YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Korg PA 800 iliPSR 3000+Triton Lee (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=11586)

b.o.Y.c.h. ČK 02.11.2009 11:02

Kolega Makso, čestitam na ovom izboru, tako bi uradio i ja!
Na jednoj klavijaturi se može svirati, dapače, ali kad je još jedna odma je to nekako sigurnije, ne stigne se uvijek promjenit sound i slično, pa dobro dođe taj drugi synth...
Ja gažu ne mogu zamišljat samo sa jednim, uostalom dok su dva syntha na stalku izgleda puno ozbiljnije, ljepše...

svrakan 02.11.2009 11:29

Pa sad malo da skrenem sa teme
@Boych,kao sto rekoh ja sam svirao i na jednoj a i na 3 sinta,trenutno sviram na pa800,i napunio sam ga sa bojama kao jedan TR,e sa sto se stizanja tice da se sound promeni zato postoje leyeri pa mozes na jednoj farbi poslagati vise zvukova i podeliti od kog do kog tona sta da svira,sto se ozbiljnosti na sceni tice tako sam i ja razmisljao pre jedno 5-6g,.a sad vec par godina sviram samo na jednoj spravi i zaradjujem vise nego ranije jer sam stvorio neki svoj imidz i krug,tako da mi to i vise nije vazno,mada se slazem da je lakse raditi,ali dolazi posle onaj tezi deo kad se svirka zavrsi,pakovanje,a to mi je najteze uvek padalo,pogotovo kada sam svirao na 3 sinta a svaki bio tezak.

b.o.Y.c.h. ČK 02.11.2009 13:12

Pa da, u pravu si ti...
Meni je bolje sa dva sinta...Malo drugačije dođe (moj primjer) dok soliram na dvije različite klavijature, to različito izlazi na razglas pa nije toliko "monotono", ipak se nešto mjenja, ova druga solo klavijatura (kurzweil) odstupa od ritam sekcije..

U skupnom muziciranju pak druga klavijatura dođe kao rezerva, u slučaju da jedna rikne..Pozdravljam!

Vihor 02.11.2009 16:56

Citat:

Originalno postovano od svrakan (Post 110364)
...kao sto rekoh ja sam svirao i na jednoj a i na 3 sinta,trenutno sviram na pa800,i napunio sam ga sa bojama kao jedan TR,e sa sto se stizanja tice da se sound promeni zato postoje leyeri pa mozes na jednoj farbi poslagati vise zvukova i podeliti od kog do kog tona sta da svira

Nravno Svrakane, to je super rijesenje kad sviras jednu kljavu, no kad imas jos jednu poput primjer tritona i tamo podijelis layere pa imas opet jos vece kombinacije (opet ja sa ovime :lol: ne zamjeri) a ako je svirac dobro izvjezban moze brzo da mjenja masu toga. Evo npr ko svira Tyros2/3 i ima jos npr M3, eh....kud ja odoh u sirine, pozdrav svima

bokivelik 02.11.2009 18:50

....

@jimiboy a ko svira PA800 i Fantom G6?:lol: Koje su to sirine?:lol:=))
Salimo se.
Naka svako svira sta mu je volja pozdravljam.
Cestitam i ja Makso na izboru. Greske kod tebe nema sta god da si uzeo od klavijatura.

Vihor 02.11.2009 19:22

To je strava!!! @};- pozzzzzz

gjoko 02.11.2009 23:08

cestitam makso nije ti losa kombinacija

BoleroBend 02.11.2009 23:40

cestitam maxo, mislim da je to bolja kombinacija, a pre svega da si sebe postedeo eventualnih vec puno pominjanih kvarova.
svoju yamahu si vec apsolvirao i sredio, tako da bi startovanje pa800 od nule bio ogroman posao dovesti ga na u najmanju ruku nivo na kom je sad tvoj psr.
nek te dobro sluze! :)

Dovijarski025 03.11.2009 00:16

Misli da si pogresio sto nisi uzeo Pa800

Pozz...

VUNIMRAV 03.11.2009 09:41

Makso druze,bravo,sad imas i semplove i jamahu ha-ha-ha,ako ti treba set za korga mogu ti poslati ja imam 2-3,mada mislim da u principu su svi slicni.

Trenutno vrijeme na Forumu 01:53

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org