![]() |
pa koriste i oni prste a najvise drugi prst dok pritisce play dugme ili transposer=))Sta ces doslo takvo vijeme i gazde ih traze pogotovu ako je neka manja svadbica od 10-tak ljudi pa ko veli jeftino a narod zadovoljan...Vazno je da se mladenci uzmu a muzika ko muzika hehehe
|
Vidi se Mirane da ne znas, kaze se Vecer vina i BEZZE :D
|
Vec 3 dana upala grla,glasnica mi svako malo doleti pred jezik i umalo se ne ugušim,a sutra svirka. Zvao sam gazdu i reko je da ako može kolega sam da otpjeva da dođemo. Ja mogu da sviram al od pjevanja ništa,sad ćemo vidjet šta će bit... Antibiotici,čajevi,med,limun i svašta nešto trpam u sebe pa kako bude...
|
Cao.
Iako je davni dana, kad je preminula pokojna Vida Pavlovic 2005 godine kako se sjecam.(Mozda grijesim) Uvijek mogu zaplakiti, kad cujem pjesmu "Ostala je pesma moja", Zauvijek ce biti zapamtita.Veoma se osjecam lose, tuzno i bolno. Sto nema vise nase kraljice. Danas nisam nikakav. Pozz |
Boga mi ces ti sve cesce da se tako osjecas ako se budes sjecao svakog velikana estrade koji je preminuo. Ima ih sve vise i bice ih sve vise, nazalost. Mlad si i nemoj uzimati srcu sve to tako intenzivno jer i smrt je sastavni dio zivota i to je neminovni cin koji svakog od nas mora stici kad tad, a ono sto se mora, jednostavno mora se. Ne razmisljaj previse o tome, ne opterecuj se.
|
Tako je. Smrt je toliko neminovna da o njoj uopšte ne treba razmišljati. Umrle ne treba na taj način žaliti, već treba slaviti što su živeli. Još ako su iza sebe ostavili nešto po čemu će ih pamtiti, njihov život je imao smisla, a značenje njihove smrti je mnogo manja od značenja njihovog života.
Postovano sa mobilnog uređaja |
Upravo sam sada poslao po drugi put mail firmi Ketron i to na njemackom:lol:a ima samo na italijanslkom da se pise heheh...A pitao sam ih jel oni misle u buducnosti da muzicari sa nasih prostora ce se opet zeznut kao ja pa kupt ketron na kojem nista nema,pa cak ni jednog ritma niti bilo cega..niti mogucnosti da se bar kupi ono sto mi treba...Postavili update nove...Ja skino i ubacio misleci nesto su uradili pametno...dal to bio novi drum kit ili sta vec...Kad ono isto sve kao i prije unutra,osim sto je prije pisalo kad palim aranzer 0.1A a sad pise 0.1 C:(I jos sam im se izbrojo ali necu sad vise da pisem bez veze,jer znam da je to jedna glupost sto sam ih pitao ali jbg mora neko i to inace nece oni mislit na nas heheh...Koce ga znat mozda jednog dana sad i ubace bar koju dvojkicu ako nista vise=))
|
Pogodim svirku za proslavu jedne firme, i na dva dana pre svirke jave da svirke nema. A zasto? Zato sto je gazda firme pitao gazdu restorana da li moze da mu restoran kroz racun fakturise i muziku, pa da on uplati preko racuna sve. Gazda nije hteo tu kombinaciju i oni odose u drugi restoran koji ima stalnu muziku i gde je gazda hteo da fakturise i troskove muzike. Znaci strasno. a ne znam ni ja koliko puta smo to radili bas u tom restoranu. Znam da nije bas po zakonu, ali moglo se. Sto sad odjednom ne moze... nemam pojma.
|
Odnedavno je novi zakon donešen u BiH o fiskalnim uređajima i kasama...Da je svaka firma bilo koje vrste obavezna imati fiskalnu kasu i da daje račune za uspostavljene usluge. Istog trenutka kada se račun ispiše, šalje se u bazu Poreznoj, i oni imaju izvještaj o svemu što je prodato/usluženo, i na taj način računaju taj neki porez. Tako sam ja čuo. Fiskalne kase su se koristile i prije, ali sad je obaveza. Da li je isto u Srbiji, ne znam. Ali za muziku, mislim da je nepotrebno. Možda firma plaća, pa zato...
|
U Srbiji je to odabno tako.
Restoran može da naplati sve svoje usluge, i da fakturiše bez problema. Muzičara može da isplati u kešu, i da to bez problema pravda kao trošak, ali samo ako je muzičar prijavljen kao isti i izmiruje obaveze prema državi, što retko ko od nas radi. |
ciao svima ...
reko da se i ja pozalim malo a imam razlog da pisem roman o tem ... da pokusam da to sto krace opisem ma da mi malo tesko ide. ujednom je ovo i objasnjenje sto me dugo nije bilo na forumu ... nakon 20 godina braka, ja i moja "ex" resili da se "rasturimo" .. tj. ona vise a ja manje. deca su nam velika (18 i 14) pa za njih to nije bas neki veliki problem. a i oni znaju i znali su da smo se zadnjih 3 godina vise svadjali nego voleli ... ne zelim nikome da se desi sta se meni desilo a oni koji su kroz ovo vec prosli znaju koliko to "boli" ... mogu samo da kazem da sam ja kukao i plakao 3 meseca ... saveti slicni kao "pokusajte jos jednom" su bez uspeha, mozete zamisliti i sami zbog cega. znaci kasno za sve da kasnije ne moze biti ... a kad se ja budem ozenio onda se javljam u temu "ajde da se hvalimo" i onda mozete da mi cestitate kuj hoce :lol: pozdrav svima starim i novim clanovima predrag |
Predrazinjo, pozdravljam te, sve ti najbolje u zivotu zelim jer si do jaja covjek i prijatelj, ostalo sam ti rekao prije pola godine na pp ;)
|
Jbg, Grandia, ne mogu ti reći da znam kako ti je, jer se nisam još ni ženio.
Druži se ovde sa nama, i imaš Dell-a da te razveseljava. Mene uvek oraspoloži. :)) |
Auuu stvarno ovo pogadja u srce i ne zelim da se najgorem neprijatelju takvo nesto desi...Druze grandija vjeruj zao mi je da ti ne mogu opisat za taj slucaj koji se tebi dogodio..pogotovu za tu djecicu koja nisu vise ni tako mala da nista ne znaju...ostao sam bez teksta.
Najvaznije je druze sad da budes i dalje dobar otac svojoj djeci i zelim ti u daljoj buducnosti svu srecu i da se takvo nesto nikad ne ponovi....Ako vec ne mozete i ako je kasno da se pomirite i nastavite zivot...sta drugo da kazem osim to sto sam i rekao da me je strasno pogodilo to u vezi tebe,jer znam da si dobricina covjek kako se moglo preko ovog foruma prepoznat...Pozdrav i nedaj se po nekad to mora tako i da bude jer nam je sve zapisano cim smo se rodili kako ce nam zivot proc,a nadam se za tebe da ces ubrzo ponovo naci svoju golubicu koja ti je i sudjena,ali nemoj nikad samo zaboravit svoju djecu to je najvaznije.. |
obecavam drug vaxter!
da se malo samo jos ustalozim u "normalan" zivot ... |
Grandia prijatelju stari, dobrodošao nazad :)
Jako mi je žao zbog toga što se desilo, vjeruj, baš sam se nedavno zapitao što te to nema...Nemoj nam se sekirati ;) |
Kad se više ne da ništa napraviti,neka te djeca koju si naveo na pravi put drže i bit će sve bolje. Sreća prati hrabre,pa i ti budi jak i hrabar dalje! Poz!;)
|
Grandia,druze,mogu zamisliti kako ti je,ali sta da se radi.Sreca pa ti djeca polako ulaze u zrele godine,pa ce se vise pozabaviti sa svojim "problemima",i mozda ce to lakse podneti nego da su mali klinci.
U svakom slucaju,nedaj se,sigurno ce biti tesko prvih par meseci,ali budi jak i nemoj se odati alkoholu, sto vecina uradi,vec potrazi utehu u krilu neke gare ili plavuse.Jbg,kazu da je to najbolji lek! Ja licno uvijek ponavljam:da sam sadasnje pameti ili bi se ozenio u 18 (a nisam) ili nikako!!! |
Grandia ja necu "naprdjivati" samo cu ti reci "brate drz' se" nije ti lako!!! Nemoj samo sebe unistiti(znas na sto mislim) nitko nije vrijedan osim tebe samoga i tvoje djece!!! A mi smo tu i u dobru i u zlu da pomognemo (ne samo oko muzike) nego i ovako :)
|
Upravo sam seo da skinem forspil Rano moja rano ljuta od Bekute. Sviram pesmu, ali nikad nisam svirao originalan forspil.
Muka me uhvatila koliko je glup forspil, znaci, nigde veze. Kad cujem tako glupave forspile znaci dobijam dijareju u momentu. Isto vazi i za "Ne vracam se starim ljubavima". :-& |
Kao kruska ili zelene oci, razumijem te skroz...
|
Evo....da se i ja malo požalim....na jednog vlasnika restorana, u blizini mojeg mjesta....koji je cijelu večer vrijeđao, i govorio pogrdne riječi na račun mene i mojeg kolege...i na kraju mene fizički napao.....i skoro mi polomio naočale....iz čista mira....
A ja morao da se povučem, jel me bilo prpa da mi ne polomi i instrumente, koje nisam stigao spakirati..... |
Postovano sa mobilnog uređaja
|
Sinoć,ja i kolega došli na svirku u jedan ekskluzivan restoran u Koz.Dubici u 19 h.Dogovor je bio da se svira od 20 h.Na vratima nas dočekao˝ljubazni˝ gazda sa opaskom:˝Da ste stigli 5 minuta kasnije,ne biste ovdje ni svirali.˝Ja i kolega se zgledasmo,dogovorismo se telepatski,pa ja odgovorih:˝Prijatelju,da si nam živ i zdrav,mi ti nećemo ni ovako svirati.Imamo,hvala Bogu,još uvjek šta pojesti i popiti,ne treba nam tvoja dnevnica.Preko 25 godina radim ovaj posao,ali ovakvo nešto nisam doživio.˝Na to će on:˝Ko si ti,jesi li ti to neka zvijezda,pa se tako ponašaš?˝Ja mu odgovorim:˝Nisam zvijezda,niko sam i ništa,ali ti nećemo svirati.˝Ja i Boban(kolega) sjednemo u kombi i,naravno,u drugu kafanu na čašicu razgovora,pa,lagano,kući.Možda je ovo trebalo staviti u temu-Hajde da se hvalimo,ili...?Pozdrav svima!
|
@ makso: Ovo si napravio ko da si mene pitao. Respect!
Mi smo sinoć svirali u jednom manjem noćnom klubu.U životu su mi 5 puta polili klavijaturu pićem a od tih 5 puta 4 puta u tome klubu i od ta 4 puta dvaput sinoć. Triput smo prekidali svirku zbog jedne te iste osobe koja nam vazda radi probleme. Treći prekid je bio kada me je neki genijalac (ne znam točno koji) pogodio s punom otvorenom limenkom Red Bull-a u prsa i sve je otišlo i po meni i po klavijaturi. Umjesto da sam otišao s curom na misu i negdje van na piće ja sam otišao svirati,naživcirao se ko majmun,dobio duplo manje para nego sam trebao,niti sam ikoga zabavio,niti sam se sam zabavio. Najednom fajrunt,pokisao i ispuhan od vjetra nakrcao auto instrumenata i došo doma. Eto ti sad. :confused: |
Za sada bez naslova...
...valjda se sve desava sa nekim razlogom, ko to zna, jedino nam preostaje da sto je moguce vise ublazimo 'stetu u najavi' i naravno da se sto manje nerviramo...
|
Aoooj ljudi,izgleda da cu nakon 17 uzastopnih doceka N>G.ovu docekati kod kuce-otkazana mi svirka!!!!:((
|
1 Privitaka
dobro pa je lijeva ruka ...
|
Joj...
|
:( e, jbg...
|
Citat:
|
2 Privitaka
Gledam slike po ostalim BiH gradovima, ali vidim da je u Mostaru najgore. Mostar paraliziran. Nanosi snijeg preko 1 m, sva auta zatrpana, promet ne postoji u gradu, u bolnici bolesnici nemaju hrane i pica, a ne prestaje padat, strasno...
|
Au burazeruuu, sta je ovo jbt :O
Kod nas evo ga kisa celi dan, snjeg se topi..... |
Dell jel ono auto sto viri:DStvarno zahebano..a ovdje hladno i nema snijega,ali se mu.a smrzavaju kad izadjes napolje :)
|
Trebalo bi da jeste :) Inace, nije ovdje puno hladno, oko -2, ali snijeg ne prestaje, evo sad je malo stao, ali opet ce sigurno krenut, tek sutra kazu suncano, ali onda opet snijeg. Potrefilo je da je bas Hercegovina i Crna Gora mjesto gdje se sudarila sibirska anticiklona i mediteranski ciklonski vrtlog, razlike u tlakovima ogromne i zato je tako.
|
Kod nas u Sarajevu, opsti haos, takoder, nema dalje, cijeli dan vijesti samo o tome, kod vas u Mostaru, kod nas i jos u par kantona, proglaseno Vandredno stanje :D
|
1 Privitaka
Ja mislim da nikad ovako nije bilo u Mo?! Aaaaa Marnele?! Sta je ovo dan te, nije sto nemaju u bolnici hrane, nego i ovdje nema hrane, ne rade prodavnice/trgovine, nema kruha,brasna,mlijeka... sto je najgore nema struje u par dijelova u gradu...... :S
Eto jos jedna prigodna slicica, blizu moje zgrade.... :D haahhaha U.Ž.A.S.!!! |
http://postimage.org/image/t5qtp9ppd/
Evo da vidite malo i kod mene kako je. :D |
Sarajevo?
|
i ja se zalim al niko da me cuje
|
Trenutno vrijeme na Forumu 01:41 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org