YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   HARIS(mustuluk) DA-NE? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=15777)

Beethoven 25.10.2010 12:59

@Boban010

Postovanja prema muzicarima ima i dalje, shodno vremenu u kome zivimo.

A ne mogu se sloziti sa tobom da je lakse da sviras sta ti hoces. Kad ceo dan ispunjavas zelje, od tebe ne zavisi repertoar pa samim tim ako se ceo dan pevaju "glupe" pesme, kazes "to su gosti trazili, mi smo njima ispunjavali zelje" i ti se ogradio.

A ako napravis odlican repertoar i ti se pitas ceo dan sta se svira, jos gosti budu zadovoljni - nema bolje.

Mnogo je teze da sviras sta ti hoces.

Btw, jos kako sve manje ima para (barem se manje daju muzicarima), bolje ces i proci ako sviras svoj repertoar - provereno... :) Naplatis u startu i ne interesuje te. A baksis uzmes i ovako i onako isti. :)

Pozzz

Boban010 25.10.2010 17:53

@Beethoven
Ne,mi kao muzicari ne smemo sebi da dozvolimo da nam neka pesma bude glupa,a to sto povladjujemo "glupavim" gostima uslovno receno,to bi trebalo da igra ulogu kao kad ti traze jos da sviras,nema para,gazda kaze fajront a ti nekom "indijancu" kazes ma svirao bi ja ali gazda ne da!
Kako ces ti pijanoj budali da objasnis sta je dobra pesma?
A sto kazem uslovno glupim,zato sto takvi obicno gledaju da se izdjipaju,izripaju isl. a da se nijednom ne sete da dadnu neku paru,tako da oni ispadnu pametniji od nas.
Sto se tice onog lakse i teze,nema muzicara ili pevaca koji nema laptop ili neki dzepni racunar pun pesama poredjanih po pevacima,po ritmovima pa i sa gotovim repertoarima.A tek novije klavijature,tap dugme-forspil,tap dugme prelaz,idemo sad malo brze-tocak,tekst ide "Ja ba-ra-ba a ti vi-la" i samo "uzivkas" i "chitkas"!=))=))
Nema tu drazi za prave muzicare,recimo one prve sekunde od trenutka kad pevac naruci neku "zabudjalu",ti se setis forspila a orkestar ko zapeta puska spreman da krene na samo jedan mig....
To je ono sto cini muziku muzikom!

Goran-MNE 25.10.2010 18:26

Ja prvenstveno ispunjavam zelje gostiju. Medjutim ako se medju gostima nadje neki bivsi...ondaa je tooo...
Salim se . Samo udri po narudzbenicama i nema problema

Beethoven 25.10.2010 19:40

@Boban010

Upravo sam i ja to rekao ali kao sto vidis, u stvarnosti nije tako. I sta raditi? Pratiti ljude i raditi ono sto zele (a zele da muzicari ne ispunjavaju zelje vec da stoje "u mestu" i sviraju svoj repertoar i muziku za sve goste, a ne samo za jedan sto, dok ostali dremaju) ili ostati na svojim principima i sedeti kuci? Pritom, naplatiti im debelo ono sto radis i svima lepo. :)
Em si uzeo vise para, em ostavio bolji utisak, em se svi veselili, em nisi ostao duzan pesmu... Ma hiljadu prednosti ima. E, sad, kod nas je tako. Negde se trazi da se rokaju narudzbine -pozdravljam. I opet i tamo vazi pravilo, radi kako ljudi traze, neces pogresiti. I najbitnije -naplati debelo. :)

Ja sam izabrao ovo prvo i mogu ti reci da se sviraju mnogo kvalitetnije pesme nego ranije. Ovako bira muzicar sta ce a onako - nemuzikalni ljudi. Gde je onda kvalitet?

Siroka je to tema. :)

Pozzz

negovan 25.10.2010 21:49

Iskreno, kada bi smo gledali reci pesama, pa 80% pesama sto sviramo po veseljima ne bi trebalo. Uglavnom su sve tuzne , ljubavne, takve najbolje i prolaze, pa i mustuluk. Mozda taj ko naruci tu pesmu, se pronalazi u njoj, ili da je sam odpevas opet ce se taj pronaci. Sada su to hitovi, pa i kruska, i ona ima malo cudan tekst sa onim "ih le le sto se ne ubih", a pesma je hit. Jedino sto je nezgodno da se kod namenskih pesama kao sto je danas majko zenis svoga sina, svira, a da mladozenja nema majku. Tu neprijatnost smo imali i prekinuli smo pesmu. Tako da je mustuluk aktuelan hit sada i treba se svirati, pa i na svadbi.Pozz

Boban010 25.10.2010 22:09

@Beethoven
Druze bilo bi neuctivo od mene da ti ne odgovorim,iako je tema previse precizirana pa na ovaj nacin prelazimo njene okvire i samim tim uzalud razmenjujemo dobra misljenja."Na Marka krivinutu nema da isprajimo"!=))=))
Problem je sto ti gledas sa aspekta one-man-band a ja sa gledista orkestra.Orkestru je lakse da ispunjava muzicke zelje,pa im i vreme brze prodje a tek kad pljusti lova,milina....
Muzicari ne biraju uvek najkvalitetnije pesme,vec uglavnom biraju pesme sa kojima ce ugoditi gostima pa to budu vecinom "vikend" hitovi,tralalajke i ostale povracke koje nemaju nikakvu umetnicku vrednost a daleko od toga da svojim nebuloznim tekstovima i "cool" izrazima mogu kod bilo koga da izazovu neku emociju.
Slazem se da treba da idemo u korak sa vremenom i da se prilagodjavamo trzistu,ali sam hteo da kazem da ne treba biti mnogo bistar pa videti kuda sve ovo vodi.Jedan od nacina da se makar uspori ovaj proces je i ovo sto sam savetovao kolegi Simkeresu,da pevac diskretno upozori narucioca na neodgovarajuci tekst,samim tim sa sebe skida odgovornost za neukus i snobovstinu.
E,da,temi koju smo ti i ja zapoceili stvarno nema kraja......

nelica2002 25.10.2010 22:18

Ako pjesma nikoga ne vrijđa a traži se što da ne.

milancepirot 09.01.2011 20:32

ekstra pesma haris je cudo
Postovano sa mobilnog uređaja

maestro79 15.01.2011 01:41

Pesma koja se definitivno izvodi i trazi,mada se desi da neki mladenci ne zele da je cuju na svojoj svadbi.Stvar ukusa i dozivljaja,100 ljudi 100 cudi.Narodu se ne moze ugoditi.

ELKO 15.01.2011 09:48

Pjesma je odlicna i veoma je trazena. Mislim da je treba izbjegavati u prva dva bloka, a vec kasnije kad svi malo cvrcnu, kad vec zaborave na mladence, odvali je pa sta bude...

Trenutno vrijeme na Forumu 21:12

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org