YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   VUNIMRAV - demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=16740)

tranzit 18.07.2013 11:54

Snimak je nesto jaci nego predhodni ali i dalje je mono i dalje je mutan a uzgred, imas dosta jak brum iz strujne mreze u snimku. Ti definitivno nesto vrlo pogresno radis jer nemoguce je da i sa Audigy 2 dobijas skoro isti rezultat. Sa tom kartom bi snimak trebalo da bude sasvim pristojan. Mislim da bi bilo dobro da sada tacno i vrlo detaljno napises kako izgleda taj setup sa kojim snimas, ukljucujuci sve uredjaje, kablove, veze itd... Jedino tako cemo naci gdje je greska.

romario 18.07.2013 12:03

Da se samo javim i zahvalim ti,još jednom ...

Vezano za moje pitanje kako mi nije isti snimak nakon exporta iz cubase,
i tvog naputka sta da radim ,real time,
Učinjeno .

To je to naravno ;)

tranzit 18.07.2013 12:08

Ziv ti meni bio !!!!!

VUNIMRAV 18.07.2013 13:01

Evo sad sam skrod odlepio.Ispisah pola stranice i nisam postavio kako treba.
Mikser saundkraft....u njega,u stereo kanal dva kabla iz PSR,iz mix dva cinca sa "rec" u racunar it u mc ulaz jer na drugim "rupama" nema signala probao sve varijante.EQ na softveru ne diram,pre poc snimanj podesim da je traka u stereu i vide se dve trake,prilikom exo podeseno da je mp3 i stereo na 44000kh.
EQ na mikseti probao i ovako i onako i sve na nuli-razlike ne velike.
Jedna stvar koja je sigurno bitna a mozda pravi problem je sto ja u svim ritmovim ne delim ritam i solo sekc sve mi je na "64",Probao sa smanjenim master volumenima,sa pojacanim sa i bez zvucnika,isto i li neprimetna razlika:(
Ostaje jedino samo posesavaje u aranzeru a ja cu postaviti jedan -isti simak(legende) pa da se uporedi,Snimicu u smoj klavijatur i okaciti(ako se bude znalo).
To je sve sto mi pada na pamet,pa vi sad procenite ako se moze iz ovoga sta zakljuciti.
Veliki pozdrav.
P.S.Trabzit,veoma ti hvala na nesebicnom trudu!!!!
Dodato:
Evo ga i snimak iz samog aranzera.
<a href="http://kiwi6.com/file/j62q7ia12a">http://Kiwi6/file/j62q7ia12a</a>

tranzit 18.07.2013 14:56

Opet taj mikrofonski ulaz, tu i samo tu je greska, nema je na drugoj strani. Mozes do slijedece godine da probas sta god ti padne na pamet, kvalitet snimka nece biti drugaciji. Kako nema signala na drugim ulazima ? Slikaj taj mikser Windowsa (recording Tab) da vidim kako stoji tu podeseno.

zeljko 18.07.2013 15:10

Vuni druze imas li kakvog vozaca iili ako znas nekog od buseva sto idu za minhen da ti posaljem onu moju staru miksetu koja die preko usb i ima unutra Interface AlesisMulti mix usb 2

VUNIMRAV 18.07.2013 15:11

Nasao bih nekog.

zeljko 18.07.2013 15:14

Pa eto ti javi ja ti posaljem ako hoces.Jedino da ti odmah Kazem ima malo zujanja na mikrofonskim ulazima ali Stereo ulazi su super.Mozda se moze to popraviti ili je mozda bio Problem nesto drugo kod meine pa je zujalo nemam pojma.Inace snimak bude super kad se snimi preko nje.

VUNIMRAV 18.07.2013 15:14

3 Privitaka
evo slika,da li na ovo mislis?

VUNIMRAV 18.07.2013 15:19

1 Privitaka
i jos ovo?

Boban010 18.07.2013 16:17

Tu gde ti je Reprodukcija odcekiraj Line in,posle toga kad otvoris Snimanje trebalo bi da Line in stoji na spisku i potrebno je cekirati ga.
Dodato:
Takodje treba da ti je konfiguracija zvucnika Stereo Desktop speakers a nikako Quadrofonic ili nesto trece.
Dodato:
Posle ovakvih "operacija" kod pojedinih kompova je potreban restart da bi sve proradilo kako treba..

VUNIMRAV 18.07.2013 16:46

Bobane,bas ne razumen!odcekiram line in u snimanju,ali ne raumem i ne znam na kom spisku i gde treba da bude kas otvorim snimanje... to mi je nejasno?

tranzit 18.07.2013 17:06

Nisi me nesto poslusao ili si previdio kada sam napisao (po obicaju se postovi ne citaju dovoljno pazljivo, pa najbitnije stvari promaknu). Hardver koji imas (misli se na kompjuterski hardver) je vrlo star, zatim radis na Win XP sto je jos jedna nepogodnost ali za sve to postoji lijek. Instaliraces KX Drivere, za koje sam ti vec dao link. Pomocu ovih Drivera se Audigy 2 "pretvara" u pristojnu audio kartu kod koje imas kontrole za sve ulaze i izlaze. Dakle, Audigy se ponasa kao najnormalnija savremena audio karta, koja ima svoj Software Mixer sa levelom, panoramom i efektima za svaki od ulaza, odnosno izlaza i sasvim drugaciji Routing koji je svojstven aktuelnim audio kartama. Zaboravi sve u vezi sa tim nativnim Windowsovim mikserom cije si slike postavio jer to ti nisam ni trazio, misleci da si vec instalirao KX Drivere sa njihovim Windows mikserom.

sale_band 18.07.2013 17:27

A, kako to da koristis "mic" in kada imas "line in" opciju u windows mikseru ali ti je smanjena skoro do dna?

Pojacaj line in pa onda probaj da promenis ulaz u zvucnoj kartici, mora da radi
Dodato:
Nemoj sad da dolazim tamo da ti ti namestim... :)

VUNIMRAV 18.07.2013 17:44

@sale bend probacu i to ponovo,mada...
@tranzit,ove drajvere sto sam instalirao sam dobio uz zK i navodno su njeni,a taj link sto si mi poslao,jednostavno ne mogu da davnlodujem,necu odustati probacu ponovo sve iz pocetka.~X(

sale_band 18.07.2013 17:53

Ma tu si ti negde, ne odustaj...Samo ti fali ono magicno "A-haaa..."

"Mic in" definitivno ne moze da se koristi za to sto ti radis, znaci, menjaj ulaz pod hitno!

tranzit 18.07.2013 18:12

Citat:

Originalno postovano od VUNIMRAV (Post 249090)
@sale bend probacu i to ponovo,mada...
@tranzit,ove drajvere sto sam instalirao sam dobio uz zK i navodno su njeni,a taj link sto si mi poslao,jednostavno ne mogu da davnlodujem,necu odustati probacu ponovo sve iz pocetka.~X(

Nemoj da me poslusas, nastavi da se mucis uzaludno. Opet ti svjetujem, skrati sebi muke idi na slijedeci link skini KX Drivere za Windows XP 32Bit (na kojem vjerovatno radis i sve ce biti u redu. Zasto me ne poslusas kad ti pisem da su ti driveri koje si instalirao davna proslost i da ne funkcionisu sa profesionalnim audio aplikacijama kako treba jer za to nisu ni pravljeni.

Skini sa ovog Linka prvi Driver odozgo, pod nazivom "Full package for x86 systems" a koji je pisan upravo za Audigy 2.
http://download.kxproject.lugosoft.com/?file=

...instaliraj i usreci i sebe i nas.

gagan 18.07.2013 18:53

2 Privitaka
Ja imam is , muz kartu creatiwe , tacno je da se na istom mestu gde je mic , konektuje i line in , kod mene je tako predvidjeno na szmoj kartici , zato ja odredjujem u njenom mx , odakle cu da koristim snimanje

tranzit 18.07.2013 19:10

Sve je to u redu gagane ali Vunimrav ima Audigy 2 kartu koja moze ici i do 2ms latence na ASIO driveru sto je, ne dobra, nego odlicna vrijednost (naravno pod uslovom da hardvare performansa sistema to dozvoljava) i koja na KX driveru nije mnogo losija od EMU1212m jer obje pocivaju na istom EMU Chipu. Zasto ne iskoristiti to ako je vec na raspolaganju i zasto raditi na Windows XP nativnom mikseru, kada postoji daleko bolji, na kojem bez problema moze da radi na Cubaseu kao is "odraslim" audio kartama.

VUNIMRAV 18.07.2013 20:01

1 Privitaka
Pa ljudi izludicuZ
@tranzit i sinoc i sa kad skinem kx i kad hocu da ih inst dobijem gresku.Zasto ne znam.

tranzit 18.07.2013 20:12

Aaaaa to je problem. Operativni sistem ti je u q**cu. Obavezna nova instalacija Windowsa. Nema pomoci. Taj KX Driver se instalira bez ikakvih problema na cemu kod zazelis od Windowsa pa do MACa. Kod tebe nece jer ti se sistem ozbiljnoi razbolio pa ga treba ubiti da se ne muci vise. Ne pokusavaj nista vise, sve je uzalud, ne muci se bez potrebe, nego nova instalacija i... bice garantujem sve uredu.

VUNIMRAV 18.07.2013 20:13

Evo setio samse,jbg,kad porastem bicu mali tranzit!!Trebam prebaciti u odredisni folder....nastavljamo....!!

tranzit 18.07.2013 20:18

Sta prebacujes, gdje prebacujes... nista ne shvatam !!!!!

VUNIMRAV 18.07.2013 20:43

Cika tranzit,a mogu li biti ja kao vi kad porastem!!Druze ovo sam dobio i dovde sam dosao .jeli to to ,nista nisam dirao,to je po tvojim uputama!
Dodato:
:)
Dodato:
:):):):):)

tranzit 18.07.2013 20:50

Uopste ti ne bih preporucio da budes kao ja kad porastes, puno ces se namuciti.
Omet mi nije jasno, ata si dobio, gdje da vidim to sto si dobio po mojim uputama ?

VUNIMRAV 18.07.2013 20:54

Druze pogubio sam se sav,dobio sam pleuer ili mixer neznam ni ja strah me je da popnem,ali izgleda da je to to!Pokusavam staiti sliku.

VUNIMRAV 18.07.2013 20:57

1 Privitaka
evo ga mixer,a sta dalje,nemam tona?

tranzit 18.07.2013 21:04

E... to je to, napokon. Budi srecan... bice signala. Ajd sad polako. Idi u Cubase ili Nuendo ili vec koji je DAW, u Devices pa onda tamo gdje odredjujes koji driver hoces da upotrijebis. Tu odaberi ASIO. Idi, vidi, pa javi.

VUNIMRAV 18.07.2013 21:14

Idem,ali meni se nista ne cuje ni u vinampu,nigde!?

tranzit 18.07.2013 21:17

3 Privitaka
Ama cekaj pusti WinAmp, sada pisemo o Cubase. Evo ti par slika, kako to u Cubaseu treba da se podesi:

zeljko 18.07.2013 21:28

Auuuuuuuuuu Vuni druze ti nista ne znas,gori si od mene:-SS:lol:

VUNIMRAV 18.07.2013 21:32

E moj druze,da znas kakav mi je pevac i ostali,ja sam za njih Tranzit , make mi!!A te ove komsije sve neki u belarusima i dzon dirima, fazanima.....

zeljko 18.07.2013 21:42

Lako je Tranzitu on se skoro rodio sa kompijuterom hehe.Ja kad sam prvi put kupio komp,prije nekih 6-7 godina.Reko vidi,sta je ovo jbt.Malo falilo da bacim misa,reko sta ce mi ovo i nisam znao ni misem da upravljam.Ja vucem desno a ona strelica sto oda po ekranu ode lijevo,hvataj ovamo hvataj onamo i nekako se jedva snaso.Vidi me sad rasturam,cak i snimam u studio:lol:

tranzit 18.07.2013 21:49

Citat:

Originalno postovano od VUNIMRAV (Post 249114)
...kakav mi je pevac i ostali, ja sam za njih Tranzit , make mi!!

Pa niste normalni =))=))=))=))

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 249115)
Lako je Tranzitu...

Jeste, jeste... sta je drzalja od metle u tudje du*e... ma ja, lako je meni, pada mi s neba, samo pomislim i odmah znam rjesenje. =))=))=))=))

zeljko 18.07.2013 21:54

Bolje da sam umjesto kompijutera kupio neki polovan traktorcic imao bih cime dole po bosni da Orem zemlju=))=))=))

VUNIMRAV 18.07.2013 21:58

Ljudi,prosviraloooo! E stvaro sam zasluzio jedno zajecarsko,ti tranzit i zi Zeljo,nesmete [-X
Sad kad napadnem na cubase,nueondo,mu-gen-do,tae-kvan-do ima da bude snimaka kao Dejana Milicevica!!=))
Dodato:
Povraca mi se od demo sekcije i snimaka i audigy i drajvera vec 50h,bar da sam sredio sve!!

zeljko 18.07.2013 22:04

Tooooooooooo druze.haj sad nas iznenadi nekim dobrim snimkom i pjesmom.Poz

tranzit 18.07.2013 22:05

Znao sam ja da si ti pametan momak, samo ti treba malo da se zaletis.

VUNIMRAV 18.07.2013 22:32

E moj tranzit,tek sad ne znam nista,niti znam gde cu slusalice ni malu bananu nista,ni mic,samo sam uspeo zvucnike onako nasumce...
Dodato:
Samo mi treba da odredim ulaz za line in i za mic(za skype) nista vise sve ostalo je nuklearna fizika za mene!!

tranzit 18.07.2013 23:36

Ama nije nuklearna fizika, to se samo cini na prvi pogled. KX je vrlo dobar i kompleksan projekat, koji do tih malih kartica, pogotovo na bazi 10k2 EMU Chipa (koji se koristi i u daleko skupljim audio kartama od EMUa) zaista pravi vrlo pristojan alat za kucno snimanje. Imas tamo na njihovoj stranici dosta tutorijala koji detaljno objasnjavaju kompletan KX, pa nemoj biti lijen, procitaj ponesto, valjace ti.

http://kxproject.com/

Trenutno vrijeme na Forumu 15:24

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org