![]() |
Ma zabarski je pijevan jezik, ta nije gaudemus igitur :D
|
Evo i od mene nesto, terce distorzije :) 7/8 mi je neka improvizacija bila, a ova druga je bila idemo do mene. |
Distorzija je odlična, ali si bubanj kako mi se čini, malo prekompresovao... Doboš je izgubio "živost" i deluje kao elektronac, a noga je ugušena skroz.
Pusti ga malo da zagrmi ;) |
Ja ne znam kako :S ali na kutijama i slusalicama bubanj zvuci totalno drugacije!!! Bas-a(noga) ima ko u prici, jos je na eq namjestena parametrika na 2ipo sata (za bas(noga) dionicu), a sto se tice kompresora stavljen je ali i to je na 20% otprilike.... Kazem na razglasu i slusalicama totalno drugi sound :S! Evo i ja sam to primjetio :S svasta.... :S
|
Može biti da je do mojih sluški, ja slušam na AKG in-ear... Ako izlazi dobro na kutijama, samo cepaj ;)
|
E sad popravljas bubanj, puno je bolje nego prije, samo mu malo reverb jos ukini. P.s. Sta ce ti terce gitare pored Dare a? :P
|
@danijel ne znam stvarno, ja sam ovo snimao "preko kutija", tj. izlaz je bio na kutijama... A sto se tice slusalica nekad koristim one male, nekad sony sluske one za dj-eve... Zavisi sta mi prvo padne pod ruku :)
@Dell mora malo reverba bit :P Daru sam ostavio da vjezba kuci ima vec mjesec dana, pa da vidim jel ista uradio po tom pitanju :) |
Nemoj da snimas "preko kutija", ima Danijel pravo kompletan bubnjar je otisao u peak. Obrati paznju kod cinela, tu ces vrlo dobro cuti da je bubanj ili prekompresovan ili je cijeli snimak bio prejak pri snimanju, sto bih prije rekao. Ima i Dell pravo ali ne samo za bubanj, nego i svi ostali instrumenti imaju previse reverba. Smanji taj reverb i obrati paznju na level ukupnog signala pri snimanju pa ce to biti kako valja.
|
Svirka je dobra,za nijansu da se smanji kompresor inace zvuk u globalu je dobar!
|
Evo smanjio sam reverb na svim instrumentima, zato je kvaliteta snimka i "izgubila" smisao tako da kazem, ali na razglasu je 0! Suho ko barut, pa sam efekte sa miksete ukljucio na nekih 10 posto i okej je :)
Sto se tice tog kompresora, na nekim ga ritmovima imam, na nekim nemam, recimo ovaj idemo do mene, nema ga nikako... a ovaj 7/8 ima... ali i to sam sredio :) Bit ce uskoro nesto pa cemo vidit kako zvuci ;) Hvala i pozz svima. |
Evo smanjio sam reverb na svim instrumentima, zato je kvaliteta snimka i "izgubila" smisao tako da kazem, ali na razglasu je 0! Suho ko barut, pa sam efekte sa miksete ukljucio na nekih 10 posto i okej je :)
Sto se tice tog kompresora, na nekim ga ritmovima imam, na nekim nemam, recimo ovaj idemo do mene, nema ga nikako... a ovaj 7/8 ima... ali i to sam sredio :) Bit ce uskoro nesto pa cemo vidit kako zvuci ;) Hvala i pozz svima. |
Evo nesto od mene i moje ekipe :) Ima greskica ali ovo je iz prve snimljeno :)
Dodato: Evo jos jedna. :) |
Sto se tice muzike prvi snimak super svidja mi se miks i super zvuci sve i svirka i ton,jedino vokal je mutan i kao da je na megafonu pjevano:lol:Pjevas ti super nemislim na to vec na miks i podesavanje vokala mozda si trebao malo obraditi ekvilajzerom ili je mozda los snimak pa nema vise popravke neznam,a i moglo je malo jos da se pojaca samo mrvicu vise bar ja tako cujem.
Drugi snimak isto muzika nije lose,a vokal je puno bolji od prvog snimka...sta reci ipak svaka cast lijepo odradjeno...Pozz |
Vokal je mutan zbog mikrofona (wh30) a i nisam ga dovoljno pojacao jbg a i sam od sebe nije za snimanje, na razglasu je ekstra ali na snimci 0 bodova... ali evo, ovih dana mi stize sm58-ica pa ce ubuduce i snimke (glas-a) biti koliko toliko kvalitetnije... :) Hvala zeljko :)
|
Odlicno je to, u pravu je Zeljko, vokal se slabo cuje, samo reci ko sta svira tu sve? Ti, Lesko, ko je bubnjar i ko bas svira?
|
Ovo je sad snimljeno na ritam masini, a jbg... sta cu mu ja, nije mikrofon za toga i jbg....
Bubnjar je Teo, a basista Wasco... Starija je to ekipa ne znas ih ti... Vidit cemo uskoro da snimimo i full band... ali pomalo :) hehehe :) |
Ma super je to kako ja znam ponekad zahebat vokal,ali samo kazem ono sto mogu da primjetim i cujem zbog usavrsavanja...Npr.ja ponekad snimim vokal i cackam kao fol oko tih ekvilajzera i efekata i sve dok taj dan radim mislim super ce biti a kad drugi dan poslusam nista mi se nesvidja:lol: sto je najgore jos se pozurim i postavim na Yu-midi Jbg to je ta zahebancija oko snimanja covjek navikne sluh u tom momentu na pogresno i sve misli bice ok...kad ono sutra promasaj hehehe..Kezem samo kako je kod mene slucaj,a ovo sto si ti odradio i to uzivo iz prve super je jos...Svaka cast jos jednom i lijep pozdrav za mog druga
|
To si Zeljko prijatelju u pravu, kad "naviknes uho na pogresan sound", gotovo je... Ja se trenutno borim sa tim :) Ista stvar je i samnom, danas mi se snimak sviđa, sutra se ne sviđa... jbg... to je tako... Bit ce bolje :) hvala ti Zelja, i tebi veliki pozdrav druze :)
|
Pa ja to je to...Ja kad sam cuo od druga Tranzita snimke odmah sam vidio koliko neznam oko miksanja i snimanja,a da nekazem jos kako lose sviram:lol:Jbg stacu mucim se sa neznanjem a volim muziku priznajem,pa nek me objese sad ako hoce heheh...Nadam se da cu svaki put vise i vise nauciti nije za bacit.Poceo sam da ganjam Tranzita oko savjeta i nadam se dace mi pomoc(siguran sam da hoce)Prvo mi je u planu da mi objasni oko nove audio intreface,posto razmisljam da kupim..Ova mikseta sto imam nije losa ali zuji i nisam bas najzadovoljniji sa snimcima itd...Eto ukratko da se zna sta radim u zadnje vrijeme:lol:Pozz
Zaboravi da kazem kad kupim novu interfacu mogu da ti prodam Alesis multiMix 8 usb miksetu=))=))=)) |
Citat:
|
Mislim da Miran kopca wh30 direktno u pa2x ako se ne varam?
|
Tako je, kopcam ga u klavijaturu, sto se tice tog mikrofona, ja ga drzim pored usta a ne u ustima :D hahaha da netko ne shvati pogresno :D a eq na klavijaturi za mikrofon, hi i mid su podeseni na maximalne razine dok sam bas morao smanjiti jer ga stvarno puno ima, sto se tice live nastupa, ja sam prezadovoljan sa njim, ali na snimci je to druga prica :( nikad nisam bio zadovoljan sa njim kada sam nesto snimao... Ali u live, I vise nego odlican!!! Drugi put cu probati preko miksete ga spojiti pa probati... A sto se tice "mixa" hahahahaaha, dobar je on ispao tranzite kakav je mogao bit :) salim se, drugi put cu obratiti paznju na to, sad je ispalo kako je ispalo, drugi put cu namjestit gitaru da bude u istom odnosu(priblizno istom) kao i vol. ritam masine. :) Hvalaaaaa
|
Vidis, ti tvoji maksimalno podignuti srednji i visoki upravo i jesu najveci moguci problem i greska. WH30 je dobar kondenzatorski mikrofon i u sustini ne treba skoro nikakvu obradu EQom a kamo li maksimalnu. Kod tebe je cini se, problem PA sistem, koji bi trebalo prvo da obradis dobrim grafickim EQom. Sve sto prelazi plus ili minus 5 do 6 dB u kanal ekvilajzeru je pozdan znak da je PA problematican. U sustini bi EQ za WH30 trebalo da stoji linearno, eventualno smanjiti bass frekvencije od 150 Hz pa nanize i mozda visoke od 8 kHz pa navise (shelf) podici za dva do tri dB.
|
http://soundcloud.com/mirandess/neki-mix
Tranzite uradih ja tako ali ne valja, na mixeti da, ali na klavijaturi 0 bodova, ma razmisljam preci na normalni mikrofon kao i svi normalni... ali et... pomalo :) |
Svaka čast, druže!
Kod pesme Rađaj sinove si imao kiks na početku, ali dobro. :D |
Ama malo se zeznuo :D hahahaha ali nema veze, hvala ti druze :)
|
Dobro odradjeno....
Jel ima ova rumba na downloadu ??? |
Da iz download-a je samo sto sam je malo ja "preuredio"...
Mislim da ju je Ace postavio. Hvala :) |
Dobar, dobar :)
Svidjaju mi se semplove gitare i bass gitare |
Hvala ace :) moram je jos malo doraditi, na prvoj varijaciji mi je clean wah, na cetvrtoj sam stavio da se ride cinela istice. Jos moram na fill-ovima stavit onaj slajd od distorzije i ritam ce bit extra, pa cim to odradim postavit cu je ovdje :)
Btw evo poslusah svoje prve snimke i ismijah se ko budala XD hahahahahahahahahahaha UZAS! Ali eto... :) |
Odlično je ovo prika!!!!
|
Evo nesto i od mene nisam odavno stavio ali eto nek me ima :P :D Znam odmah da ton a ni slika nisu dobri ali sta cu im ja :D
|
Pusti snimak koga snimak zanima i slika:)Ovo je druze vrhunski i odsvirano i odpjevano,pravoooo dobro sve svaka ti cast na ovome..Svidja mi se i kako si se uzivio u pjesmu i svirku,sve sve bas sve.Jos jednom svaka cast i kapa dole za ovo..Pozz
|
Konkretno i korektno i odsvirano i odpjevano. Jedna primjedba, preozbiljan si, mracna ti je faca, gledaj da malo pozitivnije djelujes, bar radi onih curica sto dodju da te slusaju (inace dolaze radi neceg drugog al' da ne idemo u detalje). Odlicno je to sto radis.
|
Odlicno momce,nego jel to pevas na onaj "Kopija" beta 58?:-j=))
|
Tranzit, mislim da je ozbiljan jer mu mala tako rekla :) Inace, pjesma doslovno iskidana zubima i pjevanje i sviranje, dalje nema...
|
Auuuuu... a to je razlog njegove poslovne face, jos ako djevojka i ovo ovdje procita... ne bih mu bio u kozi... na kraju ce plakati dok svira.=))=))=))=))
|
hahahaha hvala decki puno.
A moj tranzite kako necu bit ozbiljan kad vidim ove skripte i knjige na stolu odmah mi mrak padne na oci zato sto moram ucit :D hahahaah :D Kad sam na svirci onda je osmijeh od uha do uha ;) Eno sad ispadoh pesimista, tuzan, vaki-naki :D |
Samo ti sviraj i pjevaj kao na tom snimku, pa bas ako hoces mozes i plakati dok sviras. Nego, ima tu i raznih trikova, kad god dodju teski momenti a ti odmah pomislis recimo, na janje sa raznja ili lozovacu ili neku dobru susjetku... da vidis kako se odmah kezis i trepces ocima kao fliper, a da nisi ni svjestan toga.
|
Jedna od boljih numera na forumu ...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 00:20 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org