![]() |
Hvala ti druze na pomoci
|
Citat:
|
Koliko sam upoznat, boss fv-500H je predvidjena za gitaru, a fv-500L za klavijaturu. Inace odlicna pedala. Sto se ove fcv-100 pedale tice, nekima radi odlicno i po nekoliko godina, nekima se pokvari posle nekoliko svirki, valjda kako ko zakaci koji komad.
Ako ti ne bude odgovarala ta fcv-100, a za boss ti se ne daju pare, moja preporuka je korg exp-2, mene odlicno sluzi, zadovoljan sam. :) |
Behringer FCV-100 je odlicna i veoma visestrana pedala (moze da sluzi i kao Volume i kao Expression pedala). Naravno jednog klavijaturistu treba da interesuje iskljucivo njena Expression funkcija.
FV-500L i 500H su Volume pedale i uposte nisu preporucljive za upotrebu sa Keyboard instrumentima. To ne ide i ne treba da se radi jer direktno i veoma negativno utice na kvlaitet signala sa instrumenta. Takva jedna pedala se u sustini postavlja kao insert u put signala, od instrumenta do miksera a funkcionise iskljucivo analogno, sto izravno rusi kvalitet tog signala. |
Citat:
|
Vidim ja da vecina ne pravi razliku izmedju volume i expression funkcije na pedali... Knjige u ruke pod hitno!
|
Ja koristim BOSS FV-500L na korg tr, bass mi odvojen tj direktno ide u mixeti preko individualni (1,2), dok mi je desna strana ide preko l/mono pa kabal u pedalu input (1,2), pa iz output pedale (1,2) ide kabal u kanal mixete tako da mnogo bolje zvuci, moze se podesiti ;)
|
Najgora moguca kombinacija koju si mogao da odaberes. BOSS FV-500L je gitarska Volume pedala, a ne Expression pedala, koja u sustini samo i treba da se upotrebljava, kada je bilo koji keyboard u pitanju. Volume pedale se bave audio signalom i veoma negativno uticu na njegov kvalitet, tim vise sto ni njihovi ulazi nisu predvidjeni i podeseni na nivo signala koji salje jedan keyboard, vec na nivo signala koji salje E-Gitara ili E-Bass. Da ne pisem o smetnjama koje se javljaju kod nesimetricnih veza pedale.
|
Citat:
Sent from S⁴ |
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 10:26 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org