![]() |
izgleda da je pri kupovini pa800 najbitniji faktor srece.
moj drug je uzeo nov,prosao je i sito i reseto,ali radi ko sat:) |
moze da crkne ram od mnogo setova,,kad ucitavas,,,u pa800..
zato treba da brises,,set,,u nutra,,pa da postavis,,novi,,,u pa 800..tako sam cuo,,ali kako se radi ta,,opcija,,da brises,,pa da postavis,,novi set,,NEZNAM,,pozdrav,, |
Citam ovu temu i dolazim do zakljucka da je Korg korporacija zaradila vise para servisne delove nego od prodaje samih klavijatura!Tako mi deluje......
Ovo je veoma tuzno za korisnike njihovih proizvoda! |
Opet ponavljam da je ovo slucaj samo sa modelom Pa800 koji je Korgu uzeo obraz nacisto!Promenio sam mnogo Korgovih klavijatura i imam samo reci hvale a Pa800 mi je na prvi dodir delovao platicno i jeftino i nikada ga nsiam ni uzeo!Ispostavilo se da je to bila mudra odluka ;)
|
Po mom misljenju da su pravi dzentlmeni trebali su besplatno mijenjat ram memoriju bar 3-4 godine jer to se ocito pokazlo kao njihov problem (mozda i nekolko hiljada do sada da je crklo) znaci nema tu mjesta za pricu " puno setova,struja itd. Na tritona smo unijeli stotine setova pa nikad nista. 100% su oni krivi za pa800 al kome se zalit. pozz
|
ma nema tu brisanja pa ucitavanja setova, ako je ploca ili memorija felericna kad tad ce da strada... i da nista ne ucitavate... a ja sam na ranijim korgovima 24h dnevno neshto muvao ucitavao prepravljao pa nikad nista nisam menjao, a stvarno su se obrukali s ovom klavijaturom...
kinesko sr***, trebali su bar da ga naprave od pirinca(rize) da ga pojedemo kad nam se pokvari :D p.s. danas sam zvao servis, traze mi 250e za plocu ako je otisla i daju mi 6 meseci garancije na ugradjenu plocu, a ako je samo memorija otisla nema nikakve garancije... tako da kad je popravim sigurno cu da je zamenim za tyrosa 2 ili nesto drugo... |
ram
Dobro dosao u club... Ja sam ram menjao u Artistu u BL, 50eur pre godinu i po.
|
Jasam nosijo klavijaturu u banja luku ekstras ljudi .Popravka ploce me je kostala 100ev. Imam garanciju na plocu ako ikad rikne mogu da doplatim razliku do nove .
|
Ja vec vise od 2 god. imam PA800.
Mogu samo reci da sam prezadovoljan i da jos nikada do sada nije zablokirala niti kad sam imao ikakvih problema. Mislim da vecina kvarova dolazi od samih nas. Kupimo klavijaturu a kofer ili neka dobra torba nam je preskupa,pa tako tovarimo klavijature u gepek pa cak i krov od auta.:lol:Kada se zavrsi svirka mnogi ostavljaju klavijature po kaficima,ostavljamo na hladnom,ljeti kad se rade svadbe prasine po njoj itd... Isto tako vazi i za setove,mnogi ucitavaju kompletne setove od PA1 ili PA2 potom neznajuci dali su setovi ispravni. Sto je najgore ritmovi! Nema ni 10% setova da je ritam iste jacine kao i orginalan ritam.Sto je mnogo vazno sto se tice odrzavanja klavijature. I nova klavijatura moze da se pokvari i vjerovatno da je PA800 osjetljiv na kvarove,ali ima nesto i u ovome sto sam vec napomenuo. |
evo ja se slažem sa kolegom yu midi.koliko god bile osjetljive ,jako je bitna stvar u čijim je rukama.
|
....
Kad smo vec zapoceli ovaj razgovor neka se jave ljudi koji nisu imali nikakvih problema sa pa 800.
I ja imam klavijaturu dve godine i dva meseca. Ubacivao sam setove i semlove i ritmove raznih vrsta i kvaliteta, brisao, prepravljao,pravio ni sam neznam koliko puta. Klavijatura radi kao sat. Jedino mi se polomili tasteri od silnog pritiskanja i to (fill 1, start/stop i exit). Sad cu da ih zamenim i to je to. Podrzavam misljenje kolega da treba da se vodi racuna o rukovanju jer mi se bezbroj puta desilo kad je upalim u hladnoj prostoriji display zakasni sa paljenjem. Mada imam jos jedno misljenje a to je: Ko kako ima srece tako ga Pa 800 sluzi. |
da li se neko zapitao ili procitao knjigu koju je dobio uz pa800?verovatno nije ili samo delimicno.znaci prva i naj bitnija stvar kod ubacivanja semplova je na kojoj frekvenciji radi taj sempl a tamo lepo pise---zbog toga se i kvari memorija to pisem iz znanja mozete slobodno i da se nasmejete tome ali je tako a sto se tice popravke memorije moze i to javite se ili ako smem da okacim broj tel.javno na forumu postavicu
|
Ja imam Pa800 vec pune 3 godine, i nikakvih problema nisam imao, ali bukvalno nikakvih!
|
Takodje, dve godine bez ikakvih problema.
|
Nemam ni ja problema ali mislim da je ovde reč o tome kome se pokvario RAM a ne o onima koji nemaju nikakvih problema.
|
Citat:
|
Kao prvo, kako bi samplerate i mogao da oshteti memoriju, neka meni neko objasni? :))
|
Nisi u toku sa najnovijom tehnologijom. PA800 je spreman za iznenadjenja jer u njegovom RAMu je postavljena zastitna bombica koja se aktivira ako se uvode samplovi sa nebuloznim ratama i ona stiti PA800 od vecih ostecenja. Strada samo RAM.
|
ma j**** ja i njih i najnoviju tehnologiju ploca ko papir a memorija ko da je za tetris... ja se bogme vracam il na pa1x il pazarim tyrosa2 pa shta mi prvo naidje...
|
Citat:
|
ja danas pricao s jednim serviserom iz bg-a i kaze mi da na pa800 ne crkava ram nego crkava u stvari ploca a ko vam kaze da je do rama to kaze jer mu je to lakse,i taj drugi ram sto vam stavi nece dugo da drzi jer ploca nije u redu
|
naravno da je zbog ploce a ne zbog semplova.... hahahaha ismejah se slatko.... kakav bre samplerate... korg je zeznuo stvar, loshe su reshili plocu i do dan danas nije ispravljeno, nijedan servis vam nece reci da se taj kvar potpuno moze ispraviti, pitajte... vec da je velika verovatnoca da ce ponovo to isto da se desi.... meni tako rekli u nekoliko servisa...
|
..
Verujem da je tako jer sam nosio pa 80 kod majstora u Bg na zamenu plasticnog izlaza,polomio se i tako ga pitam u vezi pa 800 zasto crkava...Kaze da se moze zameniti memorija i ploca ali da nikada ne moze sa sigurnoscu reci da je to ma koliko sigurno i koliko ce trajati.
|
re
Ljudi ja da se nadovezem na sve ovo procitano,sorry ako je offtopic,ja sam se bas zagrejao za pa2xpro ali citajuci sve ovo,debelo se premisljam da li je to pametan potez ili ne :confused:...al da je sramota za Korg jeste i to velika,ovo im nije trebalo...:mad:
|
Druze, pa 2x nema problema sa ramom, ne moras da brines .Uzmi i uzivaj,klavijatura je vrx.. podrav.. evo citao sam predhodne postove i ja da se pohvalim.. Imam pa800 2 godine i nista,sve normalno...
|
re
Pa ako je tako...ok :) lakse mi je malo
|
a ne znam ljudi moji, čitajući ove kometare, pravo ste me prepali.... imam PA800, ali do sada hvala Bogu, nisam imao nikakvih problema, doduše, nisam puno sviro na ritam mašinu jer sviram u punom bande, ali sam koristio samplove, zapravo i sada ih koristim!!!
al čitajući ovu temu, mislim da je vrijeme (dok je klavijature još kao iz tvornice, bez ijednog kvara iako je imam već 2 godine) da je prodajem i uzmem PA2xPro, ionako mi se ta klavijature odavno sviđa (osjetio sam kemiju između nas=))) |
Nemaju svi pa800 problema s RAM memorijom. Ja isto imam Pa800 i nema nikakvih problema već godinama, ali imaju nekakve serije i koje kupio u tom razdoblju, nadrapao je. Imam i Pa2xpro. On nema nikakvih problema s memorijom, ali s led lampicama ima problema. Crkavaju! Mada kod mene je sve u redu za sada. Neke doduše svijetle malo jače od drugih, ali su još ispravne.:)
|
Ja sam imao ,,problem,, kada upalim neki style ili boju ostaje šum. Međutim na jednoj novoj temi sam saznao da se to gasi SHIFT + START/STOP i da to nije do klavijature nego do styla(traka u stiliu ili neke midi informacije).Sve u svemu pa 800 imam nesto vise od godinu dana i mogu samo da se pohvalim jer do sada nisam imao nikakvih problema. :)
|
EJJ IMAM PA1X PRO ELITE !! I OTISAO MI RAM !! EHH PA ME INTERESUJE KOLIKO JE PARA RAM !! JEDAN ??
KOD MENE NEKI RADE SEMPLOVI NEKI NE RADE !! jel to do ram ?? Isključite CAPS Pisanje velikim slovima na Forumu smatramo dranjem i vikanjem, a to nije niti pristojno niti dozvoljeno. Procitajte pravilnik. |
Trenutno vrijeme na Forumu 11:29 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org