YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Roland BK-5 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21344)

dmmacak 07.03.2014 13:23

Moze li mi neko reci dali na MIDI OXu moze da se naprave isto kao u Midi Commanderu virtualni tasteri ili dali je moguce napraviti neke scene ili programe koje bi brzo pozivao na tastaturi laptopa. Da ne citam ceo manual i da se ne upozajem sa programom ako ne moze. Hvala

dadodream 13.03.2014 09:39

posto sam vlasnik ni mjesec dana bk5, i procitao sam sve o klavijaturi na ovom forumu i postavio jednu temu i bio zadovoljan odgovorom.evo da ne tupim u nedogled.1 pitanje glasi.skinuo sam neke ritmove i bacio na usb i to kad pokrenem na klavijaturi cuju se puno glasnije nego interne boje koje pozovem da sviram.kako to podesiti?2 pitanje.(nisam fajlas)procitao sam u prijasnim postovima da se da midi fajl obraditi na klavijaturi i molim da neko opise kako se to radi.u par midija se bubanj cuje kao da lupas po kantama.dali postoji opcija da se ukljuci da krene tekst kad i midi znaci (auto)ili koji posebni taster za on i of,i posto sam isprobavao malo midije dali postoji opcija da se vrati na midi na kojem se pokrenuo midi.jer sam pokrenuo midi koji ima tekst i onda treba pritisnuti tipku exit pa meny pa prvi red tekst i enter da se vidi text od midija.e sad opet ako se krene nazad na mdi treba pritisnut usb pa kotacicem trazit midi koji si pokrenuo itd.

Boban010 02.04.2014 17:40

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 266105)
Postoji sasvim drugo rjesenje koje "ne dira" sampl, to jest ne obavlja microtuning, tako da i kvalitet samplova ostaje onakav kakav je i inace. Ovo drugo rjesenje radi na sasvim drugoj bazi. Vec sam napomenuo da sam prije petnaestak godina radio terce za Yamahine aranzere na bazi Sys Ex komandi koje takodje zadiru u sintezu jer se zasnivaju na microtuningu pojedinih tonova i to tada bez ikakvih pomagala sa strane, jer ih nije ni bilo. Ove terce i dan danas ljudi imaju u svojim Yamaha aranzerima. Medjutim, nikada nisam ni sam bio zadovoljan tim kompromisnim rjesenjem ali tada se nije moglo drugacije. Danas, naravno to vise nije nikakav problem jer su se u medjuvremenu stekli uslovi kojima je moguce obaviti midi routing nota, a ne microtuning kojim se zalazi u sintezu a samim tim i u kvalitet sounda. Iz tog razloga je moguce uraditi terce za bilo koji instrument, bez obzira na njegov Sys Ex sustav jer je on u ovom slucaju totalno nebitan. Za Trans Audio terce nije cak bitno ni da instrument posjeduje USB to Host interface, sto znaci da cak i oni najstariji instrumenti mogu imati tercu a jedino sto je uslov je multi-tibralnost instrumenta.

@Tranzit
Koje je to resenje za pravljenje terci a koje ne obavlja microtuning(pretpostavljam da na tom principu radi Inter Magic odnosno Trans audio)?
Molio bi za detaljno objasnjenje,naravno ako nije poslovna tajna!:D

nesaband 24.04.2014 13:19

Roland user sckale

@Morison

Zvanicni program za Ipad "Roland User sckale" za Ipad.
Jel se preko tog programa mogu isprogramirati terce na Roland BK-5 ili koristis neki drugi program?

branoy 24.04.2014 14:17

tranzit toliko je lako t o stercama da nisu ni svesni , kakav micro tjuning, to pokvari tercu, tjunura je hahahahha

worga 05.05.2014 11:40

terce BK-5

Pozdrav svima.Što se tiče terci za sada su se dve aplikacije pokazale kao najsigurnije(odnosno tri za one koji imaju BK-9 :-) )
Dakle za android(i to ne SVAKI već samo onaj na kome možete skinuti program
MIDI COMMANDER-Bordero.

https://play.google.com/store/apps/d...ntroller&hl=sr )

Što se iPad-a tiče,moje kolege su već označile Unreal book kao pouzdanu aplikaciju ali je problem što nije free!

Od besplatnih aplikacija koje rade jedino je ostao i pouzdan je Midi Designer za koji sam napravio setup i ko želi,mogu mu poslati.

dmmacak 05.05.2014 15:04

A koji bi program mogao da se koristi za laptop. I dal ima neko vec ko je radio setup?.

Vex 05.05.2014 16:28

Delimican off : Koji Ipad kupiti? Ipad Air ili Mini retina?

senkosa 05.05.2014 17:15

Citat:

Originalno postovano od Vex (Post 269673)
Delimican off : Koji Ipad kupiti? Ipad Air ili Mini retina?

Zavisi koja ti velicina display-a vise odgovara... Oba su dobra :)

nesaband 06.05.2014 00:11

Citat:

Originalno postovano od worga (Post 269653)
Pozdrav svima.......

Što se iPad-a tiče,moje kolege su već označile Unreal book kao pouzdanu aplikaciju ali je problem što nije free!

Od besplatnih aplikacija koje rade jedino je ostao i pouzdan je Midi Designer za koji sam napravio setup i ko želi,mogu mu poslati.

@worga jel se ovaj Midi desinger odnosi na postavljanje terci za BK-5 ili sluzi za nesto drugo?

Moze da odgovori i neko drugi ako zna odgovor na moje pitanje.:confused:

Trenutno vrijeme na Forumu 00:25

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org