YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Roland BK-9 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25024)

dmmacak 13.07.2015 10:07

Znaci moguce je pozvati ne zavisno stylove i perfomase. Dok mi ide neki ritam hocu da promenim perfomasu (boju) a da se ne menja ritam, ili da promenim ritam a da ostane perfomasa, u oba slucaja da ostane transpose.

nesaband 13.07.2015 13:08

Citat:

Originalno postovano od Boban010 (Post 281487)
Samo da javim da je cena za BK9 pala za jos citavih 100 eura pa se na italijanskom ebay-u moze kupiti za 1369 eura! Upitanju je nova klavijatura sa garancijom iz muzicke kuce u Torinu. Moguca je isporuka za Srbiju!
Naravno,kod nas su jos uvek prisutne astronomske cene od 2000e...=))
Ko je lud neka izvoli!

Malo cu ici u off ali ne znam zasto pada cena za BK 9, a BK5 i dalje drzi cenu?Cudna mi je ta politika Roland-a?BK 9 je ipak najnoviji model?

Послато са Telenor Smart Pro 2 уз помоћ Тапатока

SMusic studio 13.07.2015 13:44

Verovatno zato što se BK-5 više i bolje prodaje od BK-9 jer je jeftiniji, a BK-9 im se nagomilao na lagerima pa da se brže rasproda, nema druge logike.

casper 13.07.2015 13:49

Precizniji odgovor bi bio, zato što je BK9 u startu bio precijenjen. Sada je cijena upravo onakva koliko i vrijedi, 1400 eura.

Rudiiiii 13.07.2015 17:58

Upravo tako :D Bio je preskup, ja sam skoro dobio BK9 (made in Italy), bez papirnog adednduma, sounds list itd. Nisam nigdje cuo da je neko dobio made in Japan varijantu i sve su prilike da je BK9 napusten.

sinisa 13.07.2015 18:39

Ja se ne secam da je iko imao Rolanda posle stare E serije da na njoj pise made in Japan, a da je kupljen ovde kod nas. Koja je logika uvoziti iz Japana ako imas firmu koja proizvodi u Italiji???

Sto se tice cene 1400- 1600 eu je i po meni neka realna cena za BK9 u odnosu cena kvalitet,medjutim jako su cene pale i kod ostalih rolanda,tako da E80 mozes naci po oglasima za 850eu sto je malo smesno ipak je kvaliteniji od Bk9 ili pa800 i cena nebi trebala da ide ispod 1200eu...

Rudiiiii 13.07.2015 18:47

@Sinisa,
nikad nije ni bilo Roland aranzera made in Japan. Ali fabrika u Italiji je zatvorena i pricalo se da ce Japan preuzeti proizvodnju sto se izgleda nije desilo.

sinisa 13.07.2015 19:17

Ja se izvinjavam sto smo otisli malo u off ali Roland je uvek bio Japanska firma samo sto imaju fabrike u USA,Italiji,Tajvanu... Mogao bi da se kladim da je na jednom E96 kada sam ga otvarao pisalo Made in Japan ali mozda gresim.

Rudiiiii 13.07.2015 20:01

@Sinisa,
nismo valjda off, necemo sad otvarati novi topik Japan ili Italy :) Na Rolandima
je znalo pisati made in Spain cak ali je sigurno Roland nije jednako Roland. To bi Roland Srbija mogao bolje objasniti. Koliko je Roland Italy-Europe bio (ne)ovisan od Roland Japan tesko je reci, ali je cinjenica da su jedni isli sumom a drugi drumom. VA7 je dizajniran u Japanu npr. a ko je sastavljao razvojni tim u Italiji je isto misterija. Sve to za nas nebi bilo bitno da su napravili neki bolji aranzer poslije G1000, VA7 je bio zadnji trenutak da vide da nesto nije u redu.

Boban010 13.07.2015 21:21

@dmmacak
Transpoze je vezan za Performansu i mislim da ne moze da se zadrzi kad menjas boje kao performanse.Mozes da menjas boje koje nisu performanse u tekucoj performansi i pri tome ostaju efekti i podesavanja iz te performanse a sa njima i transpoze.
Sa midi commanderom,po do sada dostupnim informacijama mozes manipulisati jedino performansama(sto ne znaci da necemo pronaci nacin i za ritmove).
E sad postoji mogucnost da upises performanse bez ritmova i performanse sa ritmovima.Na tabletu u midi commanderu bi bile sa ritmovima a na klavijaturi(favorite performanse) bez ritmova.
Dakle na tabletu promenis ritam(sa njim i performansu) a na klavijaturi posle menjas boje preko favorita ili OTS(one touch) tastera.
@SMusic studio
Daj druze potrazi onaj bas na BK9,vazno mi je da znam da li ima da se ne palim za dzaba.
Dodato:
@Rudiiiii
Gde si kupio BK9 i kolko si platio a ko nije tajna?

Trenutno vrijeme na Forumu 22:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org