![]() |
Imao sam EMX5014 (veoma slicna EMX5016-96%) otprilike 1.5 godinu.Radila je OK i bio sam zadovoljan.Ali.... Prva stvar sto mi se nije svidjala je da navedena snaga (2 x 500W) je tzv. peak power.Znaci efektivna RMS snaga je negde oko 300W / 4 oma.Uvek sam bio malo "kratak" sa izlaznom snagom. Pretpojacala,EQ i kompresor nisu losi..ali...
Odlucio sam da predjem na aktivni sistem...Potrosio sam puno vremena i eksperimentisanja da bi dosao do tacke gde sam sada.Promenio/zamenio sam par mikseta,zvucnih kutija,EQ-a,skretnica i dosao do prilicno dobre kombinacije.Zamena mi nije bila neki problem.Ovde u USA imas pravo da kupis i da prakticno testiras sve u roku 1 meseca.Ako ti se ne svidja vratis nazad i uzmes drugo. Moja dobitna kombinacija koja radi perfektno i daleko kvalitetnije od Yamahe je sledeca: -mikseta: Allen & Heath ZED FX22 sa odlicnim efektom (jedan od najkvalitetnijih koje sam do sada cuo). -Aktini zvucnici (main): 2 x JBL PRX515 (2 x 500W sa Crown klasa D pojacalima) -Subwoofer-i: 2 x Peavey PV118 -Subwoofer pojacalo: Crown XL602 - EQ: dbx 215 ( 2 x 15 kanala ekvilajzer) - Crossover-aktivna skretnica: CX3400 (koristim kao 2 way) Kombinacija radi perfektno..kristalno cist zvuk na punoj snazi.Prezadovoljan...Prodao sam svoju EMX5014 pre mesec dana. Pozdrav |
Kupio sam ono sto sam rekao...Dodjem kuci rasporedim kutije po sobi povezem miksetu(sve na nuli kao na PM2) i klavijature i krenem i razocaram se na licu mesta.Kao da me neko stavio ispod neke velike serpe,bar tako je meni izgledalo!Sve mi limeno,jaoj razmisljam sta uradih i onda kad sam se sabrao sednem da stelujem sve polako!Upalim klaviajture u zadnja 4 stereo izlaza jer odvajam izlaze ono radi samo na jednoj strani jer nisam znao da mora bas stereo da se veze,ma popizdeo ali polako krenem da sredim prvo Delay a Hall sam odma video da ima fantasticno dobar!Malo doteram delay,krenem polako da radim EQ pa ovo pa ono i pocese da mi smese brci a posle pola sata nemogu da se zaustavim ljudi!Kao beba na tuti :) E pogodio sam opasnu kombinaciju i jedva cekam sutra svirku da vidim kako ce to da radi u lokalu !Jednom recju ovo sto sam video za nekih sat vremena PREZADOVOLJAN!!!!!Evo sad cu navesti neke razlike u odnosu na PM2 posto ce ovo zanimati kolegu Bethoweena ;) Ovako druze stoje stvari
-Sto sam video Yamahu odma mi se na izgled vise svidela od PM2 ali je zato PM2 napravljen od mnogo jaceg i tvrdjeg materjala -Druga stvar EMX5016 je teska 11 Kg,duplo laksa od PM2! -Pm2 ima deljiv potenciometar za L i R strane dok Yamaha ima samo jedan i potenciometar i Eq a to mi mnogo zanci ali moram se navici na sad na to! -Sto se tice zvuka tu nemam komentar,posle 20 minuta rada sa nastelovanom miksetom sam navikao uvo i na zvuk i na efekte!Powermate posle nekog odredjenog levela malo muti ton a ovamo je obrnuto,sto je vise pojacavas onaradi sve bolje i bolje i sad mi je jasno zasto u ostavili snagu 2x500 ;) To je to,bez ikakve distorzije,izoblicenja i kojekavih jebada. -Eq na Yamahi radi besprekorno dobro i oseca se odma svaka mala promena. -EMX ima stvarno odlican comresor dok ga PM2 nma uopste -EMX ima feed back destroyer(Eliminator mikrofonije)koji ne radi sad nesto extra ali opet je i valja dok ga Pm2 takodje nema uopste... -EMX mi ima malo dublje fadere od Pm2 i to mi se svidja -PM2 ima bas jake i izdrziljive poenciometre dok su na EMX bas nezni i osetljivi -PM2 ima veoma praktican i koristan poklopac gornjeg dela miksera dok je EMX tu jedna velika nula!!!! -Sto se snage tice PM2 je kada se radi na dve kutije po 8ohma malo jaci ali nista preterano,mozda po 30 do 40w po kanalu ali kada se radi na 4 kutije tu se oseca snaga Dynacorda i tu nema nikakve dileme -PM2 ima mnogo vise konetktora i izlaza za raznorazne zajebncije,preko EQ out i tako to,nekima to nije bino ali meni jeste ali sta je tu je . . . Sve u svemu to je to od prilike a ja sam prezadovoljan ovom kombinacijom miksera i kutija i ko god se odluci za ovakvu kombinaciju nece pogresiti ;) Sledeci utisci oko ove price koju smo naceli prenecu kad se vratim iz Vrnjacke Banje sa radnog vikenda gde ce bii vaterno krstenje ove kombinacije :) |
Super,neka te ozvucenje u zdravlju sluzi,cekamo utiske sa nastupa...
Ajd mi samo kazi,sta to znaci "sa nastelovanim mixerom"?Mislis na stelovanju master EQ-a i na kanalu ili mislis na jacine,efekat i to...Nadam se da razumes sta hocu da kazem... Mozda je bilo najbolje da si promenio samo mixer i probao ga na tvojim kutijama koje poznajes,to bi bilo pravo uporedjenje,ali ok...I ja sam puno puta tako uradio pa onda ne znam kako da uporedim...Sve u svemu,ok,i bas mi je drago da je zamena ok...Cekamo utiske... Pozzz |
Uf mislim na Master EQ i EQ po kanalima a ima jos lom nekih sitnih podesavnja!Jbg POWERMATE upalis i stavis sve ne nulu in radi zestoko,efekti su mu sredjeni i pevac odma peva!EMX5016cf kad upalis i kad je sve ba nuli radi mnogo ostro i limeno ali kad se sredi dobija se i zestina i punoca i cistina zvuka!Za vikend je test pa cemo da vidimo da li ostaje ili ide na prodaju :))
|
Nek je sa srecom kolega!
Mislim da iskusni muzicar i jos toga odlican vokal kao Ti,redko pogresi! Sta bi jos rekao??Evolucija ili revolucija?? :) :) Hajd pa nam javi oko Live promocije. Veliki pozdrav P.S.citao sam uporedjenje: Yamaha vs Dynacord neovisno,realno i profesionalno! |
Evo me :)) Sve u svemu sa zadovoljan,to je to sto je fabrika predstavila i nema laganja!Na dva izlaza je miksta dosta jaka ali pravu lepotu zvuka dobija tek kada se master digne negde na +7 - +8!Uopse nisam koristio YS procesing i Maximaser,znaci sve u difoultu!Dosta je ostrija od Dynacorda ali dosta cistiji zvuk!Petak i subotu sam mucio veliku muku sa mikrofonijom ali sam to sredio sinoc u toku svirke i mislim da je to sad ok i da nece vise biti problema!Jbg navikao sam na PM i treba mi mali vremena da se priviknem na sve te novine!
|
Veliki pozz Mrako i ja sam takodje kupio istu misketu,i procitao sam savete koje si dao,ako ti nije problem da slikas mikestu kako si je nastelovao i stavis da mi pomognes?????
|
To stelovanje uglavnom zavisi od kutija,mikrofona i dodatne opreme.....
Mada je to i stvar navike na odredjen sound....... Neznam koliko ce ti slike pomoci..... |
Stelovanje ti zavisi prevashodno od kutija da znas!Tri veceri sam se patio da nastelujem zvuk po svojoj volji i nisam mogao da provalim u cemu je stos,uvek mi je bilo nesto mutno i nije mi bilo to to i onda sam jedan dan seo da vidim u cemu je fazon!Yamaha mikseta ima neverovatno osetljiv Eq,mnogo osetljiviji od PM-a i slicnih mikseta i uz sve to ima bas izrazene srednje i visoke tonove!Moralo sam da spustim neke frekvencije na minimalno da bi dobio ono sto trazim i ono na sta sam navikao jer znam kako treba aranzer da mi zvuci!Znaci moras se poigrati malo sa ekvilajzerom da bi dobio pravi sound jer ne znam koje koristis kutije a ja koristim Dynacord D-lite 15-3 i one su trosistemske,imaju bas jak srednjak i mikseta ima bas izrazene srednjake pa vidi na kakvoj sam bio muci!Slikacu ti sad EQ i postavicu sliku ovde ;)
|
1 Privitaka
Evo i slike ali ne zaboravi da ti to zavisi od kutija koje koristis!To je moj mix za trosistemske kutije!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 05:04 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org