YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Ostali proizvođači i razno (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Kakav bi trebalo da bude top-aranzer (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23692)

Morison 19.09.2012 14:31

Hvala na odgovoru.
Deluje u svakom mogucem smislu kao ostvarenje sna :)
Mogu samo reci: svaka cast!
Jos jednom zelim puno uspeha!

tranzit 19.09.2012 14:48

Sa tim "snom" sam proveo vise od 25 godina, to jest od prvih naznaka softver instrumenata i efekata. Tek sada su se stekli svi hardver i softver uslovi da se uopste moze napraviti jedan ovakav projekat.

@zeljko

To je Zeljko najmanji problem ali ne samo midi harmonika vec i midi gitara ce moci da sluze kao Input instrument.

Milan$ 19.09.2012 15:12

samo da pitam jos jednu stvar...na kojoj platformi se zasniva ceo sistem?? mislim sto se softvera tice?? nesto vec nama poznato ili nesto novo??? hvala

DinO74 19.09.2012 15:29

Ne znam da li je vec neko spomenuo ali meni licno je mnoooogo nedostajala funkcija "Half bar" koju je imao Roland G-800. Mislim da vam nije problem dodati i to pored svega navedenog... :)

Ace 19.09.2012 15:41

I ja bih da postavim jedno pitanje :)
Sta je "ispod haube" ?
Kakav hardver ce sve ove softverske funkcionalnoste da drzi u pogonu ?
Postovano sa mobilnog uređaja

nesaband 19.09.2012 15:51

Vec vidim u pozadini da su Roland,Korg,Yamaha i ostali ucenili @tranzitovu glavu na visemilionsku sumu =))

@Tranzit,cuvaj se brate ;)

AcaG600 19.09.2012 20:20

I ja bih dodao Half Bar kao sto imam na G600....Veoma korisna funkcija...Izmedju ostalog i ovo: aranzer sekciju Roland, Roland i samo Roland (najradije G70 sa SRX01 prosirenjem za bubanj) i naravno bez semplova za aranzer sekciju ; Operativnost, funkcionalnost, lakoca rada, panel (raspored tastera, fill-ova,...), osmisljenost i tako to ide Korgu, definitivno....E sad neznam sta Yamahi, a da se Yamahovci ne ljute?? :D Dirka....Tyros-i i Korg i30 po meni imaju extra dirku....Veliki i pregledan ekran kao naprimer Roland Fantom G6 i da je Touch Screen i da svetle plave lampice na tasterima :D Da se svi tasteri vide u mraku kao naprimer....Hmmm....Bese Tyros ima sve sveltece dugmice kao i Roland E80 cini mi se....ROM naprimer 512Mb je sasvim ok da se ubace neke dobre boje od kojih se kasnije mogu iskoristiti dosta njih....RAM isto naprimer neka bude 2-3Gb, jer je mislim sasvim dovoljno 2-3Gb RAM-a za semplove boja i niceg vise, jer kao sto rekoh, za aranzer sekciju (drum, bass, gitare,....) ne idu semplovi....Kuciste i kvalitet izrade naprimer na nalik Roland Fantom G6 koji ima odlicno kuciste....I to je to otprilike....Cena u skladu sa ovim zahtevima, a ona sigurno nece biti ispod 3000e, jer ako bi se sve ovo sklopilo, imali bi idealan aranzer i nebi bila fora u tome, i nebi se menjao par godina....Samim tim i konkurencija nebi imala "posla".....Neko moje misljenje....Pozdrav :)

Sejox 19.09.2012 22:35

Citat:

Originalno postovano od AcaG600 (Post 224870)
RAM isto naprimer neka bude 2-3Gb, jer je mislim sasvim dovoljno 2-3Gb RAM-a za semplove boja i niceg vise, jer kao sto rekoh, za aranzer sekciju (drum, bass, gitare,....) ne idu semplovi....

Aco drugar,procitaj detaljnije citavu temu od pocetka.;)

Citat:

- boot time kompletnog sistema, sa sve 100 GB samplova je kraci od 40 sekundi

AcaG600 19.09.2012 22:47

Auu hvala kolega @Sejox na prikazanoj gresci.....Nisam lepo "pratio na casu"....Izvinjavam se jos jednom....Ako je ovo 100Gb tacno, onda stvarno svaka cast....No Comment....Pozdrav :)

ЂолеПФК 19.09.2012 23:10

Neiskusan sam da sad pricam sta bih voleo, ali nisam mogao da izdrzim a da ne napisem koju rec o gospodinu Tranzitu.Veliki covek, strucnjak, genijalac...

Sent from my Telenor_OneTouch using Tapatalk

Trenutno vrijeme na Forumu 21:58

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org