YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Ketron (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=63)
-   -   Ketron Audya - komentari i iskustva (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17743)

Marco7 26.08.2011 23:29

Aj donesi je ako smes da ih stavimo jednu pored druge!Ti tvoj set up a ja cu moj!A?

Marco7 27.08.2011 00:06

Ja ne znam Savo dal' ti cujes koliko je na ovom snimku jak bas,bubanj tih i nije cist?To su razliciti ton generatori,ide drugaciji miks i na mikseti i to uopste ali uopste ne lici na Pa3x a ni na Pa2xPro ili Pa1x!Ne branim Korg i ne komentarisem ovaj je bolji ili gori samo kazem da to ne lici na Pa3 . . .
Postovano sa mobilnog uređaja

Vule 27.08.2011 01:27

@ Savobond79

ja bi vas najljubaznije zamolio da ipak imate malo obzira prema ostalim kolegama i smanjite malo dozivljaj i korektno ucestvujete u diskusijama...sticem utisak da imate neodoljivu zelju da isprovocirate nekoga a mi to na forumu ne zelimo. Konstruktivna rasprava ok a ovo kikotanje i smejuljenje ne!!!

Hvala na razumevanju

savobond79 27.08.2011 02:06

Pa nisi u kladionici ... Imas kod Brme pa probaj testiraj i sta god ...
Cuj dali smem , malo me zasmejavas imam utisak kao deca da se prepiru cija je bicikla brza bolja ili ...
Culi smo svi ton generatore obe sprave uostalom ja sam mnogo korgova presvirao tako da znam sta pricam a ti ocigledno si video aydiu samo na slikama pa tako pricas ... Pa i vrabci znaju kako izlazi aydia a kako korg ...
Taman pomislim da imam sagovornike kad ono medjutim ...

negovan 27.08.2011 04:13

Preslusao sam snimke, i moram da se slozim sa Markom. Ritmovi su usti, ali semplovi ne izlaze isto. Ajde da ti ja dam semplove koje ja koristim da ubacis u Audyu da vidim kako ce da zvuce? Sta kazes na to. Kako to da se dobos na korgu ne cuje, a bas bruji? To mi vise zvuci da ne znas da podesis korga kako treba,da smanjis bas da bi dobos dosao do izrazaja, pa da lepo to iznivelises,a drugo, ovde ja cujem samo ritam sekciju, sta je sa bojama?

milanceshow 27.08.2011 05:33

Ajd stavite fabricki podesene klavijature,pa uporedite!!!!
Znam da bi svako ostao po svom i da bi nastavio da velica svoju klavijaturu,a to nije dobro!

Vratite se sa pravom pricom,inace ova tema gubi smisao.A cim tema izgubi smisao,ona ide pod kljuc i akteri se odstranjuju sa foruma na odredjeni period!

Marco7 27.08.2011 10:20

Kome ovo pretis???Ajde izvoli odstrani me sa foruma!!!

milanceshow 27.08.2011 14:12

Nastavljamo sa temom!

savobond79 27.08.2011 15:11

Ma nije Marco nista lose mislio malo se zaneo mozda ipak nije bilo potrebe za banom . Ok uporedicemo fabricke rtm pa cemo poslusati zvuk ton generatora ...

svrakan 27.08.2011 15:46

Fabricki nema smisla uporedjivati,Korg fabricki ne moze stati ne pored Ketrona,,nego pored ni Yamahe i Rolanda,ali meni licno cak ni Audya nije namestena po mom ukusu,ovo sto je prezentovano,slazem se i ja da Pa3 pogotovo nije namesten kako bi mogao,to nije ni blizu maximuma,i na ovim snimcima ispada da je Ketron mnogo bolji,mada sad ako se usudis da postavis poredjenje fabrickih ritmova tu ce se cuti onako kako je.Meni se Ketron licno mnogo dopada,ali nisam imao priliku nigde da ga isprobam da bih mogao biti subjektivan.

adnan93 27.08.2011 16:39

Ljudi mozda grijesim, ali mislim da je bolje da se ova tema zatvori ... Jedan covjek nas sve ubjedjuje u nesto suprotno ... Poredi svoju klavijaturu sa klavijaturom kolege Marka Gredica .. pa onda vidi kako fino zvuci pa3x ... Svako ima svoj ukus, i mislim da nije potrebno nametati svoje misljenje drugim ljudima ... pozz

Vule 27.08.2011 17:16

@ Adnan93

Moderator je napisao da se razgovor na temu nastavlja,ili se pridrzavajte toga ili nemojte ucestvovati. Ima ko da odluci da li neka tema treba da postoji ili ne. Hvala

savobond79 28.08.2011 01:54

pricica

Ma ne ubedjujem ja nikoga i ne interesuje me sta ko svira svako ima svoj ukus i muzicke kriterijume kojima se zadovoljava . Pa eto ja sam samo odusevljen svojom spravom ,neogranicenom audio pristupu loopova ,live gitara ,basova itd jer me to podseca na pravi band i jednostavno sa AYDIOM sam primetio veliki pomak u pristupu i samom zvuku jedne sprave sto recimo posle pa1x kupio sam pa2 i razlike nije bilo u sound naravno ... Imala je vise ili manje rama displej se dize ili ne ma skroz nebitno meni treba zvuk druze zvuk ja vise nemam vremena da pravim boje stelujem bubanj itd da li mi danas zvuci ili ne ja moram da sviram i moram da vezbam !!! Veoma vazno treba vezbati usavrsavati se jer nivo mog bavljenja muzikom je veoma visok i profesionalan a to zavidno mesto iziskiva mnogo rada i vezbanja a ne pravljenja boja i sviranja istih setova kao drugi meni treba nesto drugo stabilan bendovski zvuk (da kada cuju pomisle ,uh sto dobro zvuci onaj band ali kada pogledaju ono jedan covek ili dva svira , kazem SVIRA ne pusta mp3, intra ,lose namenske rtm itd , nadam se da me razumes ...Treba biti svoj imati svoj sound ...
Recimo ja sam imao srecu da kao klinac davne 98god sviram jednu lepu turneju na moru sa nekim pevacima izmedju ostalog poceo sam da se druzim ,sviram sa mojim drugom nazalost sada pokojnim Louisom .A to vreme 90godine je bukuvalno bila era roland arangera ako se secas e66,e76,e86,e96 ,g800 itd ...ali svi SVI su svirali rolanda ... Louis je tada doneo korg i30... Posle jedne svirke on meni kaze ~ eto vidis niti imam ritmove niti neke boje ali necu da sviram i zvucim kao svi drugi, zasto to ,zasto da svi zvucimo isto pa neka je i losije ali ja sam drugaciji i odvajam se od mora drugih ... Kasnije sam shvatio da je bio upravu ...to ti je ono ako znas "u rukama Mandusica Vuka svaka puska bice ubojita " tako da sta da ti kazem meni taj ketron ubija kako zvuci Marko Brma kad je zasvirao Aydiu zvucalo je kao da ima sest ruku i sto prstiju hahah sta da ti kazem drugo...
Nekako sve se desava deceniski recimo 70godine su pripadale elka arangerima 80 je uzeo solton ketron koji je u to vrema stvarno bio revolucija 90definitivno roland posle 2000god korg pa onda sada ne znam ali mi se cini ako ovi nesto stvarno ne unaprede da firme kao sto su Ketron , Liontracks definitivno odnose pobedu... aj pa zdravo odoh da vezbam pa me onda banujte itd pozzz svima i ovima koji znaju sta govorim ...
Dodato:
Hocu naravno nije problem cim dohvatim pa3 uporedicu fabricke rtm ...Malo i semplove neke osnovne recimo harmonikice

keyboards 30.08.2011 04:39

Druzenje i nista drugo

Kad sam dosao na ovaj forum rekose mi da ovdje ima puno dobrih clanova i da se lijepo druze. Neka tako i bude nemojmo biti nagli. Ja razumijem da neko voli svoj instrument i vatreno se bori da bi ga favorizirao. Nemojmo mu zamjeriti. Isto tako onaj ko nesto voli neka se malo strpi i u sto kracim crtama se koncetrise da objasni nesto o tome sto voli svima nama pa da i mi se zainteresiramo. Evo meni je interesantna stvar koju sam zadnjih dana vidio na internetu da su cijene Auya5 i 4 jako spale na rekao bi mnogo razumniju cifru po kojoj je Audya 5 $3999 a Audya4 $3699. Meni se svidja Audya 4 i mozda cu naci razloga da je nabavim. Modul je a isti je kao i Audya5 tako da ce uz PA3 (koji je odlican i kao MIDI kontroler) biti pokretljiva sa kvalitetama nove/drugacije platforme. Mislim da bi mogao to sebi priustiti. Vec mi prijatelj iz Sydney rece da uz PA2 ima i Audya5 i da ga to cini sretnim. Nebi bilo lose da nam vlasnici Audya instrumenata daju malo vise korisnih informacija bez nepotrebnih poredjenja sa drugim klavijaturama i dokazaivanja sta je bolje. Moj prijatelj rece "Korg mi radi dobro za nase narodnjake ali ja volim dance sekciju Audya5 klavijatur. Volim kako ona izlazi na razglas. Kaze da je "sirok i bogat zvuk". Interesantne konkretne opaske bez vrijedjanja ijednog instrumenta uz isticanje svog ukusa.
Pod Ketron rubrikom arranzera po meni je "Druzenje" na prvom mjestu, Audya na drugom a sve ostalo osim Ketrona i netreba.
Dodato:
Savobond
Nije lako biti pocetnik na forumu. Polako bez uzrujavanja prospi ovdje sve sto si nasao lijepo o Audya klavijaturi. Bit ce nam interesantno. Nemoj da trosis energiju u poredjenju sa korgom jer tu kraja nema o nepotrebnoj diskusiji. Evo ova tema je Audya5 i neka Audya tu i bude. Dobro ti rece "Odo vjezbat" a poslije toga se lijepo naspavas pa nam das svoja iskustva o ljepoti zvuka koji daj Aydya i kako rekoh ne mjesaj druge klavijature. Mi cemo o njima pricati u njihovim rubrikama. Pokusaj me nagovoriti da i ja kupim Audya 4 ali mi ne pominji PA3 jer to vec imam i znam sta je to.

nikola1980 08.03.2012 10:43

Jedno pitanje vezano za Audyu.....da li je neko od vas probao da konvertuje ritmove,sa Korga i kako to kasnije funkcionise,da li ima nekih prepravki u paternu ili ne,naravno i kako to posle zvuci,ne mislim na rumbe,sa sa i ostale narodnjacke ritmove,nego,recimo na neke namenski pravljene?!?!?! ...i koliko je komplikovano da se u njoj napravi ritam?? hvala

savobond79 11.03.2012 20:02

eto

Ej ekipa cao ... Nemam vremena ali evo da vas pozdravim ...
Key upravu si za sve sto kazes nego meni pa3 nekako pod rukom pa sam njega najcesce pominjao u poredjenju sa AUDYA 5 ...
Znam nema potrebe nego cisto da ljudi malo vise prepoznaju razliku i da malo drugacije posmatraju Audyu iz razloga sto ona to sasluzuje svojim novim konceptom benda live basa , gitara kao i live bubnja ...
Nema tu sta puno da se prica sve je vec ispricano upalis jednu pa drugu i sve se odmah cuje . Sada je ogromna razlika u zvuku na strani ketrona to sada svi znaju samo je pitanje ko ce pre a ko kasnije da se usudi i zasvira drugi brend recimo AUDYA5 ...
Ti lepo razmisljas da sviras pa3 i audya modul ali koristiti pa3 kao master kontroler pa to je malo pocenjivanje nije taj pa3 toliko los arr da bi bio samo master ipak je preskup u toj opciji. Mozes to isto uraditi sa nekom dobrom solo klavijaturom za dosta manje para kao sto su neki legendarni modeli korga sto ja volim recimo triton studio , extrim sa moos , neko roland ili mozda Kurzweil
ovaj novi Pc3K6 ima odlicnu brzu dirku i dobar flash sempler koji dosta lepo izbacuje ove nase semplove ...
Dodato:
Nikola cao , mi smo vec na tu temu pricali ali evo jos jednom ...
Konverovanje rtm nije tesko vec zahteva par sitnih stvarcica koje imas lepo objasnjene na youtobe ...
Na ketronovom site nalazi se program koji se zove kompiler koji sluzi da uz
cubase laganao konvertujes u ketronov format ...
Recimo uvezes neki style ili midi file u cubase potom otvoris compailer preko njega ces slusati boje iz audye a lepo u cubase seckas recimo , strofu pa forspil
pa lepo u compileru preslusavas boje i tako dok ne namestis da ti zvuci kako ti hoces , save i to je to ... Inace u audia editoru za style ces tacno slusati onako kako ce ti style zvucati u svirci (to su bas lepo resili )
Inace sa Yamahe lako konvertujes sa Korga moras malo da sredis boje ...
A inace samo njen editor za rtm je dosta prost i mozes direktno u njoj praviti kopirati sa drugih style koristiti lupove bubnja live gitare itd ...
A da takodje STYLE works je najavio za koji dan da ce dati direktno konvertovanje na AUDYa tako da nema problema ... Pozzz Svima

Citat:

Originalno postovano od nikola1980 (Post 209221)
Jedno pitanje vezano za Audyu.....da li je neko od vas probao da konvertuje ritmove,sa Korga i kako to kasnije funkcionise,da li ima nekih prepravki u paternu ili ne,naravno i kako to posle zvuci,ne mislim na rumbe,sa sa i ostale narodnjacke ritmove,nego,recimo na neke namenski pravljene?!?!?! ...i koliko je komplikovano da se u njoj napravi ritam?? hvala

nikola1980 12.03.2012 14:24

@savobond79
..imam jos jedno pitanje!! Da li u KETRON-u,pored tih loop-ova live gitara,live bass-a i live drums,postoje i ti isti instrumenti u GM midi formatu,u stvari zanima me konkretno,recimo sviras taj fabricki beat sa tim loop-om i predjes u neki konvertovani style,a hoces da ti sound bass-a,drum-a i acc,ostane ne promenjen,znaci da ostane isti dobos i bass i gitara,a da ne bude loop,nego da sa tim istim instrumentima svira midi style,jel to moguce!??!?

tyros 2 16.04.2012 10:35

ketron

Ovako! Pozdrav za sve , i postovanje! Pre jedan mesec sam kupio ketrona i mogu vam reci da sam jako tj. prezadovoljan sa klavijaturom mislim na sve. Imao sam pa 1x pa2x pa3x tyros 2 rolande sve sam to imao i svirao ali jedino sta je daleko od ostalog jeste ketron!!! Necu pojedinacne funkcije da nabrajam i hvalim, ali iskreno sve ove klavijature su mi dosta stepenica ispod ketrona. Naravno ako uzmemo u obzir da svacije uho drugacije cuje ili oko drugacije vidi primer (nekome je Pamela vrh a nekome Monika Beluci). rado sam zeleo da postavim neke snimke , ali posto sam novi clan na ovo Portalu nisam zeleo da rizikujem banovanje! I jedna jako zanimljiva stvar svaku svirku koju radim sa ketronom u nestrpljenju izcekujem da uzivam u zvuku i da se smejem pjevacu i pjevacici jer stalno traze bubnjara iza ledja kod mene ! eheheheeheh

aleksandar031 16.04.2012 11:45

Slobodno postavi snimak da cuju ljudu kako zvuci;)

tyros 2 18.04.2012 08:04

link

http://soundcloud.com/mirko-milinkovic/nije-svejedno1
Dodato:
Imaju jos dva pa poslusajte snimao sam direktno bez budzenja i obrade!!!!

nesaband 18.04.2012 10:04

Prijatelju,to sve sto si snimio meni zvuci dobro ali to sve tako moze da zvuci i na Rolandu GW8 i na Rolandu BK 5 pa cak i bolje od ovoga pa ti sad razmisli dobro sto si dao tolike pare za tu spravu.

Korg PA1x,2x a da ne pricam za 3x takodje su skupe sprave po meni za ono sto pruzaju.Igraju se proizvodjaci sa nama i otimaju pare onima koji ih imaju.

Bez zelje da nekoga uvredim ovo pisem samo iz razloga da ljudi dobro razmisle pre kupovine sta ce da kupe.

casper 18.04.2012 11:27

Lijepo to radi, meni se dopada. Pogotovo se istiće kvalitetan bubanj i bas. Volim čiste i prirodne činele, a to se čuje pogotovo na pjesmi Nije svejedno. Distorsion gitare su .... Hmm, ne znam, možda previše "plivaju" one u pratnji styla. I loše su quantizirane u onom dijelu poslije 0,38 pa "preskaču" kod promjene pratnje. Ali zato rade vrhunski acustic gitare u Kruška, međutim opet čujem "preskakanje" 0,48. Da li je to do lošeg odrađenog styla ili klavijatura loše odradi netočnost lijeve ruke? Pogledaj što je s tim.

Na pjesmi "Jesen u mom..:" je bas gitara pomaknuta u desno? Ne vidim potrebu za tim.

I molim te suzdrži se komentara poput ovih
"...ali iskreno sve ove klavijature su mi dosta stepenica ispod ketrona..." Nema potrebe jer samo ljudima "dižeš adrenalain", a ne dobivaš povratne informacije.

Daj još snimaka, rijetko ovdje čujemo demo Audya.

veselinovicvs 18.04.2012 12:01

Hm ne mogu a da se ne prikljucim temi...Sviram aranzer jos od 90-ih i svasta mi je proslo kroz ruke(ne sve ali sam svasta svirao)i moja konstatacija je da se slazem u potpunosti sa SAVOBOND-om.KORG po meni ima sve ali i zvuk koji nekako "prsti" na ozvucenju i guzva u "orkestru" a radim na kvalitetnoj mixeti i zvucnicima i sve sam pokusao...Razni setovi namestanje gore-dole ali uvek ista prica.Neso...Imao sam prilike probati i GW8 i BK5 i nikako se ne mogu sloziti da radi isto kao AUDYA...NE KAZEM!Ne radi to lose ali mislim da te sprave ne mogu ici u jedan kosh jer ja sviram(posle svih aranzera i silnih menjanja i doplata i gubitaka pri svakom menjanju kl.)KETRON XD3 modul aranzer iz 2002god.!!! i ovog momenta POTPISUJEM ako treba da bolje radi nego PA2X na zivoj svirci a nije sempler!!!Naravno nema opcija kao PA2X ali nisu mu ni potrebne.Bio bih neizmerno zahvalan da mi je neko mogao dati savet pre 7-8god(pre pocetka ere PA serije)da uzmem KETRON i da zavrsim gadjanje na duuuuzi period a ne malo-malo pa menjaj,doplati namestaj,vijaj zvuk i na kraju razocaranje.Moram i da spomenem da ovaj moj modul nije editabilan kao KORG-ovi aranzeri u toku svirke sto znaci kod kuce uradis sta ti treba i cepaj na svirku.NE ZELIM da dodajem ulje na vatru ali to je cinjenica da su KORG-ovi aranzeri rasprostranjeniji jer vecina voli kad kupi spravu da skine setove sa interneta ili kupi ubaci i svira...Naravno lakse je ali zar nije lepse kada covek malo sedne pa napravi nesto svoje???Vecina KORG-ovih korisnika zvuce identicno i ne vidim logiku "KUPICU KORG-a I UBACICU YAMAHINE ILI KETRONOVE BUBNJEVE" ili neke druge...Nemam zelju nikoga da vredjam svako ima pravo na svoje misljenje i molio bih da probate sprave uzivo na svirci a ne da ih ocenjujete na osnovu snimaka.

nesaband 18.04.2012 12:37

@veselinovicvs @Neso..".Imao sam prilike probati i GW8 i BK5 i nikako se ne mogu sloziti da radi isto kao AUDYA...NE KAZEM!Ne radi to lose ali mislim da te sprave ne mogu ici u jedan kosh"

Nisi me ubedio tvojim postom ni u sta,tvoje pisanje je uopsteno a ja mogu da tvrdim na osnovu onoga sto sam cuo na snimku ta sprava ne vredi toliko para.Poenta je u tome.

Ko se malo bolje upusti u sredjivanje stylova na rolandu BK5 i GW8 moze mnogo bolje da zvuci nego tak KETRON.U pravu si kad kazes da te sprave ne mogu sa se stave u isti kos.GW8 i BK5 su znatno jeftinije sprave i mogu bolje da zvuce. od tog jako skupog instrumenta.

Milan$ 18.04.2012 12:46

zato si ti Neso presao sa GW8 na pa500, iako GW8 zvuci bolje nego klajva od 3500 evra???

nesaband 18.04.2012 12:52

=)) e to je mala tajna za sada zasto sam ja presao na korg PA-500.
Ja sam u dusi navikao na rolandov zvuk i potpisujem da ce svaki GW8 bolje da zvuci od ovog Ketrona bar ovo sto sam cuo na ovim snimcima.

Ovo sto ja pisem nema nikakve veze sa tim sto ja sada imam korg pa 500.
Ne zavaravajte se ;)

Marco7 18.04.2012 13:24

Opet se ovde prozivaju svi drugi aranzeri a ne prica se o Ketronu Audya-i :)) Meni nije jasno zasto i pored tolike nadmoci o kojoj se prica nad drugim aranzerima ovoliko godina od kako je izasao Ketron Audya nije preuzeo trziste i sve ostale bacio u senku???Treba li ja da vam odgovorim? :))

veselinovicvs 18.04.2012 13:56

Zasto AUDYA nije preuzela trziste po mom misljenju:
1.Malo materijala sto se tice ritmova
2.Retko ko se usudjuje uci u svet malo poznatog(bar kod nas u Srbiji)
3.Cena

skoricnik 18.04.2012 13:59

4. Balkanska bolest (GOLF 2 sindrom).

Marco7 18.04.2012 14:03

U vreme konvertera i svega sto proizvodjaci rade da bi pojacali prodaju znaci to uopste ne bi trebalo da bude problem a i druga stvar onaj koji ne ume da osposobi klaviajturu za sebe i svoj rad onda mu nista ne treba tako da to nije opravdanje zasto nije osvojeno trziste?Sto se men tice onoga momenta kad osetim da je izasao bolji aranzer koji ce mi omoguciti sto laksi i brzi rad posto sam radim,bolji vokalist i bolje stvari sto se koriscenja tice odma cu moj da prodam i prelazim na taj bolji pa nebitno jel' to Ketron,Yamaha,Korg,Casio ili Fujitone . . .

nikola1980 18.04.2012 14:30

...iskreno mislim,da je to bas i problem,jer velika vecina ceka na tudje setove,kojih trenutno za KETRON-a nema,pa samim tim i ne mogu da rade,a sa druge strane cekaju da neki "od nas",izbace novi ritam i za PA2x pro,o PA3x da ne pricam! (...kazem neki od nas,jer smatram da svako od nas ko se ukljucio u ovu temu pravi sebi sam bar ritmove (bar toliko) ...za sebe i marco7 mogu da garantujem)....tako da mi ne bi bio nikakav problem,Sound je super,treba joj dati vremena

casper 18.04.2012 15:06

Usporedba novijih modela najviše klase od Korga, Yamahe ili Audye sa srednjom klasom bilo kojeg proizvođača nema nikakvog smisla. U stvari, takva usporedba je plod taštine, neznanja ili nemogućnosti da se razluči što je stvarno bolje i kvalitetnije. A pogtovo nema smisla uspoređivati klavijature koje su proizvedene prije 10 i više godina s današnjim top modelima.

Ima jedino smisla (ali opet samo djelomično) uspoređivati klavijature iste klase iz istog vremenskog razdoblja. Kažem, samo djelomično. Ono što se ne može mjeriti u ovakvim raspravama jest količina vremena, energije i znanja onoga tko koristi neku klavijaturu. A upravo ta komponenta u najvećoj mjeri određuje da li će neki "novi stoj" zvučati bolje ili lošije.

Volio bih da se pokrene argumentirana rasprava, s vlastitim viđenjima i razmišljanjima, umjestoovog smiješnog prepucavanja "čiji je veći".:D

Nadam se da @tyros2 neće propustiti odgovoriti na moje pitanje, što je s pratnjm koja ponekad "prekida i preskače". Da li je problem u lošem stylu, krivo odsviranoj lijevoj ruci ili "sporosti " Audya softwarea da odradi naređeno.

milepsr 18.04.2012 15:20

Citat:

Originalno postovano od skoricnik (Post 213432)
4. Balkanska bolest (GOLF 2 sindrom).

Nazalost, jasno ko dan...

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 213433)
U vreme konvertera i svega sto proizvodjaci rade da bi pojacali prodaju znaci to uopste ne bi trebalo da bude problem a i druga stvar onaj koji ne ume da osposobi klaviajturu za sebe i svoj rad onda mu nista ne treba tako da to nije opravdanje zasto nije osvojeno trziste?

Naravno da ne bi trebao da bude problem, ali nazalost jeste. Veoma prost razlog, recu cu bukvalno i sirovo pa kako ko shvati: Vecina muzicara kod nas nije za nista drugo osim da pritiska registre na harmonici i tako menja svoj zvuk. Ljudi su jednostavno tehnoloski nepismeni!

Ne moze se od nekog takvog ocekivati da zna da podesi de esser, da zna da cemu sluzi Q na ekvilajzeru, da otkuca ritam, a kamoli da pricamo o tome da se imalo razume u produkciju kako bi uradio dobar mix ritma. Kada bi pitao vecinu sta su tranzienti i harmonici, oni bi pomislili da to ima neke veze sa harmonskim molom (a ima oni koji ne znaju ni sta je harmonski mol)...

Ima i ljudi kao sto si ti Marko koji poseduju znanje, ali oni prave zvuk kakav se njima svidja kao sto si ti uradio sebi. Ne sumnjam u to da je Audia dobra klavijatura i da vredi toliko novca, ali trziste kod nas za nju je malo. Niti ima mnogo ljudi sa znanjem koji bi je kupili i sredjivali za sebe, a jos ima manje ljudi koji su spremni da je kupe i dodatno plate nekome da sredi tu klavijaturu za njihove potrebe.

zox2003 18.04.2012 16:53

Postavljeni demo iskreno receno je OK ali nista specijanlno...PA3X moze isto tako i jos bolje da zvuci bez ikakvih problema...
JEdan generalni komentar u vezi Ketron aranzera....I ovde u USA Ketron aranzer je u pozadini u poredjenju sa Korgom i Yamahom iako se generalno aranzeri ovde retko upotrebljavaju za svirku uzivo....
POstoje razni forumi o istoj temi i ovde....
Misljenja su podeljena ali generalno izgleda da tehnoloski Ketron aranzer ne moze da prati development i tempo kojim Korg i Yamaha koracaju napred....

veselinovicvs 18.04.2012 16:55

Bravo SKORICNIK...Na 4-om razlogu...

zeljko 18.04.2012 17:43

[quote=casper;213420]Lijepo to radi, meni se dopada. Pogotovo se istiće kvalitetan bubanj i bas. Volim čiste i prirodne činele, a to se čuje pogotovo na pjesmi Nije svejedno. Distorsion gitare su .... Hmm, ne znam, možda previše "plivaju" one u pratnji styla. I loše su quantizirane u onom dijelu poslije 0,38 pa "preskaču" kod promjene pratnje. Ali zato rade vrhunski acustic gitare u Kruška, međutim opet čujem "preskakanje" 0,48. Da li je to do lošeg odrađenog styla ili klavijatura loše odradi netočnost lijeve ruke? Pogledaj što je s tim.

Ja mislim sto se tice tih gitara da nisu dobro snimljene ili kako si rekao quantizirane,i zato preskacu na nekim mjestima...Znam jer se to i meni desavalo kad snimim i napravim neki ritam na ovom mom Ketronu SD3,a kad ubacim neki ritam koji je kako treba napravljen sve radi bez problema...Znaci 100%je do toga...Treba vise puta usnimavati sve posebno i svaki put probat dok se ne uleti kako treba u takt...bar ja tako uradim a to sa quantizaciom jos nisam ni ja skuzio kako ide,a probao sam i bude jos gore ili ne znam kako se radi.

Sto se tice zvuka Audye meni se svidja posebno kako rade bubnjevi i gitare,a moze to sigurno jos bolje,samo treba vremena i ljudi koji ce to odraditi kako treba...Mislim ko se razumije u pravljenje ritmova to je moje misljenje,a klavijatura ko klavijatura Nova i sigurno da je dobra i bolja od starih modela,bar po novim mogucnostima ako ne vise...Pozz

tyros 2 18.04.2012 20:08

moja lijeva ruka je pogresila nije do ketrona a bit ce jos snimaka ja necu da hvalim ketron ni tyros ni kork ali ja uzivam na svirci kada radim na nju jer nemam "SLIKU" zvuka kao ostali!!!!

casper 18.04.2012 20:46

To i jest bit, da se uživa svirajući. ;)
Pustimo na stranu prepucavanja koja je bolja, a pogotovo koja bolje zvuči. Sve je to vrh tehnologije i bez obzira što su ti modeli možda i precijenjeni, svi volimo imati zadnji model. Bez obzira na cijenu. Pa zar ljudi ne kupuju automobile sa hrpom opreme, viškom snage i ugrađenim raznim čudima, a voze se od mjesta A do B isto kao i u nekom starijem autu. To ih čini sretnim i ako imaju novaca, zašto ne bi.

No, vratimo se na point. Meni se ipak čini da je ono "preskakanje" preočito, bez obzira što postoji greška u preciznosti lijeve ruke. Hoću reći, čujem da se radi o vrlo maloj pogrešci u tajmnigu pritiska lijeve ruke. Da li je Audya toliko osjetljiva da reagira i na to? Ili se negdje u postavkama može podesiti ta opcija? Na T4 postoji opcija koja to regulira ali samo u SYNHRO STOP modu. Koliko god pokušavam simulirati pogrešku, bez obzira na vrstu Styla, ne uspijeva mi napraviti takav barke kao što čujem na tvom snimku.
Ne solim pamet, pitam samo. Možda pomogne u daljnjem radu.

brajo456 18.04.2012 20:48

kod arapa je stvar vec obrnuta, nema boljeg sviraca koji nema ketrona toliko o tome i nasim navikama :) klavijatura je onoliko dobra koliko se truda u nju ulozi i to je to

Marco7 18.04.2012 20:48

Drugar uopste ne sumnjam da uzivas u svirci i da ti je puno srce i tqko i treba!To je dobar aranzer i odlicno radi a js sam se samo oglasio po pitanju pljuvanja drugih proizvodjaca bez ikakvih argumenata!Ja sam lepo u jednoj od tema naveo prednosti,mane i nedo uporedo i te moje argumente je obrisao jedan strucnjak koji u zivotu nije video ni jedan od pomenutih aranzera pa ne bih sada oprt da trosim reci!Znaci po stoti put ponavljam nemam nista protiv Audye samo sam komentarisao po pitanju pljuvanja nekih drugih modela
Postovano sa mobilnog uređaja

Trenutno vrijeme na Forumu 16:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org