![]() |
@nesaband
U "Opa kolo" sam probao kako bi zvucale kontra gitare sa istom postavkom ekvilajzera kao na basu i nije lose ispalo,sa namerom da se to primeni i na ostale ritmove-dvojke,ali nista dok ne probam na ozvucenju. A rumba je za snimanje dobro ispala sa ovim setom bubnjeva i kontra gitarom a na razglasu previse drechi,pa je morala da pretrpi razne izmene.Probacu je na tezgi pa cemo da vidimo kako dalje.Hvala na komplimentima!Pozz... @Zeljko Hvala druze,ovo su "osnovne bas figure i linije" samo su upotrebljene na pravom mestu! Pozzz.... |
Evo cisto da se javim!
<object width="353" height="132"><embed src="http://www.goear.com/files/external.swf?file=16adb47" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" quality="high" width="353" height="132"></embed></object> |
uh... jako lepo odradjena ova Bugarka! Svaka cast, Bobane!
|
Hvala kolega.
|
Jako, jako lepo. Moje misljenje, malo su mi harmonike tj. solo boje mutne, mutno se cuju, mislim da je to hall 2, pa mozda zato, mozda na razglasu zvuci drugacije, ali ovde kod mene malo mutno i nejasno, mislim da je zbog reverba, tj. hall-a.
Svako dobro Bobane, dobronamerna kritika, i sugestija. PoZz. |
@calevh
Drago mi je da ti se svidja,sto se tice harmonika meni se cini da su OK,za svaki slucaj sam ponovo preslusao.Ajde ako ti nije tesko proveri da li je kod tebe sve u redu sa zvukom,cisto da bi bio siguran.Bilo kako bilo svaka je kritika isto kao i pohvala dobrodosla,hvala na komentaru druze. |
Nema na cemu Drug. Malo sam snimak preslusao sad jace, tj. malo sam vise pojacao zvucnike, i znas kako, kako pojacavam sve je vec zaista bolje. Harmonika do prvog minuta, malo mi je i dalje, ne mutna, mozda sam se lose izrazio, nego imam onaj osecaj, kao da je odsvirano u nekoj ogromnoj sali, razumes me na sta mislim. A nadalje je sve super, ostalo, sto se tice ritmike, nema greske :D Tu nisi nikad ni pogresio. Ako se to tebi svidja narawno i dobro izlazi na razglasu, neka ga tako, cisto mozes da probas da snimis isti snimak, samo da stavis recimo hall 1, ili room 3, ovo su postavke sa exr e2, neznam da li je tako i kod gw8, pa cisto da preslusas za sebe.
Jos jednom svako dobro, i sve najbolje u radu. Uzgred, narawno ja i dalje eksperimentisem sa exr - om :D Uskoro cu postaviti neke snimke, pa bi voleo da poslusas kazes sta je dobro sta nije, sta da se prepravlja i tako. |
@calevh
Imas pravo za efekte,ima ih previse za snimanje,ali za svirku su dobri.Harmonika na pocetku je tisa nego ritam sekcija,sad sam poslusao iz "drugog ugla" odnosno smanjio sam skroz tiho i stvarno se ima utisak kao da je mutna boja ali je u stvari do jacine u snimku.Bice mi zadovoljstvo da preslusam kad budes nesto snimio,jos jednom hvala na komentaru,pozdrav i sve najbolje. |
bokane ti si kralj...svaka ti cast ali moraces da mi pokazes kako ja da postavim takav snimak
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();} else{setTimeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden"> |
meni se, naprotiv, bas svidja efekat, i uopste ceo sound koji se cuje na snimku, zvuci puno i mocno, bas kako treba po meni. A ti snimci i treba valjda da pokazu kako to sve zvuci uzivo, ili bar da priblize..
pozdrav, sve najbolje! |
Super je Bobane,naročito mi se sviđa ova kombinacija 7/8(Bugarka),a i po meni ima previše efekta na harmonikama...Pozdrav!
|
Bobane,meni se ovo izuzetno dopada,tacno precizno korektno,mozda da ti je malo"masniji" snimak, pa odvlaci paznju,ali pretpostavljam da na razglasu zvuci opasno.Bravo!
|
@boomerang1
Deki,vazi ce ti pokazem,mada imas i uputstvo ovde mozes da procitas,ako ne pozovi me ja sam uglavnom kuci pa ce ga resimo! @hadzidinic Hvala druze i tebi sve najbolje! @makso68 Hvala Makso,ovo pripremam "par" songova za svirku,neka kolca koja se cesto sviraju kod nas,znas ja uzivo sviram prvu a ostalo cepa song,i snimao sam da cujem da li zvuci pristojno ako se nista ne menja u postavkama.Pozdrav druze! @vunimrav Kod mene na ozvucenju zvuci solidno i upotrebljivo iako nemam neku extra opremu po nekim merilima.Doduse nije ni previse precizno za neko "studijsko snimanje". Pozdrav druze i hvala na komentaru! |
jedan od tvojih klasicnih pirotskih cilima koje si postavio.
ritam je dosta dobro odradjen mada imam nekih dobronamernih sugestija. terca ti se jace cuje od prve,bas je malo kratak po meni,bubanj se cuje prejako u odnosu na bas,a kontre bas i nema na snimku da se cuje. Mozda mene vara snimak posto ja slusam na laptopu trenutno tvoj snimak ali generalno mislim da jos uvek nisi nasao resenje da ti se konra cuje malo bolje. Smatraj druze da su ovo dobronamerne kritike i da su u smeru da jos bolje sredis tvoj GW8. tvoje sviranje,ne treba komentarisati,kao i uvek odlicno!!!! |
@nesaband
Slazem se Neso,a vec sam i rekao za boju koja svira prvu da je malo tisa,a za bubanj si verovatno mislio na bongose.I kontra je za snimak preslaba ali na ozvucenju je ima dosta ali opet imas pravo,ne mogu da joj dodam reverb jer se isti EQ primenjuje i na bas,tako da bi i bas dobio taj efekat. Ovoga puta sam koristio samo jednu traku za bubanj,zbog prakticnosti upotrebe songa na svirci i promene boja za solo u performansi. Hvala druze na komentaru! |
da,preciznije receno mislio sam na bongose.
priznajem da nije lako sve ukomponovati na GW8 da zvuci bas kako treba. I ja imam slican problem. Nadam se da cemo u daljem radu jos poboljsati sound na nasim spravama. |
Bata Boke (ako smem tako da te oslovim :) ), ova zadnja bugarka na snimku mi je poznata...bese Mladi lukovci :confused: Ako imas snimak, postavi na speedyshare pa mi pusti link na pp...Znam samo jednu jedinu bugarku, a ova mi se dosta svidja...
Hvala unapred.:">:) |
@hammers
Naravno druze,ima puno verzija ovog kola,a i ja sam ovo napravio po svom ali moja verzija lici najvise na Megerovu koju cu ti i poslati odmah. Pozdrav! |
Da ti se zahvalim pre svega....;) Verovatno sam se lose "izrazio", mislio sam zadnja od ove tri bugarke na zadnjem snimku...Ovu Megerovu i ja sviram, nju svi sviraju...:)
Edit, ipak su dve...:) Znaci, ova druga...:) |
Uh to je malo teze,na snimku su dva povezana instrumentala a ovaj drugi odnosno zadnji (i njega sam ja uradio po svom:lol:) nemam ali mislim da sam nalazio slican na youtube pa cu odmah da potrazim i ako nadjem poslacu ti link na pp.
Pozdrav! Dodato: Evo nasao sam,drugi instrumental je najslicniji instrumentalu koji se moze naci na Youtube a zove se "Gjusevka recenica".Kod nas se svira u okviru folklornih koreografija ali na nacin koji je blizi mojoj interpretaciji nego li ovome sto ce te cuti na Youtube. |
majstorski :D ^:)^
ja sam cekao dok stignem kuci da slusham na slushalice a ne na one bizuterije od zvucnika na poslu :"> odlicno, mozda malkice suvise efekta na celokupan snimak al to je opet stvar ukusa ... ja sam iskreno vise obratio paznju na svirku nego na ekvelajzere i halove :D pozdrav |
@grandia
Hvala druze,veliki pozdrav i sve najbolje! |
Evo jedan novi demo!
<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/dQjLwm2SY98" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Evo jednog dobrog snimka koji na najbolji nacin pokazuje kako se dobro moze srediti Roland GW8.
Ne znam sta da ti kazem Bobane,stvarno zvuci mocno ovo sto si postavio. Jos malo pa ce ovi iz Rolanda kad cuju tvoje snimke da podignu cenu za GW8.:lol: Ko zna zna,nemam sta da dodam!!!!!;) |
Zvuči extra.Druže,svaka čast i Veliki Pozdrav!
|
Bobane lepo ti radi makina , lepo si je sredio ...
|
Hvala drugari,jos malo pa ko PA1x,samo joj fali 15-tak kila!=))=))
Salu na stranu,ako ne trazite dlaku u jajetu(boje koje sam koristio jesu slicne ali nisu iste) GW8 moze da parira i daleko ozbiljnijim klavijaturama ali stolica mora da se usija! |
Prosto ti se divim, koliko ti imas zivaca i znanja da sredis ovu klavijaturu, stvarno svaka cast jos jednom ;) A i GW-8 je strasna masina, seti se samo prica kad se pojavio, pa to nije aranzer, pa tanak sa aranzerskim funkcijama, pa nema sempler ... E sad samo slusajte, i uzivajte.
|
ja i dalje slusam i uzivam u ovom do sad najboljem Bobanovom demo
snimku. |
Hvala Makso,Calevh,Neso,imam jos neke ritmove da sredjujem pa ce opet u dogledno vreme biti neki nov demo!
Pozdrav ljudi i jos jednom hvala! |
Druze Bobane,odlicno kao i po obicaju !!!!!!!!! Sve pohvale ;)
|
Citat:
Gde bre moze ovako dobro da zvuci GW8? Pa on je tezak samo 6.5 Kg;) |
Dodacu samo, nisam ljubitelj Rolanda iako mi je E-96 na kome sam radio 4 godine ostao u lepom secanju, Boban ovo odlicno radi i, meni je GW8 najlepsa klavijatura ikad napravljena, kako je lep to nije normalno. Ali stvarno, da sam ja imao tu mogucnost da dizajniram klavijaturu, tako bi je napravio.
Da ima funkcije koje ima Korg a meni su jako potrebne, ne bi ni trena razmisljao, svirao bi GW8. Pozzz |
@Nesaband
Ma koji crni PA1x i ostali Iksovi!Jedina klavijatura od PA serije koja mi se stvarno svidja je PA3x verzija 61 ali ce to za mene ostati u domenu naucne fantastike i ostvarivo kao dobitak na Loto-u!:lol: @Beethoven Hvala druze na komentaru,GW8 je stvarno siromasna funkcijama u odnosu na Korga ali sto se tice kvaliteta zvuka,sto se moze i cuti, i bez semplova zvuci opasno. p.s.Ne zameri druze ako sam ti bilo kada povredio osecanja ili na bilo koji nacin uvredio,nije mi bila namera.Ako sam u bilo kom postu bio ogorcen ili prgav,oprosti,krivo je ovo ruzno vreme u kome zivimo,mnogo je tesko da covek ostane covek. Pozdrav i svako dobro! |
lepo zvuci ovo.....;)
|
Odlicno!Nisam znao da GW8 moze tako da radi!Pozdrav!
|
[quote=Boban010;173346]@Nesaband
Ma koji crni PA1x i ostali Iksovi!Jedina klavijatura od PA serije koja mi se stvarno svidja je PA3x verzija 61 ali ce to za mene ostati u domenu naucne fantastike i ostvarivo kao dobitak na Loto-u!:lol: @boban010 e da znas ako ja dobijem na loto sedmicu kupicu i tebi i meni po jedan paX3 al ja necu da ga nosim na svirke:lol: necu da mi neka budala shebe klavijaturu. |
....
E moj Nesho veca je verovatnoca da coveka za zivota 4 puta udari grom nego da dobije sedmicu na loto-u. :D
Evo ovako kad zaradim dobre pare na nekoj svirci kupicu ja Bobanu pa3x ako ga serdjuje kao GW8 onda ce da zvuci babaroga.;) |
Hvala ljudi na lepim komentarima!
Posebno hvala kolegi Nesi i Bokiju(velik) na velikodusnosti,neka bude zdravlja i veselja lako cemo za PA3x! Pozdrav svima! |
super ti je ovo brate.....
|
Trenutno vrijeme na Forumu 07:34 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org