YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Genos - dobrodošli u novi svijet aranžera (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=30362)

casper 14.11.2017 22:55

Mislio sam na trgovce koji prodaju Yamahine proizvode i kojima bi trebalo biti u interesu (makar i indirektno) napisati koju rečenicu o onome što imaju na polici u dučanu. Ali nije mi namjera nekoga prozivati ili blatiti, sigurno postoje razlozi zašto je tako i kakvi god da oni bili, ja ih razumijem i prihvaćam.

Dobro sam proučio Genosa, već sam ga dovoljno svirao i imat ću još prilike dok moj ne stigne "na pult". Kažem, dojmovi su onakvi kakve sam i očekivao. Tipke su po "mojoj mjeri", a mislim da će zadovoljiti većinu muzičara. Nekima će možda trebati par sati prilagodbe ali nakon toga neće biti problema. Rekao bih da su negdje između Tyros5 i Montage7. Tipka je dovoljno brza ali istovremeno pruža optimalan otpor koji je potreban da prsti imaju osjećaj sviranja.

Drago mi je što su trgovci u Hrvatskoj priuštili prezentacije. Koliko znam, do sada Yamaha kod nas nije na ovaj način pristupala kupcima i ovo mi se čini kao dobar pomak. Neke su stvari mogle izgledati bolje ali i ovo budi optimizam. S druge strane, interes je kod nas na prezentacijama bio vrlo mali. Petnaestak ljudi prvog dana, sedam do osam ljudi drugoga. Tko će znati zašto je tako? Prezentacije su free, još te kuće ponude pićem ... ako ništa, sretneš kolege pa malo pročakulaš ... Pa ne rade baš svi kao što mora Tomy, samo u ZG ima muzičara kao u priči ... Al dobro, zato postojimo mi, zaluđeni vanserijski tehno manijaci da barem malo podignemo prosjek. :D

Prilažem video koji pokazuje mnogo veće buđete, veće tržište i naravno, ozbiljniju "predstavu" novog instrumenta.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Z5bPp77yhpY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tonči 15.11.2017 09:56

Mislim da bi bilo puno vise ljudi da su trgovci dobro izreklamirali te prezentacije.Evo,ja bih sigurno došao da sam znao,iako mi sa Krka do audio pro treba sat i pol.

casper 15.11.2017 10:28

Slažem se, to je glavni razlog loše posjećenosti. Očito je da zainteresiranih ima, samo je trebalo bolje odraditi promidžbu i prilagoditi vrijeme za one koji "rade do 5 popodne".

palas 15.11.2017 10:34

Ne znam ko redovno koči stvar oko promocija yamahinih aranzera ali gledam sad na sajtu Mitrosa u BGu....blagi uzas. O pro.ociji ni traga ni glasa. Za cenu genosa treba pozvati, a tyros 5 stoji sa cenom od pola miliona dinara. 494700rsd....jel neko tamo radi ko je sa druge planete??

casper 17.11.2017 10:09

<hr style="color:#D1D1E1; background-color:#D1D1E1" size="1"> Jedan od boljih videa po soundu ali i po odličnom objašnjenu što može i kako funkcionira Genos.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/8ZHVTU3Lgm0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ffb 17.11.2017 20:23

Ovaj demo ide;
https://youtu.be/VOEBqwv0OK0
Dodato:
https://youtu.be/SeiiC7wO5io
Dodato:
https://youtu.be/8ZHVTU3Lgm0

casper 17.11.2017 20:36

Evo ga, popravio sam link u svom postu. Onaj prvi video je zabranjen zbog autorskih prava. Baš me zanima što kaže zakon vezan uz autorska prava i ritmove ugrađene u klavijaturu. Ima preset ritmova koji zvuče isto kao i originalna pjesma.

###########################
Mislim da je došlo vrijema za novu temu. Imamo sve informacije i nema više nagađanja, a klavijatura je na policama trgovina.

"Izvještaj" iz prve ruke možete pročitati u novoj temi

Genos - recenzija

viktor011 18.11.2017 22:48

Dali je neko zvao neku radnju u srbiji za cenu genosa i ima li ga u opste kod nas na stanju?

palas 18.11.2017 23:08

Na stanju tesko. Ni tyros 5 nije bio na stanju.

sxkn7 19.11.2017 00:27

obzirom da je Genos prvi Yamahin aranžer sa ekranom na dodir onda vrijedi podsjetiti se da je prvi aranžer ikada, sa ekranom na dodir bio Korg i30, još prije 18 godina ! To kažem zato što se na ovoj slici vidi kolika je sličnost i30 i Genosa odnosno očigledno da je izgled i30 bio inspiracija tvorcima Genosa:

goo.gl/CEJ9PU

palas 19.11.2017 00:43

Imao sam i30hd, i rado ga se sećam. Za ono vreme....extra! Šta je sve mogla ta klavijatura...
Dizajn, ekran, numericko biranje...I treba da se ugledaju na nju! Ali, i korg je video da je preterao s njom pa su posle izbacili smešni pa80.

darko87 22.11.2017 01:08

Stigao moj genos ako koga sta zanima dok malo provalim......

Bokic 22.11.2017 01:54

Zanima.
Gde si da kupio, koliko si ga platio ?
Kad ga provalis, sam nam ispricaj utiske u odnosu na Tyrosa, pogotovo zvuk.

mikimiki 22.11.2017 04:12

Darko moze neki demo nasih ritmova sa novim bubnjevima?
I nek je sa srecom.

casper 22.11.2017 07:21

Čestitke za odličnu kupovinu. Ako prilikom provale zapne, samo pitaj. ;)

Rudiiiii 22.11.2017 14:29

@casper
Sa imenom Genos se operise vise od godine dana ako ne i dvije. Da li si upratio ko je 'pustio' taj glas :D Kad bi ga pronasli mogli bi izvrsit' pritisak sta i kako poboljsati u buducnosti B-)

casper 22.11.2017 14:55

Naziv Genos je prijavljen od strane Yamaha corporation prije godinu i pol dana (29. 06.2016), a ime je postalo službeno prije točno godinu dana. Tada se samo nagađalo da će to biti naziv za budući aranžer. Prije ovog ljeta se tek saznalo da je u proizvodnji novi aranžer naziva Genos.
Tema o kojoj ja pričam, a vezano za portamento i "pritisak javnosti" je nastala u ožujku 2016. dakle, par mjeseci prije nego je naziv Genos i prijavljen.

Ne, ne znam tko je prvi pustio glas. Ti ga poznaš?

qiqone 23.11.2017 14:56

Mene zanima da li če biti moguće ukucati vlastite ritmove, odnosno stvoriti novi ''style'', ''pattern'', jer za neke se stvari jednostavne ne pronalaze odgovarajući tvornički ritmovi?

Kontaktirao sam jednu poznatu trgovinu, gdje mi je zaposlenik izjavio da je moguće koristiti audio file koje se mijenja promijenom u lijevoj ruci. U tom slučaju ne vidim potrebe trošenja vremena na ''style from scratch''.

Naravno da bi to trebalo u cubase-u ili nekom drugom daw odraditi. Pa me zanima Vaše mišljenje o tome?

viktor011 25.11.2017 19:03

Evo da se pohvalim,stigo je i meni genos danas

Prvi utisci kolika klavijatura,nikada vecu nisam imao ha ha

casper 25.11.2017 19:34

Čestitke na kupovini. \:D/

maricm 25.11.2017 20:31

Čestitke

Poslano sa mog SM-G955F koristeći Tapatalk

tyros2 25.11.2017 21:23

Citat:

Originalno postovano od viktor011 (Post 298978)
Evo da se pohvalim,stigo je i meni genos danas

Prvi utisci kolika klavijatura,nikada vecu nisam imao ha ha

Sretno da bude...

viktor011 26.11.2017 22:33

Evo da se malo javim posle celog dana provedenog uz Genosa

Moram da priznam da su fabricke boje-zvukovi odlicni,cuje se da je sa ogromnom paznjom senplovano i radjeno,sve je nivelisano i zategnuto bas kako treba.Posebno cu izdvojiti braseve,neverovatno kako zvuce.Isto vazi i za ritmove,sve nivelisano i uradjeno bas onako da se zapitas da li moze bolje.
Ali,uvek ima ali,jako sam se razocarao u par stvari,ocekivao sam da za tolike pare ne pravim neke kompromise kao sa duplo pa i za troduplo jeftinijim aranzerima.
Jako sam se iznenadio kada nisam mogao da stavim ekvilajzer ili bilo koji efekat na neki element bubnja,pa to ima svaki aranzer danas
Novina kod drum seta je da mozes u stilu menjati dobose ili bilo koji element bubnja a da ne ides u step edit,ali to vazi samo za fabricke bubnjeve,koji meni i opet i nisu nesto narocito ,vise mi se svidja da stavim moje senplove,e pa to ne moze
Problem kod registracija,vidim ime registracije ali sta je u njoj,pa ima da se nastiskam dok dodjem do tog,presporo za zivi nastup,ali opet imam kompromis a to je playlist,ali za tolike pare ne cu kopromis
Toliko od mene za veceras

casper 26.11.2017 23:44

Sve te "nedostatke" sam napisao u recenziji još i prije nego si ga kupio. :B
Ili mi nisi vjerovao, ili nisi čitao?

viktor011 26.11.2017 23:49

Ma procito sam ali nekako nije dopiralo do mene dok nisam se sam uverio,nadam se da ce nekim abdejtom to srediti,ma klavijatura je na mestu,moze i ovako sve to da se sredi,samo sam morao da prokomentarisem.
Reci mi jel si ti i dalje na senplovanim bubnjevima ali si ipak nesto iskoristio od njenih Casper???

casper 27.11.2017 00:18

Na svom Tyros4 koji trenutno sviram nemam niti jedan sample bubnja. Za to nemam potrebe jer sve što mi treba od podešavanja, radim ovako. (2,10 min videa)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xK1pCUyJg8o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sve moguće setove "poznatih domaćih proizvođača" sam imao u klavijaturi. Kada vidim da postoji samo jedan layer na dobošu i kada čujem kako on zvuči, slatko se nasmijem i pomislim, "kako ljudi mogu pop**iti dobru foru sa zvučnim imenom kita, nešto Nashvile, Sonor, Brcko ili Mrcko?"

Sav tvornički materijal u Genosu, zvuči mi za klasu bolje od Tyros4. Rekao bih da se ovo poboljšanje najviše i čuje na bubnju. Pa čak, kada sam uspredio Audio Stylove sa Tyros5 (i njih sam upisao u Genosa) sa Revo bubnjem, ovi Audio su zvučali lošije.
E sad, onaj kome pored svega ponuđenog još nedostaje taj "svemogući" EQ na svakom elementu bubnja, stvarno ima razloga da zaobiđe Genosa. Moje viđenje o tome sam napisao ovdje. Volio bih da me netko razuvjeri u onome što sam rekao ili barem pokuša iznijeti svoj stav zašto mu je taj alat (EQ) toliko neophodan. Zašto se recimo ne poželi imati Gate na elementu? Ili neki sličan alat koji bi se mogao dodjeliti recimo, dobošu. Zašto baš EQ? Po da po mogućnosti bude tri band jer je ovaj od dva područja preuzak .... joooj ....

viktor011 28.11.2017 10:23

1 Privitaka
Malo se igram od jutros sa genosom i nadjem neke lupoove na stiku,pa reko da ubacim u neki ritam da vidim kako to radi,......dobro,evo primera,samo da napomenem da nista nisam dirao kod stila sem sto sam zamenuo bubnjeve sa audio loopovima

viktor011 28.11.2017 10:26

1 Privitaka
Nesto nisam dobro uradio u proslom postu ali evo

darko87 29.11.2017 15:53

https://soundcloud.com/darkotyros5/drum_genos

evo kako radi bubanj sa mog genosa, na gitare ne obracajte paznju nisam stigao da sredim :D

romario 29.11.2017 17:17

Genos drums ili vanjski?

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

darko87 29.11.2017 19:45

genos......

romario 29.11.2017 20:12

Odličan bubanj

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

viktor011 29.11.2017 22:01

Odlicno radi

casper 08.12.2017 02:25

1 Privitaka
Isti program odličnog Petera ali odlično kadriran i kvalitetno snimljen.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/FVq81hUkoEk" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Za sve vlasnike Genosa, jedan Pack možete skinuti besplatno. Balkanski i Turski dolazi u veljači. Datoteka je u ppf obliku, dakle, samo za dotični instrument.

viktor011 08.12.2017 07:18

Zna li neko koju volume pedalu da uzmem za Genosa,imam neku rolandovu ali to nesto slabo radi????

palas 08.12.2017 08:11

Samo jednu! :) yamaha fc7

viktor011 09.12.2017 17:38

Treba mi pomoc,ne mogu nikako da nastimam da mi preko midi kabla posalje midi komandu u tc helicon,sta god otkacio ili zakacio non stop mi cita sa celog aranzera a recimo bi trebao samo sa jednog kanala.Jos kada bi bio port B????Naravno pitam za genosa
Dodato:
Za one kojima treba volume pedala,danas mi je stigla yamha FC7 pedala i testiro sam je na genosa.Odlicno radi,ima pun hod sto je nahbitnije,preporuka

casper 13.12.2017 14:12

Odgovor na pitanje u vezi povezivanja sa tc helicon je "otišao" u drugu temu o playlistama. Jesi li pokušao tako postaviti midi? Jer, koliko vidim, nije se mijenjalo ništa u odnosu na prijašnje modele pa bi ovaj helicon trebao raditi s istim postavkama kao i prije.

viktor011 13.12.2017 21:35

Nisam stigo,pokusacu sutra pa javljam,hvala u napred

tyros2 20.12.2017 21:29

Posle par dana posjedovanja Genosa Tyros5 vec otisao u zaborav. :) :) :)

PREZADOVOLJAN.

Pozdrav

Trenutno vrijeme na Forumu 05:14

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org