![]() |
Znaci,za 20sekundi ste spremni za svirku.Nisam imao BK 9,imao sam BK 5,i semplovi za nasu muziku su neuporedivo "gusci" i bolje izlaze pod rukom i u svirci.Sto se samog zvuka tice izmedju BK 5 i BK 9 nema neke posebne razlike koliko se secam kad sam preslusavao BK 9 pa mu to dodje da EA 7 bolje zvuci od BK serije,a stylovi koji su iz BK serije dobro zvuce u EA 7.Sto se editovanja tice EA 7 je daleko ispred svih aranzera koji su iz Rolanda.
Sent from my SM-A500FU using Tapatalk |
ima li portamento kao na dx ili tr/le
|
@ivangajic
Kad imate gotove ritmove i sa E2 i sa GW8 i sa BK5 i sa BK9 ste za manje od 10 sekundi spremni za svirku posle starta klavijature.:D Koliko se secam meni je kolega Morison rekao da boje bolje izlaze na BK9 u odnosu na Bk5 u sta sam se i sam licno uverio.Zvuk na Bk5 je mutniji po nekom mom zapazanju a sto se dirki kod BK9 tice,jednom prilikom kolega Nesabend rece da su kao kod Guerrini harmonike.:lol: A editovanje ritmova na Bk seriji a i na E-A7(citajuci manual) je vise za lenstine koji ce tudje ritmove samo prefarbati(moje licno misljenje) a ne za one koji ce praviti ritam od nule.ZASTO OVO KAZEM? Jer se MFX-evi i ekvilajzeri ne nalaze u Composeru za ritmove(tamo se ritam cuje katastrofalno) vec u Make-up toolsu pa kad pravite ritmove necete odmah imati uvid kako to zvuci nego morate raditi napamet. To je dobro kad imate stare ritmove ili konvertovane sa drugih klavijatura pa zelite da ih brzo modifikujete za svirku ne ulazeci u Composer a finese vam nisu mnogo vazne,ali je vrlo lose kad krecete od nule.Dakle nije za "mlade entuzijaste".:D p.s.Vidim prodajes Fa06,jel zbog E-A7 "crko mikser"?=)) |
Citat:
Ne znam to je mozda stvar ukusa ali nemoj da mislis da sam hteo nesto da naduvavam kvalitet BK 9 na taj nacin.Napisao sam samo ono sto ja mislim i ja stojim iza toga.Nikada nisam zbog nekih svojih interesa nesto hvalio ili kudio ovde na forumu. EA-7 jos uvek nisam probao mada mogu i ovako na nevidjeno da kazem da je klavijatura sasvim OK za te pare za koje je Roland nudi. |
Hmm... Ja sviram korga jos od PA80, sad imam PA3x, ali bih, iskreno, pre uzeo E-A7 nego PA900...
|
Ok,postujem misljenje,samo bi voleo da nam obrazlozis,mozda postoji nesto sto je meni promaklo kod E-A7 i PA900.
|
Tema ima naziv "E-A7 Expandable Arranger"
Prije tjedan dana sam krenuo od početka teme i očistio skoro polovicu napisanih postova. Namjerno ih nisam potpuno obrisao nego sam ih samo sakrio. Tako svaki član foruma može vidjeti što je napisano u njima i da li su brisani bez razloga.
A vi i dalje vozite po svome ... :( Molim vas da u buduće pišete samo korisne postove, postavljate konkretna pitanja i iznosite vlastita iskustva ako ste imali priliku svirati na EA-7. Sve ostalo će i dalje biti brisano i nadam se da administracija neće morati posezati za drugim "metodama kontrole". |
Portamento svakako ima bolji od korga
|
Portamento ima smisla samo ako ima LEGATO opciju. Nisam siguran da su na E-A7 to sada ubacili, na BK-9 nema legato.
Ako neko zna, neka nam kaže da li ima ili nema legato na E-A7. |
Od parametara ima Legato Switch,Legato Retrigger,Portamento Mode(Legato,Normal),Portamento Type(Rate,Time) i Portamento Start (Pitch,Note),to je u Tone Edit,a Keyboard Mixeru ima opcija Portamento Time(0-127)
|
Citat:
Dodato: @brankocustom da castis pivce, upravo probao u cubase neki midi izvuko i preko styleconvertera koga si pomenuo ubacio u rolanda....skacem do neba!!! Ocu da mi Roland plati sad za informacije hehe i ako moze od admina free download |
super, hvala ti...to je dobro ako je tako, jer je taj styleconverter vrlo jednostavan i sa njim se brzo radi. Ja sam recimo pomocu njega sebi uradio kompletan set za GW8 i naravno veoma sam zadovoljan...uh sve sam blize tome da odem da probam E-A7, ali to je "opasno", bojim se da cu je onda i kupiti,hahah
Dodato: a zaboravih, moze i pivce naravno, haha...poz |
Eto ja sam ga isto kupio,to sam obećanje dao još 2002,rekao sam kad izbaci aranžer Roland sa semplerom kupiću ga.Pošto imam pa3 koji je sređen top mogu samo da kažem ovako na keca moja zapažanja.Sve boje fabričke iz Ea-7 izlaze mnogo lepše masnije i čistije nego na Pa3.Operativnost mu je vrhunska,mnogo prečica sve na dohvat ruke.Što se tiče ritam sekcije radi čisto i masno.Sound je po mom ukusu,čak sam usemplovao neke elemente drum kita koje koristim na pa3,konkretno nogu i 8 doboša po 4 za d2 i po 4 za e2,izlazi fenomenalno.Ne mogu da kažem da radi bolje od pa3 zato što još nisam upoznao kako se prave ritmovi.kad to skontam nakucaću polako sebi sve što mi treba.Materijal koji postoji za njega i koji je dostupan nije po mom ukusu,ali za svaki dobar posao treba vremena,ne žurim jer mi je pa3 namešten,pa ću polako,ionako mnogo više sviram sa bendom.Što se tiče izrade,kućište mu je solidno,tasteri su jeftini,kao i displej,dirke nisu po mom ukusu ali su svirljive,ali za tu cenu bolje i ne može.Od boja ću usemplovati samo par što mi fali,i to jednu kontra gitaru,dve riff gitare,husnu klarinet,frulicu prodanovic(za mešanje u tercama)i možda par dx gluposti.Tako sam ja zamislio.Inače materijal koji dobijete kada kupite klavijaturu je takav da može svirka da se odradi,svadba...E sad samo je pitanje ko kako voli i ko šta želi da izvuče iz sprave.E da terce se lako prave,čak i transpose radi kada se spuste ili povise.Što se tiče tempa meni je ova fora bolja nego točkić.Sledeći korak je style composer,to kad provalim,napraviću sebi sve kako mislim da treba.Za sada toliko.
|
@svrakan:Što se tiče tempa meni je ova fora bolja nego točkić
Na koju foru si mislio?Mene bas to zanima.Ako ti nije tesko malo mi detaljnije objasni koja je to fora koja je po tebi bolja od tockica. Unapred hvala |
Pa objasnio je Morison čak su i sliku postavili,prvo je i meni bilo čudno i onda sam počeo da se igram,tipa sviram na tempu 120 i hocu na 90 da usporim stisnem minus ispod tempo tastera i otvori ti se prozor gde možeš vrednosti na jedan dodir da smanjuješ po 1,5,20bpm-a(znači do 90 bpm-a 4 puta moraš stisnuti tastera,a to može za sekundu,stvar vežbe ),i to uradiš za isto vreme kao i na točkiću.Lično posle Korga mi je sve malo zbrkano,ali stvar navike,posle 2 sata sviranja mi je leglo baš pod ruku,čak i dva displeja mi ne smetaju,ni to što nema touch....Upaljen mi uvek i pa3 pa poredim te neke operativne funkcije.
|
Hvala na odgovoru,nisam bas bio ukapirao na koju foru si mislio pa sam te zato pitao.Slazem se sa tobom,sve je samo stvar navike...kad se naviknes onda se sve to radi brzo i mehanicki,bar je tako kod mene.
|
Pozdrav ljudi,juce sam prvi put imao aranzersku svirku sa EA 7 i "izvestaj sa terena" je vise nego pozitivan,klavijatura zvuci neverovatno mocno i konkretno,sala je bila nezgodna za svirku a EA 7 je bio na visini zadatka.Ritmovi koji su zvucali "tanko" na snimcima koje je kolega Morison postavljao u zivoj svirci zvuce kako treba.Sto se solo boja tice koristio sam "expresion" pedalu radi dinamike,treba samo podesiti OTS u stylovima i sve to moze da funkcionise odlicno.O promeni tempa je vec pisano,dobra je opcija.Definitivno je "mali" opasan igrac!!!!
Bas mi je drago da ste zadovoljni :)
Neka Vas samo dobro sluze i usrece ! |
Jedno kratko pitanje.
Da li je moguce u isto vreme svirati i sredjivati klavijaturu? Kao na Korgu. Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
Ukoliko radite u Makeup Tools dok ritam ide ne moze se memorisati style,a moze se editovati.
A OTS? Ili pergomanse?
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
Ne moze,upravo probao."Can't Execute.Style Is Running."
Znaci isto kao na Yamahi, predpostavljam da je onda E-A7 sigurno dosta stabiln softverski. A to opet mora da pokaze vreme
Ocigledno je ta je to mana ove serije i BK serije.U ranijim modelima na primer kao sto je GW 8 ja sam mmogao u toku svirke da podesavam odredjene parametre i da ih odmah u toku svirke upisem.To je jako znacajno za podesavanje same klavijature da bi se kod kuce manje gubilo vremena jer uslovi podesavanja nisu isti kao na svirci.
Tako je to,neke stvari dobre ti daju,neke ti oduzmu....mi tu ne mozemo nista. |
Ja ne znam kako vi sređujete klavijature,ali ja kad sredim jedan ritam,po njemu radim sve ostale,bukvalno u udarac i svaki mi je iznivelisan,tako ću i Ea da sredim,ja to ne radim na svirkama nego kod kuće namontiram razglas i na kutiju uvek pravim ritam.Na pa3 su mi svi ritmovi iznivelisani kao i farbe.I set uvek radim na jedan drum kit,jedan bas,eventualno za dvojke još jedan,dve kontre i dve riff distorzije,i nema greške.
Ots isto kao i na korgu,plus možeš pozivati i iz performansi,i opet da se vratiš na ots,samo lock mora biti uključen. |
Tako sam i ja odradio na Tyrosu ista bas noga i ista dinamika na svim ritmovima. Takodje sam i boje iznivelisao da budu iste jacine i to sve kod kuce. Nego npr OTS i perfomanse je mnogo lakse odraditi u samoj svirci, i jos neka sminka, jer ja licno ne mogu da se setim svih pesama, koje sam trebao da popravim, posle svirke.
Evo još jedno zapažanje,preslušao sam sve fabričke elemente drum kitova,licno mi se ni jedan ne dopada,usemplovao sam bubanj koji koristim na korgu i radi odlično,taj jedan koji se koristi u ovim demo snimcima sto smo čuli nije po mom ukusu,ali je najbolji od svih ostalih,činele su mi ok,a recimo i tomovi su mi loši,ali opet to je moje subjektivno mišljenje.
|
i kako izbacuje semplove u odnosu na pa3? konkretno taj isti bubanj, kako izlazi na ea7 u odnosu na pa3?
|
Kako sam i mislio da će.Mekano,čisto i široko.Malo sam u gužvi imam dosta posla i obaveza ali uskoro ću postaviti snimak neki,nisam još uspeo bas gitaru da namestim kako volim.Dobro je to što se semplovi ne podvlače pod boje kao kod Korga,nego ga lepo ubaciš i on je takav kakav je,i onda manipulišeš sa njim kako hoćeš.
|
kako mislis, ne podvlace pod boje?
|
ako sam dobro razumeo,ne moras da podvlacis uzmes prazno mesto u useru u sound opcije i onda menu-basic i izaberes sempl koji zelis na oscilator koji zelis i imas sempl cist onakav kavog si ga i ubacio
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk |
U Korg kad importujes sempl,solo boju,podvučeš kad pod neku i zapamtiš,konkretno ubaciš harmoniku neku,i onda ćeš uzeti već neku što imaš ubačenu i na ram mesto podvući sempl,sa podešenim parametrima od te harmonike koje već imaš.U roland ubaciš sempl i on je takav kakav je kao i na fantomima.
|
Svrakane znaci dobro sam razumeo, a reci mi sto bi podvlacio uzmes u spundu prazno mesto u useru i u basic stavis boju koju zelis ne podvlacis
Ja sam na PA 3 radio "Initialize Program" i dobio istu situaciju kao na "empty" u USER-u na EA7.
|
skotali smo se :)
|
Govorim i pisem engleski isto kao i srpski, ali vas nista nisam razumeo....
|
Kad ubacis u korga boju kmp i ksf u ram kako dodelis taj sempl u user? Tako sto u soundu izaberes neku boju iz usera ili prazno mesto i ides menu basic i na osc nadjes tu boju u ramu i tako usnimis, a na rolandu koliko sam skontao samo ubacis sempl i ides save i tu je ta boja ne moras da je menjas sa nekom drugom bojom iz usera
Citat:
Ovo bas i nije pametno uvek raditi jer moze da se desi da taj postojeci program nije dobar za taj novi multisempl koji se stavlja na to mesto,pa zbog nekih parametara taj sempl i ne radi/zvuci kako bi trebalo. Najbolje je user program programirati svaki za sebe . Ako ti je to standardna praksa bila na Pa3 , nije ni cudo ako si se razocarao kako neke boje "izlaze" . |
Vex ja se nisam razočarao,niti sam rekao da ja u Korga tako ubacujem boje,moj pa3 je sređen po mom ukusu i svaki ritam i sve boje su iznivelisane,ne postoji ne postoji ama baš ni jedan sempl da ga nisam editovao po nekom svom ukusu,nisam zarobljenik brendova ni trendova,u poslednje tri godine sviram sa svojim bendom na istom tom pa3 gde sam napravio farbe tako da mogu i sa bendom kvalitetno odraditi,aranžer mi treba možda jednom u mesec dana.Nikada ne komentarišem nešto što nisam isprobao,a pošto sam Ea7 kupio samo sam izneo svoje subjektivno mišljenje sa kojim se ne mora niko složiti.Ako uspem da sredim Ea da mi odrađuje posao,prodaću pa3 i uzeti Kronosa,pošto mi treba dobar solo za bend,to mi je neki plan,ako kojim slučajem ne uspem da izvučem iz Ea7 to što želim,prodaću ga i kupiti g6,tako da je ovo test faza,a što se boja tiče ja to tako čujem,opet kažem subjektivan sam.Meni je lično bitno da ja budem zadovoljan,sa pa3 sam prezadovoljan,a sa Ea7 sam za sad vrlo zadovoljan jer je koncepcija slična Korgu,tu je najveći problem što je sprava jeftine izrade i realno je jeftina,a mnogo daje,to mogu sa sigurnošću da kažem,čak sam danas konvertovao svoje ritmove sa pa3 i gde nemam loop na perkusijama svi ritmovi rade u redu,negde ću morati presložiti prelaze,negde kontre,gde sam radio guitar mod,a bubanj sam mapirao kao na pa3 tako mi je najlakše da ga na brzinu sredim.
|
Ma ok, ništa ne sporim sve to, samo sam skrenuo pažnju vezano za ubacivanje semplova na fabrička mesta ;-) :-)
Sent from S5 |
Trenutno vrijeme na Forumu 08:31 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org