YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   KOLIKO kosta vasa svirka (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9556)

mamula 12.06.2010 12:26

dell*
pogodio si u srž, nije pravilo ali statistika je neumoljiva:winking:

sstipa 02.07.2010 15:11

Kod mene u SR Mitrovici je grozno stanje - dosta muzicara rade za dz. samo da bi oni radili i niko vise pa kad mi koji za dz. sedimo kod kuce kazemo neku cenu - e to je onda teska trgovina - na misice dodjes do placene svirke i neke pristojne cifre od nekih 50€ po osobi !!!

ljubaaaaa 07.07.2010 20:33

tolko se najrazlicitijih skotova nakotilo,pa nije ni cudo da se i pare ne uzimaju na svirkama. a i ovi aranzeri su upropastili ama bas sve! misli se imam aranzer sviracu ja i pevac i necemo morati da delimo mnogo. e pa nije tako u le ima bendova koji ne uzimaju mnogo para ali bre sviraju ko vanzemaljci. mnogo bolje a ne sa aranzerima svi su danas ko klonirani. obicni klonovi i zombiji. nije samo bezparica u pitanju

neconix 07.07.2010 21:42

Kolega @ljubaaaaa

obratite paznju na izrazavanje,na ovom forumu ima mnogo clanova koji sviraju aranzer i mnogi od njih su vrhunski muzicari.
Nije na vama da sudite da li je neko ko svira aranzer klon ili zombi.

Pridrzavajte se teme,jer ce svako vase sledece odstupanje od teme biti kaznjeno i sankcionisano.

caka012 09.07.2010 00:08

Ovo nije van teme, obzirom da ima veze sa cenom svirke, mada je vec vise puta pisano o tome. Naime, racunari i elektronika su se uvukli u sve vrste zanimanja. Bilo da je u pitanju proizvodnja, prodaja, umetnost ili bilo sta drugo. Ne vidim zbog cega muzika treba da bude izuzetak. Nisam ja od onih koji zastupaju "robotsku" muziku, ali mora da se prizna da je sviranje aranzera - ipak sviranje, ni taj aranzer ne svira sam, vec neko mora da ga svira. Naravno, izuzimam midi fajlove koji na ovom forumu svakako nisu popularni. Mozda ta svirka nekome nije po volji jer nije bend u pitanju, ali i neki proizvodi koji se serijski proizvode pod nadzorom elektronskih sistema mozda nisu onakvi kakvi bi bili da su pravljeni rucnim radom, ali cesto kvalitetom i funkcionolnoscu ne zaostaju ni malo. I u auto industriji mnogi ljudi izgubise posao zbog uvodjenja kompijuterskih linija u proizvodnju, ali cilj je bio pojeftiniti proizvodnju. Slicnost je mozda surova ali istinita. Ko hoce da plati, kupice "Bentley", kazu da ga jos uvek proizvode kao pre. Ko hoce skuplje da plati, dobice i bend od 7-8 clanova, a ne aranzer. Pa neka uziva, svakako je bolje. I niko nikome nije kriv, cist zakon ponude i potraznje. Ko za sta ima pare, to ce i da dobije.

Simke 14.08.2010 21:56

Cisto radi statistike pitam,koliko aranzeristi naplacaju i koliko izlaze sa sve baksisom?
Eto ja sam se malo izbezobrazio pa sam digao cenu za moj band 800e...jbg ima nas mnogo(7),podosta posla ima,i uzimamo sa sve baksisom u proseku 150-200e po tezgi!

nesaband 14.08.2010 22:12

svako od nas ima svoju cenu.Ja sviram aranzer i cena zavisi od toga kakva tezga je u pitanju.ako je svadba manja i treba da nas bude recimo cetvoro,ena je od 350-500 eura.ako je zurka za klince,ena za duo je 300eura i vise.ako je punoletsvo onda je cena za duo 200-300 eura.

Ako je tezga radnim danom onda je cena niza za oko 30 posto.

drago mi je da neki bendovi kao sto kaze @simkeres imaju posla i da bog da ga svi mi imali,ali je velika kriza,ljudi nemaju para tako da ce opstati samo pravi muzicari bili oni u bandu ili svirali aranzer.

Marco7 14.08.2010 23:00

@ljubaaaaaa

1.Ko god radi posao kako treba ima posla i uvek kapne lepa zarada . . . Ne znam jos da su negde ''vanzemaljci'' bez posla prijatelju . . .
2.Mozes ti svirat kola i kolica do sutra ako ne pratis novitete i desavanja opet ti dzaba ''vanzemaljska'' krv . . .
3.Naravno da ne pricam koliko moras biti u trendu,da imas dobar i moderan sound posto je muzika mnogo napredovala i da budes dobar covek jer to veruj mi prece nego svirka!Jebes ti ''vanzemaljca'' ako je los covek . . .

Ima tu jos faktora da ih ne nabrajam sad . . .

nesaband 14.08.2010 23:18

=D>.
Marko,ma samo opusteno.Ko zna-zna!!!!
Mlad si lep si,a sto je jako vazno pametan si.
Za prave muzicare uvek ima posla

Dr.Abdul Ihmet 15.08.2010 11:45

Sto se tice aranzerista i spustanja gaza i One man bendova situacija je veoma prosta . Po meni prvo i osnovno je bitno je finansijsko stanje jednog Homosapijensa u zemlji srbiji....odnosno da ljudi imaju samo malo vise para sve bi bilo bolje ,sve je vezano za to .
Pa i Kinezi rade sve za 99 din ,jos malo pa ce napraviti auto za 99(nije iskljuceno-)) ),svaki grad pun prodavnica i kineza sto ne znaci da ih treba anulirati . Ko hoce da kupi Gace (tri kom za 200 din ) moze da ih kupi ,mozes kupis i armani za 200 jura komad. . Sve u svemu znaju ljudi sta jedobro samo je pitanje koliko je spreman da plati a i ako ne zna sta je dobro zna sta je skupo tako da ...

Sto se tice cene svirke to je relativna stvar i nemislim da svako ovde ima svoju cifru ...uostalokm znate i sami .

Moja cena je od 50 -150....u zavisnosti skim radim i gde i da li radim sam ili ne . Neka zlatna sredina otrpilike.

gega 15.08.2010 12:10

[quote=Emilio25;126489]Mi smo iz Linza (Austrija) i sviramo Zabavni-, Narodni-, Rock- i Diskoprogram. Nas je pet u bendu (Band "Ko Smeta?" Pogledajte na Youtube :-)).

Za diskoteku izmedju 1000 - 1500 EUR (za novu godinu cak 2000 - 3000 EUR)
Za Kafice izmedju 500 - 800 EUR (itekako rijetko sa 5 clanova)
Svadbe nesviramo. Sviramo po programu.

Emilio ...i ja sam iz okoline Linz-a ali ova tarifa za jedno vece u diskoteci...to ako ste dobili,svaka cast..... onda napravi i fotku za uspomenu jer to june nece vise da te mune.....=))

LOLE01 15.08.2010 12:24

...
Dodato:
Svadba 1200-1300eur (trio)
kafana 2500-2800 kn (trio)

zeljko 16.08.2010 02:40

Svaka cast ako tako zaradjuju..onda nema zime za njih i ne moraju da rade u kanalima na bausteli:confused:Eeee za te pare bih i ja prosvirao a uz to i propjevao:)Pozdrav i puno srece u daljem poslu

VUNIMRAV 16.08.2010 07:03

Uh,koje cifre,da te glava zaboli,ali ima ona narodna "bice toga i manje".Da se ne lazemo,ovaj lebac jedem 25g,ali odgovorno tvrdim da nikada nije bilo losije vreme za muzicara,bilo kog formata,ja jos uvek imam solidno posla,ali daleko od vremena kad se ponedeljkom islo na pecanje,a sve ostale veceri 'dimilo" u razno-raznim "prostorijama".Sviram-radim i cekam ako bog da muz penziju,od 0 do 700e,sam ili od 2-6 clanova,nama pravila,kameleonski i bice dobro.Pozdrav svima!

nelica2002 16.08.2010 11:19

kako kome radim sam manje fešte nekome je 100€ puno a nekom 150€ čisto ok.

LOLE01 19.08.2010 17:41

Tako je kod nas u Splitu...ne kažem,ima iznimki i jeftinijih i skupljih al slažem se i sa kolegom koji je napisao da je pao posao...to je istina...samo kod nas svi neki glumci,pa ih sramota reć da nemaju svadbu svaku subotu,navodno svi puni do 2018.god. a onda ih vidiš subotom na plaži sa ženom i djecom,kao navodno,otkazana svadba...smrtni slučaj...bla bla

caka012 19.08.2010 23:24

To si u pravu, vole ljudi malo i da lazu na tu temu. Nisam siguran sta im to znaci, valjda sebi dizu cenu, sta li... Sta god da pokusavaju, pokusavaju na pogresnom mestu. Ovde je do pre nekoliko godina petkom pre podne u hotelu bio spontani skup svih muzicara iz ovog kraja, kao tu se pogadjaju tezge i tako to. Ja sam retko tamo isao jer sam shvatio da je tamo samo cilj ko ce koga bolje da slaze koliko je para prosli vikend uzeo. Definitivno sam prestao da odlazim kad sam cuo da sam ja prosle subote zaradio 250 DEM na nekom ispracaju, a ja ustvari zaradio jedva 100 DEM. Pricu lansirao neki harmonikas koji je taj dan samnom radio, bilo ga, valjda, sramota da kaze da je radio za 100 DEM, ispalo bi da najgore laze od svih muzicara.

milanceshow 19.08.2010 23:55

Ja sam nacuo da ce od novembra ekonomska situacija biti na visokom nivou,tako da sam resio da podignem cenu za 120%........ ;)

armin 20.08.2010 00:09

+Porez :D

zukae 21.08.2010 21:19

Eto nesto sam nacuo da se radi na tome da se u BiH mora placati masinska licenca za izvodjenje pjesama, ali vjerovatno ce to placati samo lokali.

LOLE01 23.08.2010 20:54

armine +topli obrok :-)

kusonja 06.09.2010 04:46

Pravilo Br 1. Je da nema pravila! :-)
U sustini 50e po coveku + 50e ozvucenje to je u principu fora :-) Radimo ja i brat! Kafici su danas zeznuti, ranije je bio standard pratis Lukasa Bulata i Dzenana i nema greske, sad se klinci u fazonu neznaju sta hoce a baksisa nema pa se treba ograditi sa bar 100e po coveku.
Za privatno napravis svoj cenovnik>
Ja pitam...
1. koliki je prostor ( znaci koliko zvucnika cu poneti itd...)
2. Koliko je ljudi
3. Hoce pevacicu
4. hoce jos jednog pevaca
5. Ugovorim 5 sati aktivne svirke ako hoce duze malo vise uzmemo
6. Sator je skuplji
7. Ako je neko moj ili stalna musterija i poznajemo se (ko razume shvatice) to je drugo.
Uglavnom kad se dogovaramo ispadne kao da kupuju racunar: hocu ovaj procesor ovoliko memorije, itd :-)
Inace pored klavijature sviram, gitaru, tamburasku kontru i harmoniku, Pa imamo i tamburaski sastav i trio verziju gitara, harmonika i kontra... Sto bi rekli od 7 do 77 za svaku priliku gde god zelite, sve moze :-)
Ajd, u zdravlje.......

gagy 06.09.2010 20:43

Slazem se sa kolegom,posto danas generalno nema para na svirkama kao sto je bilo onda su potpuno opravdana ova pitanja pri pogadjanju svirke.Jedino tako mozes na neki nacin biti siguran da ces i koliko profitirati.Sve sto dodje naknadno-dobro doslo.

MuzicarJasko 07.09.2010 22:20

zavisi dali je svadba ili kafana ? blize ili negdje dalje ? sve to ima utisak na cijenu :) pozz

kizo 19.09.2010 23:00

150 € za noć (nas smo dvojica) - to je za kafić. Svadbe su po dogovoru.

lagunabend 19.09.2010 23:08

Kafici i diskoteke oko 50-100 zavisi kako gde
Svadbe od 100-200 po osobi ako je repertoarska onda 200-250

(po osobi)

zabac86 20.09.2010 00:38

video sam dosta nerealnih cena ovde slusajuci demo snimke.
100e kafana.
slavlja 200. mislim da je to objektivno za prosecan 2men bend

Milan$ 20.09.2010 00:40

@zabac86
potpisujem kolega tvoj post...pozzz

Tishaa 20.09.2010 13:02

Slazem se sa zabcom. Mnogi pretjerivaju na forumu, al eto ako lazu, onda sebi lazu. Moj full band uglavnom radi svadbe i uzimamo 150 eura po osobi, a kad radimo trojica sa aranzerom (uglavnom kafici i neke proslave) uzimamo 150-250 eura za nas trojicu ovisno o troskovima puta i sl.

jura20 25.09.2010 02:27

evo mi sviramo svadbe na domacem terenu to zovemo do 25km za 600€,
a ako dobijemo narudjbe u toj svoti Mladozenja ne placa nista ,a ako je vise onda pododimo i krstitke za pola cijene ,a krsteneje djeteta za badava ali uvije se nesto zaradi ,a na vise od 25km sve zavisi gdje ,kome i sta?da sad ne nabrajam.

To je nas moto vec vise godina i isplati se ,ali nismo bas pohlepni za novcima jer sviramo iz ciste ljubavi prema muzici i nasem rasterecenju da zaboravimo svagdasnjicu .A takvim konceptom i sebi radimo reklamu tako da se uvijek tu nadje mjesecno cak nekad po 2000€ pa to je lijepi novac i jos imas jesti i piti badava:) Znam jedan bend necu ga imenovati koji trazi 1800€ za njih tri sviraju neke midi filove ali imaju dobrog pjevaca koji je na glasu i imaju posla da su rezervirani cak i do 2g.

xxl 26.09.2010 12:38

e koliko ja znam u bosni je dnevnica 20 -35 eura po clanu negdje u vecim objektima po 50 e
svadbe cca 100 eura po clanu e sad ce neki da ovdje pricaju kako uzimaju duplo vise, pricaju a znam kako stoji na terenu. Neki koje ja poznajem pricaju da uzimaju neke cifre a posle saznas da uzimaju 3 puta manje nego tako pokusavaju ometati konkurenciju na lokalnom nivou. Najbolje o ovome ne pricati svak u principu uzima koliko moze i nek to zadrzi za sebe..

hadisen 26.11.2010 11:31

aaaaaaaaaa

citam komentare i cudim se ja s bendom sviram bez ni jedan dinar placa ju nam samo za ozvusenje svako vece po 10 eu zivimo od baksize al hvala bogu ima ga dosta za sad

zeljko_mo 13.12.2010 16:39

dok smo svatove radili uzimali smo 1000 eura nas 5... sad odkad smo se raspali.. duo radimo, pa sad zavisi... oko 60eura po glavi...
(zavisi i od situacije kafica... ako je za mirnu situaciju, tj. slavonske dalmatinske, oliver, gibonni i to... stoji cijena, .. a ako je vec narodna halid, haris, sinan, saban, ... onda vise...) btw. u Mostaru sam

buco bass 14.12.2010 10:34

evo citam vase komentare i vidim vecina vas dobro pogadja svirke i dobro zaradite bogami kod nas u bosni nije ni blizu tako em su male pogodbe em ljudi sve manje iprave svadbe ,proslave rodjendana itd. nema svijet para mada ponekad zna seuhfatit i neka dobra svirka ali to je stvarno rijetkost

mojjmbg 14.12.2010 10:44

...

u biti najvise ovisi koja je svirka..
1) ako je svadba od 1300e do 1800e od 4 do 6 ljudi...

2) kad radim kao duo sa pjevacicom 200e plus trosak ako su dva dana onda spavanje i klopa ako samo jedan onda gorivo i autocesta to je za Hrvatsku van kad se ide austrija, svicarska,slovenija ,bosna isto kao u hrvatsko puta dva znaci 400e...

3) ako pratim nekog afirmiranog koncertna verzija 2 puta po 45min do sata
400e

4) gaza na tezgi tri ili vise dana npr more ljetna gaza 80e plus smjestaj za mene, zenu i klinca

i na taj nacin i po tim cjenama radim vec 4-tu godinu

zeljko_mo 14.12.2010 15:01

onda vi duplo bolje gore zaradjujete na svirkama... vamo nas jedino svatovi izvlace...ovako po kafanama i nije neka zarada...:(

buco bass 14.12.2010 17:43

nije duplo nego troduplo al neka hvala bogu meni je drago cut da makar negdje ima posla

etko 14.12.2010 19:07

Koliko košta svirka

Zavisi i od benda koji se nudi.
U Bihaću 50 eura po članu za običnu svirku i 100 eura za svadbe
i mašanla ova godina kao i prošla.

Ustvari vlasnik te uzima više puta (više krugova) ako prodješ prvu svirku.
Ako te "raja ne puši" ili ako nisi zadovoljio raznorazne ukuse
onda te nema u drugom krugu.

Danas je sviranje jedan veliki šou i ako nisi u tom fazonu
i ako nemaš frontmena da to izvede džaba ti sviranje.

Pozz

whaddeva 20.02.2011 11:50

He, he, he ja zivim u Australiji vec 15 godina i mozda moj odgovor nije relevantan ali evo da se zna.
Standard svirka za noc u restoranu (Baklan music) cista lova sve na crno :) Ja sam $400, / Duo $200-$250 po clanu.
Krstenje / Svadba (Balkan Music) cista lova sve na crno :) Ja sam $600 - $ 800 Duo $450-$500 po clanu. Trio ili quartet $350-400 po clanu

Pub (100% Za Australce) Ja sam $260 kroz agenciju (porez se placa extra :( ) Duo $200 po clanu kroz agenciju.

Krstenje / Svadba (100% Za Australce) Ja sam $380 kroz agenciju (porez se placa extra :( ) Duo / Trio / Quartet $220 po clanu kroz agenciju (porez se placa extra :( )

nikimusic 30.07.2011 04:21

Mi sviramo dvoje u bendu, kada su u pitanju kafici, zurke ispod 100e za ne idemo.... A kada su u pitanju svadbe tu idemo nas cetvoro, i ispod 350 - 400 eura ne idemo... Pozz kolege... ;)

Trenutno vrijeme na Forumu 09:39

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org