YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   E-A7 Expandable Arranger (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=28729)

Tomy 17.04.2016 19:49

Drum kitovi koji su označeni slovom E, mogu da se otvore i edituju.

veselinovicvs 18.04.2016 23:22

Imam nova pitanja…
Zasto kada poredjam elemente bubnja po layer-ima,recimo dobosa imam ih 4,samo mi jedan dopusta da preslusam iako sam sva 4 layer-a aktivirao(kockice u gornjem delu desnog ekrana).?
Slican problem mi je i sa gitarom.Napravio sam kontru u 2 layer-a ali samo mogu da cujem gornji,jaci,layer.I odjednom vise ni u ritmu mi nema donjeg layer-a a ni kada sviram tu USER boju preko citave klavijature?.
Da li gresim negde ili je u pitanju neki bag?.

Boban010 19.04.2016 01:25

Ili nisi podesio opseg dinamike za layere ili probas u performansi gde ti je fiksna dinamika za upper.

veselinovicvs 19.04.2016 11:17

Podesio sam dinamiku na layer-ima ali ne mogu da provalim dinamiku za desnu ruku.
Dodato:
Da li neko ima iskustva sa konvertovanjem ritmova na Ea7?.Ja sam to davno radio.Sad bih da moj set koji sam koristio godinama prebacim na Ea7 ali mi pravi problem sledeća stvar...7/8 ritam mi kovertuje ali u ritam 7/4 i varijacije rade ali kada stisnem prelaz klavijatura odsvira ali ima praznog prostora posle tog prelaza i onda bude tisina i moram da cekam da prodje taj "prazan prostor"kako bih nastavio da sviram.
Dodato:
Jos da dodam da li postoji mogucnost na klavijaturi da se promeni vrsta takta tj.da prebacim da ne bude 7/4 vec 7/8.

Boban010 19.04.2016 14:42

Dinamika za desnu ruku ti je na levom ekranu Keboard mikser,a funkcija key touch.
Za konverziju pitanje,prvo ne znam cime si konvertovao i moras biti siguran da je ritam i ranije bio 7/8 a ne 7/4.Prazan prostor na prelazima bi trebalo da sredjujes uz pomoc Style part length a mogucnost da naknadno promenimo recimo 7/4 u 7/8 ne postoji jer nema posebne Time signature funkcije.

tihi05 19.04.2016 21:05

Pozdrav. Citao sam prijedloge za poboljsanje pa cu ovdje komentirati da tamo ne dobim ukor od caspera :)
TIME SIGNATURE je ok ali meni je vise ok napraviti folder za pjesmu u kojoj se mijenjaju ritmovi..npr ciganine ti sto sviras.
U tom folderu si stavim prvi ritam za solo i pjevanje i ispod njega za ref.
Podesim si tempo za oba ritma da mi prelaz iz dvojke u begin bude tocan kako zelim.
Mjenjati ta dva ritma se moze pomucu tastera kod ekrana ili user tastera.
Unutar svakog od ta dva ritma imamo pripadajuce varijacije i prelaze.
Po meni je ovo puuno bolje rjesenje od klasicnog T.S.

Nadam se da sam nekom pomogao ovom sugestijom

casper 19.04.2016 23:17

Jes' vidio kako represivne mjere brzo djeluju :D. Ali kad ne ide drugačije ...

Potpuno se slažem s tobom. Zbog čega u isti ritam stavljati različite mjere kada se na ovaj način može elegantno napraviti prelaz iz jedne u drugu mjeru. Možda je ta navika/potreba ostala iz onih vremena kada je bio ograničen broj user stylova. Možda postoje i neki drugi argumenti ali meni je pristup koji spominješ komforniji i bolji. Tako na raspolaganju imamo i duplo veći broj varijacija ritma za jednu pjesmu što je dodatana prednost.

veselinovicvs 19.04.2016 23:36

Hvala svima na pomoci a posebno Boban010.
Ritam koji je na kraju ispao 7/4 je izvorno 7/8 jer sam ga ja sredjivao.Konvertovao sam u STYLE WORKS 4.5.Pokusacu da vratim na 7/8.u SW pa javljam…

Boban010 20.04.2016 08:56

@veselinovicvs
Nesto si zabrljao kad si konvertovao,nema sanse da ti klavijatura ritam koji je 7/8 procita kao 7/4...
@tihi05,casper
Slazem se sa vama da je to dobra alternativa za Time signature ali ja imam argumente koji ipak opravdavaju ovu funkciju.To su optimizacija prostora u memoriji klavijature ili spoljnog medija kao i jednostavnost koriscenja.Kad kazem jednostavnost koriscenja mislim na broj stilova i foldera s kojima manipulisemo.Sto je veci broj ritmova veca je zbrka.Zasto ne bi imali jedan ritam sa 10-tak varijacija umesto 2-3 ritma sa po cetiri?
Jos jedna stvar koja mi daje za pravo da zahtevam ovu funkciju je i cena.Priznacete da E-A7 ne nudi nista posebno u odnosu na ostale brendove,cak naprotiv,a to debelo naplacuje.To se pravim imenom zove pljacka.

nesaband 20.04.2016 10:04

Bobane,uzecu te za mog finansijskog savetnika.To je ta Pirotska skola za finansije.:lol:

Zna li neko uopste kolika je interna memorija kod Rolanda EA-7 ?
Ja mislim da i nije tako mala posto ja trenutno imam oko 130 stylova u njoj.

Meni licno nije potreban Time signature opcija ali ne bi bilo lose da je nekim novim OS ubace u alate Rolanda EA-7.

Trenutno vrijeme na Forumu 09:42

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org