![]() |
@BECO ja mislim da je rezultat 13 dana. Posle cu i napisati zasto. @Vaxter hvala za objasnjenje, sad izgleda lagano :D
|
@Vaxter
Ne svidja mi se objasnjenje iskreno. Ako krava pase za 90 dana cela livada + ono sto raste onda za 45 dana pase pola livadu i pola od ono sto raste a ne pola livada i sve sto raste kako ti kazes. Onda ispada da druga polovina od ono sto raste pase koza. Da malo nastavim analizu.... ako krava pase za 90 dana livadu i ono sto raste onda za 30 dana pase ono sto raste za celu livadu .... a za 60 dana samo livadu. Sledi pola livada 30 dana i pola od ono sto naraste za 15 dana, ukupno 45dana..... pola od ono sto naraste, znaci kad pasu krava i koza druga polovina od ono sto naraste pase koza. Sta kazes ?! Postovano sa mobilnog uređaja |
Kažem da je pogrešno. :)
To što se tebi objašnjenje ne sviđa, ne znači da nije tačno. :)) Nisi dobro razumeo, tj. nije ti dobra logika. Krava za 45 dana popase pola livade i SVE što naraste za 45 dana, jer za 45 dana ne naraste isto onoliko koliko za svih 90 dana, tako da krava za 45 dana popase pola livade i sve što je naraslo za tih 45 dana, te kozi onda za tih 45 dana ostaje da popase samo pola livade. Ostatak analize pada u vodu, jer ti je prva permisa pogrešna. Jasno sad? :) EDIT: Tek sad videh, jesam napravio grešku! Napisao sam patka umesto guska. :)) |
Aaaa, sad sam te razumeo ... sad mi ima smisao, OK ;)
Postovano sa mobilnog uređaja |
Ace je tacno odgovorio na oba moja zadatka.Evo vam jos jedan
Baka došla na pijacu da prodaje jaja. 1) dolazi prvi kupac i kupuje pola od onog sto je donela i baka mu daje jaje gratis 2) dolazi drugi kupac kupuje pola jaja od ostatka i baka mu daje jaje gratis 3) treći kupac kupuje pola jaja od ostatka i baka mu daje jaje gratis 4) četvrti kupac kupuje pola jaja od ostatka i baka mu daje jaje gratis i baka ostaje bez jaja. Pitanje je : Koliko je baka donela jaja na pijacu? |
Nedovoljno. :D
|
Dobar si smuchac :lol:
Inace 30 jaja je odgovor, interesni su mi ovi Sokanovi zadatci, iako sam malo preveliki za njih :D @Vaxter, a kakvu ideju si imao za resenje pre nego sto je @formula95 otkrio fakt da trava neprekidno raste?! Sa sistemom od 4ri ravenke ?! Postovano sa mobilnog uređaja |
Pa da, na prvi pogled je delovalo kao prost sistem.
Msm, nije ni ovako mnogo komplikovaniji, već samo ima dodatnu konstantu. |
Ali mislim da taj sisem nece imati resenje ako izbacis ovo da trava neprekidno raste ....
Postovano sa mobilnog uređaja |
@Ace u pravu si, ne moze se resiti zadatak ako bi izbacili taj rast trave, bar ja mislim. Ali jos jednom bravo za Vaxtera, i Vaxter, moras priznati da je bio tezak :p
|
Trenutno vrijeme na Forumu 20:28 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org