YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Kutak za harmonikaše (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Kupnja nove harmonike (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4359)

Alix 28.11.2008 11:35

SIWA---po meni jaaaaka harmonika...Evo zašto...
Nikad nisam imo priliku da čujem te harmonike ali kad sam čuo uživo u Odžaku na turneji jednog momka što svira SIWU...Ma nema dalje...Taj isti momak svira više put na BN-u,ovako proćelav je ali brate svira da ubi u dušu...U mene harmonikaš ima harmoniku Guerrini ali kao ona SIWA nikad ne može da zvuči...Meni se nešto opasno dopala,a koliko samo čuo SIWA je srpski pedigre,sa dugim godinama kvalitetnog i vrhunskog rada...A ja brate vjerujem samo u domaći proizvod (osim yuge i stojadina)...Pozdrav!

champion 28.11.2008 17:45

Taj decko kog si slusao u Odzaku na Siwi je vjerovatno Zarko Blagojevic. Covjek je vrhunski majstor i u njegovim rukama bi vjerovatno svaka harmonika zvucala odlicno. Svi oni koji misle da je Siwa dobra harmonika, neka naprave direktno poredjenje sa jednom dobrom Guerrinkom ili Dallape i to bez mikrofona i kojekakve sminke, nego onako "na suvo", pa ce se uvjeriti da to ni blizu nije Guerriniju ili Dallape itd. To moze klince da zadovolji a o vrhunskom instrumentu nema ni govora!!!

Alix 28.11.2008 17:58

JESTE!!!
Baš taj,za mene najjača harmonika u Bosni...
Ma čova ubi kako slatko i čisto svira...
A inače koliko sam dobio informaciju,njemu ta harmonika najbolje odgovara,inače bi sebi kupio Guerrini ili Dallape da mu paše...A vidim da poznaješ maestra,daj mi reci jeli poznaš i onog Nećku što svira Le-ja i Yamahu CS1X?...Ima još treći sa PA1XPro i N364,ali on samo pušta ritam,a ovaj Nećku ubi kako dobro bassira...

champion 28.11.2008 20:27

Ja maestra Blagojevica ne poznajem. Gledao sam par TV emisija gdje je svirao uzivo. Vjerovatno mu pase ta Siwa. Mozda zato sto je lagana, pa mu odgovara za tezge?!? I meni pase RENAULT a svi znamo da ima i boljih auta. Mozda ima i poneka Siwa da valja. Ja licno sam probao par razlicitih modela i bio sam razocaran. Npr. lose dihtovanje u basu, gusenje pri jacem razvlacenju mijeha. A i ton mi je nekako sirov!

MileGuerrini 28.11.2008 20:59

Opet pocinje prica bez kraja, ova je bolja, ona,....
Ma ljudi sto puta sam rakao, zna se koje su harmonike kvalitetne i vrhunske, OSTALO JE STVAR UKUSA!!!!
Ja imam PRESIDENT ORO, iz '96.g. i bolja mi je od bilo koje dvojke iz 70-80.g, a Dallape i ne usporedjujem!
A jedan moj jako dobar prijatelj je nedavno nabavio Settimio Soprani Artist 6!!!!!
Po meni- kraj svijeta, savrsenstvo savrsenstva, mala, lagana, glasna, prekrasan ton...
ma sve tip-top! '58.godiste i platio ju 11,5 milja evra, Da 11500€!
Sve stima, harmonika savrsena, ali nije duplo bolja od moje nego mozda samo za hiljadu evra!
Ali nema to veza sa temom!
Bitno je imati pare, isprobati svasta i uzeti ono sto ti pase najbolje!!!!
Bila to Beltuna, Siwa, Guerrini, Dallape, itd....
(Ko cura, nije bitno kako se zova, bitno je da ti pase),
Guerrini i Dallape su najpoznatije kod nas ali eto; Zare svira Siwu, Djokic Sonolu, Bane Scandalli, a da ne spominjem Ionicu i Mexicana; Weltmeister!!!!

Kolega moj bi rekao "bitno je kako sviras,a na sta nije bitno"

I jos bi se nadovezao, sto se tice NOVIH NEKORISTENIH harmonika!
Istina je da su one '70 ih sladje i sl. ali ja vjerujem da ce novi Presidenti i Siwe za 30-40 biti isto takve!!!
A harmonika kao i svaki drveni akusticni instrument moze biti odmah dobra a i ne mora, moze se "usvirat", a i ne mora, a moze bit bolja nakon 20-ak god. A I NE MORA!!!!

Jeste kad culi one price harmonikasa; "isao sam u Italiju, probao deset harmonika, istih, dvojki, trojki, ni jedna mi nije valjala i onda je sef izvukao ispod pulta dvije i odlicne!!! I kupio jednu od tih i sad je super!!!"
Htio sam reci da su i sad takve nove!!!
Svi koji kazu da nove ne valjaju nisu imali priliku probati NOVU koja valja (ona ispod pulta)!

Alix 29.11.2008 03:19

E da pitam....maestro Branko Đokić je imo harmoniku SONOLA...
Koji ga sad to dođe vrag?ja još nigdje nisam čuo za tu firmu niti sam je vidio...Onda isto gledo sam jednog svira dugmetaru a na njoj piše RAIWA...A isto čika ubija...E sad ima još u Simonovića dugmetarka i piše na njoj FENIX...Pa koje su to vražje sprave,ljudi ubiše sa svirkom a ja nigdje da ih vidim kamoli tek da koju isproban...

Vaxter 29.11.2008 03:57

j da ti kazem, pre nego odem...
Sonola je firma koju je kupio guerini kasnije, i harmonika koju ima Djokic je Guerinijeva harmonika koju su napravili pod ovim imenom.
Imam takvu klavirnu...

MileGuerrini 29.11.2008 13:32

Citat:

Originalno postovano od Alix (Post 60652)
E da pitam....maestro Branko Đokić je imo harmoniku SONOLA...
Koji ga sad to dođe vrag?

Kao sto je kolega rekao, Sonola ti je ustvari Guerrini superior2, samo drugi dekl i ime!
Sonola je uzeo licencu i stavio svoje ime! A Raiwa je harm. Srpske proizvodnje (koliko je meni poznato, a mozda i grijesim) koju je pravio Rajic Iva, otuda ime!

joca 16.12.2008 21:44

Citat:

Originalno postovano od nticaric (Post 34368)
Pozdrav,

planiram uzeti novu harmoniku guerrini superior 2 president oro elegant i direktno je naruciti iz tvornice iz italije pa ako mi netko moze objasniti kolko bi me to sve skupa doslo sa dostavom doma s tim da nova dode tamo kod njih 4900. Ima li netko kakvih iskustava sa tim?

Cijena nove harmonike 4900 eurića +carina i ostale takse i porezi

romario 16.12.2008 22:51

To nije jedina cijena za takav instrument...

Trenutno vrijeme na Forumu 22:12

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org