YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Ritmovi (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   imal ko jv ritmove za pa50 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5617)

adnan27 25.12.2008 16:11

Ma jok, Suki bas ima tu robu sto i ja trazim, a i svira frajer dobro.

Citat:

Originalno postovano od GALA (Post 64509)
Pa80 sa fles kartom sasvim ok za to sto tebi treba.....pozdrav

Znaci dovoljno je imati klavijaturu, 16 mb kartu i dobar set? Klavijatura dalje sve prepozna tako da nije potrebno nikakvo naknadno stimanje, bar ako si zadovoljan sa setom?

I moze li se bukvalno reci da ce jedan set identicno zvucati na dvije iste klavijature bez ikakvih dodatnih postavki, tj. onakav kakvog ga ucitas?

harepa50 25.12.2008 20:03

""I moze li se bukvalno reci da ce jedan set identicno zvucati na dvije iste klavijature bez ikakvih dodatnih postavki, tj. onakav kakvog ga ucitas?""

ako mislis na pa80 i pa80 onda moze, isto tako vazi za sve ostale klavijature pa50-pa50,pa800-pa800 itd. Ali samo ako im ucitas iste setove-kompletne setove sa bojama ritmovima itd. drumkits su isto bitni ako oces da na dvije klavijature iste zvuci indenticno-isto (ovo je sto se tice ritmova)
pozdrav

Nedzad 25.12.2008 21:00

Primer kod PA80 nije dovoljan samo set da se ubaci da bi druga klavijatura zvucala kao prva, potreban je i Backup za karticu.
Pozdrav

adnan27 25.12.2008 22:40

Citat:

Originalno postovano od Nedzad (Post 64574)
Primer kod PA80 nije dovoljan samo set da se ubaci da bi druga klavijatura zvucala kao prva, potreban je i Backup za karticu.
Pozdrav

Kakav Backup mislis?

I jel se set stavi na karticu ili u klavijaturu (PA80)?

Nedzad 25.12.2008 22:50

Backup za Karticu jer set vuce semplove sa kartice a ako nije isti raspored semplova na kartici onda nece ni zvucati identicno kao sa druge klavijature.

adnan27 26.12.2008 01:33

Citat:

Originalno postovano od Nedzad (Post 64596)
Backup za Karticu jer set vuce semplove sa kartice a ako nije isti raspored semplova na kartici onda nece ni zvucati identicno kao sa druge klavijature.

Dobro, to ima smisla. Ali kad pohranim set u klavijaturu i na karticu, jel sve odmah sinhronizovano il ja trebam licno praviti raspored semplova na kartici?

Kako ide ovo kod PSR9000/9000pro, PA1x/pro i PA800? Tamo se semplovi direktno ubcaju u klavijaturu, koliko sam ja razumio. PA80 je malo izuzetak u tom pogledu?

dalabu 26.12.2008 01:47

Evo cu vam ja pomoci u vezi sounda JV:Naravno sve vas intersuje najbolja i najjeftinija varijanta.Posto vecina zna a polovina nezna,najjeftinija opcija je bilo kakav aranzer pa i psr moze hahahhah a pa50 je optimalan i ne treba mu sempler jer je dovoljan i najobicniji triton lee. Pa lijepo povezete lee sa pa50,u triton napakujete bubnjeve JV jedan midi kabal i eto ga pakleni sound!Posto vecina vas uz aranzer ima bar lee eto rjesenja.Za sve detalje sta i kako javite se na private!

adnan27 26.12.2008 17:15

Citat:

Originalno postovano od dalabu (Post 64628)
Evo cu vam ja pomoci u vezi sounda JV:Naravno sve vas intersuje najbolja i najjeftinija varijanta.Posto vecina zna a polovina nezna,najjeftinija opcija je bilo kakav aranzer pa i psr moze hahahhah a pa50 je optimalan i ne treba mu sempler jer je dovoljan i najobicniji triton lee. Pa lijepo povezete lee sa pa50,u triton napakujete bubnjeve JV jedan midi kabal i eto ga pakleni sound!Posto vecina vas uz aranzer ima bar lee eto rjesenja.Za sve detalje sta i kako javite se na private!

Evo ovako:

Enci JV
You need to upgrade your Flash Player
Neznam da li je ovaj momak clan foruma, al ima vrlo dobru JV-pratnju na PA80. Samo sto je ovdje ritam malo zatiso sa svojom solazom... i iskreno receno mislim da bi on trebo dosta bolje da zvuci nego sto ovdje zvuci, al o'tom po'tom. Cinjenica je da ima veoma jake ritmove/semplove, bar sto se mene tice.

Jel se ovaj ritam jednostavno ucita kao gotov set (u PA80 + backup fles karta) i zvuci ovako?

Uostalom, otvorena je tema 'JUZNI VJETAR (obozavatelji)'...jel da nastavimo ovo o JV ovjde ili da se selimo tamo???

harepa50 26.12.2008 19:16

Ja sam ovaj ritam postavio na download za pa50 indentican je ovom encijevom.

""Uostalom, otvorena je tema 'JUZNI VJETAR (obozavatelji)'...jel da nastavimo ovo o JV ovjde ili da se selimo tamo???""
Nema potrebe za time kad smo ovdje zapoceli ipak pricamo o ritmovima zar ne?

@dalabu
hvala na pomoci ali ja nemam le:lol:;)

adnan27 26.12.2008 19:30

Hare,

Svaka cast, al kako ce biti identican kad je bez semplova na PA50?

A vidim neke snimke na youtube gdje PA50 zvuci kao PA80, znaci skroz dobro. Nekontam kako bez semplova moze da proizvede onaj JV-sound bubnja i bassa?

Trenutno vrijeme na Forumu 09:40

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org