YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tyros3 - Razna pitanja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23619)

NordX 20.07.2014 14:25

Hvala ljudi. Otprilike koristim kao i Vi Casper,nesto u tom fazonu. :)

U useru su mi univerzalni ritmovi a ovamo u folderu namenski i par nekih u registracijama kao i boje i ostalo.

Hteo sam samo da Vas pitam da mi objasnite ubacivanje Wav fajla na Multi Pad Control-u,stavio bih neki isecak iz pesme ali ne ide mi,nisam mogao da pronadjem u Manual-u.

I jos jedna stvar pokrenuo sam temu sa famoznim ritmom 'Dvojka' ako neko zeli da ucestvujemo i odradimo svi zajedno nesto,i postavimo ovde.

Hvala svima jos jednom.

Pozdravljam Vas.

NordX

casper 20.07.2014 15:11

Što se tiče dvojke, ja ti neću biti od neke koristi jer ne sviram tu vrstu glazbe. Ako s tehničke strane mogu što pomoći, tu sam.

Citat:

Treba mi 'normalna' dvojka za Sumadiju i kola
Ubacivanje wav-a u multipad je jednostavno. Preduvjet je da uzorak tog wav-a imaš pospremljen kao CUSTOM VOICES. Otvoriš MULTIPAD CREATOR, pritisneš RECORD i "okineš" taj waw da "svira". To je sve, odredi mu CHORD MATCH na OFF i vjerojatno ti ne treba ponavljanje pastavi i REPEAT na OFF.

NordX 20.07.2014 19:09

Hvala Casper po ko zna koji put. Uspeo sam!!! :)

Hvala! :)

Pozdrav.

NordX
Dodato:
Opet ja :P Imam mali 'problem'. Naime,napravio sam Bas Kontru i sve to lepo slozio u registracijama. Bass sam stavio na Left i popunio kontrama right 1 2 3. E sad kad promenim registraciju ili One Touch Setting onda na mesto Bassa dodje Strings neki fabricki,pa probam da se vratim opet u registar Bass Kontra,tu su kontre ali u leftu i dalje taj strings a ne Bass kako sam ga ja snimio.

Da li me razumete?

I kako mogu da odvojim Bass na poseban kanal?

Hvala.
Dodato:
Kako da otkucam a da mi ne spoji ove postove ovako?
Dodato:
Kako da otkucam a da mi ne spoji ove postove ovako?

casper 22.07.2014 12:05

Pokušavam te razumjeti i ono što si napisao jest logično.

Citat:

...kad promenim registraciju ili One Touch Setting onda na mesto Bassa dodje Strings neki fabricki ...
Pitanje. Ako ponovno stisneš onu kreiranu registraciju s basom u loweru, da li se postavi odgovarajući sound na basu?

Da li je ACMP uključen ili isključen. Ako je uključen u kojem je modu rada?

NordX 22.07.2014 12:16

Ne,ne postavi se Bass u Loweru. Nesto verovatno nisam snimio kako treba?

ACMP ostane ukljucen.

dmmacak 22.07.2014 13:14

Neko moje vidjenje da kad pritisnes OTC automatski se pali i ACMP mozda ti je namesteno da kada je zaustavljen style vuce boju iz styla a to je neki strings. A drugo moze biti da split nije podesen kako treba na tim OTS

casper 22.07.2014 13:37

Može biti mnogo toga, a najprije sumnjam u to da si pravilno postavio Registraciju i odradio postupak "sejvanja" do kraja. Odabir OTS-a nije vezan uz registraciju, on povlači informacije sa Styla. To su dvije odvojene stvari kada govorimo o memoriranju soundova desne/lijeve ruke.

NordX 22.07.2014 14:38

Kada snimam registraciju,tj.kad sam snimao,oznacio sam samo Voice stavku. Jesam li trebao jos nesto?
Dodato:
Sta nisam sacuvao kako treba?

casper 25.07.2014 23:23

A, nešto nisi odradio kako treba. B-)
Ajdle odgovori na pitanja koja sam ti postavio, i bilo bi dobro da preciznije objasniš postupak koji radiš.

NordX 26.07.2014 15:13

Ovako. ACMP ostaje ukljucen.

Ja sam vec imao gotovu registraciju sa Bass Kontrom u Tyros-u,kada sam je kupio neko je to vec radio. Medjutim ja sam promenio efekte i stavio drugi Bass i sacuvao kao novu registraciju pod svojim imenom.

I moja registracija-nova sacuvana ne radi kako treba,dok stara radi,kada je odaberem onda se postavi Bass u loweru i sve ostalo,dok moja nova registracija posle neke druge boje,povlaci lower od te druge boje.

Malo sam ti zamrsio ali valjda me razumes :D

Nesto nisam sacuvao kako treba verovatno.

Stara registracija sa Bass Kontrom koju kada pozovem postavi Bass na lower povlaci sa sobom i fabrcki Vintage Pop ritam,hteo sam i to da iskljucim,ali ne znam kako.

Trenutno vrijeme na Forumu 19:29

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org