YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Svirka i alkohol... (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4637)

keyboard 14.11.2010 21:35

Kad radim svadbe, na početku svirke, popijem jedan jagermeister da mi malo "siđe" niz grlo i onda oko pola noći još jedan i to bi bilo to što se alkohola tiče. :D Kad ne pijem alkohol onda pijem vodu ili sok od naranče. E sad čuo sam da sok od naranče nije dobar za glasnice pa me zanima da li je to istina ??

zeljko 14.11.2010 21:41

Ja od soka od narandze dobijem samo zabe u stomaku:lol:Zato pijem pivu samo heheh....Pooz

Skypi 07.12.2010 09:02

Pozdrav svima
Sto se tice pica bilo je toga.U umerenim kolicinama je korisno jer
da malo energije.Ne valja preterati jer moze s...... svirku a
i ostavi ruzan utisak na goste.Uvek moras imati u vidu taj utisak koji ces ostaviti jer cesto ce neko od prisutnih da te angazuje kad bude potrebno.
Za one koji pored sviranja i pevaju.
Pre pocetka svirke dobro je popiti na tenane neku zestinu zbog opustanja glasnih zica.Guste sokove,gazirana pica,pivo i spricere izbegavati.
Najbolje cisto vino,a za anti alkose negazirana voda.
Izbegavati ohladjena pica.Samo sobna T.
To su moja iskustva sa cugom na svirkama.
Ali bilo je dosta svirki gde se skapavalo od zedji jer
,,tuces'' satima bez pauze i pijes sopstveni znoj.

dexa1976 07.12.2010 09:36

zavisi kako je drustvo kome sviras ako su veseli jos pogotovu ako ih znas iz grada naravno da moras da popijes
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();} else{setTimeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden">

harmon 09.12.2010 18:22

ne pijem nista od alkohola ,samo kiselu i nju sto manje.]
extra sam oodnosima sa pevacicama

eko_77 09.12.2010 20:57

Na početku nešto žestoko da pripremim želudac onda pređem na pivu i to sve u grancama normale!;) Gledao sam muzičara na jednoj svadbi,kako povrača po klaviaturi,to ja sebi nikad nebi mogo dozvoliti.

sijakm 13.12.2010 09:06

Ja nikada ne pijem na svirkama, nije mi potrebno da bih bolje odradio. Za glas mi je najbolji lek san i nista vise mi ne pomaze osim toga.

svirko 13.12.2010 12:08

Ajmeeee......

ja pred jedno 10-tak dana.....bio neki dernek kod mene u firmi......ja popio skoro tri litre likera od višnje......
Kako sam došao doma....nemam pojma....znam da je mjesto derneka bilo udaljeno jedno 50-tak kilometara od moje kuće....
Kako sam odsvirao....nemam pojma.......početka se sječam....prvih sat-dva....
Sjećam se samo da su đepovi bili puni para......:D:D:D:D

gega 13.12.2010 13:03

**

Svirko.....jesu li dzepovi bili puni para pre ili posle svirke =))=))

svirko 13.12.2010 13:26

=))=))=)) posle...@gega....posle...=))=))
Hbga, nakupilo se onda svašta.....problemi....dobro društvo...i krenulo.....

zeljko_mo 13.12.2010 16:49

znate kako je kod rolanda g600/800 .... ima idealno mjesto za pepeljaru i alkohol... tako da je jedna strana pepeljara,druga hajneken ili jeger... jos nikad nisam svirku imo bez alkohola.. (zar se moze svirat bez alkohola?)

driftkiller 13.12.2010 22:48

Vjeruj da se moze svirati bez alkohola i to super se svira. Msm da ko moze da izdrzi bez njega super je, al eto. :)

Pozz

buco bass 14.12.2010 10:06

dvadeset godina sam proveo u kafani i nikad se nisam napio naravno popije se nekad neko pivo ili nesto drugo ali to je uvijek u granicama normale ali zato stose tice cigareta e bez toga nisam nikad mogo pogotovo kad nema puno pauza ja nju moram zapalit pa stabude

pikoloh 29.12.2010 21:02

poneko pivo ali sve u granicama jednom mi se desilo da sam prepio pa sam ispado iz takta ali bilo je veselo

boomerang1 09.01.2011 12:53

vino..bez alkohola nema ni dobre svirke ali u odredjenim kolicinama
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();} else{setTimeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden">

efendija80 15.02.2011 21:37

Ja pjevam, i uglavnom pijem, ali u granicama normale, i to iskljucivo crno vino, sve drugo mi ne legne dobro za grlo nekako, a sto se pijanstav tice dogodilo se par puta, al kontroliralo se nekako, uglavnom je dobro bilo, al treba pazit, posao je posao :D

whaddeva 20.02.2011 11:27

Maksimum 5 piva za vecer ( od 19:00 - 24:00 ) koje picence svakako opusti ali prekomjerno je vrlo lose za tehniku i kontrolu.
Pjevacice su nuzno zlo, ako je mlada i neiskusna pomognem i zastitim koliko mogu a sa starijim i iskusnim korektno koliko se moze, uvijek fino i sa osmijehom, ubaci tercu gdje god moze i prati okom kad uzima baksis.... :)

Oasys 20.02.2011 11:31

Najcesce pijem Pelinkovac, ali kazu da nije dobar u velikim kolicinama.

namik 20.02.2011 11:56

U velikim kolicinama haha.. E ja mislim da to vrijedi za sve sto konzumiras. :D

Oasys 20.02.2011 14:07

Pa ja ne mislim tako. Jer je umjerenost najzdravija. I vitamini su zdravi ali kad ih ima previse dobijes VITAMINOZU. :)

Dejan 20.02.2011 17:01

Ja pijem,naravno,hocu i ja da uzivam na svirci,haha.Popijem onoliko koliko mi je dovoljno a svirka mi nikad nije trpila.Pijem obicno štok ili pivo a moze i dobra rakija,sto da ne.Inace sam gadljiv,nasao sam u soku dlaku i vise ga nikad nisam probao.HAHAHHA.Salim se. ;)

milos1 20.02.2011 17:21

Ja pijem gusti sok!alkohol ne konzumiram!

Razer 20.02.2011 19:22

ništa od alkohola :D kod mene

Dr.Artist 06.05.2011 09:48

Mora se malo kad se dugo radi ....desi se da bude i puno ali opet i to puno je u granicama normale :)

bianconero 08.08.2011 03:57

dok sviram i pevam pijem vinjak ili viski,a posle svirke volim da cepim pivo jer mi se ranije desavalo da za vreme svirke kad pijem pivo podrignem dok pevam :D

alenbar 08.08.2011 04:05

ja mogu da kazem kad sam imao nekih 16 god.tako sam se ubio na jednoj svadbi da sam piceo dirke da preskacem.i onda sam vidio da muzika i alhohol meni to ne ide nikako,a i ipak ljudite plate daim pravis stimung i veselje a ne daim upropastis jos pogotovo ja sto nemogu da konzumiram alhohol dok radim.tako da nikako i nepijem

Tomo007 15.08.2011 02:53

bas sam procito sve vase komentare i zacudio se sto niko nije reko da pije bambus ili vino :D izgleda da sam ja jedini svirac koji pijem bambus :) uvjek dok sviram pijem pomalo, mislim bambus je slabo pice pijem ga tokom cijele veceri i nisam pijan, mrzim imat suho grlo tako da je odlican :D na srecu jos mi se nije dogodilo da se ubijem od alkohola, ali nikad ne reci nikad :D

smuchac 15.08.2011 12:44

Kad sviram,moram da popijem nešto,a većinom bude alkohol. Ne sastavljam se ko zmija već uživam u piću pa mi se na svirkama ne dešava da ne znam gdje sam i šta radim. Kad je neka ribarska večer tresem crno vino s mineralnom jer na takvima večerima vazda nešto jedem ili ribu ili nešto u tome fazonu pa onda samo lud ne pije vino. Pivo me uspava pa ga ni inače ne pijem a kad smo u kojoj birtiji ide vodka bitter. Ništa treće ne pijem osim sokova.

Vule 15.08.2011 15:18

@ smuchac

Ne napisa li ti na jednoj temi kako tek pocinjes da sviras i ulazis u tajne ovog posla a ovde po kojekakvim dozivljajima koje imas ispade da si vise zivota proveo na svirkama u kafani nego kod kuce i da imas materijala za tri biografije samo sa svirki? :lol:

Izvini sto ja ovako pitam ali kako otvorim forum iskaces sa neke teme sa novom pricom,pa reko bolje ovako direktno da te pitam u cemu je fora?

romario 15.08.2011 15:23

;)

smuchac 15.08.2011 16:47

Nema fore nikakve. Imam sada iz sebe skoro 40 svirki što smatram još uvijek debelim početkom sviranja. Svaka svirka je novo iskustvo pogotovo ako se nešto desi da se ima za ispričati. U temi se pita pije li se alkohol na svirkama i ja sam napisao svoju priču. Ja za sebe sviram već 7-8 godina al da sam pred nekim svirao ili imao nastupe/svirke,do prošle zime nikad u životu.
Zato možda izgleda blentav moj post,al eto da i to razjasnimo. ;)
A to šta iskačem iz nekih tema,iskačem jer sam tek sad došao na ovaj forum.

Dell 15.08.2011 17:32

Vule, nema kod njih kafana, kod njih je konoba :D :D :D

Vule 15.08.2011 20:06

@ Smuchac,pa ti i kazem...40 svirki do sada a svasta ti se desilo. Na nekoj temi si pisao da si vec dva puta sa policijom imao "bliski susret"...prilicno dinamicno za tvoju dosadasnju karijeru. Evo i ja i neke kolege smo imali vise od 40 svirki samo u poslednja dva meseca pa nam se nista ne desava...@Makso rece da mu se za 25 godina nista nije desilo...samo sam konstatovao tvoju burnu karijeru,to je sve

smuchac 15.08.2011 23:14

Dinamično je jer se smije svirat do ponoći a gazda nam obično kaže da sviramo dok policija ne dođe pa je najvjerojatnije zato kod mene više susreta s policijom nego kod drugih. :D
Daleko sam ja još od karijere. ;)

bucos145 15.08.2011 23:38

Sve zavisi, ako radim blizu kuce onda pijem vise, a ako dalje onda malo manje... :) pretezno pijem pivo... popijem 7-8 komada i to mi je ono ok... :)
Kad sam trezan skroz onda mi je smor, onako mi je puno bolje...

Dell 16.08.2011 01:50

@Smuchac A Vule, Makso i ostali tezgaroski "vuci" po vama nikad nisu imali problem s policijom i nikad nisu svirali poslije dozvoljenog vremena. Ako se potrudite da nadjete, Vule je zbog toga zajedno s opremom zaglavio u zatvoru i opet ne spominje nikakvu dinamiku.

smuchac 16.08.2011 13:35

Svatko tko se bavi ovim poslom ima takvih iskustava. Ja jesam nitko i ništa i miljama sam daleko od spomenutih iskusnih "vukova" i od mnogih drugih s foruma,ali svejedno varate se ako mislite da je pokušavam sebe gurnuti u neki prvi plan s ovim što pišem. Ja sam najobičniji "čoban" po pitanju svega oko muzike pa tako i iskustva i staža u ovom poslu,ali kao takav ne vidim razlog da u temi ne iznesem svoja iskustva iako su malena i prema ostalima "mlađa" jer sam tek počeo ovaj posao i aktivnost na forumu pa sad vama zvučim kao neki balavac koji soli pamet naokolo ali zapravo nemam tu namjeru jer svojim znanjem nisam u poziciji da pametujem. Možda neki "svježi" članovi ne pišu ovoliko jer misle da dok ne postanu netko i nešto da je bolje da šute što je po mom mišljenju krivi korak. Ne upoznam li se s forumskom rajom,đaba mi sve šta visim tu. Svi smo jednom počeli pa tako i ja i mislim da nisam jedan od onih kojime treba svaku rečenicu stavljat pod povečalo što nije prvi put otkad sam ovdje pa se ovako u početku svega,najiskrenije nisam osjećao dobrodošao. Možda sve krivo vidim,ali još sam djelomično pod tim dojmom. Zato forumi i služe da se zezamo,prepričavamo iskustva i da se družimo i jedni drugima pomažemo u ovoj struci.

Napisao sam ono jer je tako bilo i o tome se piše u temi iako se pomalo kosi s naslovom pa savjetujem da se vratimo nazad sad kad sam vam se "ispovjedio". ;)

Vule 16.08.2011 13:41

@ Smuchac,mnogo si ti neki osetljiv i emotivan momak...popij neku,bice ti lakse :)

smuchac 16.08.2011 13:52

Ja osjetljiv? :">
Ma nisam,samo mi je nekako čudno da mi je netko stalno u "retrovizoru" za svaku koju napišem. :confused:

Deeda 29.08.2011 06:02

Ja popijem 2,3 samo da se malo relax,opustim sto se kaze i udaraj...
A inace popijem neki sok XD

Trenutno vrijeme na Forumu 00:37

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org