YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=61)
-   -   Roland Fantom G - Pitanja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5232)

Vule 15.02.2009 16:10

Ni meni nije jasno...možda su mislili da će sam da svira...:confused:

vingula 15.02.2009 18:47

Ja kad sam uzeo X6 uopšte mi nije bila komplicirana a kolko sam se igrao sa G serijom....isto tako mi ne izgleda komplicirano!

Vule 15.02.2009 19:15

Meni je sam edit boja i opcije koje fantom nudi (posebno fantom G) bolji od bilo koje kljave koju sam probao do sada...ima malo gluposti oko rada sa semplovima i tu se gubi malo vise vremena ali sama sprava je odradjena savrseno,samo je treba provaliti...;)

Molio bih kolege ako im nije problem da napisu za koje opcije misle da su komplikovane i lose da o tome malo prodiskutujemo...hvala

TomyCroSound 15.02.2009 21:00

Khm..

nije mi ni toliko bitno al evo da kažem, skinem neku trubu jučer ovdje, convert u aiff, ubacim u G6 i napravim sve kako ide, sačuvam samplove na kraju i sve ok - ugasim. Dođem na svirku i idem da čujem tu trubu - zvuka nema. Ne znam u čem je kvaka, nisam gledao, možda je greška u koracima da nisam skužio, al eto... moram provjerit.

šana 15.02.2009 23:22

Citat:

Originalno postovano od rolandinjos (Post 71709)
Meni je sam edit boja i opcije koje fantom nudi (posebno fantom G) bolji od bilo koje kljave koju sam probao do sada...ima malo gluposti oko rada sa semplovima i tu se gubi malo vise vremena ali sama sprava je odradjena savrseno,samo je treba provaliti...;)

Molio bih kolege ako im nije problem da napisu za koje opcije misle da su komplikovane i lose da o tome malo prodiskutujemo...hvala

ja sam se prestrašio kad sam ga kupio,mislio sam da neke stvari nikad neću skužit,sad sam dobio sve kaj sam htio,uglavnom,i zadovoljan sam s napravljenim do sad,moram pohvalit rolandinjosa koji mi je puno pomogao i bez njega pola toga nebi bilo kak sam ja htio
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od amadeusvk (Post 71723)
nije mi ni toliko bitno al evo da kažem, skinem neku trubu jučer ovdje, convert u aiff, ubacim u G6 i napravim sve kako ide, sačuvam samplove na kraju i sve ok - ugasim. Dođem na svirku i idem da čujem tu trubu - zvuka nema. Ne znam u čem je kvaka, nisam gledao, možda je greška u koracima da nisam skužio, al eto... moram provjerit.

koji program imaš za konvertiranje,kaj mogu skinut di koji takav program

TomyCroSound 16.02.2009 13:07

Khm..

Pa onaj, a-wave, tako nekako... Ne može puno pomoć, al npr iz korgovog formata u wave ili aiff, tako da je iskoristivo u fantomu...
Dodato:
...želim lijevu ruku (harmu - strings) prebaciti na individual - output 3,4 (pitanje 1 - ako kao output za neki layer postavim "B", znači li to da ta boja izlazi stereo na 3 i 4 output?)
Imam problem taj što na harmi koristim reverb. Ako ju pošaljem na output 3, reverb te boje ostaje (čuje se) samo na L+R izlazu. Ako postavim efekt tako da izlazi na 3+4, onda i ostale boje te kombinacije šalju svoj reverb na izlaz 3,4. Ja nisam provalio.Tko zna?
Dalje;
Korg M1 spojio sam MIDIjem u FantG. Namjera mi je svirat harmu na M1 tako da je vuče boju iz FantG, pri tom oslobodit oktavu i pol na Fantomu. Ajd, to sam uspio - funkcionira. Al sad, za neke pjesme potrebna mi je na fantomu oktava više, pa bih uz harmu na M1 odsvirao npr. neku trubu al da ju povuče s Rolanda. E, to nisam uspio učačkat, a probao sve vezano za midi. M1 vuče samo boju koja je na ch1 i to je to. Probao sam u Combi na m1 postaviti layere s različitim ch, al ne pomaže... Nadam se da sam bio jasan. Ps. m1 ne prepoznaje kako su layeri na Fantomu raspoređeni od-do, on boju svira preko cijele klav čak i kada je layer na fantomu isključen (KBD)...

milanceshow 17.02.2009 00:40

Kupi G7!

TomyCroSound 17.02.2009 00:57

Haha imam koferčinu za G6, čak sam ugradio točkiće, šta ću sa G7, morao bi BMW kupit da mi stane... Ma G8 najbolje...
Dodato:
...hoću reć, težak mi je kofer i za 6, a kamo li 7,8...
Dodato:
Bilo mi dosadno pa nabacio na youtube neki "demo" iz seta...

click here to watch the video
You need to upgrade your Flash Player
al u HQ, 720p, preko 800MB upload, cca 28h je prebacivao... Popi...o sam!
Jel smijem uopće stavit link ovdje??!:-O

milanceshow 20.02.2009 02:18

Ajd stavi to u demo snimci!!!!!A ja cu da obrisem ovo poslednje!

mladjannik 02.03.2009 20:45

mene interesuje da li iko od yu midi-evca ima neki bilo kakav set za fantom s. posto nemam stari. unapred hvala

Trenutno vrijeme na Forumu 19:19

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org