YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   one man band v10 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21551)

NikolayTheM 01.05.2013 23:59

Pozdrav, jel zna neko zasto mi se desava da se sve pomesa kada promenim akord, to je samo na ritmovima sa Chord Varijacijama
https://soundcloud.com/nikolaythem/omb10

tranzit 02.05.2013 02:17

Koji Fingering si izabrao ?

NikolayTheM 02.05.2013 02:37

Izabrao sam Full Fingered, jer se jedino sa njim snalazim
Dodato:
Da napomenem, u verziji 11 toga nema, ali imam demo pa je ne koristim cesto.

formula95 10.06.2013 16:08

Pozdrav, jel mi mozete reci zasto koristite i vsampler i hypersonic, jel nema to istu svrhu?
A sad, ovako sam ja povezao omb i hypersonic 2. Otvorim omb i idem na settings pa na midi in sam stavio USB Midi interface (to je klavijatura (yamaha psr s700) valjda). Na midi out sam na svih 16 kanala stavio Out to MIDI Yoke 1 a desno na device sam stavio ASIO Behringer USB Audio i otkacio sam one 3 kvakice ispod toga, a buffer size mi je na 10. I to mi je sto sam podesavao u OMB. U hypersonicu sam uradio sledece. Isao sam na File>Preferences i tu mi je kod ASIO device namesteno Behringer USB Audio, a dole na MIDI Input mi je namesteno In From Midi Yoke 1 (emulated). Kad izadjem odatle idem na setup i tu mi je namesteno u midi settings sledece: Pgm Change: On
Midi Combi sel: On
Vel sens: +0
Touch sens: +0
GM OFF
Eto to je meni podeseno sve. Problem je sto nece zvuk da izadje kad sviram na klavijaturi. Hvala unapred

tranzit 10.06.2013 16:20

A na cemu slusas taj "zvuk" ?

formula95 10.06.2013 16:24

Ocekivao sam ga na zvucnicima od kompa, a nije iskljuceno da se culo na slusalicama posto su i one prikljucene ali nisam na to obracao paznju, jel moguce da je na sluske izlazio zvuk? :D Problem je sto ja ne znam odakle klavijatura vuce boje, posto imaju one fabricke u omb-u, a opet pretpostavljam da mogu da ubacim boje u hypersonic, samo ne znam na koje kanale.

tranzit 10.06.2013 16:38

Kanali su nebitni jer je Hypersonic multitimbralni Instrument, sto zanci da u isto vrijeme radi na svih 16 midi kanala. Idi u OMB Preferences pa podesi midi out na taj virtualni midi port (midi yoke, ako se ne varam). Zvuk treba da cujes preko Behringerovog Audio interfacea jer je on postavljen kao Audio Driver u Hyporsonicu (midi in na Hypersonicu treba da bude midi yoke). Medjutim, cuces obicnu "kakofoniju" ukoliko ne prebacis Hypersonic u GM Modus, posto bank i program change koje salje OMB, to jest ritam sa OMBa, uopste ne odgovaraju Hypersonic standardu.

formula95 11.06.2013 13:25

Nije mi jasno sad, prvo za cega ce mi vsampler? A drugo, procitao sam da se obavezno iskljuci taj GM Modus i na omb i na hypersonicu, pa sad nisam siguran da li to treba da bude ukljuceno ili iskljuceno? I odakle mogu da vucem boje za klavijaturu? Puno hvala na odgovorima Tranzit, stvarno ste nesebicni sto se tice sirenja znanja.

tranzit 11.06.2013 15:16

Dovoljan ce ti biti Hypersonic 2 za pocetak. Ostavi taj jadni i bijedni V-Sampler po strani (nisam ga nigdje pomenuo) jer, ukoliko bi htio da upotrijebis oba skupa, to zahtjeva puno znanja i iskustva. Napisao sam ti da, opet za pocetak, postavis Hypersonic 2 u GM Modus a i OMB isto tako. Gdje si ti procitao obrnuto i koje to pisao, ne znam, niti me interesuje ali ko god da je, ne zna o cemu prica i nema u vidu da si ti pocetnik na ovom polju. Treba kao prvo, to sve konfigurirati da uopste cujes sound, pa me poslusaj i idi ovim putem koji ti opisujem. Imaj malo vise povjerenja u ono sto pisem jer sam do sada, u svojoj dosta dugoj karijeri, konfigurirao vise audio sistema nego sto ti imas kose na glavi (pod uslovom da nisi bas celav). Sada, kada si na samom pocetku rada sa softver aranzerom, uvedi jednostavnije ritmove u OMB (ritmove koji imaju jednu Rhythm traku koja je na 10. mdi kanalu). Kasnije ces, kada saznas malo vise o svemu ovome, raditi sa Hypersonicom 2 u normalnom modusu i OMBom u Custom modusu ali je to u ovom trenutku prekomplikovano jer (to sam vec jednom napomenuo) sound programi Hypersonica 2, kada radi u normalnom modusu, nisu poredjani ni po GM ni po XG standardu pa bi zvuci koje bi cuo na Style trakama, bili totalno neodgovarajuci. Iz tog razloga sam i napisao da, za pocetak, sve stavis u GM Modus.
Kada se malo vise upoznas sa kompletnom materijom, nece biti problem ni rad Hypersonica 2 u normalnom modusu, ni OMBa u Custom modusu, a nece biti problem ni rad desetak razlicitih VST instrumenata istovremeno, kojima ce OMB upravljati isto tako lako kako upravlja samo Hypersonicom 2. Medjutim, za ovo je potreban vrlo kompleksni midi procesing za ciju konfiguraciju ti je neophodno dosta veliko znanje i iskustvo. Imaj strpljenja, ta materija se ne moze nauciti za jedan ili dva dana, pa cak ni za jednu ili dvije godine.

formula95 11.06.2013 16:08

To za GM da se iskljuci obavezno sam procitao u ovoj temi samo na nekom od prethodnih postova, negde na pocetku koliko se secam. Podesio sam sad GM na on u hypersonicu i podesen je i na omb-u GM. Recite mi samo jel u omb-u na midi in treba da mi ide USB Midi interface (to je eksterna klavijatura valjda)? Koji su jednostavniji ritmovi, uveo sam neki style pod nazivom xtRumaModerna.sty.

tranzit 11.06.2013 16:17

Rekoh ti, ko god da je pisao u vezi sa tim GM modusom, mlatio je praznu slamu. Na OMBu podesi za Midi In onaj midi port na koji prikljucujes Masterkeyboard, a to je vjerovatno taj USB Midi Interface (ne znam koji imas)."XT" Styleovi su novijeg datuma, ama mozes da probas i sa njima. Pogodniji bi bili Styleovi sa starijih Yamahinih aranzera mada to sve nije toliko presudno.

formula95 11.06.2013 16:37

Evo ucitao sam style u omb i cuje se lepo a ovako sam podesio kanale u hypersonicu. Na 10. kanal sam stavio "21st century live drums", na 11. kanal "GM Finger Bass", na 12. "Steel String + Muted XXL", na 13. "12 String Acousted XXL" i na 14. "El. Piano + Strings" i lepo se cuo ritam kad sam ga pustio, jedino kad sviram na klavijaturi nista se od boja ne cuje

tranzit 11.06.2013 17:02

Rekao sam ti da ce sve da radi i da se cuje. Podesi Split u OMBu a sounde za desnu ruku (do 4 razlicita) mozes da odaberes u Voice Editoru OMBa. Medjutim, sada se susreces sa problemom, kako mijenjati sounde koji ti odgovaraju za pojedine ritmove, a i za desnu ruku. Ukoliko prebacis Hypersonic 2 u normalni modus, moraces da u samom ritmu i u svakoj traci zadajes Bank i Program Change koji odgovaraju istima u Hypersonicu 2 jer ne mozes, kad god promijenis ritam, da namjestas rucno sounde za svaku Style i Solo traku. Sada dolazimo na ono o cemu sam ti pisao u vezi sa midi procesingom, osnosno Midi Routingom koji je neophodan da bi to sve radilo automatski, a da uvijek odgovara vec napravljenim standardnim ritmovima u Yamahinom formatu. Veliki posao.

formula95 11.06.2013 17:35

Au au, polako molim vas :D Citao sam za te lsb i pcg komande, to je za sada meni nepoznato poprilicno, ama ne mogu da skontam kako da splitujem to za desnu i levu ruku, kada odem u omb pa u mixer, tamo dole imam to voice 1, 2, 3 i 4 a mogu da namestim i 5, 6, 7 i 8. I kad namestim te prve 4 izbaci mi na prva 4 kanala na hypersonicu. Jel tako treba?

tranzit 11.06.2013 18:35

Tako treba a splitovanje je u podesavanjima i nema veze sa tim instrumentima za desnu ruku.

formula95 11.06.2013 18:57

A kako ide splitovanje? Sad cu uzeti malo i manual omb-a, a jel mi verujete kad sam za 3 dana proveo sigurno preko 15 sati za kompjuterom namestajuci sve ovo, glava me ubija. I jel te boje za desnu ruku mogu da namestim direktno u hypersonicu ili moram preko omb-a?
Dodato:
Sad sam procitao u manualu da ako stikliram ona 3 kvadratica u midi out sa desne strane u omb, moram omb pokrenuti u xp modu ukoliko koristim win 7, da uradim to?
Dodato:
Izvinjavam se sto opet dodajem ali moram.
Naime, primetio sam da kad na omb-u u midi out kanale 1, 2, 3, 4, 5, 6,7,8 umesto midi yoke 1 stavim DXi Steinberg Hypersonic, omb mi pocne nesto ocitavati dugo i pukne program i ugasi se, do cega to moze biti?

tranzit 12.06.2013 18:54

OMB v10 je kompatibilan sa Win 7 (32 i 64Bit) i uopste nema potrebe da ga podizes u Win XP modusu. Aman ljudi oslobodite se vise tog Win XP, bogaljnog sistema, od kojeg je Microsoft izbacio vec tri generacije operativnih sistema i svaka od tuh generacija je bila pola vijeka ispred XPa.
Nemoj da radis u DXi PluigIn modusu, nemas ni za to nikakve potrebe. Ne ubacuj nijedan PlugIn Instrument direktno u OMB v10 kao VST jer je njegova VST podrska ocajna. Ne znam na kojem operativnom sistemu tacno radis, mozda si i napisao ali se ne sjecam. Ako hardver konfiguracija dozvoljava, obavezno instaliraj Win 7 64 Bit. On je 100% stabilan sistem sa maksimalnom performansom. U tom slucaju ti treba i neki 64 Bit Virtualni Midi Driver jer MidiYoke ce raditi ali sve sto prodje preko njega ce biti "prebaceno" u 32Bit. Nadji LoopBe1, on je besplatan. Za ozbiljnije konfiguracije ce ti trebati i ozbiljniji Virtualni Midi Driver kao sto je LoopBe30 ili recimo, Bome's Midi Translator. To su sve 64Bitni Driveri koji su veoma, veoma vazni, pa moze se reci i najvaznija karika u kompletnom lancu jedne takve softverske audio konfiguracije.

formula95 12.06.2013 19:28

Evo mi konfiguracije
WIN 7 64bit
Procesor: Pentium(R) Dual-Core CPU E5700 @ 3.00GHz 3.00 GHz
RAM: 4GB
Zvucna: Eksterna Behringer UCA 200
Znaci skidam sad taj Loopbe1
Hvala na odgovoru. :)

tranzit 12.06.2013 23:20

Konfiguracija ima dovoljan potencijal za upotrebu Hypersonica 2 i eventualno jos jednog lakseg softver samplera. Bilo bi pozeljno podici radnu frekvenciju procesora na 3,4 -3,5GHz. Intel E5700 nije procesor koji se moze pohvaliti nekim velikim overclocking rezervama ali 20% vise se moze izvuci a da stabilnost ostane zadovoljavajuca.

formula95 13.06.2013 00:16

Kako bih mogao podici to na 3.4-3.5?

tranzit 14.06.2013 00:44

Da bih ti za taj overclocking dao precizna uputstva, treba mi detaljan popis, odnosno specifikacija hardvera PCa (maticna ploca, radna memorija, napajanje, graficka karta).

NikolayTheM 17.06.2013 02:31

Cemu sluzi Vocal harmonizer u One Man Band-u? :)

tranzit 17.06.2013 12:09

Radi se samo o kontrolama za eksterni Vocal Harmonizer.

Trenutno vrijeme na Forumu 03:24

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org