YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Dogodovštine i anegdote sa tezgi... (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4591)

nesaband 06.08.2010 20:23

sta to bese dur?=))

bokivelik 07.08.2010 00:40

....

Neso to se hvata sa tri prsta na display-u.=)):lol:=))=))

Millan 27.09.2010 00:59

2 Privitaka
U petak, svirka neka pod satrom i pred sam fajront, lik koji je ostao medju poslednjim gostima ode negde i vraca se sa kombijem i skoro da udje pod satru, otvori zadnja vrata i nosi neku gajbu, dodje pred pevaca podize je u vis, izvrte i prosu. Jbt, puna uredjenih pilica i to svezih!:lol: I uzviknu "Eto vam!" Svirao sam za pare i bez para, za pilice nisam nikad, al' eto uvek postoji i taj prvi put...:lol:

armin 27.09.2010 01:04

ovo je stvarno extra... hahaha

Dell 27.09.2010 01:22

Boze me sacuvaj i sakloni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

drakan 27.09.2010 01:55

:lol: Ako nema para dobri su i pilići. Malo krompira uz to i evo ručka!:D Svaka čast. Znači mogao vam je još malo i kombi ostavit. Toliko ste ga pogodili pjesmom!:D

jeftabgd 30.09.2010 19:05

I ja sam svirao za svakojaka cuda ali za pilice jos nisam.............ali nikad ne reci nikad..

zeljko 01.10.2010 06:33

Ajoj vidi stvarno ovo je provala godine a mozda i vjeka=))Bravo

Vule 09.11.2010 00:09

Juče sviram svadbu u Kotoru,u bratskoj nam MNE i kako sve to ide već,jedno 200 ljudi,kulturica,pristojan svet,mladoženja domaći a mlada iz Niš.

I tako se narod veseli,padaju porudžbine,svaka ispoštovana sa po kojom paricom i sve super...ide svadbica kao u priči,kako se samo poželeti može :)

U nekom momentu prilazi neki momak i predstavlja se kao mladin brat,i onako po malo drskim tonom mi prigovara zašto sviramo "te neke pesme" gde oni ne mogu da igraju,tačnije zašto ne sviramo npr blok u rumbi ili već nešto gde on može da se veseli...ja mu kažem da ljudi naručuju tako pesme (ide npr jedna rumba,pa dve dvojke,pa sa-sa,pa rumba i tako sve iseckano,ali nema veze,tako naručuju),da će i takav blok doći na red kada ispoštujemo porudžbine, i da su platili pa ako on ima neku želju zna se kako to već ide,bla bla...a on će meni "pa ja sam platio"...:lol:...vidim ja on se namrštio nešto,mislim se u sebi,da ne dodje do kakvog kurcšlusa ne daj Bože,ne ide da se bijem sa 200 ljudi :lol: nisam Čak Noris...pitam ga opet na finjaka koje pesme je naručio,kao gledam one papiriće gde su gosti pisali porudžbine,pokazujem mu i kao pitam koji je njegov papir i je li platio to...kad mangup će meni: "nisam ja platio,platila je moja sestra svadbu" :lol:

... e tu mi je bio kraj =))

Pozdrav za Niš!!!

Boban010 09.11.2010 01:16

Sad bi ti zlobni rekli,"Tolka gromada od coveka a plasi se od samo 200-nak pijandura"!=))=))

Vule 09.11.2010 01:22

@ Boban010

i to od njih 200 barem 100 je žena :lol:

...al' mislim...poenta je u nečem drugom,ne znam da'l si shvatio :)

Boban010 09.11.2010 01:28

Naravno bata Vule,mene je tako provocirao "kolega",pa sam ja hteo samo da vidis kako je!:lol:

Milan_Canada 09.11.2010 04:52

Ovaj dogadjaj se desio davne 1983!!! Svirali smo nas cetvorica (harmonika ,bas ,ritam git.,bubnjevi)i mladozenja je zeleo da njegova rodjaka peva.Pre pocetka svirke sastali smo se sa pevkom da malo probamoi ona je bilo toliko nadobudna , puna sebe ,inace prof.filozofije(takva je i u stvarnosti)jednostavno umisljena osoba a pri tome veoma pedantna i nakindjurena.Svadba je krenula i ona je pevala (nije losa).Na prvoj pauzi ona je prigovarala :nepijte toliko, nemojte ovo nemojte ono,ne uzimajte meso prstima itd.Jedan od kolega joj kaze;Ajde pevka oladi nije ovo apoteka.Aona ce :Meni nista nemoze da promakne!!!.Vreme je odmicalo i odjednom pevka se uzmuvala.Morala je u wc.Medjutim posto je wc bio zauzet otisla je u stalu.Inace imala je pantalone na tregere.Kad se vratila i uzela ponovo mikrofon kolega basista nam je pokazao ocima u pravcu njenog levog ramena .Imali smo sta da vidimo,na levom tregeru(breteli)na sred ramena -balega.Kolega basista nije izdrzao nego je upita:Alo pevka ti rece da ti nista nemoze promaci ,izgleda samo balega moze.Pevka je pobegla sva u suzama ,a mi smo sami zavrsili svadbu.

Vule 10.11.2010 15:28

Citat:

Originalno postovano od Boban010 (Post 156715)
Naravno bata Vule,mene je tako provocirao "kolega",pa sam ja hteo samo da vidis kako je!:lol:

Moram da priznam da nisam skapirao tvoju posalicu :">

gega 10.11.2010 15:31

**

Vule....taj tip koji ti se mrstio.....da nije bio Boban 10 =))

Dell 10.11.2010 16:08

nema tu puno igre detektiva sherlock holmesa, ako je rekao da je mlada iz Nish, znamo ko je dosao cika Vuletu da se mrsti :D
A ova Milanova prica je isto extra ;)

grandia 10.11.2010 17:02

ja nisam skontao nista =))

boban je iz pirota a mlada i njezin brat su nislije ... vule je iz BGa ... kako da mlada plati svadbu kad je za to mladozenja duzan, koji je ocigledno crnogorac (MNE) ?? :lol:

toni010 10.11.2010 17:20

Evo da vam kazem sta se meni poodavno desilo sviramo proslavu medicinskog centra i u pauzi ce moj kolega da najavi da gosti sednu na svoja mesta kako bi prosla pogaca koju dever nosi -- sta da kazem van svake pameti
Dodato:
Evo jos jedne interesantne situacije sviramo mi i ja bacim pogled na klavijaturu mog kolege a ono iz klavijature izlaze mravi bube itd

Ace 10.11.2010 22:18

@Grandia ..... ma nema to veze ... bratstvo i jedinstvo ... znas :D

milanceshow 11.11.2010 04:58

@Boban010
Nisam ni ja ukapirao!!!!!U cemu je fora?

Boban010 11.11.2010 10:06

Nema fore,stvar je u tome da podrzavam Vuletov stav i nacin na koji je oladio idiota.E sad ja sam se sa Vuletom nasalio sa onom izjavom-pored nje stoji smajlic,ali se moj "kolega" nije salio,cak se i ljutio sto ja pokusavam da koliko god i kad je moguce stvari resimo mirnim putem,ne izlazuci se bez potrebe riziku da nam neko osteti instrumente ili ulubi facu.Ipak je njih mnogo vise i mi im nismo rodbina.A sta mislim o tom "kolegi" dovoljno govore navodnice.
Ako je bata Vule ili bilo ko drugi protumacio na drugi nacin ovu moju izjavu molim da mi oprostite jer nisam imao rdjave namere.

Vule 11.11.2010 10:41

Samo nisam shvatio tacno o cemu se radi.

Ova moja prica i nije neki incident...vise sam izneo kao zezalicu zbog jednog meni dragog coveka koji je iz tih krajeva :-)

Ono kao,platili ljudi svadbu a familija narucuje pesme :lol:

Millan 18.11.2010 03:26

1 Privitaka
Baksis!:D

hammers 22.11.2010 14:27

Nije bas sa tezge, ali ima veze (kao :) )...
Pre neko vece zaustavi me murija, inace sam znao da su tu, ali su zaustavljali sve redom. Sa saobracajcem je bio i jos jedan od onih iz interventne...
Zaustave me oni. Sledi razgovor po protokolu, dam isprave..On meni, izadji iz vozila. Ja izadjem. Otvori gepek, ja otvorim. Pregleda on sve (to mi se nije desavalo do sad).
Pita on mene (onaj iz interventne):
-Sta si po zanimanju?
-Muzicar.
-Jel sviras negde, sta sviras?
-Sviram klavir i klavijature.
-Je l' imas neka dela?
I ja se automatski zbunim. Okrenem se da vidim nije li neka skrivena kamera, nesto tako....Mislim se, nije valjda da me murkan pita da l' komponujem?...Mislim, stvarno...Vidi on da sam zbunjen, i kaze mi: Ma na kradje i to mislim...I nasmeje se... A meni je to tako smesno bilo (mada bilo bi mi smesno da me pitao gde mi je nova prva pomoc i da mi je video gume :) ) i ja odem...
Posle pola sata ponovo me isti zaustavlja na istom mestu, i smeje se covek i pusta me...
:lol::D

josipv 26.11.2010 08:39

Na prosloj svadbi moj bubnjar je prozvao mladence da dodu odsvirat svoj prvi bracni ples umjesto da plesu! :lol::lol:

"A sadi bih zamolio nase drage mladence da dodu odsvirati svoj prvi bracni ples.....=))

Millan 23.03.2011 06:51

1 Privitaka
Kod mene opet bilo zanimljivog baksisa!:D

aleksandar031 23.03.2011 09:02

Bolje da su stavili opet ono pile :D

Dell 23.03.2011 13:26

e otkad ni tu dvadesetku svapsku nisam vidio :D mada je ljudima draza bila ona plava s klavirom na pozadini :)

Simke 23.03.2011 13:35

Nekad sam se vise radovao tim starim "20 deutche"nego sad ovim evrima!Bilo bolje vreme.....eeeh...8->
@Millan
Cuvaj ti to...mozda se ponovo vrati;)

Millan 23.03.2011 15:23

I ja sam se obradovao kad sam video, probudilo lepe uspomene...;) Mada bi' se piletu mozda vise obradovao....:lol:

xxl 23.03.2011 15:46

Citat:

Originalno postovano od Igorčina (Post 36962)
Banex manijače jedan!!! Pa zar 93 godište!!! He,he...piletina aaaaaaaaaa!?

Nije to tako ni staro
Dodato:
E vidim vise je bilo tuca i strahova nego zabave, ja sam zbog toga skoro batalio narodnjake sad sviram samo novije narodnjake i zabavne i takve lokale trazim.
Od subote prosle kad sam u jednoj diskoteci dozivio vec 3 vikend zaredom tucu (Bos krupa)
odlucio sam ili raditi samo u mirnim objektima ili bataliti svirku za sva vremena.

bokivelik 23.03.2011 22:22

Citat:

Originalno postovano od Millan (Post 177770)
Kod mene opet bilo zanimljivog baksisa!:D

Eh uhvati me neka nostalgija za ovom dvadeseticom. :(Kako smo tada lepo ziveli ovakvih dvadesetica....Uh..=((

baltik79 29.03.2011 17:59

Evo prostora da se izjadam.Sviram u subotu za nekih stotinjak penzionera.Pridje mi jedan dedica i hoce da pjeva.Ja dam mikrofon,dedica poce pjevati a iz usta vonja li vonja.Nema njega ni u ritmu sto je najgore.Otpjeva on par pjesama i vrati meni mikrofon.Kad sam poceo pjevati onaj vonj me je toliko smlatio da sam za sekund mogao povratiti. Desavalo mi se i prije slicno ali ovo cu pamtiti za citav zivot. FUUUUUJ.

Simke 29.03.2011 18:06

E pa ja sam iz tog razloga presao na pilota...a ako smrdi znam da je zbog mojih usta(mada dezifikujem ja to sa najmanje 1dcl neke vatrene vode)!!=))

baltik79 29.03.2011 19:52

Simke,imas dobre sisteme za zastitu. Svaka ti dala !

gagan 29.03.2011 20:12

E moji drugari a dali vam se desilo da se tip koji je uzeo mik od pevaca desi da se ispovraca na njemu a mik daljinac naravno .Mi smo samo culi ,,, ako te upita nekoooooo buaaaaaa, strasno kolega pevac je posle pevo na bubicu od lupetala mislim bubnjara , a mi popadali od smeha hahahahaha. Svasta ce mo mi muzicari da dozivimo i da se svakojakih bisera nagledamo hahahaha

caka012 02.04.2011 08:52

Sinoc u jednom restoranu radili akustiku, i jedan tip nas zvao, mi dosli kod njega za sto, narucio 6-7 pesama, deset puta izvadio novcanik i vratio ga u dzep i na kraju izvadio jednu od 100 dinara i jednu od 50 i stavio na harmoniku. Kaze, "nemam vise, mozda je malo ali je od srca. I da znate, ja vas mnogo postujem, jebes pare".

milanmix 26.04.2011 17:48

evo jedne moje skorasnje dogodovstine. krenemo sa kolegom na svirku i svratimo po kolegenicu a ona zivi blizu cigan male.popili mi kafu i kad smo stigli kod auta neko uzeo iz njega mixer i zvucnike...strasnoooo....

Millan 26.04.2011 23:31

U, al' ti je dogodovstina...:( Ovo je vise za "Hajde da se zalimo"...

Millan 09.05.2011 11:51

1 Privitaka
Jel svirao neko na septickoj jami!?:lol:

Trenutno vrijeme na Forumu 01:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org