YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Tko od koga krade? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=8257)

grandia 11.12.2009 17:18

znaci od nasih zvezda sa balkana ostalo jos 4-5 koji "jos" nisu nista scandrpili od drugih :lol:

xHaRex 12.12.2009 02:05

ma ljudi krade (dobija u pojedinim slucajevima ) se vec od 70-tih godina preslusajte stare pjesme od mahsuna kirimazoglu ,tatlisisa , manco, zejnep sve ijednu pjesmu od njih je neko od nasih ukro ili posudio, to nije nista novo samo sto do prije nekolko godina nije postojala ova haber kutija sa internetom pa se narod nije mogo informisati kako treba !!! nerazbijajte glavu oko toga bolje nek raja razbija case i daje dobar baksis sto se tice toga a za svoju dusu sto bi rekli za svoj cejf i merak imaju starogadske , sevdah pa osini po rakiji i dobrom pecenju :D

milepsr 07.04.2010 20:45

Nasao sam lepo mesto gde cu da postavim svoje pitanje :) zato sto je kolega Grandia je pomenuo pesmu "kad sam poso cveto..."
Slusao sam ovu pesmu stotinu puta i znam da ima vise izvodjaca. Cuo sam verziju koju peva neki pevac na srpskom, ali ne znam ko je...
Nije ni Badji a ni Saban. A snimak je studijski, cesto puta sam cuo tu izvedbu po radio stanicama ali nikad nisam saznao ko je to... Da li neko zna ?

BasariStudios 11.04.2010 05:28

Citat:

Originalno postovano od tesla (Post 73736)
ma krade ko od koga stigne malo mi od njih malo oni od nas =))

Malo oni od nas al MNOGO mi od njih.

yamahapassion 10.09.2010 16:22

Originali i plagijati...

Evo kolege pala mi ne na pamet (ovako dokonom) jedna ideja da bismo mogli napraviti jednu istrazivacku temu. Kao sto svi znate, nase estradne zvezde mnogo vole da se zakite tudjim perjem pa maznjavaju strane pesme i hitove nekad tako da se ne potrude ni da izmene bar pokoji detaljcic da ne izgleda toliko ocigledno, a da pri tome ne napisu ni ko je osmislio originalnu muziku i aranzman. U ovoj temi bi mogli ostavljati svaki plagijat nasih kolega i koleginica i to po sistemu plagijat - original. Mislim da je najbolje da se to uradi putem youtube sajta posto moze lepo i spot da se pogleda. U obzir naravno dolaze i drugi sajtovi ako se nesto pronadje negde dalje. Nadam se da ovim necu prekrsiti pravila stavljanja youtube videa u onu lepljivu temu, jel ovo ne bi bili smesni klipovi nego u drugu svrhu (jednom sam za to dobio opomenu pa zato kazem :"> )
Evo da pocnem ja prvi:

plagijat:

JELENA KARLEUSA-INSOMNIA *SPOT ZA VIDEOWALL 2010*
You need to upgrade your Flash Player

original (pogotovo obratite paznju na refren):

Rab Ne Bana Di Jodi (RNBDJ) - Dance Pe Chance FULL Song HQ, not-promo but f

Dalje...

plagijat:

Funky G - Kafana na Balkanu OFFICIAL VIDEO.flv

plagijat:

click here to watch the video

original:

click here to watch the video

P.S.: dobra ova grkinja :)

Izvinjavam se ako dupliram temu, nisam nasao ovako nesto, a mogla bi da bude i lepljiva, pa da ljudi stavljaju nase umetnike na delu.

Vule 10.09.2010 16:41

EDIT: Teme spojene

yamahapassion 10.09.2010 16:55

uh, izvinjavam se. Znao sam da cu kad tad nesto poduplati... Hvala Vule na ispravci

Simke 10.09.2010 17:08

evo nesto opste poznato...mozda ce ovo biti za neke shok,neki vec mozda znaju,al aj sad znaj sta je original a sta plagijat?!! procenite sami!!!

original?

Zdravko Colic - Pjevam danju, pjevam nocu

plagijat?

zorica brunclik - pevam danju pevam nocu.avi

neverovatno da je u ton sve isto kao kod zdravka colica,samo sto je ovo uradjeno u narodnjackom stilu!! inace akordi 100% isti!!!

Dell 10.09.2010 20:41

orginal je cini mi se od zorice, jer sam cuo da je ljubo keselj napravio tu pjesmu, sto se karleuse tice ona ni nema vec 2 svoje pjesme, sto se toga tice meni je najkorektniji aca lukas, na njegovom ces albumu uredno nac potpisane autore (tipa na posljednjem albumu, sve redom likovi na grckom pismu potpisani :) ) inace, posto sam ja seljak i ljopcina meni se vise svidja zoricina verzija :D

Vule 10.09.2010 20:46

Zar stihovi nisu od Branka Radičevića?

Pevam Danju, Pevam Noću

Pevam danju, pevam noću,
Pevam sele, što god hoću;
I što hoću, to i mogu,
Samo jedno još ne mogu:
Da zapevam glasovito,
Glasovito, silovito,
Da te dignem sa zemljice,
Da te metnem međ' zvezdice.
Kad si zvezda, sele moja,
Da si među zvezdicama,
Među svojim, sele moja,
Milim sestricama.

@ Dell
Nema Ljuba Kešelj veze s tim...kompozitor je Kornelije Kovač a stihovi su Branko Radičević :)

Trenutno vrijeme na Forumu 19:05

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org