YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Hajde da se zalimo! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=7897)

VUNIMRAV 27.07.2013 12:39

Pa to se taman ne slaze,tebi treba "tiha voda"-Bacvanka,ili Banacanka i Bacvanka pa da "snimak" bude u stereu!

tranzit 27.07.2013 12:47

Ama nekako mi te "preravne", isto kao i lokalitet odakle dolaze... =))=))=))=))

gitar 27.07.2013 13:08

Pa nije baš sve tako ravno... Ima i poneko brdo ;)

tranzit 27.07.2013 13:24

Ima, ima... stanes na kemen i vidis Bec... =))=))=))=)) ...a pogotovo oko Vrsca, Ecke i Zrenjanina... =))=))=))=))

Dell 27.07.2013 14:55

Nemoj tako, imaju oni i Frusku Goru, pa do Slovacke nema vece uzvisine nego kad se popnes na "lojtre" da namjestis antenu. Inace, moze tebi sjest neka Duvanjka, samo ne znam bas jesu li one Hercegovke, tu mi granica bas nije ostra kao recimo Ivan Sedlo, Makljen ili Tjentiste. Po govoru su ciste Bosanke :D

tranzit 27.07.2013 15:27

Ama nisam ja bas toliko probirljiv, progledacu kroz prste :lol::lol::lol::lol:

sale_band 27.07.2013 16:50

Ali je ipak cinjenica da su se te krsne hercegovke uglavnom palile na nas iz centralne Bosne, pa vi vidite sad.... ;)

tranzit 27.07.2013 17:06

I tu imam alternativu, sva rodbina mi je u centralnoj Bosni, pa je i meni tamo domicil... ama k'o kameleon :lol::lol::lol::lol:

sale_band 27.07.2013 17:12

Citat:

Originalno postovano od Dell (Post 249908)
Nemoj tako, imaju oni i Frusku Goru, pa do Slovacke nema vece uzvisine nego kad se popnes na "lojtre" da namjestis antenu. Inace, moze tebi sjest neka Duvanjka, samo ne znam bas jesu li one Hercegovke, tu mi granica bas nije ostra kao recimo Ivan Sedlo, Makljen ili Tjentiste. Po govoru su ciste Bosanke :D

Kad su zene u pitanju, nije bitna "dikcija", a, Tranzite? Haha

tranzit 27.07.2013 17:15

Ama moze i da laje ako bas hoce... je*e se meni... more se pjeni... :lol::lol:

zeljko 27.07.2013 21:21

Jbg.zadnji u temi ajde da se falimo,pa moram i ovdje da napisem a ima tu sta da se i pozali svakako..Pala 4.na lottu,priblizavam se polako 6.:D

Dell 27.07.2013 23:06

Sale, sjedni 1, kod nas je i dalje aktualna ona iz Kaknja ako ti se ne gadi :lol: :lol: :lol:

tranzit 28.07.2013 00:00

Prc... =))=))=))=))

nesaband 28.07.2013 01:55

jel ovo tema "hajde da se zalimo",......ili?=))
Dodato:
Evo ja cu malo da se zalim.Nasvirao sam se danas onako zestoko,od 15h-24h sa samo jednom pish pauzom,vapio sam da dodju trubaci ali jok,danas ih nije bilo,izgleda da su nasli jagnje.:(

tranzit 28.07.2013 02:31

Kako si rijesio problem sa cigarama za to vrijeme ?

nesaband 28.07.2013 02:45

Piksla je uvek pored mene tako da za to nije bilo problema.:">

zeljko 28.07.2013 05:52

Ma ja bih imao uvijek sta da se zalim,samo nema mi pomoci ni pomocu trikova:lol:

Milan$ 30.07.2013 03:37

evo da se pozalim i ovde,ne samo na face-u,ako je to za zaljenje uopste,mada opet baceni novci po meni,iako ih nije bilo puno,ruku na srceB-) Kupio sam Dynacord pm 1600...svima vama koji mozete da radite na ovom ogavno mutnom zvuku, na ovim uzasno muljavim efektima, i do j*ja nepreciznim predpojacalima, SVAKA CAST NA HRABROSTI:lol:...zadrzacu ga,jer vokali s kojima radim mnoooogo vole kad ga upalis a ono zasija legendarno 5-55,a nakon toga test,test,test,est.est.est.st,st,st,t,tt t t t t t tt i tako do sutra,pa kad ovaj rasipajuci hall u kombinaciji sa kilometarskim ehom pokrije i neki fals u pevanju,pa njihovoj sreci nema kraja=)),,,soundcraft feat lexicon konZa..pozz svima

Vex 30.07.2013 05:44

Milane, druze, brate, svaka ti čast, kao da sam ja pisao post za Dinacord :) samo tebi svaka čast sto ces ga zadrzati... Meni sreca retko kad se desi da moram da radim na Dinakordu, uopste se ne stelujem, ne vredi... Kad dam bas on podigne sve moguce i nemoguce niske frekvencije, dobijem samo brum, kad mrdnem srednje iz momenta dobijem pleh, serpe, lonce i kompletno kuhinjsko posudje a od visokih nema ni V, samo neki srednji visoki i oni "prljavi" visoki... Ukratko-jednom nakazna serija mixera, Bože sacuvaj.

Sent from S⁴

just_be 30.07.2013 10:04

Vex:

"kad mrdnem srednje iz momenta dobijem pleh, serpe, lonce i kompletno kuhinjsko posudje" ... Objasnio si!

Potpuno razumijem kako ti je Milane, jer radim na njoj dugo (nije moja), skoro sam radio svirku na yamahinoj mixeti ( ne mogu se sjetiti serije ) bio sam odusevljen zvukom. Potpuno druga zvucna slika. Mogu dati savjet svima dobronamjeran -- ZAOBIDJITE DYN PM --

tranzit 30.07.2013 10:07

Primite obojica moje iskreno i duboko saucesce za pretrpljene muke =))=))=))=)) Uskoro ce ljudi poceti da traze od Dynacorda, novac za odstetu tj. nanosenje tjelesnih povreda.

Milan$ 30.07.2013 10:36

Sve sto rekoste drugari,je ziva i tuzna istina o dynacordu,a da ne poverujes da je najskuplji u klasi powermixera, mada i nije neka konkurencija,ali ovaj prednjaci s cenom,a za sta? za jedno veliko nista od zvuka...sto ga vise slusam,sve vise mi se cini da ce ipak na tender...:mad:

mirandess 30.07.2013 10:48

Milan$ Ni klavijature bez Nord-a ni miksete od Dynacord-a :D Ti su mi najjaci "zamrce"(herc. izraz za zatamnjeno) eq k'o da iz bureta pjevaju a ne iz kutija, a o delay-u da ne pricam. Kad kazu test, mozes otic iz Mostara u Jablanicu na janjetinu i vratit se jos ce ostat ono st st st st st :D

zeljko 30.07.2013 12:13

Dobio samo 32 eura na lottu a pogodio 4 broja:(Neki dobiju i 60 eura a ja samo toliko.Kad god ja nesto dobijem,uvijek bas meni najmanje.Koje sam srece mislim i 6 pogodaka kad bi dobio ja bi opet najmanje dobio a treba i 4 broja pogodit i to nije lako.Nadam se da ce uskoro i 6.da pukne pa kupujem neku jahticu i odo na more.Napustam njemacku sad pa sad:lol:

A sto je najgore pogodio 4 broja a peti poredm umjesto 31 ja krizao 32 pff.Odmah sam morao sljustit jedno pivce da se smirim hehe

Ponasao sam se kao onaj iz serije "Tjesna koza"kad je igrao sporsku prognozu:lol:

harepa50 09.08.2013 01:39

Momci sa Dynacordom, moje iskreno žaljenje :( :lol:
Ne reče Milane koja je generacija Powermate-a (I, II, III), mada nije ni bitno, svaki je isti :lol:

tranzit 09.08.2013 01:44

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 250110)
Dobio samo 32 eura na lottu a pogodio 4 broja...

Moj Zeljko, kakve si q**te srece, ti da se i za onu stvar uhvatis i ona bi se sasusila... gledaj da nadjes neku (ali mladju) koja ce to da obavlja za tebe kad prituzi... nemoj niposto da rizikujes, veliki si baksuz =))=))=))=))

zeljko 09.08.2013 02:00

:lol:Ma polako tek sam poceo od skora da igram Lotto i vec dobivam.Do sada sam po mom proracunu dobio ipak svoje pare Koje sam uplacivao nazad i to je nesto.Ja Imam neki osjecaj da ce uskoro da pukne 6.ako prije Toga ne dobijem rak pluca od pusenja pa me zezne a Imam kombinaciju koja mora sigurno izaci kad tad:lol:Svake subote popijem 6 piva i koji brojevi budu u cepu unutra te igram:lol:

tranzit 09.08.2013 02:29

Hahahahaha... ti si neponovljiv.

Milan$ 09.08.2013 03:02

dynacord je prva serija,mada probao sam skoro i pm1000/2, da izvines isto sr***e,samo drugo pakovanje, malo cistiji zvuk,i za nijansu bolji efekti...sve u svemu-mnogo para za malo kvaliteta,,,

nesaband 09.08.2013 07:00

Dinacord je Dinacord,mozete vi da se zalite koliko hocete.Jos uvek mi se nije desilo da mi ton na bilo kom dinacordu bude los.Tek prica o tome da Dinacord ima lose efekte,e tu ste bas preterali.

zeljko 09.08.2013 10:48

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 250905)
Hahahahaha... ti si neponovljiv.

:-??

sale_band 09.08.2013 11:40

Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 250907)
Dinacord je Dinacord,mozete vi da se zalite koliko hocete.Jos uvek mi se nije desilo da mi ton na bilo kom dinacordu bude los.Tek prica o tome da Dinacord ima lose efekte,e tu ste bas preterali.

Sve zavisi šta se podrazumeva pod "loš ton" ili "dobar ton"
Ja ne bih dinakorda niposto... Moj A&H zed 18 u kombinaciji sa lexicon mx300 i behringer ultragraph pro, jede dinakorda za večeru, a cena ove dve kombinacije nije ni blizu...

Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2

caka012 22.08.2013 00:08

Ja sa Dynacord mixetama nemam lose iskustvo, jeste da imaju mnogo drugaciji zvuk od npr Yamahe, (mislim na EMX5016cf, sa njom sam skoro radio jednu svirku i bio sam vrlo zadovoljan), ali bas ne bih to tako nisko ocenio. Dugo sam radio sa kolegom koji je imao PM1600/1 i nikad nisam bio razocaran njenim zvukom. U poredjenju ove dve mixete koje sam naveo, sasvim razlicit sound, ali nikako jedan bolji ili losiji od drugog.

A i da se zalim malo. Nocas sam dobio staklo u oko, razbila stoka casu u stub koji je stajao na metar od mene i mene parce pogodi pravo u oko. Na svu srecu, malo je suzilo proslo, bez ikakvih posledica. Odmah smo prekinuli svirku, inace je bilo 3 sata ujutru, postalo vec gnjavljenje. Drustvo je bilo ok, posle mi se izvinjavali, odvezli budalu kuci, svi su bili normalni, samo jedna budala pokvari slavlje.

romario 22.08.2013 07:25

Uvijek ima ta jedna budala ...

Vex 30.08.2013 02:01

Lele kad mi potraze Vranjanku vise puta u jednom danu... Jos mi ne daju da je sviram u rumbi, nego mora smaracina.... Strašno! Ispiranje mozga od pesme.... Zakonom bi je zabranio... Nju i Zajdi zajdi.... Eventualno bi dozvolio na pomanama, za to su extra, za veselje nisu!

Sent from S⁴

Dell 30.08.2013 02:29

Sto bi rekao moj ucitelj harmonike Ramazan pjesme - nikad da zavrse :lol:
Inace, da je meni svirat te pjesme preporodio bih se, da vidis sta se u Hercegovini svira...

Vex 30.08.2013 02:59

Bolje sto ne znam tu hercegovacku egzotiku :-)

Sent from S⁴

tranzit 30.08.2013 03:16

Cini se, da se ni muzicari ne mogu pohaviliti nekom posebno visokom muzickom kulturom. Cudno neko vrijeme doslo.

Vex 30.08.2013 04:27

Znao sam da ces se ubaciti Tranzit sa tom pričom.... Lako je tebi da se praviš pametan iz studija, izadji malo na teren da ti ispiraju budale mozak, pa ce ti pesme dobiti skroz neku drugu dimenziju, veruj mi, taj aspekt koji si pomenuo ti neće pasti na pamet. Pitaćes se samo dal su ti neki gosti normalni, i slično, više ćeš se baviti psihologijom pijanog gosta balkanca nego bilo čim drugim. Tako da, iako si mozda ranije tezgario, sad mislim da je bolje da mi ne staješ na muku sa tim tvojim pričama.

Sent from S⁴

Boban010 30.08.2013 11:29

Ne znam,ali mislim da je vrlo "pohvalno" sto se sve vise insistira da se pesme sviraju onako kako treba,to jest da se obraca paznja na nacin sviranja.Svirati ovako legendarnu pesmu u rumbi je u najmanju ruku pishanje na sve sto je vredno u narodnoj muzici.
Priznajem, i ja sam sviram ponekad,par sporih pesama u rumbi ili disko ritmu ali na ovaj nacin sami sebi skacemo u stomak.Pretrcimo preko onog sto je lepo a istichemo i akcenat stavljamo na bljuvotine i od muzike i od pesama....
Ma pesma brate tako ide i kraj,ako mu se ne svidja neka je ne narucuje.Ovo naravno ne moze uvek da upali ali treba pokusati uvek iskoristiti priliku,ispostovati takve ljude i sa zadovoljstvom odsvirati pesmu na "izvorni"nacin.

Trenutno vrijeme na Forumu 23:03

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org