YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Prva ozbiljna svirka - pomoc !! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17633)

nikadvisekorg 26.06.2012 14:47

zavoli se to vremenom, ja sam svojevremeno počeo prvo u kafani da radim sa prekaljenim starim liscima koji su sve to znali pod prste..... pa sam se isto tako iščuđivao kad bi svirali neke stare pesme..... a tada nije imalo ni gde ni kako da se nađu kao sad, samo ukucaš na youtube i sve ti izađe što postoji od nekog pevača.....

tako da svi koji sad krećete da se bavite muzikom, bitno je i vežbanje, ali je isto tako i jako bitno da se "naslušani" sa pesmama..... pa i kad ne znate neku pesmu ako ste je bar jednom negde čuli moći ćete da improvizujete nekako ne bi li ubedili "naručioca" da vam ostavi neke papiriće koji se u narodu zovu i evri....

wojakorgm3 28.06.2012 22:34

pa za svadbu ti treba oko 100-tinak namenskih pesamaa ,posto sam svirao po inostranstvu pa znam sta nasi ljudi traze :)

npr:
majko pusti mene da ja idem kuci-nedeljko bilkic,ne dugujem nikom nista-cuki,
mislim ima ih mnogo,uglavnom od pevaca ti je saban,jasar,serif,jana,dragana mirkovic... i tako,preslusaj od svih po malo,ali bice sve to ok,kad krene svirka,bude mnogo lakse,krenu i narudzbine...Uglavnom drzim ti palceve!

Jaki 29.06.2012 00:59

E ne znam ljudi ali zeznuta je to stvar kad ti neke starkelje zasjedu i pocnu narucivati pjesme koje su im ocevi slusali.Npr."Harmoniko moja" ili "Lupaj Mile za kafanskim stolom".
Imao sam takav slucaj na prvoj svirci nakon nekog fudbalskog turnira.
A ne da ubiju atmosferu nego prospu mozak i meni i gostima,a na kraju bude "ovaj mali ne zna nista od narodnih".
Na narednoj svirci (svadba),ja lijepo spisak jedno 150-160 najslusanijih pjesama.Kada dodju da poruce nesto lijevo ja mu pokazem na spisak i kazem valjda ces se naci tu i tako i bude.
Uz to naravno poooduzee kolce.
Na kraju ispalo ekstra.

Sejox 29.06.2012 04:10

Citat:

Originalno postovano od Jaki (Post 219038)
E ne znam ljudi ali zeznuta je to stvar kad ti neke starkelje zasjedu i pocnu narucivati pjesme koje su im ocevi slusali.Npr."Harmoniko moja"

Ja bih zakonom zabranio da u kafane,restorane i ostale ugostiteljske objekte,dolaze osobe starije od 18.godina.... ;)
Salim se,naravno,ali nakon ovog posta,to bi bio neki zakljucak.
Ovi preko 18.godina,valjda ne slusaju: "aspirin","vodka","bunda od nerzza","gacice","brushalter",pa narodnjak na francuskom jeziku,dance folk,trance folk....i slican repertoar.

U muzici - narodnjacima,pod pojmom "lijeva pjesma" se moze podrzumijevati,neka pjesma koja stvarno nije bila slusana i nije zazivjela nikada u narodu.Pjesma "Harmoniko moja" je usla u istoriju i to je cinjenica.

I da ne duzim,cisto onako iz postovanja prema autorima pjesme i milionima ljudi koji su je poslusali,da kazem:
-pjesma "Harmoniko moja" je i "Azbuka" i "Abeceda" i "Bukvar" i ....itd.
Cak mislim,da bi je neki dobar psiholog preporucio poslusati pred spavanje (ko voli narodno - naravno).

@jaki - ovo se ne odnosi na tebe licno,i ovo je cisto globalno razmisljanje o nekim nedostacima u repertoaru danasnjih mladjih muzicara - "narodnjaka".

Pozdrav,

Boban 29.06.2012 08:18

Moja zena je iz Karlsruhe

---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?0oinny

Dell 29.06.2012 15:48

Sejo ti francuski narodnjaci su jos i vulgarni, msm Nada karala se :lol: A te pjesme gdje se spominje ves i alkoholna pica, a koja nisu ljuta rakija ili rujno vino sada vec sigurno izumiru, smorili se ljudi. Gledam neki dan Goga Sekulic na DM Sat i sad kaze snimila sam pjesmu ono sasvim normalnu i kaze ljudi se cude, nisu navikli od mene na taj stil :lol:

sale_band 29.06.2012 18:25

Joj, gde me nadje!
Kad samo vidim ovu mladjariju uz kakve pesme tresu guzove i jos ko fol uzivaju...

Trenutno vrijeme na Forumu 01:40

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org