![]() |
cuo sam da moze i na PA 800 preko midi kabla, pa me zanima kako to uradit.? Ako neko zna da objasni :) tnx
|
ajde ja sam cuo da moze. imam kolegu koji ima pa 800,pa cu mu reci da mi javi. Znam da on to radi ili se javi njemu licno na njegov profil ovde ZOCY8888
|
..
vidim da je ovdje rijec o tercama pa imam i ja jedno pitanje,
kad imam tercu napravitu preko oslicatora npr iz C dura, dali postoji samo opcija da promjenim tu tercu da bude D dur a da nemoram ispocetka slagati sve, i ako moze kako se to radi? |
Pozdrav svima. Od skoro sam i ja vlasnik PA800 i već mi se sviđa ova klavijatura. Interesuje me jedna stvar. Da li može iz nekog Tritona da se ubaci smplovan bubanj i kako?
|
Kakve to veze ima sa tercama?Prelistajte malo forum,dosta je pisano o tome i procitajte pravilnik.
|
Terce PA800
Ima to sve na forumu ali ajde da pokusam da uprostim sto je vise moguce:
1. Sound / gornji desni ugao ekrana, padajuci meni / Init. Sound / Yes / Menu / Basic / Oscillators Count 1 2. Na prvom oscilatoru ici na jezicak “ÖSC Basic” I na vrhu displeja u “high” odabrati RAM umesto ROM ukoliko cete da koristite semplove za terce I odabrati neku od boja odmah ispod. Ovu boju ostavljamo kao osnovnu prema kojoj cemo se upravljati u toku pravljenja terci. 3. Sledeci postupak je vratiti se na “Sound Basic” I pomocu kruga za tempo odabrati oscillator 2, zatim OBAVEZNO na desnoj strain ekrana cekiraj 2 I tako za svaki naredni. Ponoviti postupak iz koraka 2. Posle toga ukoliko pravimo npr. Amol krenucemo recimo od tona D i ici na jezicak “Vel/Key Zone” i u “Keyboard Range” Umesto G9 – E3 a umesto C1 - D3, vratiti se na jezicak “OSC Basic” I u Transp: umesto 0 stavi +3. Sada na klavijaturi nadjite ton D3 I proverite da li uz njega svira I ton F… Ako radi onda to je to. 4. E sada imate jos mnogo posla, oscilatora I tonova da transponujete. Dakle na oscilatoru 3 sve isto kao i na dva samo na trecem jezicku u Keyboard range idete od E3 do G#3 I na jezicku OSC Basic Transp:+4… |
Citat:
|
Citat:
|
Da li je isti postupak za pravljenje terci na korgu Pa600 ili je to zrelo za novu temu? Pozz svima koliko vas ima.
|
Pozdrav ja sam radio terce na pa80 preko dk, pretpostavljam da je na pa800 isti postupak i zvuce ne solidno nego odlicno, isto ili cak bolje nego na le-u, jedini je problem sto se ne moze menjati boja koja svira tercu, vec samo osnovna boja.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 03:51 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org