![]() |
Jedna rumba na Bk5:
http://soundcloud.com/deja-morison/roland-bk5-rumba |
Dejo,jel ovo editovana rumba i editovane boje ili si koristio fabricke boje i stylove?
|
Kolega Morison jeli to ona rumba koja postoji na BK5 pod oznakom SRB Rumba ako se ne varam??? Probao sam da je ubacim u Rolanda e80 ali nije islo ne moze da je ocita posto izgleda ima dve drum trake.:)
|
Ovo je Marko odradio rumbu i naravno editovane boje. Odsvirano u realnom vremenu.
Evo jos jednog video snimka, snimak je iz Budimpeste iz februara 2012. http://youtu.be/vpOhn7ep3Hc |
Postovano sa mobilnog uređaja
Dodato: Svidja mi se kako elementi bubnja zvuce,samo cini mi se da je rumba nedoradjena jer fali elemenata u prelazima. Postovano sa mobilnog uređaja |
Jedno kolce, ritam specijano pravljen za to kolo:
http://soundcloud.com/deja-morison/roland-bk5-kolo |
klavijatura ko stvorena za tezgarenje,laka,nije glomazna za transport,cita mp3,harmonike su tu,bubanj i bass vrlo solidni tako da nemas potrebe za semplovima,vrlo jeftina,ostaje samo da zna covek da svira i da zna tacno sta trazi od instrument,nadjes dobrog pevaca,uzmes neki vokalist od 200 eura i ti si onaj pravi....samo nije bas lepa za slikanje :)
|
Hvala na demo snimcima.Ako ima jos nekih snimaka narodnjaka i zabavnih nije uopste vazno.
BK5 ce moci da se sredi da zvuci extra.Odlicni su mu bubnjevi. Dodato: Citat:
|
|
Nisam trebao da citam ovu temu, odlucan sam u nameri da menjam PA60 i predjem na Roland i ako ovaj imam tek 4 meseci.Vidim da nisam jedini... :D
|
Bilo bi korisno da cujemo neki dobar snimak BK5 sa Cosm lead gitarom ako je ima ili slicno i par zujalica kao sto je Chuby Lead kod GW8.....
|
Jos me zanima da li ritmovi na Usb-u moraju svi da budu u jednom folderu?
Nije lose da cujemo i par primera boja sa portamentom.... p.s.Najveca cena za BK5 u regionu i sire a tako malo angazovanja da se mobilisu kupci,eeee... |
Malo su se uspavali ovi momci iz Rolandovog tima,nema nikog da se javi da odgovori kolegi @Bobanu010 na pitanja koja je postavio.
Ja licno mislim da ritmovi ne moraju da budu svi u jednom folderu,mislim da mogu da budu rasporedjeni u vise foldera.Ako nisam u pravu neka me ko bolje zna ispravi. |
Moze biti koliko god hocete foldera sa koliko god hocete necega u njima...totalno je fleksibilno iscitavanje foldera, fajlova...
Sto se tice cene Bobane, vec sam ti objasnio na pp da nisu krivi uvoznici vec nase prevelike takse, porezi, carine itd te se cena razlikuje od preko granice...a i ta razlika nije veca od do 100 evra po komadu koliko sam barem ja obavesten. Licno sam bio prisutan kada je nas glavni uvoznik govorio kako bi trebao staviti cenu na 950 evra i vise kako bi mu se uopste nesto isplatilo...Dakle ako mislite da zarada cveta pogotovo na ovim jeftinijim proizvodima -varate se. I nikoga ja nemam potrebe da mobilisem, ja nisam prodavac ili mi to nije delatnost bolje receno. O onome sto poznajem sam tu da kazem na forumu pa kome se svidi kupice masinu u svom gradu u svojoj radnji a ja za to ni hvala ne dobijem (uglavnom). Dakle nema mobilisanja, sve je na dobrovoljackoj osnovi :) Kada uhvatim vremena snimicu neki novi demo ali mislim da ste i uz ove demo snimke do sada stekli utisak da se radi o zvucno jako kvalitetnoj spravi. Poslusajte kako zvuce boje sa E80 i tako moze da zvuci Bk5. I bolje ustvari, zato sto Bk5 poseduje boje za nase trziste. Pozdrav |
hvala Dejo na odgovoru,ipak sam dobro zapamtio neke stvari koje sam pitao na prezentaciji.Pozdrav;)
|
Nema na cemu Neso!
Pozdrav! |
@Morison
Cini mi se da si previse ozbiljno shvatio poruku iako nije ni bila upucena tebi.Znam ja da zarada koja se ostvaruje distribucijom instrumenata nije velika i ni priblizno ne moze da vrati ulozeni trud i zalaganje.Mozda Roland dobro zaradjuje ali ne i trgovci koji prodaju njihove artikle.Nije to paprika ili paradajz pa kupis za 10 a prodas za 20,nema tu 100 ili 200% zarade. Mene a verujem i druge potencijalne kupce uopste ne interesuje ko je kriv za takvu cenu,ostaje samo zaljenje zbog takve situacije a to sam zaljenje ja i hteo da izrazim bez namere da ikog uvredim. Sto se tice razlike u ceni,ona je kod nas negde i veca od 150 eura u odnosu na susedne zemlje,a da ne govorimo o tome da klavijature koje su koriscene za demonstraciju u drugim zemljama prodaju nize od njihove cene za jos 100 eura...Kod nas sve to ide djuture.... I na kraju ne zaboravi najvaznije,ja sam Pirocanac!=)) |
Haha, pa ok, tebi je opravdano :)
Ovde na forumu nema drugih Rolandovih ljudi, pa sam ukapirao da si meni pisao...Bilo kako bilo, ne vredjam se ja tako lako, bez brige. Pozdrav! |
dobar je za pocetnike xD :D
|
@bojan500
a sto tako mislis,aj malo nam objasni razloge za ovakvo tvoje strucno misljenje? |
@bojan500
Po prvi i poslednji put ću Vas zamoliti da ne pišete na svakoj temi tek da nešto kažete! Ako nemate ništa pametno i smisleno da napišete, nemojte ni pisati! Zaređali ste po celom forumu i samo nam nepotrebno pravite posla oko brisanja Vaših postova! |
za morisona:
da nema neka sansa za novi Roland aranzer vise klase? Razmisljam da predjem na BK5 pa da se ne desi da tek sto sredim BK5 izadje nesto novo. Inace velika stvar je da u Rolandu imamo i nase ljude. |
Nemoj kolega Rudi "to ti je za pocetnike"tako bar kazu neki ljudi,[-X
|
Cao Rudi!
Na zalost, to se nikada ne zna, ni kod jednog proizvodjaca, da li ce i kada sledece nesto izbaciti. To spada u domen strogo cuvane poslovne strategije. Svi se nadamo da ce se Roland najzad vratiti na trziste sa nekim top aranzerom...ali za sada nema nikakvih nama poznatih naznaka da ce se tako nesto uskoro desiti. |
Ako nema ni naznaka onda moze biti da je gotovo, nije ni cudo kakve su sve poteze radili. Kakav je taj BK-5 software sequencer ? Neka mini Roland platforma ? Kakav je za rad itd. ?
@VUNIMRAV Pa taj sam, mislim pocetnik :) Napredujem ali u suprotnom smjeru, sve gori i gori. |
od juce sam vlasnik jednog primerka Rolanda BK 5.
uskoro cu postaviti prve snimke demonstracije klavijature. Trebace mi vremena da bas sve sredim kako treba,kako to ja zelim ali je jako bitno da je to sto ja zelim moguce. Prvi utisci su za mene impresivni.Fabricki stylovi su perfektni,boje da ne pricam. najzad je Roland napravio posle G800 spravu sa kojom mogu potpuno biti zadovoljan.Jedino sto u BK 5 ima mnogo toga pa ce mi to biti slatke muke dok je budem pakovao :) |
@Nesaband Prije nekoliko dana vidim da si prodao Pa500 i bas se pitam kad ce da dodje BK-5. Nek je sa srecom. Javi nam kad malo prostudiras, jel se isplati prelazak sa Pa500 na BK-5.
|
Druze,ne bi da budem subjektivan.Ja sam navikao na Rolandov zvuk i jako mi je tesko da se naviknem na zvuk korga.Imao sam prilike da se za ova 4 meseca odlicno upoznam sa korgom pa500 i jako sam zadovoljan mogucnostima te sprave.Snazan aranzer sa puno mogucnosti je PA 500 i jako prost za rukovanje.
Sto se tice prelaska,sa rolanda na PA 500 to je uvek stvar licne odluke. Ja se lepse osecam dok sviram rolanda a neko drugi Korga.To je samo stvar navike.Kada bi se ove dve korporacije spojile onda bi tek mogli da kazemo da bi se napravio idealan aranzer za nas muzicare. |
Cestitam Neso na novom Rolandu!!!Sve najbolje i da ga sredis kao sto ti ono znas i da postavis demo snimak da cujemo kako cepa azdaja!!! :D Neki narodnjak obavezno, onako za dusu.... :) Pozdrav
|
Nesa uradio najbolju mogucu transakciju. Dobio novi Rolandov top aranzer za 800 eura i taman da mu doda i najbolji externi sampler opet ce biti bar 600 eura ispod cijene top aranzera konkurencije a bolji, kvalitetniji i fleksibilniji za nekoliko klasa. Roland ima definitivno odlicnu poslovnu politiku a... Boga mi i Nesa.
|
hvala svima na lepim zeljama,nego @tranzit,nije ti to tako losa ideja,razmislicu o sempleru da ga dodam u dogledno vreme.
Ajde kad vec pisem i da pitam nesto @morisona ili ako neko zna odgovor. Kako treba da se podesi da snimim demo na klavijaturi sa editovanom klavijaturom? Kada snimam original postavku aranzera i solo boja sve je u redu medjutim kada snimam nesto sto sam editovao imam utisak da malo probija.Verovatno bi u podesavanjima u globalu to trebao da uradim ali jos uvek ne znam ni gde ni kako da smanjim izlazni signal. |
test uspesan
Juce sam imao prvo ozbiljno testiranje Rolanda BK 5 na jendoj ozbiljnoj svirci gde mora brzo da se misli i gde je bio nepredvidiv repertoar.
Tonski za prvi put sam zadovoljan,treba jos srediti malo comresor ,ekvilajzer po trakama ali sasvim sam korektno sredio klavijaturu.Vrlo lako sam koristio kursor jer sam napravio nekoliko fodlera sa oredjenim stylovima. Mekan ton,precizan,nema muljanja,sve izlazi kako treba,ne gusi se. Zadovoljan sam ucinjenim za sada.Snimaka jos uvek nema jer moram brzi fless da nabavim da bi mi tonski zapis bio kvalitetniji. Toliko za sada. Dodato: izvinjavam se zbog gresaka u pisanju posto mi slovo"D" na tastaturi koci.:"> |
Jos ces ti da vidis sta zna i umije BK-5. Bas mi je drago da si konacno na "svom terenu".
|
malo sam probao da snimam direktno,sutra ce biti verovatno jos malo snimaka. |
Lijepo za početak, fino zvuči. Pojavljuje se "cvrčak", neki šum prilikom snimanja. I moj savjet je da na YT obavezno dižeš fajl u višoj kvalteti jer ovo na 240p je mono snimak, gubiš 50%.
|
nesto je pri konvertovanju greska inace snimak je direktno sa klavijature i odlicno se cuje.
i ja sam cuo to cvrcanje ali tek kada sam postavio snimak. Dodato: http://www.*******.com/mp3/Y72Rhy_P/KAZUJ_KRCMO.html? bas me interesuje da li ce i sad da cvrci snimak:mad: |
Vjerojatno si pri izradi videa "skršio" zvuk. Pripazi na postavke rendriranja u progamu s koji radiš. Ili stavi audio na neki servis poput Box-a.
Sada je zvuk čist, međutim ovo se još može doraditi. Prvenstveno mislim na panoramu i pravilniji omjer instrumenata. |
Pojavio se novi update 1.03 za Bk5 koji donosi ispravke pojedinih bagova:
http://www.roland.com/support/articl...wnloads&p=BK-5 |
koji je postupak da se odradi update na BK5?
koliko ja vidim ovde se radi o Wireles funkcijama za BK 5.Ako imas neke blize informacije objasni mi u cemu je caka. Dodato: <embed src="http://www.*******.com/embed/1624246729/108c8f8b" width="420" height="250" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed> valjda je sad bolji sniamak i reprodukcija.snimano direktno na BK 5 Dodato: http://www.*******.com/mp3/uH5wVV4J/CRVEN_KONAC.html? |
Uz update je opisan ceo postupak, nadam se da engleski nije problem?
Pored wireless funkcije ispravljeni su brojni bug-ovi, tako da svakako preporucujem da se uvek update-uje na najnoviju verziju. |
Trenutno vrijeme na Forumu 12:23 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org