YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Yamaha Genos Version 2.0 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=31559)

Tihotyros 15.11.2019 23:37

Pa meni jesu bile spremljene u registraciju, ali sad kad pozovem registraciju ne vrati ih :/

Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk

casper 15.11.2019 23:39

Kod mene se vraćaju.
Da li se tebi prilikom restartanja nakon obavljenog Update javila ona poruka kao meni?

Tihotyros 15.11.2019 23:42

Jiš sam primjetio da mi fale skoro svi midi song. Nisu učitani u Genos iako ih ima u kompjuteru u backupu.

Dodato:
Ne javlja se nikakva poruka. Pali se kao da je sve uredu, kao i prije backupa. Ali nakon sto sam napravio backup i instalirao 2.0. Upalio sam Genos. Pokazala se ta poruka da nedostaju fajlovi. Ugasio sam Genos i vratio backup unutra. Uoalim Genos i više nema poruke. Ali fajlovi mi i dalje nedostaju. Zasad vidim da nema midi fajlova i da mi ne očitava dobro registracije. Tj sve su reg tu, ali ne učita sve što je memorirabo u njih.

casper 15.11.2019 23:48

Tako je bilo i kod mene ali nakon upisivanja starog BUP-a. Ostale su samo MP3 i audio datoteke.
Ja sam tada:

1. Formatirao disc
2. resetirao klavijaturu
3. vrati nazad sve iz kompjutera
4. loadao Effect i MIDI backup
5. instalirao novi YEM
6. ubacio u njega Superior Pack
7. Upisao cpi u Expansion
8. i do sada radi bez problema :)

Tihotyros 15.11.2019 23:53

Evo i ja sam na sredini tog postupka. Dali se treba kopirat i ova mapa expansion? Pošto ja sve kopiram. Jer mi je logično da se ta mapa ne kopira nego se to učita yemom.

casper 15.11.2019 23:57

Dobro razmišljaš, nju ne treba kopirati.

Tihotyros 16.11.2019 00:17

He. Evo koliko vidim sve sam uspio vratiti. Osim home shortcuts i knob/slider asign. To je on stavio po svom i sad mi ispada da je u reg memorirano da pozove knob, a svuda mi je bilo memorirano da pozove slider. Pa čak i prilikom paljenja je postavljeno na slider, a ja čim pozovem registraciju prebaci na knob. Razumijemo o čemu pričam nadam se [emoji1]

casper 16.11.2019 00:22

Malo mu se pobrkalo ali to je šala mala za popravit. AKo je sve unutra i funkcionira, ne diraj više ništa nego nahrani kera. :D

Tihotyros 16.11.2019 00:27

Upravo sam instalirao novi YEM. Sad ću obrisat i Genosa iz njega i ponovo učitat instrument info, za svaki slučaj, pa idem učitat i packove. I superior.

casper 16.11.2019 00:32

Ja nisam ništa dodavao ID, samo sam ubacio Superior i sve packove sam instalirao. Promijenilo se to što sada putem WIFI nema brze nadogradnje već je to moguće jedino preko USB sicka. Tako su mi barem pokazali dosadašnji testovi.

Trenutno vrijeme na Forumu 17:38

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org