YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   E-A7 Expandable Arranger (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28729)

veselinovicvs 07.04.2016 16:47

Hvala na savetu ali vokalist ne zelim da menjam jer sam ga uzeo nedavno i odlicno mi radi posao,cak sta vise nema boljeg ZA MENE!!!.Ja jos uvek sviram na Pa600+sound modul Ketron SD1000 i merkam E-A7 kako bih dobio sto prakticniju spravu.Svestan sam da tesko da ce da radi kao SD1000 ali nije sve u zvuku.Tako da cu verovatno uzeti E-A7 i izbeci gomilu podesavanja nego sada u ovoj kombinaciji.Hocu da kazem bice posla ako uzmem ali daleko manje nego sto sada imam jer sam sve to radio na Pa600(sto se tice panorame).U svakom slucaju HVALA na savetu i odgovoru.

tihi05 07.04.2016 19:05

kolega koji ti je to vokalist ?

nesaband 07.04.2016 19:54

Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 288810)
Pitanje br.1:
Da li kondenzatorski pilot mikrofon moze preko svog fantom napajanja da se prikljuci u ulaz za Mikrofon u EA-7?

Pitanje br.2:
Kako treba da bude kabal povezan koji spaja izlaz iz fantom napajanja i ulaz za prikljucak u mikrofonski ulaz u EA-7?

Ako neko ima mozda semu te vrste povezivanja ne bi bilo lose da tu sliku postavi uz odgovor.

Unapred hvala.

Ja izgleda postavljam teska pitanja.:lol:

tihi05 07.04.2016 22:46

Neso pa normalno da moze,a kabal sam dao u trgovini uraditi jer momentalno nisu imali zenski xlr na bananu (mono)

Isao sam cak i rasrafiti bananu i jedva ju natrag namjestio-neutrik je to :)
tako da se nisam htio igrati sa kenonom. Na banani je crvena zica na plusu a masa na sasiji,eh sad kako je na kenonu necu tvrditi. Najbolje nek ti netko to u servisu zalemi -najbolje je tako.

Ja sam reko da mi napravi za EA7 mikrofonski kabal duzine 1,5m.
Kotz + neutrik- necu vise jeftine konektore i kablove. I to je to.

nesaband 07.04.2016 23:25

Da li ti kabal ima dve zice u sebi ili tri?

veselinovicvs 07.04.2016 23:52

Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 288827)
Da li ti kabal ima dve zice u sebi ili tri?

Plus zica uvek ide na iglicu br.3 a pletenica uvek na br.1 i onda premostis pltenicu(3) sa iglom br.2.U slucaju kad imas 2 zice plus pletenica zica plus na 3,druga zica na iglu 2 a pletenica na iglu 1.
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od tihi05 (Post 288818)
kolega koji ti je to vokalist ?

T.C.Helicon H1

nesaband 08.04.2016 00:07

Hvala na odgovoru.Ja to sto si ti napisao znam a ovo pitanje sam postavio jer sam imao problem da povezem mikrofon sa EA-7 u prodavnici muzickih insrumenata pa zato pitam da li neko zna kako su pvezani kablovi sa XLR-om i sa bananom.

U prodavnici sam uspeo preko nekih adaptera da dobijem signal mikrofona na EA-7 ali mi je signal bio jako slab.Pojacavao sam i GAIN u EA-7 ali je signal i dalje bio slab.

veselinovicvs 08.04.2016 00:28

Na kenonu igle 1 i 3 su minus na banani a zica koja se nalazi na igli br.2 na kenonu je plus tj.vrh banane.Nadam se da sam pomogao.

Tesko mi poverovati da su ugradili na MIC ulaz zensku bananu a ne XLR jer je automatski slabiji signal ali mozda postoji jos nesto u podesavanjima...
Dodato:
Kad smo vec kod spajanja mikrofona sa E-A7 da li neko zna sta dobijate od efekata na raspolaganju za mikrofon?.Da li se moze dobiti reverb+delay i recimo i ekvilajzer?.

Morison 08.04.2016 10:30

-Ulaz za mikrofon ima prekidac Mic/Line. Jasno je da ako ostane na Line bude dosta tisi.

-Prebacivanje lower-a na jednu stranu bi bilo moguce ako se svi solo instrumenti ali i svi instrumenti u ritmu prebace na drugu stranu panoramom (ooogroman posao) a plus moras iskljuciti i efekte, jer su oni uvek stereo. Aposlutno bi se upropastio zvuk zarad male koristi.
Najbolje resenje je ipak zameniti vokoder sa nekim koji ima midi, jer to sto imas i nije predvidjeno za klavijature vec za gitaru. ili da ti bude pri ruci pa potenciometrom da biras skalu.

-Od efekata za mik je tu delay ILI reverb, nema EQ. Mislim da iole ozbiljan muzicar i nece ici preko klavijature vec u mikser a ovo je za instant varijante (kuci, uz drustvo) ili za pravljenje demo snimaka (jer sta god udje u ulaz je moguce usnimiti zajedno sa svirkom direktno na USB memoriju, u Wav formatu).
Takodje, da dam ideju, ovaj efekat moze da se postavi na 100% wet i da se koristi kao eksterni efekat, s tim sto return ide zajedno sa izlazom iz klavijature, sto nista ne smeta. Pod ruku je onda kontrola jacine efekta, jer se potenciometrom za jacinu ulaza u tom slucaju kontrolise kolicina efekta... Takodje, moguce je postaviti delay u sinhronizaciji sa tempom aranzera...

Teomida 08.04.2016 10:35

Ovo ¹to je Morison napisao je tačno. Mada sam ja sinoę probao preko klavijature da izguram sa vokoderom celu svirku. Vrlo sam zadovoljan. Koristim Boss V20 koji ima fantastične efekte i ne mora na mixeti ni¹ta da se čačka.

ŠŸŠ¾ŃŠ»Š°Ń‚Š¾ са Lenovo K920 уз помоћ Тапатока

Trenutno vrijeme na Forumu 01:53

Forum Yu-Midi.org pokreęe vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava za¹tięena od strane www.yu-midi.org