YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Kutak za harmonikaše (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Legende harmonike (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10932)

Ace 07.05.2011 14:45

Dell
Redi se o 1982. Tada je pobedio taj Ilce Ivanov iz Stip, iz Makedonije.
Kolega Alek21 je napravio gresku.

Alek21 07.05.2011 16:18

Tako je kolega acekorg, sad sam proverio, izvinjavam se, Ilche Ivanov je pobedio 1982 god. u Sokobanji, a ne u 1962 god. kao shto sam napisao.

Mora da je moj mozhak podsvesno krenuo u davnija vremena - cudi me kako je pobedio u 1982, a za njega nisam cuo nitu jednu jedinu rec ni u novine, niti na televiziji. Cudno je to, jer apsolutni pobednik u Soko Banji je vrlo prestizhna nagrada.

shtimerserviser 08.05.2011 08:03

Shta da cujesh na TV kada je on bio harmonikash u narodnom orkestru u RTV Skopje.On je inace magistrirao muziku ,napustio TV od pre par god. i je direktor u muzickoj shkoli u Shtip.Pozz.

Alek21 08.05.2011 08:53

Postovani shtimerserviser, pitam se dali su mozda pogresili u spisku pobednika Sokobanje?? Umesto Ilcho Jovanov da su napisali Ilche Ivanov.

Poznajem harmonikasha Doc. d-r Ilcho Jovanov, koji je svirao u narodnom orkestru televizije, a inache je doktorirao i momentalno je dekan fakulteta muzicke umetnosti u Shtipu.

shtimerserviser 08.05.2011 15:47

Svakako da je gdreshka! Ilčo Jovanov, rodjen 27-05-1962god. u Shtip.Inače je moj dobar drug-prijatelj. Naj novija informacija je da je sada Profesor D-r a ne samo Doc.D-r Pozz.

Dell 17.10.2011 20:36

E, ja bih ovdje nesto dodao. Citao sam biografiju Tomice Miljica koju je izmedju ostalih vrijedno postavio Jefta. Ali ne zna se bas mnogo o njemu, osim da je rodjen u Lapovu i ovih ostalih podataka. Jel ima neko vise informacija o njegovoj biografiji? Znamo svi da je umro. Kad je umro, od cega?

Milan_Canada 18.10.2011 04:50

Tomica Miljic

Legenda harmonike umro 2000god , negde krajem marta,srcani udar.Sahranjen na beogradskom groblju Lesce.Moja malenkost je prisustvovala tom zalosnom cinu. Inace nas veliki harmonikas i muz.pedagog Slobodan Boban Spasojevic me pozvao i obavestio o ovom zalosnom slucaju.Za one koji neznaju ,Tomica i Boban su svirali 70-tih godina duet .Posle je Boban svirao sa Branimirom Djokicem i vodio njegov orkestar kad je ovaj bio u vojci.Inace Boban je sin Ilije Spasojevica,sinovac Milije i necak Buce Jovanovica!!!

Dell 17.02.2012 05:12

Tek sam sada vidio ovaj post i zelim se zahvaliti na njemu, posto nigdje na netu nema ovaj podatak, jos jednom hvala ;)

Alek21 04.04.2012 11:53

Evo kako to radi maestro na harmonici Skender Amet, zajedno za orkestarom Smolskog:

Metodija Zafirovski Smolski - Tonievo oro
You need to upgrade your Flash Player

VUNIMRAV 04.04.2012 20:40

Bravo Jefto za ovu temu,ali nije mi jasno zasto nema D.Stojkovica Bosanca,na listi,ili sam ga 'preskocio'!?
Za njega vredi da je jedan od najvecih inajboljih orkestratora u bivsoj Jugi,a i njegovi prepoznatljivi forspili,i aranzmani kod H.beslica,Ane Bekute,Sabana i mnogih drugih ce i dalje za mnoge biti veliki 'domaci zadaci'.
Ne znam da li ima komponovanih nekih kola,ali kompozitorski rad sigurno zasluzuje veliku paznju.
Hvala na ovako dobroj i obimnoj temi!
Dodato:
Evo sad sam primetio da nema ni Mise Mijatovica.

Trenutno vrijeme na Forumu 22:07

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org