![]() |
Khm...
ma nisam čačkao na tome.. taman sam skužio kljav i sad opet da čačkam po kompu, ne da mi se. Nisam patcheve ni radio osim samplova... ne znam, imam par setova za X seriju i morao sam sam radit multisamplove...
|
Ovak,vidim da ste spomenuli AKAI format,za G seriju neznam..al X6 prima AKAI format.
Mislim da ste dobili onaj konverter S-700 sa Roland CD-a,imam par Edirol-ovih sample CD-a sa bojama. E sad,kad preko tog konvertera vadite sebi boje koje vam odgovaraju...glavni fajl (kao na gorgu KMP) je na Rolandu SVD,a KSF na korgu je za roland DAT fajl. Znači npr. PIANO 1 se sastoji od: PIANO1.SVD i Smpl001.DAT,Smpl002.DAT,Smpl003.DAT.....idt. |
Znate šta mene zanima,a nisam stigao da probam...da li mogu da se ubace textovi u Fantoma,ono i da se lista umesto sveski dok se peva...jbg,svi uslovi su tu,ekran i to,pa ne znam je li neko to probao?
|
Može,ja sam si stavio par pjesama i ljepo se vidi.
|
Možeš li u dve reči,gde se stavljaju,u koji folder i kako ih pozivaš?
|
Stavljaš ih u TXT folder,neznam dal je isto ko na G seriji,al na X seriji ja pritisnem SHIFT+ENTER i onda stisnem "Import Text" (F8) i odaberem tekst pa Enter.
I to je to. |
Khm...
Citat:
Baš sam jučer ubacivao nešto i nisam sačuvao kao project i neeema... al dobro je što nisam puno radio... |
Nemoras svaki put SAVE AS,sve ce ti ostati u kljavi,jer on to automatski sprema na usb stick,ali ako slucajno ucitas neki novi set i nakon toga ides opet ovaj tvoj stari onda ti nece podici ono sto si slagao a nisi SAVE As,isto tako ako napravis BACk UP a nisi SAVE AS nece ti podici ono sto si zadnje radio!!!
|
Da moras Save AS....
Pre rada na klavijaturi obavezno kopiraj USB memoriju u komp.... Kada radis sa semplovima.....obavezno Save As..... Ja sam radio nesto pa sam imao poverenja u to da klavijatura sve sama odradi.....pa sam se zajebo..... Cak mi se desilo da nije ni multi-sample sacuvao..... OBAVEZNO BECKUP cele USB memorije na komp.........ali OBAVEZNO |
Na jednom forumu sam pročitao da bi ipak fantom g trebao primati svd fajlove dali bi ko htjeo isprobati evo link sa svd fajlovima:
http://www.planet-groove.com/roland/patches.html |
ali...
nigdje nisam našao da se spominje g serija...
|
Citat:
|
Khm..
znam za taj site,,, samo da još znam super engl bilo bi:-O
|
Citat:
|
khm...
Citat:
da li možda spremaš samplove ručno, mislim ideš u sample list pa onda ne znam kako piše, uglavnom, spremaš samplove? ...ako je odgovor DA, kako znaš gdje ih sprema, popunjava li memoriju same klavijature prvo ili sprema na usb? ... ako je odgovor NE, onda sam zbunjen. :confused: Ajd de ajd napravi upload projecta? ja sam pokušao al neće, nešto me zeza komp il net. |
patch download
http://fantomg.navarin.de/
Evo linka za Upload i Download patch-eva za G seriju. |
Khm...
...i, kako importirati to?
...neće Ili ne znam. A SKUŽIO! fantom editor : import smf |
Citat:
|
Khm...
pa editirao sam odmah onaj post i napisao da sam skužio...
nov je site, nema još ništa... |
Download Patch
http://www.rolandclan.info/en/materials/fantom-g/
evo jos jedan link gde ima da se skinu patch-evi za FG :) |
Citat:
|
evo kako
Upalis Fantom G Editor.
1.File 2.Import SMF 3.Na klavijaturi ce ti se pojaviti ta boja koju si importovao (naravno mora ti biti klavijatura povezana sa USB kablom) 4.Udjes na WRITE na klavijaturi i snimis boju ako ti se svidja. |
Novo
http://www.rolandmusik.de/produkte/F....php?downloads
Evo novih LIVE-SET-ova za Fantom G.Ima mozda ponesto za svakoga. U svakom slucaju je lepo da se neko setio da prione na posao! |
Khm...
e! a ovo: ! NEU !! Fantom-G Update 1.11 - jetzt mit Multisampling und weiteren neuen Funktionen. Eine Anleitung sowie wichtige Hinweise zu dem Update finden Sie in der beigefügten Textdatei.
...tamo ima za skinut.. Čini mi se da je onaj update bio 1.10 znači da je ovo nešto novo??? jel netko probao..? |
ne
Nisam probao jer mislim da je to onaj isti 1.10 bar po onome sto sam procitao!
Samo su napisali 1.11. Bar mislim da je tako jer da je izasao novi mi bi vec svi znali za to ,bilo bi na glavnim sajtovima Rolanda! |
ZAnima me koje efekte koristite u Live modu i na koliko su podeseni?
|
Citat:
|
efekti
Josipv-moras malo skratiti pitanje jer je sirok pojam jel te interesuju PFX efekti ili Reverb i Chorus.
Ja koristim Hall od reverba i Delay od Chorusa. E sad kako objasniti kolicinu kad ima stotinu potenciometara. I mislim da za efekat svako ima svoj ukus. Ja licno preferiram manje Delay-a puno Hall-a a u zadnje vreme menjam tu kombinaciju u obrnuto jer sa Hallom gubis na cvrstini tj ataku same boje. Moj savet u velikim prostorijama smanjiti HALL na MASTER REVERB LEVEL u Systemu. A brzinu Delay-a bi trebalo stelovati u odnosu na brzinu pesme!Ali ko jos ima vremena za to. Ja od PFX efekata najvise koristim EQ. ali ima tu jos interesantnih fora sa Enhancer-om,Low-boost-om,Symphatetic resonance itd. I sto se kolicine efekta tice treba ga stelovati na veliko ozvucenje u kafani i to da orkestar svira ili da brekce ritam masina jer se tek onda vidi koliko efekta treba dodati u odnosu na sobno stelovanje! |
E da u tome je problem da,doma sve lijepo nastelam super zvuci,dodem na razglas,bubnjar raspali svoje,basista svoje,gitarista i mene skoro ni nema,nije to to a za vrijeme svirke nemam vremena to stelat,ja isto koristim hall i delay ali ili je previse, onda kad smanjim onda fali i onda bi najradije sve zapalio:mad::mad:
|
Khm...
...slažem se.
Prvi put kad sam klav nosio na svirku, kod kuće na HI-FI radilo sve za 5, dođem na svirku, efekata kao da nema... Nego, jel netko riješio ono sa efektima... Nedavno sam snimao nešto u studio modu i sad hoću spremit taj studio set i nakon što sam spremio automatski mi je postišavao efekte koje sam podesio... |
Pitanje?
Da li je neko video nekog klavijaturistu na TV-u ili uzivo negde da svira Fantom G?
Imam utisak da je jako mali broj ljudi koji sviraju ovu klavijaturu. |
Polako,prvo da je ljudi srede za svirku...:lol:
|
Ja još nigdje nisam vidio da neko svira Fantoma X/G i ostale modele,čini se da svi pate na KMP i plastiku. :D
|
Khm..
ajde tko se hoće mijenjat za kompletan Project za G6?
Btw, nisam napravio mnogo, al... |
Evo ja cu,nemam ni ja puno al eto!
|
Khm..
Ajd!
Kako? Msn? |
Imam Skype.msn nemam!
|
Khm...
Evo, sad ga imam i ja, al ne mogu reć da ga baš kontam 100%...
Nick mi je isti kao i ovdje.:-h |
Ma jednostavan je,malo se poigraj,cujemo se navecer ja sad radim!
|
Khm...
Evo još problema...
Snimam ja tako na G6 pjesmu i sve relativno ok... Spremim ja to skupa s vokalom i sve ok par dana... Danas ubacujem neke nove samplove i malo sam dorađivao nešto i ajd, idem ja na "save as" (PROJECT) i napravim replace na stick za ne daj bože... I sad upalim klav. i idem pustit onu pjesmu i naravno idem na "load song" i pjesma stoji u popisu, ali kada loadiram, ništa ne otvara u seq - pjesme nema! Pogledao sam one samplove, tj. vokale u wavu i tu su u sample list, al glazbe nema! Isto tako je i sa midi fileovima! Ako su na sticku i zatim se napravi save project na stick, ti midi fileovi nestanu! Zna li netko nešto o tome? ...i portament mi ne radi u USER PATCH!?! tek kada tu boju prebacim u live, tamo radi normalno! ...why? |
Trenutno vrijeme na Forumu 13:56 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org