![]() |
Sad sam poslusao na zvucnike ponovo i stvarno ima Tranzit pravo kao i uvijek hehe..Probija bass neverovatno i kad sam pojacao zlo mi dodje od brujanja..Sto se tice pjesme i svirke nema sta sve super ali stvarno miks treba uraditi kako valja,pogotovu ako se radi o izdaji CD-a na trziste ako mogu tako da se izrazim jer neznam drugacije heh.Posalji ti to odmah Tranzitu svakako je rekao da ce ti uraditi gratis,pa time nemas sta da izgubis a da i platim nebih izgubio nista,kazem za sebe.Poz
|
Da je samo taj Bass u pitanju Zeljko, ne bi bio problem smanjiti mu level i gotova prica, nego taj miks mora da se radi od pocetka, izbacivsi prije toga, sve sto je gospodin ton-majstor nagurao po kanalima i masteru jer je to toliko zabrljano i zaprljano i toliko upropasteno, da nikakve male intervencije ne pomazu. Kompresija po kanalima je neuko odradjena, ekvilajzeri su unistili sound pojedinih instrumenata, hall je los i leveli halla su lose podeseni, u master sekciji je totalno laicki postavljen Laveler koji je zadao zadnji udarac pjesmi i nokautirao je. Bez mnogo objasnjavanja, sve na "nulu", a onda po redu. Samo tako ce ta pjesma dobiti zasluzeni miks.
|
|
Sad je bolji miks nego prije.Jel to sad gotova varijanta?
|
Gotovo druže ,prodano ...
Sad idemo na novu ;) |
Fino odradjeno svaka cast.Hajde samo nastavi te tako i meni je drago ako ste zadovoljni prodajom iako nemam ja od Toga nista hehe:)
Dodato: Mislio sam da ja nemam od zarade nista da ne dodje do zabune a rado cu vas poslusat to stoji;) Dodato: Jos kad bi mi poklonili cd auuuuuu to bi bilo najbolje :lol: |
Poz
Bravo tiga bate;) E ovo se zove INSPIRACIJA svaka cast i puno srece u daljnem radu %%- |
2 Privitaka
Nesto sviranja,pjevanja,snimanja...
Snimci koji su vec bili na forumu. |
1 Privitaka
nastavak
|
Daj nam malo specifikacija pjesama da znamo o čem se radi...ko, šta ,kako!:)
|
Zbog tebe sam i stavio ove snimke.
Prvi snimak sviram na tyros 2. Drugi pokušaj pjevanja i uz matricu . Treći snimak autorska pjesma koju sam snimao i djelomično svirao. Na onoj kartici. Poslano sa mog SM-J530F koristeći Tapatalk |
Zašto zbog mene...?
|
Pa zato što si prije nekog vremena pitao za moje demo snimke [emoji6]
Ako se sjećaš... Poslano sa mog SM-J530F koristeći Tapatalk |
Pa prijo.... devet mjeseci...devet mjeseci si ti postavljao te snimke radi mene...jesi čovik i gotovo!:)
Tyros 2...iznenadilo me kako lijepo zvuči...još te harmonikice..lijepo! Matrica....nisam čuo tu pjesmu ali mi se sviđa.....pjevanje,rekao si i sam da nisi pjevač,ali ako čovik ima volje dalo bi se tu radit! Autorski rad..hm...ko i svaki drugi koji nema za cilj da postane komercijalni hit...ugodan..nešto drugačije...nego jel to pjevao Zrinko Tutić!? |
Ajde, nije prošlo devet mjeseci,ne cjepidlaci [emoji6]
Demo snimci ovog tipa su ti prilika da me malo upoznaš kao muzičara. I ja sam tvojim snimcima tako prisao. Poslano sa mog SM-J530F koristeći Tapatalk |
Trenutno vrijeme na Forumu 03:42 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org