YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Novo od Korga o.s 2.0 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6531)

Marko_kraljevic 25.11.2008 16:48

evo i ja sam ubacio novi OS2.0,i radi sve bez ikakvih problema(mislim na user DK)..procedura koju sam radio i redosled je: prvo uradio format(sa onim fajlom od 800kb) onda ubacio resurse od 128 MB,kad se restartovao pa800,video sam da je i OS 2,0 ubacen(valjda je i on u tim resursima bio),ali sam ipak za svaki slucaj ubacio i OS2,0 posebno ..i kad je to odradio,isrobao sam malo kako to novo radi sto su ubacili,ali posto ja ne sviram na to factory,ubacim svoj set,i probam ,svi ritmovi rade ok,i user DK sviraju ko i pre,kako i treba..koliko sam isprobao video sam da opet polifonija nije resena(kad se sviaraju mono soundi kao "gajde",opet se "zadavi" ton ako se stisne vise od 3 tona,pored onog koji se drzi,znaci svaki malo komplikovaniji (da tako kazem) triler i ono se zadavi..to je sto sam za sad primetio...

Vule 25.11.2008 17:16

Citat:

Originalno postovano od BasariStudios (Post 60100)
Popravli su Bugs al napravili Set skroz bezkoristan, vec oko 50 ljudi konfirmiralo
da User DK ne rade i stari setovi su skroz bezkorisni na 2.0, hebo ih.
A sad bi hteo da vidim one sto su pricali o tercama i kurpalcima nekad,
niti se secam ko je bio al kako sam popizden uhh...

A sto se ti Nedime nerviras zbog toga,ne razumem...pusti ti njih nek rade svoj posao a mi da radimo svoj...

Daj bre neka mi neko kaze gde se moze skinuti stari OS za KOrg pa2x pro?

Hvala...

Marco7 25.11.2008 17:28

Citat:

Originalno postovano od Marko_kraljevic (Post 60103)
evo i ja sam ubacio novi OS2.0,i radi sve bez ikakvih problema(mislim na user DK)..procedura koju sam radio i redosled je: prvo uradio format(sa onim fajlom od 800kb) onda ubacio resurse od 128 MB,kad se restartovao pa800,video sam da je i OS 2,0 ubacen(valjda je i on u tim resursima bio),ali sam ipak za svaki slucaj ubacio i OS2,0 posebno ..i kad je to odradio,isrobao sam malo kako to novo radi sto su ubacili,ali posto ja ne sviram na to factory,ubacim svoj set,i probam ,svi ritmovi rade ok,i user DK sviraju ko i pre,kako i treba..koliko sam isprobao video sam da opet polifonija nije resena(kad se sviaraju mono soundi kao "gajde",opet se "zadavi" ton ako se stisne vise od 3 tona,pored onog koji se drzi,znaci svaki malo komplikovaniji (da tako kazem) triler i ono se zadavi..to je sto sam za sad primetio...

Brate to sto ti se davi klavijatura mozes da resis u ensemble sa privm operativnim sistemom za Pa1x a kamoli za Pa800!Nije mi tu klaviajtura a sad bi ti napisao kako ali imas objasnjeno i na forumu ovde sve detaljno i ima da ti radi to profi ;)

Marco7 25.11.2008 17:33

@Rolandinjos evo ti ovde imas da skines stari OS za svaku Korgovu klavijaturu ;)

http://www.timomusic.ch/

Vule 25.11.2008 17:40

Thanks Bro'...;)

Marco7 25.11.2008 17:40

Samo opusteno ;)

Marko_kraljevic 25.11.2008 19:21

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 60106)
Brate to sto ti se davi klavijatura mozes da resis u ensemble sa privm operativnim sistemom za Pa1x a kamoli za Pa800!Nije mi tu klaviajtura a sad bi ti napisao kako ali imas objasnjeno i na forumu ovde sve detaljno i ima da ti radi to profi ;)

znam taj fazon oko ensemble,inace sam ja postavio na forumu resenje za taj problem
http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=6168

,ali mislio sam da ce restiti u Korgu to bez "budzenja",znaci da radi najnormalnije kao i u tritonu..izgleda mnogo ocekujem

Vule 25.11.2008 19:24

Citat:

Originalno postovano od BasariStudios (Post 60097)
Ma hebo i Korg i novi OS, dojadise i bogu i narodu vise. Nestao sam i sa njihovog
foruma, nisam budala, nek me ganjaju sada, danas sam rekao onu Sharpu da me
makne sa Moderatora i uradio je to...niti cu da Reply na one gluposte niti cu ista
uopste...samo brojim zadnje dane da mi dodje Audya...koje je sve frke bilo tamo
juce, sinoc i danas, ni sam bog nezna...imam preko 40 PMs u privatnom.
Mamu im.

Sto ne kazes da si popio bananu na Korgovom forumu...:lol:=))

BasariStudios 25.11.2008 21:04

Kakvu bananu sada? Ne razumem.

Vule 26.11.2008 03:27

Mosha Nedime,Mosha...:lol:=))

JOHAN 26.11.2008 06:23

I ja u PA 2X pro ubacio OS 2.0 i MENI RADI SVE OK. I user drumkitovi isve ostalo.

opusdei 26.11.2008 08:40

Ja sam zbunjen sada oko userdk. Sta kod vas radi!? Instalirao sam i ne rade mi 95% drum kitovi.

coke357 26.11.2008 09:12

Ljudi i meni sve radi OK ne znam sta vas muci

nurfet 26.11.2008 20:08

ja sam takodje ucitao 2.0 i nerade samo oni drums kitovi koje sam imao na pa 80 ostalo radi

bojanzivkovic 26.11.2008 21:17

Koliko vidim ... vraticu se na moj pa1x ... i on vrso posao do .aja
Ove novije "spravice" su pune sitnih gresaka koje su na bini mnogo vazne.
Lepo cu da spakujem ovaj pa800 i sacekacu kad naprivi KORG jedan ispravan OS
da moze da se radi.

P.S. probao bih ja da radim i stim novim OS i ako svira pogresno bubanj, ali se plasim
da zbog tog japanskog bubnjara ne popijem i batine

hahahaaha

banex 26.11.2008 23:20

I meni nije radilo na pocetku dk ali kolega milan mi je pomogao.Ko ima semplovane bubnjeve taj nece imati problema a ko ima bubnjeve pravljene od fabrickih hoce.Ali i to se da resiti.Vratite sistem i resurse 1.6 i idete svaki user dk bubanj padajuci meni i write.Posle samo sacuvate dk na fles.Kad ponovo budete ubacivali 2.0 nemojte ici na onaj format nego samo ucitajte onaj najveci fajl od 113 megabajta ili koliko vec ima,tako nesto.Meni sad sve radi extra a za vise informacija pitajte milana.Toliko od mene.Pozdrav!!!

intersite 27.11.2008 08:51

Citat:

Originalno postovano od banex (Post 60356)
I meni nije radilo na pocetku dk ali kolega milan mi je pomogao.Ko ima semplovane bubnjeve taj nece imati problema a ko ima bubnjeve pravljene od fabrickih hoce.Ali i to se da resiti.Vratite sistem i resurse 1.6 i idete svaki user dk bubanj padajuci meni i write.Posle samo sacuvate dk na fles.Kad ponovo budete ubacivali 2.0 nemojte ici na onaj format nego samo ucitajte onaj najveci fajl od 113 megabajta ili koliko vec ima,tako nesto.Meni sad sve radi extra a za vise informacija pitajte milana.Toliko od mene.Pozdrav!!!

To sa konvertovanjem user dk je bilo preporuceno od strane korga vec u istim ranijim o.s.
Ok je ucitati kompletan file od 114 mb,ali tu meni predstavlja problem onda nemam niti jedan STS koji sam uradio za tvornicke ritmove a koristim ih maximalno.Sad racunaj najmanje pedesetak tvornickih ritmova puta 4 sts plus efekti pa to je ogroman posao i stalno nanovo.Steta sto nema mogucnost kao sto je bilo u PA 80 pa da se ritmovi tvornicki direktno ocitaju i zamjene ,postoji i sad mogucnost ali bi svaki tvornicki trebao zapisati kao user style pa ocitati naknadno.Ipak ja radim klavijaturom i nekoliko dana sedmicno i ne ostaje mi vremena za zezanje.Mislim da im je to greska.
I jedno pitanje za momke koji su instalirali 2.0-sta je sa vremenom podizanja o.s-a(mislim da se nije slucajno produzilo)

BasariStudios 27.11.2008 09:34

Vreme uljucenja sinta je brze a to sto si radio na PA80 moze na svaki postojeci PA
neznam kako to nisi skontao to sada...bas isto ko na PA80.

intersite 27.11.2008 09:40

Ali prije sam mogao bekap kad uradim da pogledam na racunaru (pored user style su mi se pojavljivali i tvornicki) i iz pojedinog banka izvadim ritam,ali sad to ne mogu sa ovim jer jednostavno nema tvornickih ritmova sve je u jednoj datoteci

BasariStudios 27.11.2008 10:18

Ja neznam sta zelis da uradis al ako ides na Media i na Preferences pa onda unchekiras
FACTORY STYLE AND PAD PROTECT onda mozes svaki fabricni ritam da SAVE gde god.
To neznam kakve veze ima sa computerom, uradis na samom sintu sve u novi set pa
posle sve loadiras posle update.

No.1 27.11.2008 13:36

Ja za sad ne ekspirementiram sa novi OS.
Ostajem na ovaj sto sam.
Ide nova godina...pred novogodisnje zurke...
ne bi hteo sad da me sint zajebe.

banex 27.11.2008 15:40

Meni sve radi fenomenalno.Evo bas nekoliko dana je ukljucen i sljaka sve kao sat.

zvekan 27.11.2008 23:17

Kod mene sve radi okej nemam primedbi za sad.
Pozz

almac 27.11.2008 23:31

i kod mene sve radi OK.

Emir82 28.11.2008 02:41

Evo i ja da kazem, da do sada se nisam bas dosta igrao sa fabrickim bojama/ritmovima i tako te stvari. Ali dan prije nego sto sam ubacio os20, sjeo sam i malo se zajebavao sa tim stvarima pa sam onda ubacio 2.0 da bi vidio dali ima razlike. Po mom misljenju, neke boje stvarno fenomenalno zvuce nasprema proslom OS. Pogotovo gitare. Sad ja se toliko ne poznajem sa malo dubljim tehnikama kao sto su DNC i tako to pa nemogu da puno kazem o tome. A sto se tice USER DK problemima, ja evo skoro sam ubacio 12-ti set, i mogu da kazem, taj problem nemogu da ustanovim nikako. Probavao sam bez-broj ritmova, sa user DK's, fabrickim i samplovanim, ali nista.... rade kao sto su prije radile.
Nadam se da ovako ostane.

Pozdrav

opusdei 28.11.2008 10:03

Kod mene za sada radi sve, sem sto mi pravio problem user1 u saundu. Nije hteo da se ucita do kraja, posle toga sam primjetio da nije ucitao sve farbe.
Jedno pitanje, ja sam napravio "resave" na sve sem na STS-ove, dali je potrebno i oni da se resejvuju.

Marko_kraljevic 28.11.2008 21:17

ucitavanje sounda iz nekog drugog seta,kad treba i semplove da automatski ucita,traje kao BESKONACNOST! i to u pitanju je neka glupavi dx sempl(koji u sebi ima par tonova semplovanih)..i to je iz mog starog seta,koji sam radio na pa800 na os1.6(znaci znam da je sve ok radilo ,da ne kaze neko mozda je sempl neispravan ili ko zna sta)..znaci sa novim 2.0 OS ucitavanje sempla (sounda koji je koristio sempl) je besmisleno..izbegavati maksimalno

Millan 28.11.2008 21:56

Da, i to je jos jedan poznati "bug" o kojem je Nedim pisao na Korgforums...
Kao i kada je aktivan prozorcic za tempo(oznacen plavom bojom), i cim odes na neki tab, npr. lyrics, mic ili sub scale i kada se vratis na glavni prozor tempo je deaktiviran, tj. nije oznacen plavom bojom i ne reaguje na tempo/value tocak i tastere.

zox2003 29.11.2008 17:00

Konvertovani setovi...

Upravo sam razgovarao sa covekom koji je pravi strucnjak za PA800 i ustanovili smo da svi oni setovi koji su ili konvertovani ili uradjeni u 1.51 OS imaju problema sa novim OS.Dosta semplova ili setova koji se mogu naci i koji su napravljeni "na precac" su ili konvertovani sa PA80 ili malo doradjeni u 1.51....Kod ovog coveka njegov set nema niti jedan jedini problem..Sve radi 100%...Covek odradio sve u 1.60 i radi u 2.o bez problema...Nista konvertovano sa PA80 ili slicno....

BasariStudios 29.11.2008 17:36

Zox, ima mnogo takozvanih strucnjaka za PA800...al taj tvoj nije bas u pravu.
Nema nikakve veze sa OS 1.51 nego sa PA80 u generalu, sve sa 1.51 radi.

stamenmeteor 30.11.2008 03:38

i kod mene radi extra... ima razlike u zvuku...naravno na pozitivno;)

Vule 30.11.2008 04:33

Mozes li nam malo opisati to poboljsanje u zvuku...na sta se tacno odnosi? :D

blackman 02.12.2008 14:14

dk i sempler PA800 o.s2.0

ub acio sam novi OS poremetio mi se dk a u sempler info ne pokazuje stanje ram memorije

a svemi radi ispravno

Enes-am21 02.12.2008 15:48

i kod mene takodje ne rade neki drum kitovi, al ko ih shisha, sve dok postoje fabricki rx kitovi ja se ne brinem... svidja mi se ona fora sa tekstovima, isto tako i to sto ispisuje note dok svira fajl... a i ljepse mi nekako kljava izgleda...:D

tesla 02.12.2008 16:12

i meni je nekako lepsa nije vise plava sada je crvena...... salim se malo
evo posle nekoliko dana zestokog izivljavanja sve i dalje sljaka kako treba znaci semplovi DK svi osim par perc kitova sto nesto lupaju cudno ali nije ni bitno sto kaze enes bitno mi je da semplovani dk rade dobro i da semplovi rade bez greske.
pozzzzzzz

Enes-am21 02.12.2008 16:44

ma kod mene na nekim bubnjevima ubi bas bubanj, vjerovatno elementi nisu fino poredani, jer ondje gdje treba da svira fus, ubi taj bas bubanj pa taj ritam ne zvuci ninasta... al eto, kao sto rekoh, nije mi to neki problem...:happy: tesla, imal jos kakva nova fora da me uputis? :D

tesla 02.12.2008 16:55

jedno od poboljsanja tj promena je balance slider vise ne mora da bude balance negomoze da se promeni u acc/sng volume onda takodje uz global tuning moze i reverb da se doda na celu klavijaturu.........
samo ne znam gde se to pise imeda bude na home screen-u o cemu je pisano
pozzz

i voleo bih da mi neko ko zna objasni funkcije za OSC trigger mode tj sound controler 1 i 2, Cycle 1 i 2, Y+/Y- Trigger On???

ustvari kontam sta je i kako funkcionise sve osim sta je cycle i sound controler 1 i 2

daisa 16.12.2008 16:56

evo izbacili novi os popravili bagove....http://www.korgpa.com/pa_root/en/new...easenotes.html

dakiyu 14.02.2009 03:41

Pozdrav kolege...da ozivim malo ovu temu...

Poslednji OS koji sam stavio je bio onaj gde se dobija general ekvilajzer,ja mislim da je 1.51...nije mi tu korg a za brata je jer sam ja gitarista pa se ne secam...
Sve to nije problem i imam 2 pitanja...

Generalno kao i vecina poznavaoca nisam zadovoljan bubnjem i posebno basom koji se preklapaju i nemaju sirinu...kako se ovim (one-man-band) bavim blizu 20 godina kada nije bilo ni interneta ni aranzera (poceli smo sa sekvencerom,ritam masinom i modulom roland u220:)) slobodno iskljucite mogucnost da sam slabo uradio ritmove ili nastelovao sound...

Iskustvo mi kaze da neki OS generalno ne moze popraviti sound nikada osim novih boja kojih i ovako ima na milione tako da se tome i ne nadam...

Dakle vidim da sam preskocio par OS pa bih sada da ubacim taj 2,01...

Ali,sadasnji pa800 mi je odneo bar 5 meseci dan-noc i jasno da sa fabrickim stvarima skoro nemam nista,tako da mi je sve u semplovima koje sam vecinom sam radio...boje drugacije poredjane,fabricki ritmovi prepravljani,presnimani,song book radjen,efekti zapisani,sva cetiri kanala u upotrebi u svakom ritmu,ni sam ne znam koliko user DK imam sto na ritmovima sto na matricama, itd...ukratko sve sto se moze promenuti je promenjeno...

Koliko ste sigurni,da lepo snimim ALL na stick...formatiram i ubacim novi 201,ucitam ALL i sve ce biti OK ili vaznije,bice na svom mestu?...
Bar da li je 100% sigurno vracanje na 1.51 sa mojim ALL,znam da bi trebalo ali mi iskustvo govori da se ne igram puno sa tim stvarima?

Hteo bih da probam novi OS mada mi nije hitno nema tu vise sta da se doda jako bitno osim tehnickim stvarima koje su manje-vise OK...

hvala

Alix 14.02.2009 04:57

Evo čekam par mjeseci da vidim iskustva...
Za sad moram da pohvalim OS 2.01 da je stvarno poboljšto PA2XPro (za pa800 ne znam)...
Dakle kad sam ga učito,jedno 40% ritmova su IZGUBILI originalne trackove koje su mu bili dodjeljeni...Na primjer ako je jedan ritam imo taj i taj bubanj,bass,itd...Sa učitavanjem istog seta su se trackovi pomješali ili na variacijama nije preklapo različitih trackova...To sam rješio s tim,da sam vratio originalni Backup sa 1. OS,sve originalne trackove prepiso na variacijama,Introsima,Fill IN,Ending u svesku (najgori dio posla),vratio 2.01 i polako sve ponovo editovo u record meniju...Da sam ponovo sve složio trebalo mi oko 10 dana,ali zato sad mislim d aje zvuk bolji nego prije...možda se varam ili zavaravam ali imam osjećaj da mi klaviatura na ozvučenju mnogo bolje zvuči nego prije...(možda ima nešto i u tome da sam počeo da perem uši...hehe:D)...Ali stvarno,šali na stranu prezadovoljan sam sa novim OS,nemam nikakvih grešaka što su kolege opisivali ili slično...Čak sam opazio da se mogu mjenjati imena na Favorite bankama (na to prije nisam bio toliko pažljiv),mogu interne ritmove i zvukove da brišem koliko me volja (i na to nisam bio prije pažljiv),i jednostavno mi se sviđa i onaj Startup Screen i natpis V2...Nekako žešće izgleda nego na originalnom OS...Eto na kraju da podvučem da je novi OS stvarno MRAK i poslije ovog još više volim Korga...:P

Trenutno vrijeme na Forumu 19:05

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org