YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tyros3 - Razna pitanja (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23619)

tranzit 01.10.2012 18:51

Ima i daleko bolje za obradu PADa jer snimanje na samom Tyrosu je bruka. Pohrani jedan PAD na USB pa mu u kompjuteru promijeni extenziju u .mid, uvedi ga u neki sequencer. Tu izbrisi sve note sa traka (bice 4 midi trake, svaka traka za po jedan PAD) pa snimi sekvencu za sva 4 PADa kako valja, editiraj i uradi sve ostalo sto treba da dobijes ono sto si htio, pa ga pohrani iz sekvencera a poslije promijeni ponovo extenziju u .pad i tako uvedi u Tyros. Ove promjene extenzije, koliko se dobro sjecam, mozes izbjeci ako kao sequencer upotrijebis XGWorks. Na ovaj nacin mozes da odradis "vratolomije" na PADovima... svasta sam nesta stavljao na te PADove svojevremeno.

casper 01.10.2012 18:59

O da, tako se može se svašta uraditi. Ali da jako ne preplašimo Dell-a neka krene od jednostavnijeg postupka, za zezalice koje mu trebaju ovo će biti sasvim dovoljno.;)

romario 01.10.2012 18:59

Moze li se ubaciti na taj nacin i audio u pad?
Obrisati midi i ubaciti vawe .
Postovano sa mobilnog uređaja

tranzit 01.10.2012 19:05

To ce mozda moci kod Trans Audio... hahahaha. Neci ici romario, ne tako kako si ti zamislio ali ima nacin. Ubaciti neki audio kao sample u Custom Voice a onda u PADu zadati Bank i Program change tog sounda i midi notu... i eto ti audo filea na PADu.

romario 01.10.2012 20:31

Ma znam za to u sintu,
nego si me malo trznuo sa ovim xg worksom...
To bi bas bilo jednostavno,ovo obrises ,ono kopiras...
Postovano sa mobilnog uređaja

tranzit 01.10.2012 23:31

Hahahaha... ti se taman ponadao... bas mi je zao sto sam te trznuo. Multipadovi kod svih Yamahinih aranzera, koji ih imaju, su u sustini dodatne midi trake na koje se mogu upisati krace midi sekvence i ni za sta drugo ne mogu sluziti. Ako bolje razmislis i pametno upotrijebis Multipadove, oni ti i mogu posluziti za pozivanje audio fileova (samo u .wav ili .aif formatu) na gore opisan nacin jer ti u samo jedan Custom Voice mozes da naslazes prakticno 16.384 audio fajla (ukoliko u zbiru ne prelaze 1 GB radne memorije) i svaki od njih si u mogucnosti da pozoves midi notom sa Multipada.

Dell 09.10.2012 18:08

Kako se radi u voice creatoru via pc? Jel trebam povezat midi kablom sa pc-om? I kad povezem sta treba podesit na pc-u a sta u klavijaturi?

casper 09.10.2012 18:39

Skini odgovarajući Driver s Yamahine stranice i instaliraj ga u računalo. (Ako imaš Win7 obavezno pokreni instalaciju s komandom Run as administrator.) Potrebno je instalirati i program T3Voice Editor koje si trebao dobiti uz klavijaturu. Njega na žalost nema na stranicama yamahe iako mi nije jasno zbog čega. Ako ga nemaš, postavit ću ga ovdje u download.
Na kraju samo treba spojiti Tyros 3 i računalo s USB (TipAB) kablom. To je onaj kao za printer ili drugi vanjski urađaj. A ulazi u računalo B u utor na stražnjoj strani Yamahe. Pokreneš Voice editor i sve je ostalo logično.

Dell 15.10.2012 23:34

Jel moguce u jednom ritmu da su razlicite varijacije razlicite brzine i kako to odradit?

casper 16.10.2012 00:05

Free programčić se zove Style Tempo Editor. S njim možeš napraviti različit tempo za svaku varijaciju, intro, ending ili fill in. Ako koristiš XG works možeš biti vrlo precizan, raditi usporavanje, ubrzavanje ..... Pisao sam o tome već na ovoj temi i za tu prigodu složio mali video kao pomoć.

Trenutno vrijeme na Forumu 07:24

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org