YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   one man band v10 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21551)

marko87 31.01.2013 12:19

To sto si nasao je iznaka ploce. A sto se tice windowsa predji na win8 , naravvno 64bit.

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2

tranzit 31.01.2013 14:37

Sa tom Gigabyte maticnom koju imas bi se moglo ponesto i uraditi. Konkretno, taj E5700 bi mogao u miru i totalno stabilno da radi, umjesto na sadasnjih 2 x 3.0GHz, na citavih 2 x 3.8GHz, sto bi dosta poboljsalo performansu kada je audio u pitanju. Inace, za tih 35 eura ne mozes nista bolje dobiti osim pomenutog Behringer USB audio interfacea.

formula95 31.01.2013 19:10

Aha, kupicu onda taj Behringer uca202 usb i neki midi usb kabl (jel mogu kupiti bilo koji ili i tu ima neko pravilo?) pa cu onda da se vrnem ponovo :D
A trenutno imam jednu dilemu, posto sam video da je razlika izmedju win 7 i 8 uglavnom to da je win 8 za touch screen-ove odlucio sam da instaliram win 7. I sad jedan moj drugar ima win7 ultimate, pa sta mi preporucujete koju verziju win7 da instaliram? Taj ultimate ili nesto skromnije

Arter 31.01.2013 19:40

Ultimate svakako....

Sent from my ST25i using Tapatalk 2

formula95 31.01.2013 19:43

Ja sam nesto gledao pa sam mislio da bi mi mozda Home Premium najvise odgovarao jer nije moj komp bas toliko jak za ultimate, zato i pitam vas :)

Arter 31.01.2013 21:46

Ne brini, laptop na kojem ja imam win7 x64 je core2duo 2.2 Ghz i radi savršeno na 2 gb rama

Sent from my ST25i using Tapatalk 2

formula95 31.01.2013 22:48

Znaci sutra instalacija win 7 ultimate, sledece nedelje kupujem usb-midi kabl i posle toga jos tu behringer uca202 usb da kupim i na konju sam :D

tranzit 31.01.2013 23:23

Svakako Win 7 Ultimate ali obavezno 64Bit vrtziju. Inace razlike izmedju Win 8 i Win 7, bar sto se tice audio performanse, su prilicno marginalne u korist Win 8.

formula95 31.01.2013 23:43

Tranzit kako znate da ja imam 64bitni sistem? Ja kad skidam nesto za ovaj trenutni sistem uvek skidam nesto da mi pise x86 a to je valjda 32bit, tako da mi nije to bas najjasnije. Taj win7 ultimate sto treba da instaliram sutra jeste 64bit. I jel neka razlika ako uzmem polovnu behringer uca202 i novu, tj jel se gubi nesto sa tom polovnom? Jel moguce da se ta zvucna kartica vremenom trosi, ne znam kako bih bolje mogao postaviti pitanje?

marko87 01.02.2013 01:28

Kompjuter ce prodisati sa 64bitnim win7, bas zbog njega sam presao sa xp-a na win7. A kartica se ne trosi , jedino moze da crkne.

tranzit 01.02.2013 01:51

Citat:

Originalno postovano od formula95 (Post 235758)
Tranzit kako znate da ja imam 64bitni sistem? Ja kad skidam nesto za ovaj trenutni sistem uvek skidam nesto da mi pise x86 a to je valjda 32bit, tako da mi nije to bas najjasnije.

Ne znam da li ti imas Win 7 Ultimate 64 Bit ali ti ga obavezno preporucujem jer jedino sa 64Bit sistemom ces maksimalno iskoristiti resurse svog kompjutera. Procesor koji imas (Intel Dual Core E5700) je na 64 Bita pa stoga to treba i iskoristiti. Ne treba da te zabrinjava sto su pojedine aplikacije (programi, VST instrumenti, efekti...) 32Bit-ni to jest, x86 kako ti kazes. Win 7 64 Bit je kompatibilan i sa 32Bit aplikacijama. U vezi sa audio kartom ti je Marko vec sve odgovorio, nije ona cipela pa da se izlize.

branoy 01.02.2013 03:16

ja sam ga instalirao pre par dana, muku mucio sa svim gde sta kako, malo mi i drugar nesto rekao, i malo procitao ovde sta pametno i evo prvi rezultat, prvi ritam sam napravio u cubase spram kontakta, u njemu napravio 6 banki instr, a na midi trake upisao program change, posto svaka banka ima po 127 boja sam upisete broj od nekog instr iz nje, u prvoj drum , moze ih 127, u drugoj loopovi isto 127 i tako redom, za sad sam po jedna boja u svakoj banci za jedan ritam, i onda taj kontakt sa virtual kablom u forte ubacio, a solo kontakt za boje standalone na prvom virtual cablu, i midi naravno uvezao u style maker i napravio styl taj pvi, drugi ritam je neki fabricki, i nest lupam solo, i na plejeru desno gore u cosku prebacite ako vam je SD na HD bolji malo zvuk

http://www35.zippyshare.com/v/68439942/file.html

kupicu ja ovaj men bend kasnije org, nije skup. vredi bar meni za sobe, kad ne pravim mjuzu isviram se

evo vam i midi cabal 64bit free odlican je valjda za sad radi bez greske.
http://www.tobias-erichsen.de/software/loopmidi.html
loopMIDI
Virtual loopback MIDI-cable for Windows XP up to Windows 8, 32 and 64 bit.

marko87 01.02.2013 03:47

Drugar: Ja :) ??

A moze sve to i sa jednim kontaktom.

branoy 01.02.2013 04:07

aa ti si pod tim imenom ovde, nisam znao, al kontam brzo, pametan sam haha,
moze, al lepse sa dva kontakta, jedan uvek sa pratnjom mozes napucat posebno a drugi solo opet na svoj kanal ,, to je ko dve klave, a i da ne padne koji od puno ram sve u jednom. msm ima mnogo varijanti, tako mi sad godi, ,

formula95 01.02.2013 10:06

E sad mi je sve jasno sto me je zanimalo. Jos samo jedna stvar (sam sebi sam vise dosadan verujte) sta da radim sa tom internom zvucnom kad kupim behringer uca202? Da nju ostavim ili vadim, hoce li mi sluziti nekako mozda?

Arter 01.02.2013 12:40

oprosti ali nasmija me.... pa nek stoji, ti kada spojis beringera... on ide na usb i preko njega ide in/out, a tu internu mozes neznam nekad i nju koristiti za nesto, tipa kada slusas sa winampa glazbu, a beringer kad radis sa glazbom (samo je to primjer)... uglavnom ne treba je vaditi.... samo u postavkama namjestiti da je uac prva

casper 01.02.2013 13:44

Citat:

Originalno postovano od formula95 (Post 235794)
E sad mi je sve jasno sto me je zanimalo. Jos samo jedna stvar (sam sebi sam vise dosadan verujte) sta da radim sa tom internom zvucnom kad kupim behringer uca202? Da nju ostavim ili vadim, hoce li mi sluziti nekako mozda?

Tvoja zvučna kartica je ugrađena u matičnu ploču (Ultra Durable Motherboard GA-P41T-D3) i ne možeš je fizički izvaditi. Jedino da koristiš pilu za željezo ili brener :D
Ako ćeš dodavati vanjsku zvučnu, preporuča se ovu integriranu onemogućiti (disejblati) u BIOS-u.

tranzit 01.02.2013 19:13

Tako je Casper, nego taj pomenuti loopback midi virtualni midi port, nije bas najzdraviji, to jest pomalo je "bolesljiv" a jedan od razloga je i nedostatak tzv. Shortcut Detection funkcije, koja je zaduzena da sprijeci midi overflow, koji se zna vrlo cesto javiti kod kompleksnih midi routinga i sistema i to potpuno neocekivano i sasvim sporadicno to jest, bez ikakvog reda. Ovo je fatalno na live nastupima jer izaziva momentalni pad funkcija audio aplikacija, prostije receno, prestanak bilo cega sto se naziva tonom. Zato, ko ozbiljno ima namjeru da nastupa live sa jednim softverskim sistemom, dalje ruke od ovoga. Sve sto je badava, nije badava, badava !!!!!

branoy 01.02.2013 19:24

meni za sad radi sve sa loopback, masina je jaka na svim segmentima , 4 u krug programa sa njim, a koji je najbolji? kupiicu ja i njeg, naravno da je 64bit, skinuo sam i loopbe30 full al nisam instalirao, posto sam ovaj prvi pa mrsko mi bilo kad sve radi.

tranzit 01.02.2013 19:52

Upotrijebi taj LoopBe30 i deaktiviraj odmah po instalaciji Shortcut Detection. Nego, nesto drugo, kazes da si spremio cijeli jedan bank u Kontaktu sa audio loopovima. Slaba vajda, OMB ne salje Midi Clock sinhonizaciju vani pa svi ti loopovi nece ici u tempu ritma sa OMBa. Naravno da postoji nacin, da se loopovi sliceuju ali to onda nije vise to, to jest, nije autenticni audioloop. Na kraju mu to dodje kao malo kvalitetniji Korg aranzer koji takodje radi na istom principu sliceovanja, odnosno nema tzv. timemasinu kojom Kontakt i te kako dobro i kvalitetno raspolaze. Pisao sam vec negdje o ovom nedostatku OMBa, a posto sam u stalnom kontaktu i sa proizvodjacem OMB i njemu sam svojevremeno ukazao na ovaj problem od prioritetnog znacaja (jos u verziji 7 OMBa). Medjutim, do dana danasnjeg nista nije uradio jer jednostavno cini se, ne zna to da implementira. Prije par dana smo ponovo razgovarali jer sam imao ozbiljnu namjeru da OMB upotrijebim kao aranzersku aplikaciju u Trans Audio sistemima, naravno u jednoj specijalnoj verziji (posto nudi veliki broj odlicnih funkcija) i obecao mi je da ce uraditi sve sto je u njegovoj moci da u slijedecem updateu integrise midi clock synchro. Vidjecemo da li ce i koliko dobro ce to da odradi. Steta bi bila da se to ne odradi jer, kako vec rekoh OMB raspolaze dobrim i jedinstvenim funkcijama. Jedna je, na primjer, fenomenalna mogucnost pravljenja kompletne Bass strane harmonike na Touch Screenu sa potpuno isto poredjanim basovima kao i na harmonici, cime bi bivsi ili sadasnji harmonikasi, koji sviraju aranzere, bili odusevljeni i ne bi imali potrebe da kupuju skupi hardver Bass strane, niti da pod stare dane uce kako se sviraju akordi lijevom rukom. Sacekajmo sta ce se uraditi u slijedecem updateu (iskren da budem, sumnjam da ce ista biti od midi clocka), mada Trans Audio nema vremena za cekanje jer su instrumenti vec u proizvodnji i prodaji, pa je vec odabran sasvim drugi i vrlo specijalni softver aranzer.

marko87 01.02.2013 20:31

Tranzit pa bas verzija 10 ima midi clock sync. Bar ova kod mene. Doduse primetio sam da ne radi bas najbolje

branoy 01.02.2013 21:05

aha, pa probacu onda taj loopbe30 malo kasnije, ok,
Bank loopovi jesam, msm samo test, u toj banci na prvom mestu kreirao new instrument, ubacio REX2 na C1, posto je on vec silcovan i sve to, a naravno na kontaktu kad menjas tempo i on odma deluje na tom loopu,, e sad kad sam sve to spojio u stylu na one man band, kad na njemu promenim tempo nije hteo, i potrazim , nadjem synhronization i izaberem master sending clock, u njemu takodje port kroz koji prolazi i styl sa 6 traka, ,, uspiorim ritam na one man band deluje i na kontakt odma, naravno i na kontaktu moramo ext synhro, i radi, mada na pocetku par sekundi ne bas sto posto al prilagodi veoma brzo temo i opet u tom temu sviras dokle zelis, nije mi bilo frka nesto par tih zeza, radilo je bitno.

evo jos jedan ritam i boja sto sam odradio mix, rumunska dvojkica, njih obozavam,
http://www2.zippyshare.com/v/49352930/file.html

isto na pleyeru na kraju prebacviti sa SD na HD.

tranzit 01.02.2013 21:20

Pisao sam o najnovijoj verziji OMB v11 u kojoj on jednostavno ne postoji jer je uklonjen posto je u OMB 10 bio toliko dobar, da je bilo puno bolje da ga nema. Kako sam i rekao, proizvodjac to do sada nije uspio da implementira, a to je ogroman nedostatak.

pekilik 04.02.2013 11:02

neznam zasto ali na verziji 10 kad napravim recimo ritam 7/8 i napravim i neki prelaz u istom ritmu on nakon prelaza napravi odredjenu prazninu u ritmu, ili izbaci neku gresku i zakuca ceo program. Dal postoji neko resenje za to?

branoy 04.02.2013 18:21

ja napravio 7-8 u cubase, i tamo je 4 takta, exportovao kao midi, uvezao u 10, stylmaker, import midi, paste, i pita te gore odakle dokle, hah, pustim i gledam , i vidim 2 takta full, pastiram i radi , samo sto pise 7-4, kad se uveze . nema frke oko tih ritmova znaci rade,

e sad izjeb..see, mee CC volume, ,jbt upisem 100, on u programu vuce 98, itd, a onaj njegov mixer ako tu postavis volume, nikad nece biti vise isti ako snimis tu SAVE, jos sam probao cisto stil bez volume, rekoh kako na mixeru nastimam nek zapamti, kad ono nist.
i sa volume koje su upisane izludi me, dok reverb chorus i program change pamti

pekilik 04.02.2013 20:17

hoce da radi ritam 7/8 ali prelaz (fill AA) nece to je valjda bug, i na mom technics-u isto zakuca kad pritisnem prelaz u 7/8-inskom ritmu....

casper 04.02.2013 20:44

Na technicsu nema bug-a toga tipa. Treba postaviti pravilnu mjeru i sve će raditi dobro. Isto vrijedi i za Yamahu, a s korgom nisam upoznat.
Pošalji mi taj ritam da vidim u čemu je problem.

pekilik 04.02.2013 21:02

Na technics-u postoji bug tog tipa kad pritisnes napravljen prelaz u 7/8-minskom ritmu on izbaci gresku i resetuje klavijaturu, slicno se desava i sa one man band 10 nazalost.
Kod Rolanda koji takodje sviram toga nema, funkcionise perfektno.

gagan 04.02.2013 21:22

Imali neko taj omb da mi posalje , pa da i to provalim , ja obicno kad izradjujem ritam za yamahe radim ili u music creator-u ili stw , ili kombinacija ova dva softvera , naravno final u samoj kljavi

casper 04.02.2013 21:33

Citat:

Originalno postovano od pekilik (Post 236142)
Na technics-u postoji bug tog tipa kad pritisnes napravljen prelaz u 7/8-minskom ritmu on izbaci gresku i resetuje klavijaturu, slicno se desava i sa one man band 10 nazalost.
Kod Rolanda koji takodje sviram toga nema, funkcionise perfektno.

Svirao sam sve modele Technica. Još od starog AX7 iz '88 pa sve u KN seriji. Nikada niti jedan nije imao problem koji spominješ.
Poblesavi klavijatura kad u 4/4 pokušaš ugurati 7/8, pa kad ostane "rep" na zadnjem tonu i ponestane polifinije. No, to nije bug klavijature već loše odrađen Style.
Pošalji mi taj ritam da "vidim" što ga muči.

tranzit 04.02.2013 22:30

Citat:

Originalno postovano od gagan (Post 236146)
Imali neko taj omb da mi posalje , pa da i to provalim , ja obicno kad izradjujem ritam za yamahe radim ili u music creator-u ili stw , ili kombinacija ova dva softvera , naravno final u samoj kljavi

Da ti posalje neko... a da nije malo sramota... za pisljivih 50 eura dobijas takav program koiim si se rijesio svih tih "nabijedjenih" Style Editora a i tog "finala" u klavijaturi jer sve vrijeme editovanja i slusas kako ce to biti i na samom instrumentu, bez ikakve razlike. Baska... sto bi to bila piraterija...

pekilik 05.02.2013 15:19

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 236151)
Svirao sam sve modele Technica. Još od starog AX7 iz '88 pa sve u KN seriji. Nikada niti jedan nije imao problem koji spominješ.
Poblesavi klavijatura kad u 4/4 pokušaš ugurati 7/8, pa kad ostane "rep" na zadnjem tonu i ponestane polifinije. No, to nije bug klavijature već loše odrađen Style.
Pošalji mi taj ritam da "vidim" što ga muči.

Posto kazes da si svirao sve modele technicsa onda cu moci da ti objasnim u cemu je rec: Techsnic kn 1000 imam vec vise od 13 godina pa ga stoga dobro i poznajem da bi na njemu svirao bilo koji ritam koji sam napravis moras u compozeru da prebacis da radi u expand modu da bi mogao da pritisnes i prelaze koje si sam napravio, 4/4-tinski ritmovi rade bez problema medjutim ja sam pravio ritam u kompozeru klavijature odredio da takt bude 7/4 posto kod njega 7/8 nemoze i u tom taktu odsvirao i varijaciju i prelaze i kad gotov ritam pocnes svirati ako si tliko disciplinovan da prelaz pritisnes u prve 4 cetvrtine takta odsvirace ga a ako kojim slucajem pritisnes prelaz u poslednje 3 cetvrtine dok takt odbrojava u tom trenutku na ekran izlazi poruka warning time signature mis much i prekine se ritam i klavijaturu odmah vrati u fabricko stanje i naravno sve je obrisano.

Posto mi je na toj klavijaturi flopi disk odavno umro i nije postojala teoriska sansa da pronadjem drugi vise ritmove nisam ni svirao, pa dolaskom i napretkom kompijuterskih tehnologija uvideh da se slicno moze postici koriscenjem softvera tipa one man band, kontakt itd. koristio sam technics kao midi klavijaturu a softvere kao aranzer medjutim konvertujuci ritmove u 7/8 ritmu za one man band i praveci ih sam kroz style maker pa zatim u cubase i td. dosao sam do zakljucka da kod one man band postoji isti bug, neznam dali je na verziji 11 to ispravljeno ali na verziji 10 neradi kako treba.

Ako bas zelis mogu ti poslati neki ritam koji sam probno radio pa se mozes i sam uvidet, ako ga isprobas na one man band 10.

casper 05.02.2013 15:53

Eto vidiš da nije bug u pitanju. Krivo radiš.
Doduše, kn1000 sam svirao prije 20-tak godina pa ću se malo podsjetiti pogledom u manual. I tamo lijepo piše na strani 58, greška koju spominješ se javlja u slučaju kada Fill in-u ne dodjeliš istu mjeru kao i osnovnoj varijaciji. Napravi to po uputama i vidjet ćeš da neće biti problema.

"expand modu" koji spominješ se ne odnosi na rad sa ritmonvima, to je funkcija za PANEL MEMORY. Vjerojatno si mislio na COMPOSER MODE.

pekilik 05.02.2013 15:59

Da mislio sam na kompozer mod, sad i nemam zelju da to vise radim na technicsu jer kao sto rekoh neradi mi flopi disc pa nemam mogucnost da to i sacuvam, ovo sam pisao jer mi se slicna stvar sada dogodila na one man band-u pa zato sam to i pisao.

casper 05.02.2013 16:15

Ako se ista stvar događa u OMB lako je moguće da uzrok nije tkz. "bug" u software već je odraz nepoznavanja istog. ;)

pekilik 05.02.2013 16:19

Dobro dali bih mogao od tebe dobiti samo jedan ritam u 7/8 ritmu koji ce u one man band-u raditi bez problema i ja vise necu progovoriti na tu temu?

tranzit 05.02.2013 16:37

Bez potrebe si pisao i do sada u vezi sa tim 7/8 ritmom u OMBu. Naravno da ce 7/8 raditi bez ikakvih problema u OMBu i ne treba Casper da ti salje bilo sta da bi to potvrdio. Poigraj se malo i sam, sjedi i prouci detaljno OMB i nikakvih problema nece biti ne sa 7/8 vec ni sa bilo kojim drugim takt metrom. Potrudi se malo, Manual OMBa je prilicno detaljan a odvoj i dovoljno vremena za eksperimentisanje. Ne prozivaj ljude koji sigurno znaju vrlo dobro ono o cemu pisu, inace ne bi ni pisali. Casper je jedan od onih koji nikada ne pise tek da bi pisao, pa treba imati puno vise povjerenja u njegovo pisanje.

NikolayTheM 17.02.2013 04:37

Da li zna neko zasto me zezaju prelazi na loop-ovanim ritmovima? Moram bas na kraj loop-a i tacno u ritmu da stisnem prelaz da bi on proradio, inace cujem prelaz na drumkit-u od varijacije. Da li je to zbog program change ili neceg drugog?
Ovi klasicni ritmovi me ne zezaju
Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2

Akordeonista 04.04.2013 05:17

Skinuo sam probnu verziju OMB11 i nesto mi ne radi kako treba! Prikopcao sam klavijaturu na kompjuter i u OMB podesio da Midi Out ide na klavijaturu. Midi In, obrnuto, ide iz klavijature. Sve radi ali ne bas najbolje, desavaju se cudna kasnjenja, gubljenja dinamike pojedinih elemenata styla, zastajanja itd. Inace, stylove koje sam probao koristim na klavijaturi (Tyros 3) i trebalo bi da zvuce identicno kao kad idu sa nje ali ne zvuce, zasto?!
Probao sam istu stvar da uradim sa Live Stylerom (takodje probna varijanta) i ritmovi zvuce bez greske! Da li je u pitanju neka greska OMB-a ili mozda on ima neka ogranicenja u vezi ritmova sa CASM sekcijama?

tranzit 04.04.2013 11:20

Nema ogranicenja. Nisam imao tu demo verziju pod rukama pa ne znam da li su kod nje namjerno nesto uskratili. Medjutim, mislim da je problem kod tebe u postavkama OMBa. Probaj da odes u Preferences - Sound Control pa postavi parametar Style Loudness Correction na "Unchanged". Restartuj OMB i jos jednom poslije restarta provjeri ovaj parametar. Ne zaboravi da u tabu Midi Ports postavis parametar Compatibility na XG (ili Indentical). Uglavnom je problem u ovoj materiji tzv. "ljudski faktor" mada nije iskljuceno da je demo verzija malo ubogaljena.

Trenutno vrijeme na Forumu 03:47

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org