YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=61)
-   -   Roland Fantom G - Pitanja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5232)

TomyCroSound 03.03.2011 14:27

Čačkao sam al nisam učačkao.
A treba mi za ne znam još šta,možda dodatnu kontrolu dawa il tako nešto

mojkarma 03.03.2011 20:45

A što znači da si čačkao? Jesi li probao napraviti što sam ti predložio? Ako profunkcionira, onda u najboljem slučaju preko padova možeš slati informaciju o tonu odn. stisnutoj tipki, ali ne i posebne midi informacije za kontrolu sekvencera. Osobno mislim da to i nije vrijedno truda i prtljanja.

TomyCroSound 04.03.2011 09:08

:-) da sam čačkao znači da sam izprobavao sve i svašta, uspio sam al u studio modu.. Ako bi mogao ić van kao posebni midi ch, mislim da bi se dalo napravit nešto pomoću funkcije learn.. Ne znam, a i kad razmislim ne znam što bih uopće stavio i da se može, sve mi je na kontroleru i tipkovnici

mojkarma 04.03.2011 09:15

Znam što misliš sa funkcijom learn, ali ne znam da li bi to uopće išlo kad sa samih padova ne možeš slati nikakve druge midi informacije osim o notama (tonu). Da se mogu slati midi CC vrijednosti, možda bi još imalo smisla. Uglavnom, meni je iskustvo pokazalo da sam na kraju najbrži sa tipkovnicom i mišem (plus eventualno kakav kontroler) nego da još pokušavam nekakve kontrole s klavijature upravljati.

TomyCroSound 04.03.2011 09:48

ma to "CC vrijednosti" mi nikad nisu bile jasne.. Mislio sam da, ako stavim te padove na npr. ch2, bez obzira što su podaci o tonu, neće smetati instrumentima a daw će zapamtit što treba. Izgleda da sam krivo mislio :-)
Padovi su mi odmah na lijevoj ruci pa rekoh što ne iskoristit..

srkiboj_zr 14.03.2011 23:36

pitanjce..na g6 nece da mi snima postavku za efekte..znaci udjem u live skinem bass na ekvilajzeru,snimim farbu i kad je ponovo ukljucim ono stara postavka..u cemu je fora??

TomyCroSound 15.03.2011 01:38

o kojem eq je riječ?
Inače, efekt ako želiš isključit moraš to riješit u singlu...
Sad nisam uz klav da ti napišem koji potenciometri što rade, ugl, riješi single i to je to.

mojkarma 15.03.2011 09:04

Ako se u live modu mijenjaju efekti na pojedinim zvukovima, onda treba ponovo sejvati te zvukove u single modu i tek na kraju se sejva live mode. Treba dakle sejvati svaki pojedinačni zvuk na kojem se dorađuju efekti prvo u single modu. Za to ne treba izlaziti iz live moda, nego kad se stisne save, vidi se izbor onoga što se želi sejvati. U glavnom prozoru live moda se uz ime pojedinačnog programa (boje) pojavljuje crvena kvačica što znači da se nešto radilo na zvuku i da ga treba sejvati.

TomyCroSound 15.03.2011 10:37

Citat:

Originalno postovano od mojkarma (Post 176592)
Za to ne treba izlaziti iz live moda, nego kad se stisne save, vidi se izbor onoga što se želi sejvati.

Jbt prvi put čujem za ovo :-)

mojkarma 15.03.2011 11:01

Pa ne treba čuti! Kad si u live modu, stisni save i vidi koje ti se sve opcije nude.
Stvar je u tome da je live mode zapravo samo neka vrsta kontejnera, kao skup shortcut-ova prema pojedinim programima (boja, patch). Ako dakle u live modu imaš neki klavir i onda iz live moda ideš nešto mijenjat efekte na tom klaviru, ti zapravo mijenjaš efekt na programu klavira. I zato treba taj klavir sejvati. To nema veze sa live modom, jer efekti nisu dio live moda. Jedino što se u live modu od efekata radi su send efekti (MFX).
Zato ljudi jesu zbunjeni kad mijenjaju efekte na patch-evima u live modu, pa sejvaju live mode i onda se čude što postavke nisu sejvane. Nisu zato što treba promjene na boji spremiti (u user single mode).

Trenutno vrijeme na Forumu 14:18

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org