YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   stare pjesme se sve više traže (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=8612)

milanceshow 02.08.2010 08:08

@Skypi
Vidi sad......
Vule je vec pomenuo neke stvari....

Ako hoces da radis i uzimas dobre pare.ti ces svirati insomniju u akusticnom maniru.Samo te molim da me ne shvatis pogresno.Zelim da cujes moje misljenje.Ako se neslazes samnom to je sasvim OK!

U ovom poslu si zlikovac ili nisi!!!Svi sviraju sve....niko nije izmislio topu vodu....
Pukoni zoro sviraju svi akusticari i to nije zanimljivo.Insomniju sviraju vrlo malo akusticara i u tome je fora!Ti se prodas Insomnijom i otvoris put za baksis ,jer si zanimljiv publici!!!!

Glupo mi je da pricam tako o poslu,ali si me citirao.......pa............. ;)

Insomija je zahtevna pesma,prihvatili vi to ili ne.Nemoze to svako da otpeva i da zvuci do ****...!!!!!

grandia 02.08.2010 12:26

mislim da nema potrebe za "vrelu" diskusiju :D

ako sam ja tacno razumeo kolegu skypi, onda je on pisao da mu je ZAO(!) za kolege koji moraju(!) to da sviraju jel im to musterija trazi. naravno ako neko ima mogucnost to na svom aranzeru/sinthesizeru da odsvira, onda tu nema nikakav problem! zasto da ne? ne mora se nama kao muzicari svidjati, nego da gost bude zadovoljan ;)

sa druge strane, ne mogu da verujem da neko trazi takve pesme od akusticnih bendova ... pa zar se neki gosti uopste ne stide il ne razmisljaju malo logicno pre nego sto naredjuju neku pesmu??

hocu da kazem, verujem tebi drug milance kad ti to kazes, al ovako ne bi nikad dosao na ideju da narod takve numere od akusticnih bendova traze ... svasta ...:-O

nesaband 02.08.2010 12:33

kolege drage,mi treba da znamo sto vise pesama koje traze gosti.
Da li je to akustika ili struja,nije bitno.
najvaznije je da gostu ispunimo zelju i da on to zadovoljstvo plati a kako ce to da zvuci u tom trenutku i nije toliko bitno.
Naravno da smo mi koji imamo aranzere u prednosti u odnosu na akusticare sto se tice toga kako ce to zvucati ali jos jednom ponavljam,to nije bitno.Bitno je da se uzme lova i kraj!!!
Da li se to nama dopada ili ne to je nasa stvar

Skypi 02.08.2010 14:17

Pozdrav
Mislio sam da mi je zao koliko rada morate da ulozite i skidate sve
ove silne novitete koji vecinom traju kao pecurke posle kise.
Retki su oni koji su za taj rad adekvatno materijalno nagradjeni.
Akusticari su tu u prednosti.Mozemo uvrstiti u repertoar pesme koje iole zazive i traze se.
Ne secam se da nam je neko trazio Jelenu Karleusu.
Ipak smo verovatno imali srecu i razumne goste.
P.S.Cisto sumnjam da je ta gospodja stavila pare pa trazila pesmu.
Znam taj tip daveza koji dosadjuju muzici pitajuci znate li ono sto sigurno
ne znaju.Vole da su u nekom centru paznje,ali da daju pare za pesme,e to nikako.
Ali svi su je videli kod muzike i misle da je dala.
Fenomen stvaranja laznog utiska.
Postovanje svima

Dr.Abdul Ihmet 04.08.2010 08:42

Slazem se da se vraca starija muzika ,sto je za pohvalu ali za to je krivac po meni verovali ili ne taj famozni Grand,jer smatram da "oni sviraju" a mi igramo.
Ima mnogo pesama koje se nisu svirale po klubovima ,diskotekama ,"fensi mestima" (ako to i dalje postoji ) koje se nisu radile ....da sad ne nabrajam ..pesme kao sto su "jesen u mom sokaku " i odredjene pesme od sabana ,Save Radusinovica koje su se uvrstile u repertoar(klubski ) a sto je Grand plasirao putem sredstvima kao sto su Zvezde granda i sl .

E sad ,naravno da su neke pesme izvucene i plasirane od strane "obicnih smrtnika " ili ti nas pa zazivele ....odnosno imamo i mi ulogu .

Sto se tice novijih pesama to nam ste sto nam je,sve je pitanje opredeljenja ,ako radis klubsku svirku mora se skida sve sto je potencijalni "hit" ili sto se slusa makar bio najveci Ultra mega Giga Kic ako hoces da opstanes .Nema tu hocu necu i to je to.

Medjutim ,moze da se potegne i pitanje repertoara na Tezgama ,odnosno ni tezge nisu kao sto su bile ,neke tezge se odrade na zabvnjacima i grandovcima i malo tome harisa itd .....i to je ucestalo . Takozvane opet "Fensi svadbe " ,inace zasto stariji muzicari zovu mladje ekipice da rade sa njima i da animiraju mlade .
E sad ,to je Beograd i okolina ,malo "dole" je mozda drugacije ali to je vec druga tema a i vec sam dovoljno duboko zasao.

Znaci da rezimiram svoje misljenje,mora sve da se svira da bi bili kompletni i univerzalni jer zivimo od te muzike i trebamo biti sto upotrebljiviji ...dok nepostanemo Vlado geogrijev i pevamo i sviramo svoj stil i neinteresuje nas nista drugo :-)))

ramelow 04.08.2010 09:01

Na jednoj kucnoj svirci medju starijim ljudima (bio sam sa harmonikom tada) covjek mi daje 100 eura i kaze "ako budes znao jednu od dvije pjesme sto ti kazem pare su tvoje".
1. Ilda i Ahmet (ja mislim da je nastala 1974. godine)
2. Kocijas (1979)
Obje od Sabana.

Ja ih naravno znao :D i kazem mu ja "posto znam obje daj sad 200 eura" =))
I te veceri sam bas dobro prosao s baksisom,

A jednom kad sam svirao mladjoj raji slika je bila: ja sviram, oni se zagrlili u krug i pjevaju li pjevaju... Narucivali ove nove gluposti. Baksis - 10 KM (5 eura).

Eto kofol "Ljepsa od noci" je hit. Meni su je dosad samo jednom narucili na svirci.

Dell 04.08.2010 16:41

ljepsa od noci ti bila hit 2008 i malo 2009, odavno je proslo vrijeme toj pjesmi :) sad je hit od rade i saleta mesaj hahahaha sto se tice insomnie bilo bi je mocno odsvirat u akustici, samo jbg teze je to, posto je skoro citava pjesma slozena od raznih efekata na glasu, mislim da nema djela sa cistim vokalom :) pa do nekih samplova koji se samo na klavijaturi mogu dobit, ja bih naprimjer to probao, ali kod nas po svirkama uglavnom traze stare pjesme, jos mi se takvi "boemi" nisu pojavili :D

Trenutno vrijeme na Forumu 03:43

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org