YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Kontakt 5 pomoc (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23323)

grabovac037 09.10.2012 18:47

celi dan se zamlacujem sa tim i nikako mi ne ide da li master to ne podrzava ili sta vec nemam pojma

tranzit 09.10.2012 18:48

Ama uradi onako kako sam ti napisao u proslom postu a tvoj Master podrzava 2 Zone, tako da je jedini problem, kao i obicno, ljudski faktor.

grabovac037 09.10.2012 19:02

sve ja to uradim ali nece ne znam kako splitujem je i na lower stavim 1 midi kanal a na upper stavim 2 isto tako u kontaktu stavim na bass 1 midi kanal a na solo boju 2 midi kana onda nemam nista se ne cuje iz kontakta gde je solo boja
Dodato:
sad sam probao i na drugom midi gde mi je bass non stop sveti midi onaj kruzic a menjam midi kanale i opet
Dodato:
sad sam nesto eksperimentisao sa vsamplerom i kod njega rade midi kanali odvojeno kako menjam na masteru za uppr tako se i oni menjaju na vsampleru
sta je onda problem kod kontakta
Dodato:
tu si cika tranzit
Dodato:
resio sam problem sa Brainspawn_forte_Ensemble e sad tu imam problem xexe kako da sacuva boje koje popakujem u njem odem na save as i posle ucitam to sto sam sacuvao u Brainspawn_forte_Ensemble ali samo mi otvori kontakt bez boja kako da to resim pomagajte

NikolayTheM 02.05.2013 03:29

Imam dva pitanja

1. Da li je moguce da se u jednom instrumenutu postave dva razlicita efekta, tj. kada stavim dva multisempla u jedan instrument (splitujem), da npr. leva i desna strana imaju nezavisne efekte?

2. Kada u One Man Band programu postavljam program change za drumkit-ove, na 10 kanalu u lsb mi je 0, da li to znaci da moram za svaki kanal da stavim drugi broj? sta uopste oznacava ta nula?

tranzit 02.05.2013 14:12

1. Moze

2. LSB je midi kontrola CC#32 i oznacava Bank Change. Svaki od LSB Bankova moze imati 128 instrumenata, medjutim ukoliko ti je Kontakt izvor sounda u radu sa OMBom, onda taj broj odnosno LSB, nema nikakvog znacaja jer Kontakt ne poznaje midi kontrolu CC#32.

NikolayTheM 02.05.2013 21:12

A ako hocu npr. da napravim set za kontakt u kome ce biti i ritmovi sa lupovima i oni obicni, trebace mi dve banke na 10. kanalu, da li moze da se podesi da npr. jedan ritam vuce bubanj iz jedne a drugi iz druge banke iako su obe na 10. kanalu?
Hvala :)

Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2

tranzit 02.05.2013 23:31

Sve moze... bas sve... ama zasto samo 10. midi kanal, OMB bazira na Yamahinom Style formatu u kojem su dvije trake zaduzene za udaraljke. Po defaultu, 9. i 10. midi kanal.

NikolayTheM 03.05.2013 13:04

Pa banka sa lupovima mi je na 10 kanalu, a na devetom je poseban drumkit koji takodje ide uz lupove, u njemu su cinele, i ostali elementi. Klasicni ritmovi takodje imaju bubanj na 10. kanalu, na njemu su takodje i perkusije. Mene zanima sta da podesim u style editoru za lupovan ritam da vuce iz jedne, a sta za obican da vuce iz druge banke bubanj?
Hvala :)

Послато са GT-S5360 користећи Тапаток 2

NikolayTheM 10.05.2013 21:28

Zaboravih da pitam, kako da stavim dva nezavisna efekta na jednom instrumentu?

momo 10.05.2013 21:52

Ako je u kontaktu imaš insert kad uđeš u edit zvuka ili na aux izlaze ako hoćeš na master izlaze....

Trenutno vrijeme na Forumu 14:28

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org