![]() |
U kom formatu su te arhive? Da li su pojedinačni PATCH-evi u .MID formatu ili komplet banke?
|
da pojedinačni su u .MID formatu
|
Nije nužno da klavijatura bude spojena na komp.
U navedenom librarianu otvoriš popis zvukova iz svojeg projekta koji koristiš, a u drugom prozoru otvoriš zvukove (patcheve) koje si skinuo s interneta. Kopi pejstom po volji preneseš patcheve u svoj projekt na neko mjesto koje ti odgovora, sejvaš i to je to. |
U ovom slučaju je bitno,pošto su u MID formatu,moraju se preko editora ubacivati u klavijaturu.
Predlažem za početak kolega da proučite kako se povezuje klavijatura sa editorom (instrument mora biti u MIDI modu,vezuje se USB kablom) a zatim je postupak jednostavan kada vam editor učita postavku klavijature ti MID fajlovi (patchevi) se importuju jedan po jedan i svaki se memoriše (write) u instrument. Veoma jednostavno ako se poznaju osnove povezivanja i rada sa Fantom G editorom. Nakon importovanja svaki fajl možete čuti direkt na klavijaturi i u slučaju da vam ne odgovara preko njega importujete sledeći. |
@šana
Postupak je sljedeči-spojiš Fantoma sa kompom preko USB kabla, i pokreneš program koji si dobio sa Fantomom-Fantom-G Editor.U taj program učitaš svaki pojedini patch.Čim ga učitaš on se pojavljuje i u Fantomu.Ako ti se dopada sada ga samo još trebaš snimiti u Fantom i to je to.Kod preslušavanja patcheva Fantom mora biti u patch modu inače ga nečeš čuti! |
ne kužim ni otvoriti svoj projekt u librarionu,nikad se nisam s tim služio,do sad sam samo sve na klavijaturi riješavao bez kompa. ušao sam u libr.i hoću otvoriti al mi niš neda
Dodato: kak stavim klavijaturu u midi mod |
Otvoris "fangsnd.svd" koji se nalazi na fles memoriji u folderu SND.
|
@šana
ako se znaš služiti s Fantomom onda nije nikakav problem provaliti i Editor!Samo malo strpljenja i sve radi.Ovi patchevi koje imaš u MID formatu su samo dorađeni originalni patchevi-ne sadrže u sebi sampleove. |
otvorim editor, spojim kljavu usb-om i javi u editoru:make shure the settings in the set up midi devices dialog box. i dalje neznam...
|
Jesi li uopće instalirao drajvere za Fantom G na kompu?
A ovo mi je inače prva informacija da se zvukovi za klavijaturu spremaju u .mid formatu???? Zar to nije format za sekvencerske datoteke koje sviraju uglavnom GM zvukove? Otklen sad zvukovi u tom formatu? |
Trenutno vrijeme na Forumu 13:49 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org