![]() |
Citat:
|
Kakvo spavanje, klinci zaspali tek nedavno, ja tek pre sat raspazario instrumente i skuvao kafu.
Kupio sam jos jednu harmoniku, pa pokusavam da je upoznam. Usput malo forum, Tyros... zena... Tranzite, Style Maker od Michael Bedesem-a ? |
Taj !!!!! Samo pazi, instaliraj prvo Full verziju 2.2.0 pa onda kopiraj sve fileove iz verzije 3.2.0 u instalacioni Folder Style Makera. Poslusaj me, izbjeci ces sve vratolomije sa CASMom i editiraces Style kao muzicar, a ne kao programer.
|
A sad još jedna "buba u uho". Ja bih preporučio MixMaster umjesto Style Makera. Močniji je, pregledniji i ako mu se doda XGWorks kao Sequencer radi kao satić.
Ajmo spavat ljudi, sutra je radni dan. =)) |
Cekaj, stani, kakvo sad spavanje ? :lol:
Isto od Michael Bedesem-a ? Jos jedno pitanje, verovatno glupo, pretpostavljam da onda treba da se spoji klaijatura sa kompom ? |
Odlican je i MixMaster, odlican. Na kraju, samo stvar navike, funkcionalno potpuno isto.
Dodato: Citat:
|
Kao I kolega casper I ja sam misljenja da su oba ritma u redu!
Ono sto sam ja primjetio je da ti je bubanj tisi na A varijaciji i na FillB -88,dok je na svim ostalim varijacijama 97 I tu se osjeti malo da je jaci. Nikako nisam mogao da cujem neku veliku razliku a zulj sam nabio prebacujuci po varijacijama I fill-ovima :)... Pozzz |
Citat:
Obavezno spojiti klavijaturu s računalom jer inaće radiš "u mraku". Sound koji čuješ nema veze sa onim iz klavijature ako ona nije spojena. Postupak je jednostavan. I piše u manualu. Prvo Driveri, onda spojiš T3 sa USB, uneseš definiciju instrumenata i vozi. |
@tyros2
Hahahaha... izgleda da Bokic ima malo osjetljivije usi, ja uopste nista nisam cuo jer nisam imao aranzer kod sebe =))=))=))=)) Ima skokova, tih koje si i ti primjetio jer ima metar CC#07 komandi na jednoj traci. Na svakom Style Partu po jedna a onda i po koja dupla na pocetku Parta razlicitih vrijednosti. Zbog svega toga je Bokicev Tyros malo pobenavio. Razlicite vrijednosti za CC#07 za pojedine Style Partove su sasvim normalna i vrlo cesta pojava kod kompleksnih Styleova i one nisu nista sto bi smetalo ali one duple na istom mjestu a razlicite vrijednosti su veoma zbunjujuce za instrument. Medjutim ne radi se samo o CC#07 vec o duplim Bank MSB i LSB, Program Change na istom mjestu. To je ubitacno za aranzer jer dobija istovremeno razlicite komande za isti parametar. To je u sustini "mulj" koji se naslaze u Styleovima a koji obavezno treba ocistiti ako hoces biti potpuno siguran da instrument nece da poblesavi kad najmanje treba. |
@tyros2 - da, neznatani pomaci u volumenu ali ne utječu drastično na cjelokupan balans,
|
Trenutno vrijeme na Forumu 12:13 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org