YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   romario - demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=18545)

romario 20.03.2013 16:48

Naš singl koji izlazi uskoro ...
Ovo je otprilike finalni mix ...
Slijedeći demo će biti narodna muzika :)

<embed src="https://www.box.com/embed/ojckxkem64lp0kk.swf" width="200" height="200" wmode="opaque" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always">

zeljko 21.03.2013 10:27

Super druze,da znas da cu kupiti cd kad izadje,samo mi javi..Poz

romario 21.03.2013 11:19

Drago mi je ako ti se sviđa ...

zeljko 21.03.2013 11:22

Kako da ne ovo je na pravo profesionalnom nivou odradjeno.Svaka vam cast jos jednom..Kad ce mo cuti i ostale pjesme i koliko ce ih biti na novom Cd-u kad izadje?

romario 21.03.2013 11:57

Zasada ovo ide kao singl .
Još jedan singl do kraja godine planiramo .
Zavisi o sponzorima ,cd možda nagodinu ...
košta sve to ...studio,spot...

harepa50 23.03.2013 01:35

Bravo romario, super je ovo, svaka čast.. :D

gagan 23.03.2013 02:37

Romario , ovo je prelepo , extra svaka vam cast , odradjeno super , ... pozdrav

tranzit 23.03.2013 03:49

Romario, pjesma je top, aranzman odlican, odsvirano je vrlo konkretno, pjevac, ko god da je, zna svoj posao i to veoma dobro. Zamjerka... ocekujes da uvijek imam neku zamjerku... imam i sada. Miks bi mogao biti za klasu bolji, steta bi bilo za ovakvu pjesmu ne uraditi maksimum jer joj mirne duse mogu proreci dobro slusanje. Ima malih gresaka u odnosu instrumenata u drugom dijelu, to jest refrenu, glas nije komprimiran kako valja a na pojedinim mjestima bi ga trebalo i "pjeske" obraditi. EQ na glasu je odlicno odradjen, efekat takodje, vrlo decentno, mada bih ja stavio nesto "skuplji" hall odnosno ambient. Da probas to sam malo da poslusas pa da napravis te sitne ispravke, prevashodno kod onih gitara koje se pojavljuju ekstremno lijevo i desno u drugom dijelu pjesme, prejake su za dlaku, kao i ona solo overdrive koja se pojavljuje nesto kasnije. Bubanj bi trebalo da ide za nijansu na gore a i Bass bi takodje trebalo da pretrpi "soft" kompresiju jer u pojedinim momentima ostaje dosta plitak u odnosu na gitare. Poslusaj jos jednom pazljivo, gledaj da poslusas i na normalnom HiFi uredjaju a dobro bi bilo i na auto radiju. Ako imas kompletan projekat, nema veze u kojem DAWu, posalji mi to (podigni na neki server), imam volje da odradim te sitnice i vratim ti miks, pa odluci sam sta ti se vise svidja.

makso68 23.03.2013 14:55

Sviđa mi se ovo.Svaka čast!Pozdrav i svako dobro!

romario 23.03.2013 15:03

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 239703)
Romario, pjesma je top, aranzman odlican, odsvirano je vrlo konkretno, pjevac, ko god da je, zna svoj posao i to veoma dobro. Zamjerka... ocekujes da uvijek imam neku zamjerku... imam i sada. Miks bi mogao biti za klasu bolji, steta bi bilo za ovakvu pjesmu ne uraditi maksimum jer joj mirne duse mogu proreci dobro slusanje. Ima malih gresaka u odnosu instrumenata u drugom dijelu, to jest refrenu, glas nije komprimiran kako valja a na pojedinim mjestima bi ga trebalo i "pjeske" obraditi. EQ na glasu je odlicno odradjen, efekat takodje, vrlo decentno, mada bih ja stavio nesto "skuplji" hall odnosno ambient. Da probas to sam malo da poslusas pa da napravis te sitne ispravke, prevashodno kod onih gitara koje se pojavljuju ekstremno lijevo i desno u drugom dijelu pjesme, prejake su za dlaku, kao i ona solo overdrive koja se pojavljuje nesto kasnije. Bubanj bi trebalo da ide za nijansu na gore a i Bass bi takodje trebalo da pretrpi "soft" kompresiju jer u pojedinim momentima ostaje dosta plitak u odnosu na gitare. Poslusaj jos jednom pazljivo, gledaj da poslusas i na normalnom HiFi uredjaju a dobro bi bilo i na auto radiju. Ako imas kompletan projekat, nema veze u kojem DAWu, posalji mi to (podigpni na neki server), imam volje da odradim te sitnice i vratim ti miks, pa odluci sam sta ti se vise svidja.

Znas da tvoje misljenje cijenim,i hvala ti na iskrenosti.
Na zalost,vec smo napravili i remix pjesme i mastering.
Pjesma se vec vrti na radio stanicaama.
Kad stignem stavit cu je ovdje takvu,zavrsenu.
Radili smo u pro tools.
Postovano sa mobilnog uređaja
Dodato:
Hvala svima na komentarima.
Posto su mahom pozitivni ,tim vise mi i znace!

sstipa 23.03.2013 16:53

Kompletno je sve ok - samo napred !

zeki11 24.03.2013 02:07

Romario lijepo odrađeno svaka cast,samo naprijed...:D

Boban010 25.03.2013 01:03

Ohoo,Romario je pravi muzicar profesionalac i gospodin covek!Kapa dolje!:D Svaka cast ^:)^
jedva cekam narodnjak.
Veliki pozdrav!

romario 25.03.2013 09:14

hvala,hvala :)

b.o.Y.c.h. ČK 25.03.2013 10:10

Jel može autogramčić? :)
Super posao!

romario 25.03.2013 18:34

Kako sam i rekao ,evo i finalne verzije,
nakon masteringa .
<embed src="https://www.box.com/embed/2ppbbgh9su4t4u3.swf" width="222" height="222" wmode="opaque" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always">

Arter 25.03.2013 21:02

odlicno kolega....

tyros2 30.03.2013 01:43

Svaka cast Mario!

Samo naprijed!

spasoje88 30.03.2013 16:38

Vrhunski... Na prvo slusanje mi se svidelo... Sound je perfektan! pozdrav legendo

nele1 06.04.2013 22:33

Bravo legendo,do jaj..... odradjeno.

zeljko 10.04.2013 14:54

Super;)

korg18 10.04.2013 16:27

korg18

Fino,a i lijepo zvući taj tyros,sve najbolje i u daljem radu.

romario 10.04.2013 17:25

Hvala !

nele1 18.04.2013 14:04

Ajde legendo nesto opet iz tvog repertoara da bude do bola,veliki pozdrav.

romario 07.11.2013 07:46

Nova pjesma i prijedlog mix-a .
<embed src="https://app.box.com/embed/ec1wg3nc1fnkxi1.swf" width="300" height="150" wmode="opaque" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always">

nesaband 07.11.2013 14:05

=D>,dobra rokacina,snimak odlican.....bravo majstore....

harepa50 07.11.2013 16:07

Pjesma je odlična, nema se tu šta pričati. Meni cijeli miks djeluje malo prekompresovano, činele iskaču glasnoćom, doboša falili. Ima tu stvari koje bi trebalo ispraviti. Ako želiš pošalji mi trake u audio ili ako si radio u Studio One možeš mi spakovati cijeli projekt folder i podići na neki server, pa ću uraditi rado mix za tebe.

romario 07.11.2013 16:35

Mix nisam radio ja .Iz jednog studija je u našoj okolini .
Hare u pravu si ,i meni je to upalo u oko .
I kick mi je prejak,malo i umjetan .
U principu smo dobili mix na prvo slušanje pa ćemo raditi korekcije koje želimo i možemo .
Na početku bi izbacio ono dupliranje vokala,probao malo reverba na vokale.
Na početku refrena mi je zbrka,puno gitara izgleda .
Zato mi je drago čuti i tvoje mišljenje i sugestije .
Možda i vokali mogu biti malo uvjerljiviji,ne znam dali je
ovdje potreban deeser ,ili je ta količina s,č u redu .
Mislim da su ipak malo prenaglašeni ...

harepa50 07.11.2013 17:38

Da, baš kao što kažeš za kick. Treba njemu svakako ovih attack frekvencija ali ne previše. Ja bih ostavio dupliranje vokala samo na refrenu. Za reverb bi razmislio. Treba se poigrati sa panoramom svih instrumenata u miksu. Poradio bih i na bassu malo, gubi svoju definiciju u miksu. Mislim da si upravu za sibilante, a deesser-om bi trebalo eksperimentisati, pjevač ima prirodno naglašene sibilante.

romario 07.11.2013 17:59

Da ,bas je generalno nedefinisan kako ti kažeš;),
Čini mi se da je općenito teško danas čuti bas gitaru u pjesmi ,
a da je konkretna i dovoljno glasna .

momo 07.11.2013 22:18

svaka čast...

zeljko 08.11.2013 23:42

Tek sad cu ovo.Bravo ja neznam sta bih jos rekao.Pozz

romario 12.11.2013 07:56

Malo smo korigirirali ,
stisali kick i smanjili mu visinu,
pojacali snare
gitare u reff malo panoramu promjenili
pojacali bas gitaru .

sad ,
mislim da je hihat malo jak,
bas gitara možda prejaka,ali nikako da je definiramo
i dobijemo ono što želim ,
vokali opet imaju s,š,č,ć viška ...
i dalje i je malo (pre)glasna pjesma...

Imam pravo na još jedan re-mix .

<embed src="https://app.box.com/embed/5fq7xdxz4dh9jg0.swf" width="466" height="200" wmode="opaque" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always">

zeljko 12.11.2013 18:06

Meni se svidjaju obje verzije..Vidi sa Tranzitom da li sta treba popraviti ili ako on moze da je doradi..Poz

tranzit 13.11.2013 01:00

@romario

Odlicna pjesma, veoma konkretno odsvirana i isto tako i odpjevana, aranzman odlican... mix... ne valja nista. Toliko je los da si uspio skoro upropastiti ovako dobru interpretaciju (i vokalnu i instrumentalnu), a i ovako dobar aranzman. U tom miksu je toliko nagurano EQ-a i kompresora da je prosto cudo kako se ipak razaznaje kvalitet sviranja, pjevanja i aranzmana. Na kraju ti ni to nije bilo dosta, pa si drmnuo i Leveler ili neki od Limitera, odnosno master kompresora, koji je prepeglao sve sto se prepeglati moglo. Obrati paznju na 1:31 kada vokali ostaju kratko sami, koliko se u tom momentu "napumpaju", to jest koliko se cuju glasnije. To je prvi i najpouzdaniji znak, da se zestoko... ma sta zestoko.... uzasno pretjeralo sa master kompresijom i da je snimak krenuo da "pumpa". Kompresija ti je toliko zamutila snimak da se zaista skoro ne razaznaje da li je u pojedinim momentima Bass ili donje oktave gitare. Bass je bukvalno "pojeo" citav aranzman. Nedefinisan je, mutan, lijen. Za gitare se potpuno isto moze reci. Bubanj je, cini se, uredu ali ovdje bih ostao rezervisan jer ga ne cujem kako treba radi gore pomenutih greski u miksu.
Sibilanti, koje pominjes i mislis da su jos uvijek jaki, kao i HiHat su najmanji problem i tu ne bih imao posebnih primjedbi. I ovo primi samo uslovno jer tek kada bih cuo snimak u jednom normalnijem miksu, mogao bih nesto konkretnije napisati o tome.
Moj savjet je... sve na nulu i nanovo. Pripazi pri odabiru ambienta (halla) jer taj koji je trenutno tu, nije me bas posebno ubijedio. Ne znam na cemu si snimao, to jest na kakvom audio interfaceu, a ne znam ni na cemu slusas, ama mi se cini da ti slusanje nije bas najoptimalnije pa i dolazi do ovakvih promasaja. Znaci, zavrni rukave, postavi sve na linarni polozaj, a onda polako kreni od bubnja pa nadalje. Gledaj da ne maltretiras mnogo ekvilajzere po trakama jer zaista imam osjecaj da si upravo njima i kompresijom i upropastio miks. Nemoj da bi ti slucano stajao nekakav leveler kao insert u masteru dok miksas !!!!!! "Snazan" miks se ne dobija levelerima vec prije svega miksom, tek kada tu odradis maksimum sto se odraditi moze, tek tada eventualno uvodi sve mastering efekte. Kazem eventualno jer nijhe automatizirano pravilo da u svakom miksu bas moras upotrijebiti sve mastering efekte i trikove.
Velika steta bi bila da ova pjesma, ovo pjevanje i sviranje, a i ovaj aranzman ne dobiju zasluzeni miks. Pjesma je kao bomba, treba je samo natjerati miksom da i eksplodira.

romario 13.11.2013 08:56

Uh,

i očekivao sam tako nešto .
Nažalost (ili na sreću),nisam ja producent .
Radi se tek o par mojih sugestija,a ne mogu baš pretjerivati
sa mojim sugestijama i sl .
Ne mogu više tražiti velike zahvate i rad ispočetka na mix-u .
Probat ćemo još malo bas stišati ,bar na pojedinim mjestima gdje iskače ,malo šuškanje na činelama probati korigirati .
Eq,kompresori i leveleri vidim da imaju u master lancu .
E sad kako su upotrebljeni ,to čuješ .
Sutra ću dobiti master,posebne audio trake ,i projekat u kom je programu rađeno .
Jesi poslušao prvi snimak,kakav je on u odnosu na prvi...

sale_band 13.11.2013 10:25

Ja sam slusao kod mene na HS7 I cini mi se da su vokali skroz negde vani a gitara kao da mi je pored glave :)

Svidja mi se pesma, vratio si me u '80-e :)

tranzit 13.11.2013 14:08

@romario

Kako ne mozes traziti da se ponovo miksa. Ovako to ne bi smjelo ici u produkciju. Ne znam kakav ti je odnos prema tom ton majstoru ali on ovo definitivno mora ponovo da uradi jer to ne valja. On svoj posao nije uradio kako treba. Ukoliko ne budes imao nacina da ga natjeras, posalji mi to da odradim, ovoga puta gratis za tebe jer si u skripcu. U svakom slucaju, radi sta god znas ali to ne smije vani jer je ruglo od miksa.

romario 13.11.2013 14:55

Probat ćemo popraviti još ...

sale_band 13.11.2013 15:25

Ne razumem kako to funkcioniše sa "producentima" tamo...
I ja sam jednom pokušavao da uposlim Tranzita za pesmu jedne devojke iz Srbije ali čovek koji je snimao nije hteo da prosledi projekat pa je na kraju sve propalo...

Sent from my HTC One XL using Tapatalk
Dodato:
@romario ako hoćeš da ova pesma zaživi, obavezno poslusaj tranzita

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

Trenutno vrijeme na Forumu 13:29

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org