![]() |
Pozdrav svima, pre svega.... Koristim X18 vec par meseci i vecinu stvari oko mixera sam provalio.... inace koristim ga uz laptop preko lan-a i jako sam zadovoljan, tacnije do pre par dana nisam imao nikakvih problema. u pitanju je sastav dve klavijature, gitara i bubanj, a problem sam primetio najvise kod bas bubnja na predhodnoj svirci... desava se to kao da se sam gain pomera tj kao da bubnjar svira totalno razlicito dinamicki.... dakle svaki 3-4 udarac izbija bubrege dok se onih par udaraca izmedju maltene ne cuju... vu metar na kanalu kick-a se ponasa u skladu s onim sto se cuje, a covek sve vreme udara jednakim intenzitetom... kao da se neko igra sa gain-om... sve se to desava u toku svirke pa sam pokusao da iskljucim sve sto ima veze sa dinamikom na tom kanalu... i gate i compresor iskljuceni a svaki 3-4 udarac 70% jaci nego onih par izmedju, pa se onda 5-6 udaraca ne cuju... u jednom trenutku se kanal na kojem je dobos pojacao za recimo 50% i napravio ludnicu u obliku mikrofonije... mikrofoni i kablovi su radili sledeceg dana na drugom mikseru bez problema... a ja, koji sam na sva usta hvalio ovaj mikser, ostao u cudu... da li neko ima mozda ideju sta bi moglo da pravi problem...
|
|
1 Privitaka
upravo se tako ponasa ali nije ukljiucen auto mix... hvala svakako na pokusaju... evo slike kanala...
|
Događa sa isto i s isključenim Gate i Compresor?
Promijeni kanale bubnju, da nisu predpojačala dobila po piksi? Ne pada mi ništa drugo na pamet. |
A da proveris kabal?
Ovo mi zvuci kao da jedna od zica na balansiranom kablu prekida. |
Hvala ljudi na savetima i na pomoci... U nedelju smo radili na mom mixeru, drugi bubnjar... Sve je bilo ok... Pa videcemo... Izgleda da je mixer u redu... Nije bilo nikakvih problema... Bice da je do kabla iako je momku sutradan sve radilo kako treba (posle one problematicne svirke)... Zna kabal da pravi takvu zavrzlamu...
|
Citat:
Ili stvarno nemate sreće, ili imate kablove najniže kvalitete, ili je nešto treće u pitanju. ;) BTW. Screenshot onog kanala koji si postavio, prikazuje da su uključeni Compresor i Gate. A kažeš da ste to pogasili? Pored toga, ne vide se ostale postavke mixera pa i dalje može biti svašta nešta ako se netko malo "zaigrao", recimo s insertima prema Bus1 gdje je onaj Bin Mackie. |
Hvala jos jednom na pomoci svima... Sto se tice srece, moguce je da je nemamo, a sto se tice kablova siguran sam da nije neki kvalitet.... Gate i kompresor su u presetu ukljuceni, ali sam ih u toku problematicne svirke ugasio i desavalo se isto.... Ni jedan bus nije koriscen, vec je samo master izvucen i dat ljudima u kafani da vezu na njihov "mikser"...
Rezime... ili je u pitanju sreca, ili su u pitanju losi kablovi, ili nesto trece o cemu sam se nadao da cujem od nekoga ovde... Dosta cudna situacija, zato sam se i obratio, a ne mogu neosnovano da napadnem momka koji svira bubanj zbog kablova dok ne eliminisem ostale stavke... Hvala svima, a ako nekome nesto padne na pamet neka pise... ako se ponovi moracu da pojurim neki dobar servis da ne bismo nagadjali... Pozdrav |
Pozdrav ljudi :)
Iscitao sam ovu temu,pa vidim da je pokrenuta poodavno... Mozda ne bi bilo lose ako nije problem sadasnji da kazem visegodisnji vlasnici da se opet jave i prenesu utiske vezano za XR mixere... Razmisljam se konkretno za XR18 i za eventualno neko kucno snimanje... U medjuvremenu su se pojavili i mixeri slicne cene i mogucnosti,pa me zanima da li neko ima misljenje ko je probao da treba neki drugi mix iz ovog cenovnog ranga uzeti u obzir? Hvala |
Pitanje za kolegu @Casper. Dali je moguce dobiti Hall efekat na Xr kao na ova dva snimka?
https://www.youtube.com/watch?v=9xAd6c9sJ2k https://www.youtube.com/watch?v=ccvPdosegLY Uzeo sam Xr12 i prezadovoljan sam miksetom radi daleko bolje od stare analogne,zadovoljan sam i efektima ali mi ovaj hall sa Pa2x nekako lepse zvuci. Probao sam da ga namestim tako i na Xr ali nisam uspeo. |
taj hall na pa2 je bio jako lep, secam ga se, i to se vrlo jasno cuje na drugom snimku, dok na prvom nekako previse pliva, vise mi lici na onaj hall sa pa3, on je bio tako malo metalan...E sad dal ces bas takav hall dobiti na XR-u ne znam, ali sam cuo par bendova koji rade na tom mixeru i imalu su vrlo korektan i lep efekt, tako da, bice to oket :)
|
2 Privitaka
Citat:
Možeš to dobiti bez imalo problema. Neka ti polazna točka budu tvorničke postavke Vintage Reverb, i kao drugi efekt dodaj Stereo Delay. Neka bude malo duži i stavi ga veoma malo, samo da popuni cjelokupnu sliku. |
Drugari imam xr12 vec duze vreme i odysevljen sam miksetom medjutim poceo je da zeza wifi prekida i na pola metra udaljenosti,pa me zanima koji ruter externi da kupim sta mi savetujete?
|
Bilo koji ruter će ti biti dobar.
|
U dogledno vrijeme bih uzeo ovu igračku pa malo,zasad pasivno čitam vaša iskustva. Koliko je zapravo praktično svirati,gledati npr u tablet s tekstovima i u drugi s komandama za mixer? Laptop je opet nespretan za ga držat "pod rukom". Kako plovite u tim situacijama?
Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk |
Ja kad ga namestim pre svirke ne diram ga posle, eventualno mozda pojačam ponekad sve generalno. Ne vidim razlog da u toku svirke stalno nešto cackas po mikseru.
Послато са LG-H990 уз помоћ Тапатока |
Ja se od svojih pocetaka osipao na one koji cijelo vrijeme prckaju po mixeru.
Otisao kao dijete da gledam poznati band u mom kraju,i na prvu se razocarao sto basista vise ne svira nego sto svira. I ja sam za da se mixer podesi prije svirke i onda se bavimo svirkom. Ali ipak mikrofon bude u pripravnosti na dohvat ruke,zbog eventualnog hodanja i pistanja. |
Citat:
|
Ne znam gdje si i što pročitao pa ne mogu komentirati.
Imaš varijantu 2,4ghz ili 5ghz rutera ali oba će raditi bez problema. Ovdje je video koji sve prikazuje. https://youtu.be/xLqc_4Q4ERY |
Pozdrav ljudi... Posto mi je moj pm1000 na izmaku snaga ja sam razmisljao da se modernizujem malo i razmisljao sam dugo o ovoj vrsti miksera. Poato je prelezao sve decje bolesti i sad se za sigurno zna da je to mikser koji je prilicno pouzdan i koji je prosao testiranja iz prve ruke ja bih voleo kads bi mi neko odgovorio joa na par pitanja... Posto sam imao miksetu sa snagom, i pasivne kutije interesuje me sada kako bi ovo sve radilo... Znaci da npr. Behringer xr 18 tera dve kutije tipa dynacord corus evolution c 12.2 koje imaju snagu svaka 500w. Jel mi jace ni ne treba uglavnom sviram do 100 ljudi svirke. Pretpostavljam da bi mi trebao neki snagas, i voleo bi da mi neko napise neki kvalitetni snagas snage do 1000w. Onda, interesuje me jel to komplikovano sve povezati? I za kraj, ja, koji ne znam namestiti ni pm1000 nego je uglavnom ostavljam na 5-55, ali imam veliku zelju nauciti sve te funkcije koje imatju ovi modeli behringera... Jednostavno me interesuje da li bi ja uspeo kolko tolko da se snadjem u svemu ovom
|
Prijatno me iznenadila cena ovog x-air xr 18 koja je kod thomanna sad trenutno 379e sto je super cena za ovako nesto... Pa sam zato i poceo razmisljati u tom smeru... Bolje dsti pare za taj behringer i joa dodati za snagas... Nego recimo za jedan pm600/3 koji je nekih 1500_1600e... Velika je razlika a ne verujem da je dynacord toliko napredniji od ovih miksera, cak naprotiv
|
1 Privitaka
Što se tiče navikavanja za rad na novom konceptu, neće uopće biti problema. Treba naučiti i svladati samo osnovne stvari, većino onoga što x air pruža ti neće niti trebati za live svirku. Za primjer, jednog prijatelja koji je bio zadrti PM1000+ sx300 sam nagovorio na prelazak, postavio mu scenu prije dvije godine na koju i dan danas svira. Prije svirke samo upali aparaturu i pojača klizač na mixeru. Pitam ga u nevjerici, jel ti to radi dobro? On kaže da nikada nije bio zadovoljniji soundom. Toliko o tome.
Predlažem pojačalo (opet behringer :D) iNuke 3000, cca 250 eura. Bit će dovoljno za tvoje kutije, i po kvaliteti i po snazi. Međutim, tu ima mnogo opcija pa može netko da još neki prijedlog osim ovoga. Što se tiče slaganja opreme i spajanja, lako se nauči popikati kablove jer je u suštini isti princip kao što si radio do sada. ZAto predlažem da kupiš neki Rack gdje će biti već složeno pojačalo i mixer zajedno, samo treba dovući kablove do kutija. Dakle ista stvar kao što si radio i do sada. |
Ja imam xr 12 i stvarno je prosto rukovanje. Malo se samo poigra kod kuće da se upoznaju osnovne funkcije. Skrenuo bih samo na jednu stvar i zbog čega ja ne nosim često xr12 na svirke. To je kad radim sa pevacima, muzičarima koji se plaše digitalnog mixera. I takodje ne znaju ništa oko zvuka. Onda im celo veče ne valja ton i ako je bolji ali valjda psiha utiče.
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока |
E ovo si lijepo rekao .
Poslano sa mog SM-J530F koristeći Tapatalk |
Ima i toga sto kazes psiholoskih efekata... =))
Evo moj pevac stalno se zali ne valja mu zvuk,te mu fali ovo te ono,ne zna ni sam sta hoce,a sve je to zato sto ne moze sam da cacka po mikseti jer se ne razume. Jedva je naucio i na obicnu da se nastima. :D Dok pre par dana je bio kod mene covek koji rastura sa sviranjem i pevanjem,jednom recju profesionalac. Koristi Dinakord 3 i neke novije dinakord kutije(ne secam se koje). Kune se da mu PA4x bolje i cistije radi na moje ozvucenje koje je tako reci dva puta jeftinije od njegovog. Inace koristim Behribger Xr12 i aktivne kutije wharfedale pro 15'. |
Pjevaci su prica za sebe. Velis, taman se naucio na stari mixer. Nauka sazeta u tri potenciometra, bas, mid i hi :-)
Sent from my XT1052 using Tapatalk |
Hvala vam kolege za ove savete i pomoc. Vec duze vreme pratim ovu temu i rszmisljam u ovom pravcu i mislim da bi ovo bilo idealno za mene. Ova gore slika koju je kolega Casper postavio, sve spakovano u jedan rack je milina za videti. Ja verujem da je i tezina i gabariti takodje prihvatljiva. E sad, video sam ds nema razlike u sistemu izmedju recimo xr12 i xr18 osim u mogucnosti snimanja, pa sam zato i spomenuo xr18 jel bi sigurno nekada dobio zelju da snimim neku svirku. Uglavnom, ozbiljno rszmisljam u ovom pravcu. Bojao sam se da je to prekomplikovano za upotrebu sto se tice namestanja, efekata itd... Pogotovo za vokal. Ali vi ste me razuverili. Posto ja ne volim puno da cackam po mikseru, ja bi verovatno kao i casperov kolega bio zadovoljan sa jefnom dobro nariktanom scenom, a vremenom bi sigurno naucio kako u hodu da namestam ono sto ne odgovara trenutno na svirci. U principu dobio bi istu stvar, cak i kvalitetniju od dinakorda za upola manje para. Da ne pominjem koliko znaci kada ne moze nijedan klizac i potenciometar fizicki da se osteti ili otkaze kao sto mi se sad desava.
|
Pojacalo iNuke je tesko-lagano 3,5 kg. Cijeli rack sa svim je do 10 kg. Dobro razmisljas i dobit ces za duplo manje para, visestruko bolju opremu.
Kad smo vec kod snimanja XR12 Xr16 ti snimaju gotov miks ono kako cujes na samom izlazu . Samo ubodes usb flash i snimas,dok XR18 ti snima svaki kanal odvojeno,vokal u jedan kanal ,klavijature u drugi itd.. Pa takav snimak mozes kuci naknadno da doradjujes i obradjujes ukoliko se razumes,ali ako se ne varam da bi snimao sa XR18 moras da poneses i laptop na kom imas instaliran neki od Daw softvera.
|
u jbt ja sam mislio x12, al posto ne moze vsti i snimanje vise kanala, ipak onda x18! jer bi ga koristio i za cubase usnimke od jednom vise kanala
|
Vst ne ide niti sa x air 18.
Sinisa jesi siguran da moze da snimaju? Ako moze, onda je meni realno i xr12 ok. Ja sam hteo samo snimati svirku bez obrade, znaci da dobijem normalan mp3 zapis. To bi mi bilo super ako to moze i xr12
|
Koristim Xr12 ,snima u wav formatu.
|
Tako je, xr12 može snimati direktno na USB i to u waw formatu. I tako cijelu večer ako baš želiš. Doduše, imam problema s nekim tipovima USB sticka, jednostavno nakon par sekundi prekine snimanje. Ne znam s čim je to povezano, nije mi se dalo proučavati. Možda brzina read/write USB-a? Jedan stick, i to sasvim bez veze, neka Kina, radi uvijek i bez problema pa njega koristim.
Ovo je snimljeno direktno na gaži i stavljeno na soundcloud bez ikakave obrade. U stvari snimak je super čist i kvalitetan, upravo onakav kako i zvučiš. Ali to ponekad zna i biti frustrirajuće, ne zbog kvalitete snimka nego zbog kvalitete izvedbe. :D |
Ovo je ekstra... I bolje nego sto mi treba. To je to
|
aha ne koristi vsti? a moze li se otvoriti cubase i snimati odmah 10 kanala u cubase ? sa tom x18?
|
Možeš istovremeno snimati svih 18 kanala.
|
znaci u Cubase ce prepoznati svih ulaza 18 kanala?? i fino snimis na sve dodeljene audio kanale u DAW?
|
|
pa ako je tako onda to je to, mozes koristiti efekte iz Cubase live, samo ukljucis monitoring, a protok imas. vidis na klipu da ima ASIO driver, to ti je to
|
Trenutno vrijeme na Forumu 18:07 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org