo vise efekta na solo bojama,mislim da je na to mislio ali to je vec stvar ukusa. |
Hvala bata Neso na komplimentima,malo mi dosadno,vec sam reko da nemam posla pa na ovaj nacin ubijam vreme inace bi vec odlepio!8-}
A mozda vec jesam,ko ce ga znati!:-?? |
zao mi je sto nemas posla,nadam se da je to samo trenutno.
Sto se tice sredjivanja rolanda GW8 nisi odlepio.E da sam ja bar jedan deo entuzijasta kao sto si ti,meni bi bilo mnogo lepse i verovatno bi ljudi svirali samo na GW8 klavijaturi:lol: |
ko bi rekao da je gw8? stvarno si ga vrh uradio, zvuci mnogo dobro, posebno mi se ritmovi svidjaju!
|
Gw se i dalje neshvata ozbiljno,iako ona to nezasluzuje!moze da stane sto se tice zvuka pored mnogih skupljih aranzera!jos kad ga boban ovako dotera to onda to bude stvarno vrh!
|
@zoricd potpisujem komentar. GW je odlican aranzer, ali pored izvikanih (naravno, zasluzeno) drugih aranzera, koji ipak imaju i nesto vece mogucnosti, ovaj Roland nije postigao uspeh... ali evo dokaza kako i GW moze odlicno da se cuje ;)
|
Odlicno zvuci, svaka cast!
|
Evo novih snimaka,obratite paznju na trubu na pocetku snimka.
a evo i kako peva kolega |
da li je to neki tvoj novi proizvod ili se ja varam?
Truba je vise nego odlicna. Bogami i gitara u drugom snimku,mislim,ne diraj mi GW8!!!! odlicno bobane!!!! |
Ovo su "svezi" snimci sa tezge krajem novembra.To je Stop Truba koju sam ja malo obojio ekvilajzerom!
A i klavirchina nije losa kad se cuje pored ovolike galame!=)) |
he he,aj otvori se pa mi kazi koji je broj ta truba i ta klavircina i koja je postavka ekvilajzera.
Ti znas da je tvoj drug lenj i da ga mrzi da trazi po efektima postavke.:lol: a truba je stvarno bas bas ko dragacevska. bravo majstore. |
odlicno boki!
sta kaze nesa, ona truba ti je konkurencija ja gucu :lol: sala puna, veseli gosti - tako i treba! nadam se da je bilo i dobro za tebe i bend, ma da ne sumnjam u to kad vidim dobro raspolozene goste :) pozdrav PS: il su kod vas pirocanci muskarci lenjavi i ne umeju da igraju kolo il u pirotu ima vishak devojki ... trece nema :D |
@Nesaband
Uffff malo si me namucio al ajde!:lol: Truba+StopV je broj 1412,a efekat 02 SPECTRUM,a njegova postavka je sledeca Band1 +12 Band2 +3 B 3 0 B 4 0 B 5 0 B 6 +4 B 7 +4 B 8 +2 Q 0.5 Level 127 Klavir je kombinacija stringsa i klavira prvo klavir WarmStrPiano broj 0022 efekat je 02 SPECTRUM a postavka je B1 +5 B2 +3 B3 +2 B4 +2 B5 +2 B6 +2 B7 0 B8 0 Q 0.5 Level 127 Strings je CellComb na broju 0728,efekat je 01 EQUALIZER a postavka Lowfreq 400Hz LowGain +5db mid1freq 1000Hz mid1Gain +4db mid1Q 0.5 mid2Freq 2000Hz mid2gain 0db mid2Q 0.5 Highfreq 4000Hz Highgain +4db Level 127 @Grandia Hvala druze na komentaru,veselje je bilo prva liga,sa parama,onako...,prosecno...,gazda je castio preko pogodbe,pa posle neka kazu da su Pirocanci stipse!:lol: Sto se tice igranja muski deo omladine velikom vecinom ne ume da igra,oni vise preferiraju "Roki-Balboa stil",to ti je ono kad stisnutim pesnicama mlataraju po vazduhu,a noge im zakovane za pod!=)) Srednje a i starije generacije pogotovu,igraju pa rasipuju! Devojke ima kolko oces,ce ti nabacimo neku,samo da ne saznaju zene ima da "vardimo zamrzivachi"!Tako se kod nas kaze kad je zena ljuta pa te istera u hodnik a tamo se obicno nalazi zamrzivac. "Vardimo" ti znachi chuvamo!=)) |
Drug izgleda opasno truba....mada opet nije bas najjasnija na ovom snimku voleo bih da je cujem na snimcima kao i dosad sto si radio,mada pretpostavljam da kida!!!
|
Hvala druze na komentaru,bice uskoro ponovo neki demo GW8,samo da se nakupi materijala.
U medjuvremenu poslusajte snimak sa tezge. |
@zoricd
kolega,Boban je postavio sve parametre ovde na svojoj demo strani. koliko se secam mislim da i ti imas rolandGW8 pa postavi sve te parametre u svoju klavijaturu i cuces kako zvuci truba i ostalo. @boban010 Ja cu sutra to da odradim i hvala ti na trudu koji si ulozio. |
Bobane druže,zvuči to baš momački,a i hvala ti za ove postavke boja.Nadam se da ću i ja to nešto oko zamrzivači,kao ti i Grandia.Veliki pozdrav!
|
@nesaband
Rado druze ali stvarno nemam vremena da radim sa klavijaturom..........jos imam da sredjujem ritmove na njoj kad uhvatim vremena ovako ako neko bude postavio tu trubu od vas bicu zahvalan!!!:)pozzz |
ma ja sam se samo malko salio, taman posla da me moja uvati s neku drugu :-O
taman bi bio za "sobata na kuku lele = shoksoba" :lol: da ne ispadnem komplet u offtopic: cenim tvoje kolege kao i tebe i ako ih ne znam, al reko bi da je u tvojem bendu pevac jedina slaba tacka ... nemoj da cita on ovo il da mu kazes, ce se ljuti covek na mene, jednostavno ovako - nemam iskustva s pevanje, al cujem da falsira i ne drzi tonove ... valjda ce da se poboljsa nekad :D ti si onaj kad gledas sa nase strane desno (blizu zvucnika), posto harmonikas imao - reko bi neki korg il yamahu ispred sebe :confused: pozdrav za tebe i juzne iskre bend |
ne bi da kvarim bobanovu demo stranu ali te ja bas i ne razumem u potpunosti????kolega,to je posao od najvise pet minuta kad imas sve na dlanu i nema tu neke filozofije..
Za ritmove ako ih sam kucas u klavijaturi ima sigurno mnogo posla,ali to nije razlog da ako te bas interesuje kako se cuje ova stop truba postavis te parametre na brzaka i to je to. nema razloga da bilo ko postavlja nesto ovako u download sekciju. Nadam se da se ne ljutis. Ja priznajem da sam lenj ali ti si me presisao jos jednom se zahvaljujem mom drugu bobanu010 i izvinjavam se sto sam otisao od teme njegove demo strane. |
Cuj druze ovo je bobanova tema ja nisam bitan niko nije rekao da se ovo stavi u download sekciju vec da postavi snimak trube u svoju demo sekciju u vidu kao sto je i dosad stavljao svoje snimke i kolega boban me je shvatio i odgovorio na to.imam privatnu firmu i oduzima mi 18 sati dnevno i nestizem nista i kada stignem gledam da stimam ritmove,a imam sasvim ok trube na Tritonu tako da mi nisu potrebne samo zelim da cujem kako rade i zbog naseg kolege bobana trebalo bi da se drzis njegove teme.ziv bio.
|
@Makso68
Hvala druze,ne razumem samo sta ce ti ove postavke,kolko se secam prodao si GW8? A za devojke no problemo,ce da bidne sredjeno! @Grandia Ovo oko pevaca,nema ljutish,znam ja za to,da se popravi nece,jedino sto je pri kraju "radnog veka" pa cemo morati da sto skorije obezbedimo zamenu.Mada nam je izbor pevaca u Pirotu "olele",a podmladka skoro i da nema,sve u svemu lose nam se pise...... Postavicu jos koji snimak gde se i ja vidim,ovog puta je kamerman snimio i muzicare :lol:,a kolega ima PA80. @nesaband & zoricd Obojica ste OK "momci" :lol: i moji dobri prijatelji,nema potrebe da se zamerate jedan drugome,pogotovu sto bi ovi komentari koje razmenjujemo skroz drugachije "zvuchali" kad bi to bilo uzivo.Nijedan od vas nije imao lose namere,samo ste pogresno protumacili komentare... p.s.Drago mi je sto je sve vise korisnika GW8 i to sa razlicitim konceptima "pakovanja" iste! |
Ne,druže,nisam je još prodao,a sve su prilike da i neću.Jest da radim na Tyrosu 2,ali mi GW 8 nekao drag...Pozdrav!
|
Drago mi je sto to cujem prijatelju.Jesi li menjao nesto u svojoj postavci na GW8?
U medjuvremenu evo jos jedan snimak,mora tema da se ispostuje!:lol: Harmonika koja svira prvu u forspilu je sa GW8! |
Prva liga ti je harmonika...ako te ne muci postavi MFX EQ za nju;)....Hvala unapred Boki!
|
Nisam ništa mjenjao,koristim Tyros 2,a GW 8 koristim za leteće svirke(ispraćaj mlade i sl.)I ovako izlazi super na razglas.Pozdrav!
|
Hvala ljudi na komentarima,a evo jedan snimak samo za bata Predraga,pozdrav druze!
Dodato: Evo jedno frulashko kolce Tihomira Punovica-Dushanovachko! |
radi GW8 ko sat,cyjem da si to nasnimavao na samoj klavijaturi.
Ovo je pokazna vezba da GW8 moze da radi i kao mali studio!!!! lepo odsvirano,ja slusam na laptopu snimak i ne cujem dobro kontru ali verovatno se ona bolje cuje nego su ovi zvucnici na laptopu ipak losi. |
Trenutno vrijeme na Forumu 19:52 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org