![]() |
definitivno naj jaci yamaha majstor je moj drug Boki i ova njegova yamaha zvuci bas onako kako i zasluzuje da zvuci,, moja nije tako zvucala i ja je prodao,, al sam mislio da je do nje,,, sada vidim da nije,, haha.... druze moj samo napred.....
|
Hvala momci, iz sinta izvlacim koliko mogu, mada moze i bolje, ali i ovo je za mene premija koliko se razumem u programiranje klavijatura. Ne mogu da se pozalim nesto narocito, ali ipak razmisljam da je zamenim cim budem u mogucnosti za pa800 pa cu onda od kolege mijata da kradem materijal :D
|
ako neces kupovat tyros, zabranjuje ti se kupovina klavijatura ;) inace jedan od rijetkih ljudi koji imaju svoj stil sviranja i ne kopiraju druge :)
|
OOO kolega Ymahapassion,pa zar i TI?
Nije moguce da ces preci na Korga.To ti je kao kad Delija predje u Grobare! |
@Vunimrav: Videcemo jos kolega, zasad je PA800 moj favorit, mada se razmisljam i oko T2. Uglavnom mislim da cu ove godine ispazariti nesto. Yamaha mi je srcu prirasla i dosta sam ju provalio tu nema sta, ali korg ima neke svoje stvari koje mi se takodje svidjaju, pa je tu skoro nereseno, treba jos dobro da se razmislim...
|
t2 ili se ne druzim s tobom :D :D :D
|
Pa800 ili se ja ne druzim ni s tobom ni s Della :lol:
|
Posto hark zeza od jutros, da probam sa ovim sajtom. Pravio sam jutros jednu boju (sto bi reko drug Gagan, igrao se sa parametrima:D ) pa poslusajte kako zvuci. Ne obracajte paznju previse na forspil, skinuo sam ga jutros u najgrubljim crtama hehe...
<embed src="http://www.*******.com/embed/525469924/dd3ca8ad" width="420" height="250" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed> |
boki majstore ,, dobra ti ova boja,, a i svirka je pun gas,, nego sada cu i ja nesto slicno (da nekazem isto) da postavim,, bez ljutnje ,, malo kradem ideje,, haha
|
Svidjaju mi se ova dva snimka kakvu zenu imam i ja stalno pijem:)Super violina u prvom snimku i lijepo odsvirano a i ovaj drugi snimak super dobar ritam...svaka cast jedino steta da je tako kratko ali nema veze..Pozzz
|
Hvala Zeljko druze, ja znam da su tvoji komentari uvek iskreni, i zato me posebno raduje sto ti se svidjaju ovi moji demoi. ona violina je dopunjena stringsom, pa ima mnogo lepsi zvuk. namenske ritmove sam odavde skinuo i zahvaljujem se kolegama koji nesebicno dele svoj materijal. i to je to, moji su samo prstici, hehe.
|
evo jedan forspil skinut za cca. 3 minute hehe... Sad kada sam bio u Srbiji vidim da je pesma jako popularna, pa reko da je skinem (na svoj nacin :) ).
|
Lepo...
|
kao i obicno, velicanstveno ;)
|
..... a i sound je extra ;)
|
Hvala momci, ali ipak mislim da nisam forspil skinuo kako treba. Evo sad slusam i vidim da ima par finesa koje se razlikuju od ovoga sto sam ja odsvirao. Mozda je to i bolje, ostaviti licni pecat :)
@acekorg: posto je snimano mobilnim sound je jos i dobar hehe, ispraznila mi se baterija na kameri a mrzi me da cekam dva sata da se napuni hehe. Hvala jos jednom na lepim komentarima. |
Hehehe lepa ti boja extra mogo bi je postaviti na down sekciji , dobro se igras parametrima stvarno super zvuci . pozdrav
|
Gagane brate, za tebe sve. Ovo ti je harmonika u osnovi i violina u terci, pa malo sminkano. postavicu ti boju u registru a za tercu se snadji sam (posto na forumu terce za yamahe no no) :p
|
Lijepo zvuči i svirka je dobra..Pozdrav!
|
Evo pvi test laptopa koji mi je posluzio kao sempler i klavijature povezanih preko midi to usb kabla. Najvaznije je sto nema ni malo latencije, kao da sviras normalnu klavijaturu, mnogo jaka stvar :) za pocetak sam povukao samo jedan sempl "mica hard brass" a ritam je sa yamahe, ali cu gledati da napravim setup da ubacujem semplove i na elemente ritma.
P.S: Gagane da vidis kako zvuci dx bass sa FM8 i kontra sempl drajf joooooj :) |
Djani-Jos te sanjam ----Skini bolje forspil
Ovo sa Vsemplerom je korisna stvar.Napakuj laptop i samo peglaj! |
bash to sta kaze drug milanceshow ;)
@yamahapassion druze, jel to bese vsampler kao standalone? probaj neki vst-host i u njega ubacujes razlicite VSTi ... :) samo laptopce bez audiokartice?? mnogo mi cudno da je bilo uspesno a jos i bez latencije :confused: svaka cast! pozdrav |
i mene to zanima, kako si ti uspio nastimat, ae napisi konfiguraciju komponenti laptopa, posto je i meni zanimljiva varijanta uz pa 50.
|
Odlicna stvar.Ne kontam samo kako nema nimalo latencije.Koliko imas tacno core-a i rama na laptopu?!
|
ma te tajne ce drug yamahapassion da daje samo nama gastarbajterima =))
shalim se ;) moram i ja to da probam sa moje laptopce :D mislim da je uopste najvaznije da se takav laptop il bolje reci "notebook", sa nikakvim drugim stvarima ne optereti! znaci nista neki program u pozadini koji nema veze sa muzikom. nista sta mu jede "dzigericu" tj. ram-memoriju i procesor ... najbolje je da nema kontakt sa internetom |
@milanceshow: u potpunosti se slazem sa tobom kolega, forspil "jos te sanjam" sam na brzinu skinuo i nije kao original, moracu malo poraditi jos na nejmu, ali je pesma odlicna, rastura. Prva od novijih pesama koje su mi se svidele na prvo slusanje.
@grandia, dell, just be: Evo ovako: To je neki mini laptop HP Mini 210-1000. Uzeo sam ga namerno da bude sto manji (10.1 inca ekran) da mogu da ga nosim bas kao sempler kada padne neka tezga a i za kucno zezanje, a sve poslove mi zavrsava kao pravi komp (cak i filmove gledam :) ) Konfiguracija je: Procesor: Intel atom CPU N450 (1.67GHz) RAM: 1GB, hard disk oko 250GB, grafika i sound nesto integrisano nikakva posebna muz. kartica. E sad, ja sam ovo uzeo na slepo i nisam znao da ce ovako fenomenalno da se pokaze, nego sam mislio ako ne bude bio dobar da se pakuje u vezi muzike, bice dobar kao normalan laptopcic, internet itd... Prvo sam probao sa onim fax kablom da ga spojim, i rezultat je bio ocajan, kasnjenje i po pola sekunde, ali to sam i ocekivao. Danas kupim pravi midi to usb kabal, instaliram sve lepo, skinem i aktiviram ASIO i kada sam zasvirao nisam verovao da cu dobiti takav rezultat. Brzina zvuka kao da sviram najnormalniju klavijaturu. Ja mislim da to nema puno veze sa konfiguracijom kompa jel sam tako nesto radio i na mom starom kucnom racunaru koji je duplo slabiji od ovoga. Presudan je midi to usb kabal koji salje midi informaciju munjevito brzo bez latencije. Jeste da sam danas dao 24 e za taj kabal ali ne zalim ni centa hehe... E sad, (za grandiu) Vsampler je bio samo test i instalirao sam ga radi provere, sada tek dolaze pravi programi FM8, Kontakt, forte (po meni najbolji vst host) itd itd... Takodje imam i par mapa bubnja (SF2 format) koje planiram uvesti da mi rade u ritmu umesto yamahinog rom bubnja (imam cak i za JuVe :) ) Takodje planiram i da zamenim ovaj win 7 koji sam dobio uz laptop i da ubacim win XP u cilju jos brzeg rada laptopa itd itd... Ima tu dosta da se radi, i puno da se mozga, ali nece mi biti tesko sada kad imam motivaciju hehe... Planiram napraviti jedan dobar setup sa laptopom i yamahom da mi vise nista uz to ne treba. A i laptop ima jos svojih prednosti mozes ubaciti pesmarice, mp3 matrice, pa cak i odgledati neki film ako je dosadna tezga haha (sala). Polako, ne zurim nigde, a kao sto je kolega milance rekao, mocice to dobro da se napakuje, mogucnosti su neogranicene, hehe... Eto ja se raspisao, ali nadam se da ste shvatili poentu hahaha. I jos za @dell, mislim da bi ti uz PA50 bilo pun pogodak pogotovo zbog semplova a i dobio bi portamento :) |
Svaka cast kolega , ekstra ti radi sempl a latencija odlicna , moracu i ja to da oprobam , al gde da nadjem Vsempler ????
|
@gagan, hehe kolega, nismo mali :) Sve se nadje kad se hoce :)
|
@yamahapassion
dobra ti je farba,ali moras da skines forspil kako ide.Nemoj da dozvolis sebi da skidas forspile iz glave,i onako kako ne treba. |
Jos bi ti preporucio da uradis optimizaciju operativnog sustava za audio kad instaliras xp. To smo radili ja i Vax na masini koja je namijenjena za buduce svrhe za ovaj sajt. Isto tako mogao bi instalirati i Windows XP SP3 Lite koji vec dodje obogaljen i do jaja je za audio, mada je bolja prva varijanta samo sa optimizacijom. Znaci, iskljucis sve servise i pomocne programe koji smetaju, koji ne rade nikakav posao i ne sluze nikakvoj svrsi sem smetnji i onda tek ima da ti radi ko zmaj :) Pretpostavljam da ti je laptop noviji i da ga nisi jos stigao opteretiti da te zeza, pa ti je bolje da uradis optimizaciju. Pozdrav i javi se nekad jbg :)
|
@simke: Znam kolega i sigurno cu skinuti forspil tacno posto mi se jako svidja pesma, ali sam ovo na brzinu odsvirao, kako mi je na prvu uslo u usi.
@dell: verovatno cu stavljati xp sa sp2 posto imam taj windows kuci, samo moram sacekati bar vikend kada budem imao malo vise vremena. U medjuvremenu evo jos malo eksperimentisanja JuVe bubanj semplovan, gajde semplovane, a ostatak sa yamahe, mrzelo me da menjam sve elemente ritma semplovima i da redjam sve po kanalima, jos uvek je vsampler u pitanju, za vikend ubacujem kontakt 3, FM8 i forte ima sve da se pusi. Evo mali primer kako to sada izgleda: |
super Boki,lepo si skockao to,svidja mi se to sa laptopom.kako se ponasa sve to na sedmici,meni laptop sa xp riknuo,sad sam uzeo novu toshibu sa windows 7 pa ne znam kako ce sve to da funkcionise
|
hvala Mladjo na comment, snimao sam mobilnim, da vidis kako zvuci uzivo, razbija... Ovo je sve radjeno na sedmici, i nema nikakvih problema, mada bi hteo prebaciti na XP sp2 da bi bio jos rastereceniji, ali o tom potom. E sad, ne znam kako ce se ponasati drugi soft sempleri, ali mislim da nece biti problema, ako je vsampler poteralo trebalo bi i ostale. Ne znam da li sam ti slao ovaj JuVe drum kit, to bi i ti mogao iskoristiti na OMB, pa se javi ako te bude interesovalo. Pozzz
|
iaoooooo ludilo jbt, koda si negdje dole sakrio sp12 modul, i ja ima cim prije mognem da laptop nabavljam da radim isto.
I da, pa kud izostavi cinelu kao slag :D |
svaka cast na ovome ...
|
Extra je ideja..Nedavno sam kupio isti kabl..Imam na laptopu Sound canvas i V sampler.Moraću to isprobati...Pozdrav!
|
evo jos malo live svirke, nisam jos nista radio sa semplovima i laptopom posto jos uvek trazim resenje kako da nabudzim win xp na laptop, ovo je pravljeno od rom boja, i naravno u mojoj reziji (nisu original forspili, hehe)
|
Super je.
Ritmovi su ti dobri , na drugi snimak se pratnja nesto slabo cuje (Bass i kontra) Daj jos neki snimak sa laptopa kao sempler .... opasno ti radi ta kombinacija koliko sam mogao cuti od starijih demo. Pozdrav ;) |
..
kao prvo odmah isprike ako grjesim ali na ja samo pijem ja ni u jednom trenu ne vidim promjenu akorda a cujem istu... kako to????
|
verovatno je u pitanju intro, preko kojeg je kolega odsvirao solo..
Boki dobro je,ubaci nesto duze :) |
Trenutno vrijeme na Forumu 02:07 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org